Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@14:01:26 GMT

برداشت یک و نیم تن خاویار گیاهی از مزارع میبد

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۶۰۶۵۹۰۸

برداشت یک و نیم تن خاویار گیاهی از مزارع میبد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد گفت: گیاه کینوآ برای نخستین بار در سطح نیم هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان کشت شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صدر پورکوثری در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با بیان اینکه کشت گیاه کینوا برای نخستین بار است که در میبد انجام می شود، بیان داشت: دانه کینوا نوعی شبه غله با ارزش غذایی فراوان است و منبعی غنی از پروتئین، آهن، منیزیم، فیبر، فسفر و ویتامین ب محسوب می‎شود؛ به طوری که در کشورهای آمریکای جنوبی به خاویار گیاهی معروف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کینوا به عنوان غذایی بدون گلوتن، گیاهی دارویی هم محسوب می شود. کینوا بومی کشورهای بولیوی، شیلی و پرو در آمریکای جنوبی است.

وی افزود: کینوا را در انواع مختلف خاک حتی با طیف وسیعی از pH بین 6 تا 5/8 می توان کشت کرد. خاک مطلوب این گیاه شنی-لومی تا لومی- شنی است. تاریخ مناسب کاشت کینوآ در مناطقی مانند میبد حدود اواسط مردادماه می‎باشد. این گیاه در سالجاری در این شهرستان در سطح نیم هکتار در چند مزرعه در نقاط مختلف از جمله مزرعه کلانتر، ده شیخی و شاه جهان‎آباد کشت شده است.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد اظهار داشت: بذر پس از کاشت در شرایط مناسب و با تأمین رطوبت طی 24 ساعت جوانه می زند. به طورکلی کینوا به کم آبی و شوری آب و خاک مقاوم است. آبیاری بیش از نیازِ گیاه موجب نازکی و طویل شدن ساقه و در نهایت ورس خواهد شد. آبیاری های اولیه، جوانه زنی بذور را آسان تر می کند. در کشت کینوا امکان استفاده از آبیاری تحت فشار و استفاده از نوارهای تیپ آبیاری وجود دارد.

پورکوثری با بیان اینکه «کینوا» به خاویار گیاهی شهرت دارد، ابراز داشت: به طورکلی کینوا برای استقرار در ابتدای رشد به مراقبت، بویژه مبارزه با علف هرز، نیاز دارد؛ زیرا در ۲ هفته اول پس از سبزشدن، کینوا سرعت رشد کمی دارد و قدرت رقابت با علف های هرز را ندارد. آفات زیادی همچون کرم برگ خوار به کینوا حمله می کنند و موجب 40 درصد خسارت می شوند. گنجشک نیز در مرحله رسیدن سنبله ها خسارت زاست.

وی در خصوص شرایط رشد و نمو این گیاه اذعان داشت: کینوا برای رشد و تولید دانه نیازمند هوای خشک و روز کوتاه است. رسیدگی کامل سنبله ها 110 تا 125 روز پس از کاشت خواهد بود. عملکرد دانه کینوا بسته به رقم و شرایط کاشت در اقلیم‎های مختلف در کشورها بین 1120 تا 6000 کیلوگرم در هکتار بوده است.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد ‌کاهش سطح قند خون و کلسترول، نداشتن گلوتن، داشتن تمام آمینواسیدهای ضروری، پروتئین فراوان، داشتن مواد معدنی مهم از جمله منیزیم جهت جلوگیری از بیماری‌هایی همچون پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی و متعادل سازی فشار خون را از جمله خواص و فواید استفاده از این گیاه برشمرد.

پورکوثری در پایان خاطرنشان ساخت: با توجه به تبعات خشکسالی 2 دهه گذشته، افت آبهای زیر زمینی و ضرورت تغییر الگوی کاشت و همچنین استفاده و بهره برداری اقتصادی از آب و خاک جهاد کشاورزی میبد در راستای توسعه و ترویج کشت این گیاه مفید اقدام به توزیع بذر رایگان، سمپاشی، آموزش و برداشت کینوا در بین کشاورزان میبدی کرده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۵۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: