Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@11:46:23 GMT

مباحث قرآنی را باید با زبان امروزی آموزش داد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۲۶۴۷

مباحث قرآنی را باید با زبان امروزی آموزش داد

شاد قزوینی با بیان اینکه باید با زبان غیر مستقیم مفاهیم والای قرآنی را به کودکان بیاموزیم، گفت: برای درک بهتر قرآن باید از وسایل و زبان نو کمک گرفت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «دکتر پریسا شاد قزوینی» عصر دیروز (شنبه 23 آذر )در نشست «اثربخشی تولیدات قرآنی برای کودکان» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: تحقیق مفصلی در مورد ویژگی های تصویری در کتب قرآنی برای کودکان دبستانی انجام دادم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از بزرگترین معضلات موجود این است که آنچه در حوزه قرآنی به خورد بچه ها می دهیم، اصلا متناسب با سن آنها نیست. شما نمی توانید پیراهن یک فرد چهل ساله را تن یک دختربچه 9 ساله کنید. هر چیزی باید متناسب با مخاطب باشد.

 

این هنرمند نقاش با بیان اینکه برای آموزش قرآن راه های متفاوتی داریم، عنوان کرد: یکی از بزرگترین معضلات ما در مدارس این است که بچه ها با علاقه در کلاس قرآن پیش نمی روند. اگر فردی را به اقیانوس پرت کنند، مسلما غرق می شود اما اگر مرحله به مرحله به او آموزش شنا بدهند، چنین اتفاقی نمی افتد؛ بنابراین آموزش مسئله بسیار مهمی است. بهترین چیز این است که مخاطب را بشناسیم، رده سنی آن را در نظر بگیریم. برای تحقیق ام کودکان 5 تا 9 سال را در نظر گرفتم. وقتی درکی نسبت به چیزی نداشته باشیم علاقه مندی هم نسبت به آن نداریم.

 

وی با اشاره به اینکه مباحث قرآنی را باید با زبان امروزی بیان کنیم، افزود: حضرت علی (ع) فرمودند فرزند زمان خود باش. قرآن در سه قسمت تشبیه، تمثیل و قصص آیاتی دارد که این می تواند برای کودک لذت بخش باشد. باید با زبان غیر مستقیم مفاهیم والای قرآنی را به کودکان بیاموزیم. برای درک بهتر باید از وسایل و زبان نو استفاده کنیم. وقتی کودک 5-6 ساله است، بیشترین تمرکزش بر روی تصاویر است که ما می گوییم خوانش تصویری. اکثر موسسات فرهنگی و دارالقرآن ها از روش های تصویری برای آموزش قرآنی استفاده می کنند.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: کاربرد اصولی از هنر تصویرگری در جذب و علاقه مندی کودک بر دو جنبه خط و رنگ استوار است. در علم روانشناسی فرآیندی به نام فرآیند یادگیری داریم، این فرآیند همراه با درک مفاهیم است. مبحث فرآیند یادگیری از طرف آموزش تصویری برای کودکان باید طوری برنامه ریزی شود که متناسب با نیازهای روانی و عاطفی آنها باشد. متاسفانه زبان تصویر در جامعه ما زیاد شناخته شده نیست. ضبط مفاهیم در دوران کودکی از طریق روش های تصویری سالیان سال در حافظه مضبوط می ماند.

 

شاد قزوینی که دکترای فلسفه و علوم هنری دارد با بیان اینکه آموزش تصویری یکی از موفق ترین روش هاست، گفت: متخصصان تعلیم و تربیت به این نتیجه رسیدند که 75 درصد فراگیری از طریق چشم و 25 درصد آن از طریق متن است. بسیاری از فعالان در حوزه قرآنی متوجه این ضرورت شده اند و برای همین از روش های تصویری استفاده می کنند. بنده برای تحقیق ام 300  عنوان کتاب را در زمینه مضامین قرآنی بررسی کردم و 40 عنوان را از میان آنها گزینش کردم.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۲۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: