Web Analytics Made Easy - Statcounter

داستان بچه های سرراهی یکی از تلخ ترین قصه هایی است که همه ما آن را شنیده ایم. بچه هایی بی گناه که بدون خواست و نقش خود پا به دنیا گذاشته وبنا بر دلایل مختلف از داشتن خانواده و حداقل های زندگی که حق مسلم آنهاست محروم و محکوم به یک زندگی نامتعارف و اجباری می شوند و به اصطلاح بچه های سرراهی نامیده می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک،استان البرز که به مهاجر پذیری و آمار بالای آسیب های اجتماعی شهرت دارد از این آسیب نیز بی نصیب نمانده و به گفته مسئولان بهزیستی البرز سال گذشته حدود 181 طفل توسط این سازمان پذیرش شده است که بیشترین آنها از شهرستان کرج و بیمارستان کمالی پذیرش شده اند.

سرنوشت مبهم نوزادان

یکی از کارکنان این بیمارستان می گوید: حکایت تولد در بیمارستان و سلامتی مادر و نوزاد اتفاق خوشایندی است که علاوه بر خانواده آنها سبب خوشحالی ما و رفع خستگی ناشی از کار می شود.

«فاطمه صالحی» می افزاید: اما هرچندوقت یکبار یکی از نوزادهایی که در بیمارستان متولد می شوند بنا بر دلیلی به اداره بهزیستی تحویل داده می شود و برخلاف قانون طبیعت و زندگی، به جای رفتن به آغوش خانواده به سرنوشتی مبهم و ناخوشایند دچار می شود.

صالحی در ادامه می گوید: دیدن این صحنه ها و شرایط ناخوشایند است و هربار که این اتفاق می افتد، تا چند روز ذهن ما را درگیر می کند.

بیشترین پذیرش از بیمارستان کمالی کرج است

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان البرز با اشاره به این که در سال 96 تعداد 181 بچه توسط مراکز شبه خانواده بهزیستی البرز پذیرش شده می گوید: 79 کودک از طریق اورژانس اجتماعی، 63 کودک نیز از طریق بیمارستان و همچنین 17 کودک از طریق کلانتری ها به بهزیستی تحویل داده شده است.

«مهشید موقر» می گوید: 3 کودک از طریق کهریزک، 22 کودک نیز به صورت خود معرف و همچنین یک کودک از استانی دیگر به بهزیستی البرز واگذار شده است.

وی با بیان این که فرایند پذیرش بچه های سرراهی از طریق 2 سیستم اصلی انجام می شود می افزاید: یک مورد از طریق مراجع قضایی و کلانتری هاست که در این مورد بر اساس گزارش هایی که به کلانتری ها داده می شود پس از حکم قضایی بچه هایی را که سرراه گذاشته می شوند به ما تحویل می دهند که در این صورت هیچ رد پایی از خانواده کودک وجود ندارد.

مهشید موقر در ادامه می گوید: در سیستم دوم ارجاع بچه ها از طریق بیمارستان ها انجام می شود وبیشتر پذیرش های ما از طریق بیمارستان کمالی در کرج است.

موقر در توضیح این مسئله می گوید: برخی از مادران زمان زایمان با اسم غیر حقیقی مراجعه کرده و پرونده تشکیل می دهند و چون با شرایط خاص مراجعه می کنند در بیمارستان مدارک هویتی کامل گرفته نمی شود و بعد از ترخیص که بچه را با خود نمی برند از روی آدرس و مشخصات سوری هویت آنها مشخص نمی شود و در نتیجه بچه را به بهزیستی تحویل می دهند.

توانمندکردن خانواده ها در اولویت است

وی با بیان این که فرآیند فرزندخواندگی بچه های بی سرپرست و رها شده بهتر از بچه های بدسرپرست انجام می شودمی گوید: 35 تا 40درصد بچه هایی که به ما سپرده می شوند این شرایط را دارند و مابقی بچه های بدسرپرست هستند که با همین عنوان در مراکز ما پذیرش می شوند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی البرز اظهار می کند: گاهی بدسرپرستی به دلایل مالی مربوط می شود که خانواده از ترخیص نوزاد خودداری می کند.

موقر با تاکید بر این که چنین مواردی خیلی کم اتفاق می افتد می افزاید: در این شرایط توسط خیرانی که در این زمینه کنار ما فعالیت می کنند خانواده را توانمند می کنیم و اگر در زمینه اشتغال و رهن خانه مشکلی باشد آن را برطرف می کنیم. همچنین اگر مشکل فقط اعتیاد باشد و مشکل اخلاقی وجود نداشته باشد برای ترک آنها اقدام می کنیم. چرا که اولویت و هدف بر این است که خانواده را توانمند کنیم که بچه به کانون خانواده برگردد تا درمراکز بهزیستی نگهداری و یا به فرزندخواندگی گرفته شود.

وی اظهار می کند: از نظر روانشناختی هر اتفاقی که برای بچه در کنار خانواده رقم بخورد مثبت تر از این است که در خارج از کانون خانواده رقم بخورد به همین دلیل اولویت و مهم برای ما توانمند کردن خانواده های بدسرپرست است.

واگذاری بچه ها به صورت امین موقت

موقر در ادامه اضافه می کند: گاهی از طریق اورژانس 123 تماس گرفته و گزارش کودک آزاری داده می شود و طبق بررسی ها مشخص می شود حضور بچه در آن خانواده موجب آسیب دیدن وی می شود که در این صورت با حکم قضایی بچه از آن خانواده جدا می شود و در مراکز بهزیستی نگهداری می شود.

وی در بیان این موضوع می افزاید: در صورت نداشتن صلاحیت خانواده مانند زندانی بودن پدریا فساد اخلاقی مادر که تلاش ما برای توانمند سازی خانواده به نتیجه نمی رسد، بچه در مراکز ما نگهداری می شود و یا به صورت« امین موقت» به خانواده های متقاضی سپرده می شود.

معاون امور اجتماعی بهزیستی البرز در باره نگهداری بچه ها با این شرایط می گوید: بعضی خانواده ها با آگاهی از این که بچه خانواده مشخص دارد اما برای مدتی بچه را نگهداری می کنند و زمانی که مشکل برطرف شود بچه به خانواده اصلی بازگردانده می شود.

موقر اظهار می کند: از نظر ما به رغم وابستگی اما حتی یک، 6 ماه و یا یکسال حضور بچه در یک خانواده بهتر از تجربه زندگی در مراکز بهزیستی و زندگی جمعی است که آسیب های خود را به دنبال دارد.

وی می افزاید: مهمترین آسیب در این زمینه این است که بچه ها مفهوم دلبستگی و حریم شخصی را درک نمی کنند چرا که زندگی در بهزیستی مانند خانواده های پرجمعیت شرایط خود را دارد و از طرفی با تغییر شیفتی مربی ها، بچه ها مفهوم دلبستگی را درک نمی کنند و هدف از واگذاری بچه ها به صورت امین موقت این است که بچه تجربه بودن در خانواده را حتی به صورت موقت داشته باشد.

انتقال آسیب ها به کرج

موقر می گوید: طبق همکاری و تعامل با سیستم قضایی در صورتی که مددکار به این نتیجه برسد که خانواده هایی که به هیچ وجه صلاحیت نگهداری بچه ها را ندارند و امیدی به اصلاح آنها و آینده بچه وجود ندارد، از آنها سلب حضانت کرده و سرپرستی بچه ها را به خانواده ای به صورت فرزندخواندگی و دائم واگذار کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که بیشترین پذیرش ها از کدام منطقه است می گوید: بیشترین پذیرش بچه ها از کرج و همچنین بیمارستان کمالی است اما نمی توان گفت بیشترین آسیب ها در کرج است چرا که برخی از این موارد مربوط به افرادی است که از استان یا شهرستان های دیگر به کرج آمده و به دلیل فرهنگ بسته شهرستان خود از ترس جان و یا آبرو این آسیب را به کرج منتقل کرده اند.

تولد 112 بچه بدسرپرست در بیمارستان کمالی

مدیر بیمارستان کمالی نیز با بیان این که بچه های بد سرپرست و بی سرپرست هر دو در قالب بچه های سرراهی می گنجند می گوید: در سال گذشته 112 مورد نوزاد بدسرپرست در بیمارستان متولد شدند که 50 مورد به بهزیستی و شیرخوارگاه آمنه تحویل داده شد ودر 49 مورد نیز مادر برای زایمان مراجعه کرده بودکه به دلیل اعتیاد و بدسرپرستی، خانواده برای ترک به بهزیستی معرفی شدند.

کیوان خانی می افزاید: در سال گذشته یک مورد نوزاد 2 روزه در درسطل زباله بیمارستان رها شده بود که با شنیدن صدای او پرسنل متوجه وی شده و پس از صورتجلسه تحویل بهزیستی استان داده شد و در این مورد هیچ رد و نشانی از خانواده وی به دست نیامد.

خانی می گوید: در مجموع در62 مورد تولد بچه ها، بعد از بررسی و داشتن شرایط لازم، به خانواده های آنها تحویل داده شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۶۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: