Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - روزنامه هفت صبح - احمد رنجبر و مرجان فاطمي: تحليل ويژه برنامه هايي که شبکه هاي مختلف تلويزيون در شب يلدا روي آنتن فرستادند. در شبي که غالب برنامه ها خالي از ايده خلاقانه، مهمان ويژه و مواد سرگرم کننده بودند، شبکه سه و دو توانستند گليم خود را تا حدودي از آب بيرون بکشند.

خوشبينانه به استقبال شب يلدا رفتيم اما اين بار هم نشد چيزي که بايد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نه؛ همه دليل ناموفق بودن شبکه هاي تلويزيوني را نمي توان به ماجراي ناصر ملک مطيعي ربط داد. حتما اگر «دورهمي» و «من و شما» پخش مي شدند، حجم زيادي از توجه بيننده ها به سوي اين دو برنامه معطوف مي شد، اما بقيه چه؟
در اين ميان شبکه سه عملکرد موفق تري داشت و شبکه دو هم توانست لحظات سرگرم کننده اي براي بيننده ها رقم بزند. شبکه يک بازنده بزرگ است که آنتنش را دو دستي به اسپانسر داده بود و به شکل گل درشتي تابع حامي مالي برنامه بود.
لبخند ميليوني | شبکه يک
برنامه شبکه يک با پخش تيزر تبليغي حامي مالي برنامه شروع شد و بعد از آن يک قطعه موسيقايي با اجراي مهدي يزداني روي آنتن رفت و سپس نوبت به مجري رسيد. اين برنامه ساعت 22:18 در کنداکتور قرار گرفت و دو ساعت و نيم روي آنتن بود. شبکه يک برنامه «خاطره» با اجراي لعيا عباس ميرزايي را هم ساعت 18 روي آنتن برد که خاطره بازي با اتفاقات گذشته مثل فيلم و سريال ها بود.

اجرا
شاهين جمشيدي اجراي ويژه برنامه شب يلداي شبکه يک را بر عهده داشت. اين در حالي بود که پيش از اين انتظار مي رفت علي ضيا و تيمش برنامه اي تدارک ببينند. شبکه يک اما تصميم گرفت ويژه برنامه اش را به يک اسپانسر واگذار کند و احتمالا دليل اصلي نپذيرفتن ضيا همين بوده. شاهين جمشيدي مجري متوسطي است و در شب يلدا هم اجرايي معمولي از او شاهد بوديم. گپ و گفت هايي که با مهمان ها انجام داد، چنگي به دل نزد. در عوض خيلي خوب توانست حامي مالي برنامه را تبليغ کند که اصلا در اين کار صاحب تجربه است.
برگ برنده
نداشت؛ قرار بود جمشيد مشايخي برگ برنده برنامه شبکه يک باشد. روي حضور او زياد مانور داده شده بود ولي نتيجه اين دعوت موفقيت آميز نبود. حرف هايي که جناب مشايخي مي زد، از همان جنسي بود که بارها از زبان ايشان شنيده ايم. مجري هم سوال هاي معمولي مي پرسيد که خب اين بده بستان فاقد ويژگي لازم براي همراهي است. ويژه برنامه شبکه يک ضربه اصلي را از حامي مالي خورد که در دقايق طولاني به مهمان هاي سفارشي اختصاص داشت. طبعا براي بيننده ها در شب يلدا شنيدن موفقيت هاي فلان برند نمي تواند جذاب باشد و براي او بهتر آن است که شبکه اي ديگر را انتخاب کند.
پاشنه آشيل
باز هم مجبوريم حامي مالي برنامه و حضور گل درشت آن را نقطه ضعف اصلي ويژه برنامه شبکه يک بدانيم. وانگهي اين برنامه مهمان خاص نداشت و همان طور که اشاره شد، حضور جمشيد مشايخي به رونق آن کمک نکرد. در اين برنامه شاهد مهمان هايي بوديم که معمولا در شبکه هاي ديگر و در طول سال حاضر هستند. لاله و ستاره اسکندري در ابتداي برنامه مقابل مجري نشستند و از عادات و خاطرات يلدايي شان گفتند. در بخش هاي ديگر شهرزاد کمال زاده، مهدي يغمايي و امير نوري در برنامه حضور يافتند که خب در طول سال آنها را به طور مستمر مي بينيم.
ارزيابي کلي
راستش گمان نمي کرديم شبکه يک به اين راحتي عرصه را واگذار کند. نتيجه ويژه برنامه يلدايي اين شبکه ضعيف و خسته کننده بود و بدتر اين که اسپانسر برنامه از اول تا آخر جلوي چشم رژه مي رفت. کاش لااقل فکري براي آن مي شد تا اين چنين گل درشت نباشد. چهره اي شاخص به برنامه نيامد تا تمام شبکه، يک شکست خورده مطلق باشد.
شبکه دو | يک دقيقه بيشتر
شبکه دو از ساعت 18 به استقبال يلدا رفت. اين شبکه ساعت شش يک برنامه روي آنتن برد که مهمان ويژه اي نداشت و تمرکزش روي آداب و رسوم يلدا بود. برنامه اصلي شبکه از ساعت هشت شروع شد؛ که البته به خاطر پخش سريال شبانه و بخش خبري ساعت 22:30 در سه پارت روي آنتن رفت. نوع چينش مهمانان به گونه اي بود که تمرکز اصلي روي پارت آخر قرار گرفت که پخش آن همزمان شد با ديگر ويژه برنامه ها.

اجرا
اجراي برنامه «يک دقيقه بيشتر» به مژده لواساني واگذار شده بود. اين مجري در مجموع سبک و شيوه خاصي براي برنامه هايش ندارد و همه را به يک سبک و سياق اجرا مي کند. يعني به لحاظ اجرايي تفاوتي مابين اجراي او در يک برنامه مذهبي با برنامه اي جنگ وار مشاهده نمي کنيد. اجراي شب يلداي او هم از اين قاعده مستثنا نبود. همچنان اجرايش بر همان کليشه ها استوار بود و مصافش با مهمانان تفاوتي در اجراي او ايجاد نمي کرد. اجراي لواساني در مجموع افزوده اي براي برنامه ويژه شب يلداي شبکه دو به همراه نداشت.
برگ برنده
بدون هيچ بروبرگردي، مهم ترين برگ برنده برنامه «در همين حوالي»، حضور برانکو ايوانکويچ سرمربي پرسپوليس به عنوان مهمان ويژه برنامه بود که در پارت آخر برنامه در استوديو حاضر شد. او در حالي به برنامه شبکه دو آمد که انتظار مي رفت با توجه به تم ورزشي شبکه سه، او مهمان ويژه اين شبکه در شب يلدا باشد اما بچه هاي شبکه دو توانستند در دعوت از او پيش دستي کنند. حضور برانکو در اين برنامه از آن جهت حائز اهميت بود که شبکه دو توانست مخاطبان پرسپوليسي را جذب کند، ضمن اين که با ارائه آخرين اطلاعات از وضعيت تمديد قرارداد برانکو در کانون توجه شبکه هاي مجازي قرار بگيرد.
پاشنه آشيل
يکسري از بازيگران نقش هاي فرعي سريال هاي تلويزيوني هستند که پاي ثابت ويژه برنامه هاي تلويزيون هستند. اينکه حضور مداوم آنها به چه دليل است، مشخص نيست. يکي از اين بازيگران که رد پايش را در همه اين ويژه برنامه ها مي توان ديد، سوگل طهماسبي است؛ بازيگري که شايد خيلي از مخاطبان او را نه به اسم که با دادن هزار آدرس از سريالي که بازي کرده به خاطر مي آورند. او پنجشنبه شب يکي از مهمانان ويژه مژده لواساني بود، آن هم در حالي که هيچ سريالي روي آنتن ندارد و از آخرين حضورش در يک مجموعه تلويزيوني ماه ها مي گذرد.
ارزيابي کلي
در مجموع مي توان به شبکه دو از بابت ويژه برنامه اي که براي يلدا در نظر گرفته بود، نمره قبولي داد. کليت برنامه چيزي فراتر از برنامه هاي ساير شبکه ها نبود. تنها به دو دليل مي توان اين برنامه را نسبت به ساير برنامه ها متمايز کرد؛ نخست ساعت پخش آن که زودتر از ديگر برنامه ها بود و بعد حضور تک مهمان ويژه مثل برانکو که توانست در زماني که برنامه شبکه دو با ساير برنامه ها همزمان شده بود، مخاطبان را جذب کند.
حرف تو برف | شبکه سه
در حالي اجراي «حرف تو برف» به رضا رشيدپور رسيد که در خبرهاي قبلي از فرزاد حسني به عنوان مجري ويژه برنامه شبکه سه ياد مي شد. اين برنامه سه ساعته از ساعت 22:40 با اجراي رضا رشيدپور شروع شد؛ با يک تيتراژ انيميشني که نريتور روي آن از رفتن پاييز و آمدن زمستان مي گفت و با ياد گذشته ها، مردم را به حرف هاي گرم دوران نه چندان دور در روزهاي برفي توصيه مي کرد.

اجرا
گزاف نيست اگر رضا رشيدپور را بهترين مجري اين روزهاي تلويزيون بدانيم. او به مدلي از اجرا رسيده که مي داند اقتضائات هر برنامه چيست و چطور بايد با ان هماهنگ باشد. «حرف تو برف» را طوري اجرا کرد که شبيه «حالا خورشيد» نشود؛ از يک سود شادابي شب يلدا را حفظ کرد و از آن سو مرزي باريک ميان اجراي با نشاط صبحگاهي و مهماني جذاب اين شب کشيد. رشيدپور با بچه هاي «ليسانسه ها» روي دور شوخي بود و با حامد بهداد بحثي جدي و شنيدني راه انداخت. اين نشان مي دهد مجري براي رويارويي با هر مهمان پلن مشخصي داشته است.
برگ برنده
«حرف تو برف» با آوردن حامد بهداد برگ برنده رو کرد. اين بازيگر معمولا دير به دير در برنامه هاي تلويزيوني حضور پيدا مي کند و انتخاب هايش اغلب برنامه هاي تخصصي سينمايي است. بهداد اين بار پذيرفت در يک ويژه برنامه يلدايي حاضر شود و متناسب با همين شب حرف زد. بحث هايي جدي و البته عميق درباره آيين ها و فرهنگ ايراني شکل گرفت و با نتيجه گيري مناسب به پايان رسيد. بهداد از فعاليت هاي جديدش هم گفت و درباره نقشش در فيلم «خودسري» توضيح داد. مصاف مجري با عوامل «ليسانسه ها» مثل سروش صحت، امير کاظمي، اميرحسين رستمي و متين ستوده هم جذاب بود.
پاشنه آشيل
بچه هاي «حرف تو برف» وقتي با بهداد براي حضور در برنامه به نتيجه رسيدند، براي ديگر مهمان ها سختگيري نکردند. براي همين شاهد حضور زوج امين حيايي و اليکا عبدالرزاقي و يک پدر و پسر بازيگر يعني عبدالرضا و پندار اکبري بوديم. اين بازيگران را مي توان در شبکه هاي مختلف ديد و به اصطلاح مهمان هاي سختي نيستند. دعوت از عوامل «ليسانسه ها» قابل توجيه است چرا که اين سريال در حال پخش از شبکه سه است. ضمن اين که فراموش نمي کنيم رضا رشيدپور توانست گفتگوهاي جذابي با آنها انجام دهد.
ارزيابي کلي
در مجموع برنامه «حرف تو برف» نمره قبولي مي گيرد. مجري توانست لحظات خوبي به همراه بيننده ها رقم بزند. از آن سو فرزاد فرخ براي اولين بار در تلويزيون آهنگ اجرا کرد که خب يک امتياز براي «حرف تو برف» است. محمد اصفهاني نيز در اين برنامه يک قطعه خواند. «حرف تو برف» چند پلي بک هم داشت که توسط حسن ريوندي ضبط شده بود و به ريتم برنامه کمک کرد.
شب صحبت | شبکه پنج
ويژه برنامه «شب صحبت» با صداي مازيار فلاحي و ترانه شب يلدا شروع شد؛ با تصاويري از بارش برف در جنگل. در ادامه ترانه اي درباره زمستان به آن وصل شد. اين برنامه ساعت 20 روي آنتن رفت و به مدت دو ساعت و نيم ادامه داشت. شبکه پنج با انتخاب ساعت هشت شب، خواست از رقبايي چون شبکه نسيم و شبکه يک رها شود تا برنامه اش با آن شبکه ها تداخل پيدا نکند.

اجرا
بهمن هاشمي و ابوالفضل آقاخاني، مجريان ويژه برنامه شبکه پنج بودند. اين دو در شبکه تهران برنامه روتين دارند و فعلا از مجريان اين شبکه به حساب مي آيند. هاشمي مثل هميشه بود، مي خواست با بذله و شوخي لحظات خوشي را رقم بزند. درست مثل ابوالفضل آقاخاني که ذاتا مجري شوخ طبعي است.اين ويژگي الزاما به معناي يک فاکتور مثبت براي اين دو مجري لحاظ نمي شود. يک گام عقب تر اينها، مجريان تراز تلويزيون نيستند و در نتيجه حضورشان در يک برنامه في نفسه به موفقيت آن کمک نمي کند. هاشمي و آقاخاني در «شب صحبت» از پس وظيفه اي که به آنها محول شده بود برآمدند.
برگ برنده
نداشت؛ اگر دکور «شب صحبت» خالي از نشانه هاي شب يلدا مي بود، تفاوتي با برنامه هاي روتين نمي داشت. در اين برنامه گفتگوهاي مطولي با امير تاجيک، کامران تفتي و هليا امامي انجام شد. آنها از هر دري سخن گفتند و درباره فعاليت هاي اين روزهاي شان صحبت کردند. قاعدتا نشستن پاي صحبت کامران تفتي و امير تاجيک تا جايي مي تواند جذاب باشد، بعد از مدتي امکان همراهي از بين مي رود! حالا باز خوب است که امير تاجيک گاهي قطعه اي اجرا مي کرد و ترانه اي مي شنيديم. بخش ديگر «شب صحبت» به صحبت درباره صله رحم و زلزله کرمانشاه اختصاص داشت.
پاشنه آشيل
وقتي يک برنامه برگ برنده ندارد، چطور مي توان از پاشنه آشيل آن صحبت کرد؟! امير تاجيک و کامران تفتي جزو مهمان هاي ويژه به حساب نمي آيند و در طول سال مي توان با آنها در برنامه هاي مختلف ملاقات کرد. در باکس بالا به حضور امير تاجيک اشاره کرديم و گفتيم قطعه هايي که اجرا مي کرد باعث ايجاد تنفس در ميان بحث هاي مطول مي شد اما فراموش نکنيم جناب تاجيک برگ برنده يک برنامه ويژه شب يلدا به حساب نمي آيد. او مي تواند مکمل داشته هاي يک برنامه باشد، نه اين که بار اصلي را به دوش بکشد.
ارزيابي کلي
«شب صحبت» يک برنامه معمولي معمولي بود. با اين حال چند آيتم خوب در اين برنامه شاهد بوديم؛ مثل آيتم شب هاي چله با صداي زنده ياد مرتضي احمدي، گزارشي از سرپل ذهاب و پلي بک با احسان قائم مقامي، قهرمان بوکس کشورمان. اين دست آيتم ها در برنامه سازي لازم اند اما در تلويزيون خيلي مورد توجه قرار نمي گيرند.
شبکه نسيم | دورهمي
شبکه نسيم با توجه به همزماني شب يلدا با پخش «دورهمي»، ويژه برنامه خود را روي اين برنامه شيفت کرده بود. انتظار مي رفت با توجه به اين مسئله، مهران مديري و تيمش اتفاق ويژه اي را رقم بزنند، اما در نهايت «دورهمي» شب يلدا نکته و امتياز ويژه اي نسبت به ديگر برنامه هاي روتين اش نداشت.

اجرا
مهران مديري که شبک و سياق اجرايش در برنامه «دورهمي» همچنان برگ برنده برنامه است، در شب يلدا هم با همان سبک و سياق هميشگي به مصاف موضوع ويژه برنامه اش رفت و در رويارويي با مهمانانش هم تلاش کرد تا زمينه را براي بد و بدل شدن حرف هاي متفاوت مهيا کند. البته دوستي نزديک او با علي اوجي در خلق اين فضا بسيار موثر بود و مديري با روايت يکي دو خاطره مشترک توانست فضاي برنامه را متعادل نگه دارد. در مجموع ويژه برنامه دورهمي در شب يلدا تنها نکته ويژه اش هماني بود که هميشه بود.
برگ برنده
با توجه به آن چيزي که پنجشنبه شب روي آنتن رفت، به هيچ وجه نمي توان عنوان «ويژه برنامه» را به «دورهمي» اطلاق کرد؛ از همين رو برنامه مديري به استثناي اجراي خودش که در بالا به آن اشاره کرديم، هيچ نکته و برگ برنده اي نداشت. اينکه با دوتا آيتم نمايشي و به بي مزه ترين شکل ممکن با فال گرفتن و هندوانه شب يلدا شوخي شود و دوتا خواننده بيايند و ترانه هايي اجرا کنند، هيچ برنامه اي ويژه نمي شود. کافي است ويژه برنامه شب يلدا را با ويژه برنامه سال تحويل دورهمي در سال 95 مقايسه کنيد تا تفاوت مشخص شود.
پاشنه آشيل
حضور يک مهمان منحصر به فرد مي تواند براي يک برنامه عنوان ويژه را به ارمغان بياورد؛ کاري که دو سال قبل با حضور علي پروين در استوديو دورهمي و در ويژه برنامه سال تحويل اتفاق افتاد اما در برنامه شب يلدا هيچ اثري از مهمان ويژه نبود. مهمان اين برنامه علي اوجي و همسرش نرگس محمدي بودند، در حالي که مهمان ويژه براي حضور در يک برنامه ويژه تعريف خاص خودش را دارد. حالا چه مناسباتي موجب شده تا يک تهيه کننده موسيقي که به تازگي وارد عرصه بازيگري شده بخش عمده اي از برنامه ويژه يک شبکه پرمخاطب در اختيار بگيرد؟هر چند حاصل برنامه سرگرم کننده اي شد.
ارزيابي کلي
دورهمي بازنده بزرگ شب يلدا بود. اين برنامه روي يک روال عادي و تکراري افتاده و به جز اجراي مهران مديري هيچ امتياز ديگري ندارد. برنامه ويژه شب يلدا مي توانست تبديل به نقطه عطف فصل جديد شود، اما همه چيز فداي يکسري مناسبات شد. در هر حال دورهمي با اين مختصات و تکيه بر تنها نکته مثبتش يعني اجراي مديري، خيلي زود تاريخ انقضايش سر مي آيد.
تا صبحي ديگر | شبکه آموزش
شبکه آموزش نام برنامه صبحگاهي خود يعني «صبحي ديگر» را تغيير داد و با عنوان «تا صبحي ديگر» روانه آنتن کرد. پخش اين برنامه که از قبل ضبط شده بود، ساعت 20:45 شروع شد و دو ساعت و 15 دقيقه روي آنتن بود. برنامه با يک نريشن درباره رفتن پاييز و آمدن زمستان شروع شد که روي تصاويري از فصل پاييز قرار داشت. دکور تغيير محسوسي نداشت و فقط روي ميز از المان هاي شب يلدا استفاده شده بود.

اجرا
نيما کرمي و علي نيکزاد مجريان «صبحي ديگر» اين بار هم ويژه برنامه «تا صبحي ديگر» را اجرا کردند. اگرچه برنامه مجري مستر نداشت اما وظيفه اصلي بر دوش کرمي بود. کيفيت اجراي اين دو تفاوتي با اجراهاي قبلي نداشت. کرمي را بارها در ويژه برنامه هاي مناسبتي ديده ايم؛ او مي تواند گفتگويي قابل قبول با مهمان ها انجام بدهد اما هيچ وقت از سطح متوسط بالاتر نمي رود. کرمي در ويژه برنامه شب يلداي شبکه آموزش هم گليم خود را از آب بيرون کشيد ولي انتظار بالايي است اگر از او توقع داشته باشيم بتواند برنامه را يک تنه جذاب کند.
برگ برنده
برنامه «تا صبحي ديگر» همه جذابيتش را بر مهمان هاي «پدرسالار» قرار داده بود. حضور محمد علي کشاورز در استوديوي يک برنامه به هر حال برگ برنده است. حرف هاي اين بازيگر تازگي نداشت اما مرور خاطرات سريالي که 20 سال پيش پخش شده، جذابيت هاي خاص خود را دارد. سازندگان «تا صبحي ديگر» از محمود پاک نيت، کمند اميرسليماني، اکرم محمدي، پرستو گلستاني و خانواده زنده ياد اکبر خواجويي (کارگردان پدرسالار) هم دعوت کرده بودند. مجريان با آنها خاطره بازي کردند و بازيگران از نقش خود و تاثيري که اين سريال دو دهه بعد روي کارنامه شان گذاشته گفتند.
پاشنه آشيل
«تا صبحي ديگر» غير از بازيگران سريال «پدرسالار» سورپرايز ديگري نداشت و لحظات زيادي از برنامه کاملا معمولي پيش مي رفت. براي يک ويژه برنامه که رقابتي شديد با ديگران دارد، اين اتفاق آفتي بزرگ است و هر آن بيننده هايش را از دست مي دهد. تازه، بازيگران «پدرسالار» هم باعث رونق «تا صبحي ديگر» نشدند، سوال هايي که پرسيده شد و پاسخ هايي که شنيديم، غالبا آشنا بودند و پيش تر از زبان شان شنيده شده است. نتيجه آن که گپ و گفت با آنها ويژه نشد و بعد از چند دقيقه برنامه روي ريتم کند افتاد.
ارزيابي کلي
برنامه «تا صبحي ديگر» در مجموع بازنده شب يلدا است.
دليل: برنامه نتوانست بيننده را سرگرم کند. از آن سو پلي بک هايي ويژه، متناسب با اين شب تهيه نشده بود. موزيک ويدئوهايي از جنس احسان خواجه اميري و اجرايي چون مهدي جهاني به ريتم و جذابيت برنامه کمک کردند اما به اندازه اي نبود که بتوان در پکيج کلي آنها را در خدمت موفقيت «تا صبحي ديگر» تعبير کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۶۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: