Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@21:50:05 GMT

سلامت جسم و آرامش کودک با شير مادر

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۶۰۶۶۸۹۶

خبرگزاري آريا -
 
تندرستي يکي از نعمت هاي بزرگ پروردگار است که زندگي بدون آن لذتي ندارد؛ براي بهره مند شدن از اين نعمت بي مانند،علاوه بر رعايت موازين بهداشتي، بايد در طول زندگي از يک تغذيه صحيح و مناسب برخوردار بود.
 
 
سلامت جسم و آرامش کودک با شير مادر
 
تندرستي يکي از نعمت هاي بزرگ پروردگار است که زندگي بدون آن لذتي ندارد؛ براي بهره مند شدن از اين نعمت بي مانند، علاوه بر رعايت موازين بهداشتي، بايد در طول زندگي از يک تغذيه صحيح و مناسب برخوردار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
از آنجاکه مرحله کودکي (که تا حدودي دوران شکل گيري شخصيت و رشد جسمي و رواني است)، براي تامين سلامتي انسان در تمام زندگي اهميت استثنايي دارد و دوران شيرخواري نيز حساس ترين مرحله از مراحل رشد و تکامل کودک است لذا در اين برهه از زندگي بايد توجه بيشتري به مراقبت از تغذيه و سلامت کودک داشت.
 
بعد از تولد سريعترين مرحله رشد، دوران شيرخواري است و حضرت علي(ع) در اين خصوص فرموده اند:"براي طفل شيرخوار، هيچ شيري مبارکتر از شير مادرش نيست."
 
تحقيقات نشان مي دهد کساني که دوران کودکي را با برخورداري از نعمت گرانقدر شير مادر سپري کرده اند، در دوران سالمندي به مراتب کمتر از افرادي که دوران شيرخوارگي آنها با محروميت از شير مادر طي شده است، به بيماري هاي قلبي عروقي گرفتار مي شوند.
 
ترکيب شير مادر از هنگام تولد تا پايان دوره شيرخواري به تناسب نياز کودک، اندک اندک تغيير مي کند و همين مسئله سبب مي شود همواره کودک از مطمئن ترين و مناسب ترين تغذيه بهره مند باشد.
 
شير مادر از لحظه تولد تا پايان شش ماهگي مي تواند به تنهايي تمام نيازهاي غذايي شيرخوار را که براي رشد طبيعي او لازم است، تامين نمايد.
 
سلولهاي زنده و عوامل مختلف ضد ميکروبي موجود در شير مادر( که با غلظت بيشتر در آغوز وجود دارد) مي توانند باکتريها، ويروسها و انگلها را از بين ببرند و در نتيجه احتمال ابتلاي شيرخوار را به بسياري از عفونت ها، به خصوص عفونتهاي گوارشي و تنفسي و گوش مياني کاهش دهند؛ حتي در صورت ابتلا به بيماري، شدت و احتمال مرگ و مير ناشي از آن در نوزادي که از شير مادر تغذيه مي کند، به مراتب کمتر از ساير شيرخواران است.
 
ميزان ابتلا به آسم، اگزما و انواع آلرژي در شيرخواراني که از شير مادر استفاده مي کنند، بسيار کمتر است؛ از اين رو در خانواده هايي که يکي از اعضا به خصوص پدر يا مادر مبتلا به نوعي بيماري آلرژيک هستند، تغذيه با شير مادر بايد تغذيه انتخابي باشد و استفاده از هرنوع شير ديگر، زيان آور و زمينه ساز ايجاد آلرژي در دورانهاي بعدي زندگي خواهد بود.
 
چربي و پروتئين شير مادر بهتر از ديگر انواع شيرها هضم و جذب مي شود؛ به همين دليل دل دردهاي قلنجي، جمع شدن گاز، استفراغ و حساسيت نسبت به پروتئين در اين شيرخواران کمتر مشاهده مي شود.
 
چربي شير مادر در شروع هربار شيردهي کمتر است و سپس ميزان آن به تدريج افزايش مي يابد. اين تغييرات کمک بزرگي به سير نگه داشتن شيرخوار و وزن گيري او مي کند. به سبب وجود چربي بيشتر در شير انتهايي هربار شيردهي، شيرخوار به طور کامل سير شده، پرخوري نمي کند و در نتيجه کمتر چاق مي شود. چاقي اين دوران در شيرخواراني که به طور مصنوعي تغذيه مي شوند، زمينه ساز عوارض قلبي عروقي، موضعي و بيماري قند در بزرگسالي است.
 
شير مادر به تنهايي تا يک سوم انرژي و مواد مغذي مورد نياز کودک در سال دوم زندگي را تامين مي کند پس بهتر است تا پايان دو سالگي از شير مادر همراه با غذاي خانواده استفاده شود.
 
ميزان سديم و پروتئين شير مادر به اندازه اي است که به کليه هاي تکامل نيافته نوزاد صدمه وارد نمي کند و داراي درجه حرارت مناسب، عاري از آلودگي ميکروبي و در دسترس شيرخوار مي باشد.
 
بر اساس نظر کارشناسان، تغذيه با شير مادر رابطه عاطفي بين مادر و فرزند را افزايش مي دهد. تماس و توجه مادر به شيرخوار در هنگام شير دادن اثر مطلوبي بر رشد رواني و عاطفي شيرخوار دارد؛ تا حدي که کودکان تغذيه شده با شير مادر در دوران بلوغ نيز از امنيت رواني بيشتري برخوردارند.
 
تماس پوستي مادر و نوزاد در گرم نگه داشتن و بهبود رشد و تکامل نوزادان نارس و بيمار نقش حياتي دارد.
 
اسهال در شيرخواراني که با شير مادر تغذيه مي شوند به مراتب کمتر است.
 
شيرخوار، کلسيم شير مادر را به سبب نسبت متناسب کلسيم و فسفر آن، بهتر از شير مصنوعي جذب مي کند و بر اين اساس کمبود کلسيم در تغذيه با شير مادر کمتر گزارش شده است.
 
نوزاني که از شير مادر تغذيه مي کنند، کمتر دچار مشکلات دنداني ناشي از پستانک و تغذيه مصنوعي و پوسيدگي دندانها مي شوند.
 
بهره هوشي شيرخواراني که با شير مادر تغذيه مي شوند، بالاتر از شيرخواراني است که به صورت مصنوعي تغذيه مي شوند.
 
علاوه بر مزاياي تغذيه با شير مادر براي نوزادان، مادران نيز از تغذيه شيرخواران خود سود مي برند.
 
بهبود شرايط عاطفي، تناسب اندام، رفع مشکلات جسماني دوران بارداري از جمله مزاياي تغذيه با شير مادر براي مادران است.
 
بر اساس اطلاعات بالا متوجه مي شويم، تغذيه با شير مادر نه تنها سلامت جسم کودک را تضمين مي کند بلکه اگر به نکات مهم در خصوص رابطه مادر و نوزاد توجه شود، نوزاد از لحاظ روحي مشکلي نخواهد داشت و در آينده با مشکلات کمتري مواجه مي گردد؛ علاوه بر اين مادر نيز از مزايايي همچون مزاياي نزاد خود بهره مند خواهد شد و به همين دليل است که پيامبر اسلام(ص) فرموده اند:"اجر پاسدار و مجاهد در راه خدا براي مادري است که کودکش را خودش شير مي دهد."
 
نويسنده: الهام برمکي
باشگاه تحليلگران جوان آريا

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۶۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: