Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-03-28@17:22:02 GMT

لانه خفاش، حقایق و افسانه ها ، یکبار برای همیشه +فیلم

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۶۱۰۸۵۳۳

لانه خفاش، حقایق و افسانه ها ، یکبار برای همیشه +فیلم

‍‍‍‍‍‍

رکنا: چند وقتی است که سروصدای لانه خفاش و خرید و فروش آنها از همه جا به گوش میرسد . بسیاری از افراد از همین راه و گاها با ساده ترین نوع تبلیغات توانسته اند بیشترین سود را در این بازار از آن خود کنند . به طور کلی کمبود اطلاعات و نبود منابع اطلاع رسانی به روز و مطمئن از مهمترین علت هایی است که باعث میشود اینگونه بازار ها به سرعت شکل بگیرند و علاوه بر ایجاد ضرر های مالی متعدد ، در بسیاری از موارد باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیر برای جوامع شوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مطمئن باشید ، منظورم از جوامع ، شاید بیشتر جوامع حیوانات و محیط زیست آنها باشد . اما اگر این را از من بشنوید ، چه فکری میکنید ؟

به طور کلی کمبود اطلاعات و نبود منابع اطلاع رسانی به روز و مطمئن از مهمترین علت هایی است که باعث میشود اینگونه بازار ها به سرعت شکل بگیرند و علاوه بر ایجاد ضرر های مالی متعدد ، در بسیاری از موارد باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیر برای جوامع شوند . اما مطمئن باشید ، منظورم از جوامع ، شاید بیشتر جوامع حیوانات و محیط زیست آنها باشد .

اما اگر این را از من بشنوید ، چه فکری میکنید ؟

 خفاش ها لانه نمیسازند !

برای اثبات این مدعا تلاش کردم تا در این مقاله ، بهترین و کاملترین توضیحات را درباره خفاش ها ویژگی هایشان بنویسم . اما از کجا شروع کنیم ؟

خفاش ها تنها پستانداران پرنده :

شاید برایتان جالب باشد که بدانید تنها پستاندارانی که در کره زمین میتوانند واقعا پرواز کنند خفاش ها هستند .

البته بعضی از گونه های سنجاب ها نیز میتوانند مسافت های کوتاهی را در آسمان و در هوا سر بخورند ، اما این نوع از پرواز همیشه از بالا به پایین است و تحت فشار جاذبه انجام میشود بنابراین آنها پرواز نمیکنند بلکه متخصص سقوط آزاد های جهت دارند !

–خفاش ها پرواز میکنند اما بال ندارند !

بله کاملا درست خواندید ، خفاش ها نه تنها لانه ندارند ، بلکه بال هم ندارند !

انگشت های خفاش بسیار انعطاف پذیر و بلند هستند و نوعی پوست چرم مانند در بین آنها وجود دارد که نه خیس میشود و نه مثل پر میریزد. خفاش ها بر خلاف پرندگان تلاش زیادی برای پرواز کردن نمیکنند بلکه صرفا دستان خود را باز کرده و گاها حرکات کوچکی با بالهایشان برای تغییر مسیر انجام میدهند !

در ویدیوی زیر میتوانید نحوه پرواز و ماهیگیری سریع خفاش ها را ببینید…

اما مطمئنم اگر این را بشنوید باور نمیکنید !

همه خفاش ها کور نیستند !

به طور کلی میتوان گفت خفاش ها به دو دسته اصلی “بزرگ خفاش ها ” و ” کوچک خفاش ها” تقسیم میشوند .

بزرگ خفاش ها یا همان روباه های پرنده ، رسما میوه خوارند ‌( البته بجز خفاش ماهیگیر) و اصلا نه کورند نه اختلالی در بینایی دارند . آنها برای مسیریابی از هیچ روش ویژه ای نسبت به دیگر حیوانات استفاده نمیکنند . آنها میبینند ، دنبال میکنند ، بو میکنند و گاها برای پیدا کردن مسیرهای برگشت محیط را علامت گذاری میکنند ، دقیقا شبیه سایر حیوانات ! در ویدیوی زیر میتوانید یک خفاش میوه خوار را ببینید . گاهی اوقات خفاش های میوه خار برای خنک کردن خودشان در محیط های بسیار گرم ، بر روی رودخانه پرواز میکنند و سینه ی خود را به آب میزنند تا کمی از حرارت بدنشان کاسته شود . البته در این مسیر ممکن است توسط سایر جانداران مثل کروکدیل ها شکار شوند !

به طور کلی بیش از هفتاد درصد گونه های خفاش ، حشره خوارند . اما تقریبا نمیتوان تشخیص داد که خفاش ها چگونه به خوردن حشرات میپردازند . در واقع وقتی یک خفاش در حال خوردن حشرات است ، شما فقط یک خفاش را میبینید که خیلی سریع و در مسیرهایی نامنظم در حال پرواز است . نوع دیگری از خفاش ها هم وجود دارند که به آنها اصطلاحا خفاش خون آشام گفته میشود . آنها را میتوان نوعی انگل دانست .

بزاق دهان خفاش های خون آشام حاوی موادی است که میتوانند علاوه بر جلوگیری از انعقاد خون ، باعث شوند که فرد یا حیوانی که برای نوشیدن خون انتخاب کرده اند ، هیچ دردی را احساس نکنند ! درست مثل اثر لیدوکایین !

در ویدیوی زیر ، تصویری را میبینید که با استفاده از دوربین حرارتی از یک خفاش خون آشام درحال نوشیدن خون گرفته شده است ؛ به رفتار اون و جاندار میزبان دقت کنید !

مسیریابی در خفاش ها ( پژواک یابی )

بگذارید در این باره یک مثال بزنم که شاید تا به حال نشنیده باشید :

فرض کنید اتاقی به مساحت بیست متر مربع در اختیار دارید که هیچ پنجره ای ندارد . در نتیجه هیچگونه نوری وارد آن نمیشود و داخل اتاق تاریکی و ظلمات محض است ! اما بر روی یکی از دیوارهای اتاق ، یک سوراخ کوچک به اندازه یک کف دست قرار دارد.

حالا تصور کنید که یک کوچک خفاش را به یکباره به داخل اتاق پرتاب کنیم ! فکر میکنید چه اتفاقی می افتد ؟

جواب خیلی ساده است : کوچک خفاش بلافاصله پس از ورود به اتاق شروع به جیغ زدن خواهد کرد . البته ممکن است شما این صدا را نشنوید زیرا بسامد ( فرکانس ) صدای تولیدی توسط خفاش ها بین ۲۰ تا ۲۰۰ کیلوهرتز و در محدوده مافوق صوت است . خفاش با ورود به این اتاق بدون کوچکترین برخورد به دیوارها ، به سرعت از همان سوراخ کوچکی که بر روی دیوار است ، به بیرون از اتاق فرار خواهد کرد ! اما چگونه ؟

سیستم پژواک یابی :

جالب است بدانید که کوچک خفاش ها برای یافتن مسیر ها و عبور از موانع از سیستم پژواک یابی استفاده میکنند . در این الگوریتم پیچیده که تماما توسط مغز خفاش کنترل میشود ، پژواک ها با فرکانس فرا صوت ( ۲۰ تا ۲۰۰ کیلوهرتز) توسط خفاش تولید میشوند و درست همانند اثر یک رادار تمام محیط پیرامون یک خفاش را در بر میگیرند . این پژواک ها به موانع متعدد برخورد کرده و سپس به طرف گوشهای خفاش بازتاب میشوند . مغز خفاش با محاسبات بسیار پیچیده در زمانی بسیار کوتاه قادر است تا پژواک های رسیده به گوش خفاش را بررسی کرده و محل دقیق موانع و اجسام ( ثابت یا متحرک) را مثل یک نقشه ی کاملا سه بعدی از نقاط به هم پیوسته تصور کرده و در اختیار خفاش قرار دهد . خفاش به وسیله ی همین نقشه ی ذهنی قادر خواهد بود تا به راحتی محل دقیق سوراخ را تشخیص داده و از آن برای فرار استفاده کند . عکس زیر یک شبیه سازی قوی از آن چیزی است که یک کوچک خفاش تصور میکند!

اما حالا وقت آن است که به موضوع اصلی بپردازیم ، لانه ی خفاش !

– همانطور که گفتم خفاش ها اصلا لانه نمیسازند ! ( می دانم که عکس ها و فیلم هایی از لانه خفاش دیده اید)

خفاش ها عموما در داخل غارها و در مکان هایی که دور از سکنه هستند مستقر میشوند و تلاش میکنند در زمانهای استراحت خود ، در آنجا بمانند .

عکس زیر برای مدت طولانی در اینترنت دست به دست چرخید و همه آن را بعنوان لانه خفاش میشناختند .

اما در واقع عکس بالا ، بزاق دهان جمع آوری شده ( توسط خفاش ) و روی هم انباشته شده است که صرفا در تولید برخی داروها مورد استفاده است و برای عموم مردم چیزی جز یک تکه زباله نیست !

دانشمندان آمریکایی توانستند به این مهم دست یابند که در بزاق دهان خفاش ها آنزیمی وجود دارد که میتواند از انعقاد عروق در رگ ها جلوگیری کند. به کمک این آنزیم و رساندن آن به بدن بیمار سکته مغذی تا ۹ ساعت بعد از سکته میتوان بیمار را نجات داد، نام این آنزیم “دسموتاپلاز یا DSPA” نام دارد. این آنزیم در بزاق دهان خفاش ها وجود دارد، برای ساختن لانه خفاش از بزاق دهان خودش استفاده می کند و همین موضوع باعث شده تا سود جویان به دنبال یافتن لانه خفاش ها باشند.

تاثیر دست بردن در طبیعت و برهم زدن مکان های استراحت خفاش

با تخریب لانه های خفاش ها باید منتظر نابودی اکوسیستم منطقه نیز باشیم، خفاش ها از حشرات موزی تغزیه میکنند و به گردافشانی گیاهان و گل ها کمک میکنند و نقش به سزایی در اکوسیستم ایفا میکنند. خفاش ها در زمستان مناطق سرد مانند غارها را پیدا میکنند و در آن ها به خواب زمستانی میروند. در پاییز، وزن خفاش ها زیاد می شود و لایه ای از چربی به بدنشان اضافه می شود. اگر خفاشی قبل از رسیدن بهار و گرم شدن هوا از خواب زمستانی بیدار شود، به احتمال خیلی زیاد از گرسنگی خواهد مرد. به این دلیل که متابولیسم بدن خفاش ها به گونه ایست که وقتی بیدار هستند بسیار سریع ذخیره غذایی شان مصرف شده و به پایان می رسد. با بیشتر شدن سودجویان برای یافتن خفاش ها میتوان گفت برای خواب زمستانی و ادامه حیات نیاز به اماکنی دور از دسترس انسان ها دارند. خفاش ها انواع مختلفی دارند که بسیاری از این انواع خفاش ، تولید مثل بسیار طولانی دارند و ندرتا اقدام به تولید مثل میکنند . بنابراین با برهم زدن محیط های زندگی آنها میتوان انتظار داشت که با ادامه روند تخریب توسط انسانها ، این گونه زیبا و پر رمز و راز با خطرات گوناگونی همچون انقراض مواجه گردد .اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

منبع : لانه

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۸۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: