Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو؛مصطفی رجبی مشهدی معاون راهبری شبکه برق کشور با اشاره به طرح کنترل فرکانس اولیه شبکه در کشور، اظهار کرد: اجرای این طرح از خردادماه سال ۹۵ با امضای تعهدنامه‌ای بین شرکت مدیریت شبکه برق ایران و مرکز مطالعات و برنامه ریزی شبکه‌های قدرت دانشگاه تربیت مدرس آغاز و تاکنون با حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر ساعت کار و بیش از ۵۰ جلسه کارشناسی، تأثیر مشهودی بر کیفیت فرکانس شبکه برق کشور داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وقوع حادثه هزار مگاواتی در تیرماه سال ۱۳۹۴ ، اذعان کرد: در این حادثه، ۰.۶ هرتز کاهش فرکانس در شبکه برق مشاهده شده بود؛ در حالی که در حادثه اخیر با قطع تولید ۱۸۰۰ مگاواتی، فرکانس تنها ۰.۲ هرتز کاهش داشت و این موضوع بهبود ۶ برابری کیفیت کنترل فرکانس اولیه به هنگام وقوع حوادث را نشان می‌دهد.

رجبی مشهدی تدوین دستورالعمل تعیین ذخایر کنترل فرکانس نیروگاه‌ها و به تبع آن کاهش میانگین تغییرات فرکانس در ماه‌های گذشته، تعیین مرز‌های فرکانسی عادی و غیرعادی و اصلاح بخش‌هایی از دستورالعمل ثابت بهره برداری کنترل فرکانس، بررسی و به روزرسانی، جنبه‌های مختلفی از مباحث مرتبط با کنترل فرکانس اولیه در شبکه برق کشور را از جمله دستاورد‌های مهم این طرح برشمرد و افزود: اصلاح دستورالعمل مشارکت واحد‌ها در کنترل فرکانس و به روز رسانی تنظیمات کنترلی سیستم گاورنر برای انواع مختلفی از واحد‌های نیروگاهی و همچنین تنظیمات سیستم جوینت کنترل واحد‌های برق آبی برای نخستین بار در کشور، تدوین دستورالعمل پایش و نظارت بر کنترل فرکانس اولیه، ارائه شاخص‌های ارزیابی جدید و تهیه نرم افزار جامع پایش کنترل فرکانس نیروگاه‌های کشور و ارائه پیشنهاد‌هایی به منظور افزودن فرآیند کنترل فرکانس به قرارداد‌های خرید برق و اصلاح دستورالعمل خدمات جانبی کنترل فرکانس از دیگر دستاورد‌های اجرای این طرح است.

وی جمع آوری پایگاه داده و ساخت مدل شبکه برق کشور جهت اجرای مطالعات و تعیین محدوده‌های انحراف مجاز فرکانس در شبکه برق ایران با اجرای مطالعات تطبیقی جامع بر روی معیار‌های انتخاب محدوده‌های فرکانسی را به عنوان مراحل ابتدایی این طرح ذکر کرد و افزود: با توجه به این مطالعات و ترکیب آن با معیار‌های شبکه برق ایران، محدوده‌های مجاز و غیرمجاز عادی و غیرعادی، همچنین محدوده استاندارد، که هریک مربوط به شرایط مختلفی از بهره برداری شبکه است، تعیین و در انتها نیز نقشه راهی برای بهبود محدوده‌های تعیین شده ارائه شد.

رجبی مشهدی در ادامه به تشریح مراحل بعدی این طرح پرداخت و تاکید کرد: بیشتر نتایج این طرح عملیاتی شده و از حیث اثربخشی یک کار تحقیقاتی، جزو نمونه‌های عالی اجراشده در کشور قلمداد می‌شود.

معاون راهبری شبکه برق کشور در پایان گفت: یکی از نکات حائز اهمیت در این طرح، پیاده سازی تدریجی نتایج آن در بخش‌های مختلف معاونت راهبری بوده، به این صورت که با پایان یافتن هر مرحله از کار و پس از تصویب توسط ناظران طرح، مقدمات اجرایی شدن نتایج در عملیات روزانه راهبری فراهم می‌شد به طوری که در حال حاضر بیشتر نتایج طرح عملیاتی شده و از حیث اثربخشی یک کار تحقیقاتی، جزو نمونه‌های عالی اجراشده در کشور قلمداد می‌شود.

انتهای پیام/

کنترل فرکانس شبکه در هنگام وقوع حوادث در شرایط مطلوبی به سر دارد

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۳۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: