Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- يک بانوي هنرمند که در رشته کپوبافي مشغول فعاليت است گفت: «کپوبافي باعث رونق اقتصادي در منطقه شهيون در شهرستان دزفول در استان خوزستان شده است و به واسطه اين رشته از صنايع دستي شغل و درآمدزايي در اين منطقه ايجاد شده است.»
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از ميراث آريا، زينت ظهير نيا هنرمند اهل خوزستان، شهرستان دزفول و منطقه شَهيون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شَيهون مهد کپوبافي خوزستان است، صنعتي که امروزه رونق و رزق و روزي اين منطقه را به ارمغان آورده است.
اين هنرمند خوزستاني در حاشيه سي و يکمين نمايشگاه ملي صنايع دستي، حلاوت و شيريني رونقي که شَيهون به دست آورده را مديون کپوبافي عنوان کرد.
با اين بانوي هنرمند گفت و گويي را انجام داده ايم که در ادامه آمده است.

از چه زماني در اين رشته شروع به فعاليت کرديد و چه افتخاراتي به دست آورديد؟
از 10 سالگي شروع به کار در رشته کپوبافي کردم و هم اکنون 30 سال سابقه فعاليت مستمر در اين رشته را دارم، سال 1390 اولين نشان ملي را در زمينه کپوبافي دريافت کردم، تا به امروز هفت نشان ملي دريافت کردم. امسال به لطف خدا مهر اصالت يونسکو را براي بکي از محصولاتم دريافت کردم و با اين نشان رشته کپوبافي براي اولين بار جهاني شد.
من در منطقه شيهون کارآفرين هستم و حدود 50 زن اهل اين منطقه برايم کپوبافي مي کنند.

کپوبافي از لحاظ زبان شناسي به چه معناست چگونه بافته مي شود؟
در لهجه دزفولي به سر کپو ميگويند، اصولا به هر چيزي که مدور و گرد باشد مي گويند.
مواد اوليه کپوبافي از برگ نخل يا درخت خرما که در لهجه محلي به آن پيش مي گويند، تشکيل شده و چون کار ظريف و حساسي است فقط از برگ سفيد نخل استفاده کنيم و از برگ سبز نخل نميتوان استفاده کرد.
در وهله اول برگ‌ها از شاخه‌هاي جوان انتخاب و جدا مي‌شود و از آنجاييکه هنوز تحت تاثير نور آفتاب قرار نگرفته‌اند سفيد هستند. برگهاي سبز و ضخيم اطراف نخل براي کارهاي ضخيم مول زنبيل مورد استفاده قرار مي‌گيرد ولي برگهاي سفيد براي کارهاي ظريف استفاده مي‌شود. براي آماده کردن برگها آنها را پس از جدا کردن از نخل، زير نور خورشيد خشک مي کنند تا شفاف‌تر شوند. قبل از بافتن آنها را در آب مي‌خوابانند تا خيس بخورند و در حالت مرطوب براي بافت استفاده مي‌شوند. براي بافتن کپو از گياهي بنام کِرتَک هم در کنار برگ خرما استفاده مي شود.
کپو بافي به سه روش بافته مي شود، کپوبافي با حصير ساده، کپوبافي با پشم، کپوبافي با پشم و حصير که هر کدام زيبايي خاص خودش را دارد.

کپوبافي صنعتي زنانه است يا مردانه؟
مرکز کپوبافي منطقه شَيهون است که در آن رواج بسياري دارد، در اين منطقه فقط زنان به اين حرفه مشغولند، و کمتر مردي را ميتوان در اين منطقه ديد که کپوبافي کند.
حدود 3000 زن در اين منطقه مشغول فعاليت در اين رشته هستند و زندگيشان را از طريق کپوبافي مي گذرانند.

بزرگترين چالش اين رشته براي زنان بافنده چيست؟
بزرگترين و مهمترين مشکل ما که سالهاست با آن دست به گريبانيم مشکل صادرات است، صادرات اين محصولات توسط واسطه ها انجام مي شود و هنرمند و توليد کننده از سود و درآمد آن محروم است.
ديگر مشکل ما نبود مواد اوليه است، برگ درخت خرما مدتيست که به سختي پيدا مي شود و در صورت پيدا شدن مي بايست رقمي چندبرابر قيمت اصلي آن پرداخت شود.

نام کپوبافي براي شما يادآور چيست؟
اسم کپوبافي براي من يادآور خاطرات تلخي ست که امروز شيرين ترين لحظات زندگي من است، کپوبافي من را به ياد شَيهون مي اندازد، منطقه من، منطقه اي محروم که در آن بزرگ شدم، منطقه اي سالهاي قبل نه مردانش و نه زنانش براي امرار معاش شغل مناسبي نداشتند، زندگي ها سخت مي گذشت، اما خداروشکر کپوبافي باعث رونق اين منطقه شده است، اين منطقه جاني دوباره گرفته است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۹۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: