Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی وزارت علوم باتاکید بر اینکه دانشگاه آزاد بیشترین سهم را در رشد کمی رشته محل‌های دوره دکتری و کارشناسی ارشد طی سالهای اخیر داشته است، گفت:‌ این روند ناگهانی رشد رشته محل‌ها در دانشگاه آزاد در دوره‌ای به دلیل مدیریت نابسامان وقت اتفاق افتاد و اکنون لازم است این دانشگاه در کنار کمیت به کیفیت نیز توجه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در همایش نشست معاونین آموزشی دانشگاه آزاد که امروز در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، یادی از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی کرد و گفت: حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی یکی از اسطوره های نظام بودند و خدمات ارزشمندی به این نظام داشتند به خصوص اینکه ایشان نقش منحصر به فردی در توسعه دانشگاه آزاد داشته‌اند.

وی در ادامه گزارشی از وضعیت آموزش عالی ارائه کرد و گفت: دانشگاه آزاد یکی از زیرنظام هایی است که نزدیک به ۳۶ درصد جمعیت دانشجویی کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

دکتر شریعتی همچنین خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از جمعیت دانشجویی کشور در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنند و نزدیک به ۸۰ درصد جمعیت دانشجویی در گروه علوم انسانی و مهندسی مشغول تحصیل هستند. بنابراین باید علوم انسانی به دلیل کثرت بی رویه جمعیت دانشجویی مورد توجه قرار بگیرد.

معاون آموزشی وزارت علوم باتاکید بر اینکه علوم پایه همواره مورد بی مهری و غفلت در نظام آموزشی کشور قرار گرفته است، تاکید کرد: به همین دلیل وزارت علوم در سال جاری اعتبار ویژه ای برای توسعه علوم پایه قرار داده ضمن اینکه برنامه هایی را نیز برای رفع مشکل علوم انسانی در نظر داریم.

۵۵ درصد جمعیت دانشجویی کشور را مردان تشکیل می دهد

وی با تاکید بر اینکه ۵۵ درصد جمعیت دانشجویی کشور را مردان تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد:‌ حدود دو درصد جمعیت اعضای هیات علمی دانشگاه‌های کشور استاد هستند و بالغ بر ۳۳ درصد این جمعیت را مردان تشکیل می دهند که متاسفانه اغلب آنها در بخش غیردولتی مشغول هستند. این در حالی است که در بسیاری از مراکز دانشگاهی شاخص دنیا نظیر دانشگاه های هاروارد و استنفورد که ما هرگاه بخواهیم دانشگاه‌های خود را در رده‌های بالا قیاس کنیم با آنها مقایسه می‌کنیم بخش خصوصی اداره می‌شوند.

دکتر شریعتی بر لزوم ورود جدی بخش خصوصی به عرصه آموزش عالی تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه بخش خصوصی انگیزه، توان، میدان بیشتری برای ورود به عرصه آموزش عالی دارند لازم است که به طور جدی در این جهت حرکت کنند.

سیر نزولی جمعیت دانشجویی کشور در دولت یازدهم

معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به روند رشد جمعیت دانشجویی کشور در سالهای ۸۴ تا سال ۹۵ گفت:‌ بیشترین افزایش در بخش علوم انسانی و علوم مهندسی صورت گرفته و از سال ۹۲ و ۹۳ که تقریبا با آغاز به کار دولت جدید مقارن بوده است روند جمعیت دانشجویی کشور سیر نزولی داشته است.

سه شعار وزارت علوم در آموزش عالی

دکتر شریعتی همچنین خاطر نشان کرد:‌ سیر کاهشی جمعیت دانشجویی طی سالهای اخیر به دلیل جمعیت جوان دانشجویی و اعمال سیاست های انقباظی و کنترل جمعیت دانشجویی کشور توسط وزارت علوم بوده است. در واقع ما از ابتدای مسئولیت در وزارت علوم همواره سه شعار "ارتقای کیفی" ، "کنترل کمی" و "اقتدار و هماهنگی " را سرلوحه برنامه های خود قرار داده‌ایم و این سه شعار را در عرصه عمل نیز دنبال کردیم.

رشد بی رویه موسسات غیرانتفاعی در دولت نهم

معاون آموزشی وزارت علوم گزارشی از روند رشد کمی موسسات غیر انتفاعی ارائه داده بود روند رشد کمی تعدادی از موسسات غیرانتفاعی از سال ۸۷ تا ۸۳ یک سیر تدریجی رشد داشتند که تعداد بسیار کمی که در سال ۸۷ رشد کرده بود که از آغاز به کار دولت نهم به بعد این موسسات سیر افزایشی و فزاینده و غیرقابل باور و غیر منطقی شاهد بوده است به طوری که از ۴۴ موسسه غیرانتفاعی در سال ۸۳ به ۳۴۰ موسسه غیرانتفاعی رسیدیم.

معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد :‌از سال ۹۲ تعدادی از موسسات غیرانتفاعی کاهش پیدا کرده و به طور کلی جلوی رشد آنها گرفته شد. به طوری که ما در سالهای اخیر هیچ مدرسی برای تاسیس مرکز آموزش عالی جدید نداده ایم جز در مواردی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی که یک نهاد بالادستی است صادر شده است.

اختصاص هشت درصد جمعیت دانشجویی کشور در موسسات غیرانتفاعی

وی در خصوص جمعیت دانشجویی در موسسات غیرانتفاعی نیز افزود: اگرچه تعداد موسسات غیرانتفاعی روند رشد بی رویه‌ای را در سال ۸۰ داشته است اما جمعیت قابل ملاحظه‌ای در این موسسات وجود نداشت. در واقع جمعیت دانشجویی این موسسات از ۱۰ تا ۲۰ هزار دانشجو شروع شد و تا سال ۸۹ و ۹۰ این عدد به حدود ۴۰۰ هزاردانشجو افزایش پیدا کرد که به طور کلی اوج جمعیت دانشجویی در موسسات غیرانتفاعی ۴۱۰ هزار دانشجو است که این تعداد ۸ درصد از جمعیت دانشجویی کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

معاون آموزشی وزارت علوم به روند رشد جمعیت دانشجویی در دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: اگرچه جمعیت دانشجویی سایر زیرنظام ها با رویکرد انقباضی وزارت علوم طی سالهای اخیر کنترل شد اما این وضعیت در دانشگاه آزاد به دلیل عدم هماهنگی با آموزش عالی همواره این نوسان را در سالهای ۹۰ تا ۹۲ داشته است ولی جمعیت دانشجویی این دانشگاه از سال ۹۳ کاهش یافت. به گفته وی وضعیت جمعیت دانشجویی در دانشگاه پیام نور به نوعی وضعیت زیگزاگی بود. در واقع به دلیل نوسانات مدیریت‌ها این اتفاق در دانشگاه پیام نور به وجود آمد به طوری که دانشجویی این دانشگاه در سال ۸۵ ، ۶۸۰ هزار نفر بوده است. این جمعیت ظرف یک سال به تعداد یک میلیون و ۱۲۰ هزار دانشجو افزایش یافته است اما از سال ۹۲ شاهد سیر کاهشی جمعیت دانشجو در این دانشگاه هستیم.

دانشگاه پیام نور باید به ماموریت اصلی خود برگردد

دکتر شریعتی خاطرنشان کرد: علت کاهش جمعیت دانشجویی در دانشگاه پیام نور علاوه به دلیل کاهش جمعیت دانشجویی کشور به این نکته بر می‌گردد که این دانشگاه از ماموریت اصلی خود که آموزش غیر حضوری و نیمه حضوری است فاصله گرفته است. در واقع تا زمانی که دانشگاه‌ها به ماموریت اصلی خود بر نگردند در حوزه اهداف آموزش عالی موفق نخواهد شد.

دکتر شریعتی تصریح کرد:‌ اگرچه دانشگاه آزاد در دهه شصت به عنوان یک دانشگاه غیرحضوری شکل گرفت اما این ماموریت در گذر زمان این دانشگاه را به یکی از دانشگاه های بزرگ حضوری کشور تبدیل کرد و در حال حاضر جزء زیرنظام هایی است که ما آن را باور داریم و باید مورد حمایت قرار بگیرد.

افزایش ۸/۵ برابری جمعیت دانشجویی کشور در دوره ارشد

دکتر شریعتی به روند رشد جمعیت دانشجویی کشور در دوره تحصیلات تکمیلی طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت:‌البته این روند رشد با توجه به توصیه همه مسئولین نظام به ویژه تاکیدات مقام معظم رهبری اتفاق افتاده که ما در این جهت تلاش کردیم در کنار رشد کمی به کیفیت نیز بپردازیم.

وی ادامه داد: ما در بخش تحصیلات تکمیلی از سال ۸۴ تا ۹۵ ، ۸/۵ برابر افزایش جمعیت را شاهد بودیم.

سهم اندک مناطق محروم بر جمعیت دانشجویی کشور

معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه تا ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت دانشجویی کشور در استان تهران وجود دارد گفت: به جزء استان های اصفهان ، خراسان رضوی، خوزستان مابقی استان ها با وجود اینکه جوانان بسیار مستعدی دارند اما جمعیت دانشجویی پایینی را به خود اختصاص داده اند و بسیاری از دانشجویان از این مناطق محروم به سایر استان های برخوردار برای تحصیل مهاجرت می کنند بنابراین لازم است توسعه آموزش عالی در همه مناطق استان های کشور به صورت برابر صورت بگیرد.

سهم بالای دانشگاه آزاد در تعداد رشته محل‌های دوره ارشد

دکتر شریعتی بر تعداد رشته محل های دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه غیرانتفاعی و آزاد اشاره کرد و گفت:‌ از سال ۹۲ تا ۹۵ تعداد رشته محل های دوره کارشناسی ارشد مراکز غیرانتفاعی از ۲۷۰ موررد به ۵۰۳ رشته محل و در دانشگاه آزاد از ۴۰۰ مورد در سال ۹۳ به سه هزار و ۱۷۱ رشته محل در سال ۹۵ افزایش یافته است.

افزایش بیش از ۱۳ برابری رشته محل‌های دانشگاه آزاد طی سه سال اخیر

دکتر شریعتی ادامه داد:‌در دوره دکتری نیز تعداد رشته محل ها در مراکز غیرانتفاعی در سال ۹۳ نه رشته محل و در سال ۹۵ هشت رشته محل افزایش یافته است ولی این در حالی است که در دانشگاه آزاد از ۱۱۸ رشته محل در سال ۹۳ به ۱۴۰۱ رشته محل در سال ۹۵ افزایش یافته است.

به گفته وی در مجموع تعداد رشته محل های دوره کارشناسی ارشد در موسسات غیرانتفاعی ۱۳۷۹ مورد بوده است و این تعداد در دانشگاه آزاد ۵ هزار و ۶۰۹ رشته محل بود.

رشد بی رویه و ناگهانی رشته محل های دانشگاه آزاد در دوره ارشد بین سالهای ۹۳ تا ۹۴

دکتر شریعتی با تاکید بر اینکه تعداد رشته محل ها در دوره کارشناسی ارشد از سال ۹۲ تا ۹۴ در موسسات غیرانتفاعی سیر کاهشی داشته است، افزود:‌ این روند از سال ۹۴ به صورت تدریجی افزایش داشته و مجددا در سال ۹۵ کاهش داشته است اما در دانشگاه آزاد از سال ۹۳ تا ۹۴ شاهد رشد ناگهانی در تعداد رشته محل های دوره کارشناسی ارشد بوده که این عینا ناشی از سیاست های نادرست اتخاذ شده در دوران مدیریت وقت بوده است.

ادامه دارد ...

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۲۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: