Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
کمبود روي (زينک) در بدن کاهش قدرت سيستم ايمني بدن را در پي دارد

عوارض کمبود روي (Zinc)
روي يا زينک جزو 15 عنصر معدني و ضروري است، که بدن ما به آن نياز دارد. در بدن انسان حدود 4 – 1 گرم روي ( به طور متوسط 2/2 گرم روي ) وجود دارد که معادل نيمي از آهن بدن است. مقدار اين عنصر در بعضي از اعضاي بدن بيشتر است که نشان دهنده ي نقش آن در اين ارگان ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بيشترين مقدار روي در چشم، پانکراس و پوست ذخيره شده است.

چه کساني نياز به دريافت روي بيشتري در برنامه روزانه دارند؟
اين نکته حائز اهميت است و بايستي همه ي خانم ها و آقايان بدانند که خانم هاي شيرده و باردار و افرادي که داراي فعاليت ورزشي مرتب و منظم هستند، نياز به روي بيشتري نسبت به ساير افراد دارند و اگر مقدار دريافت آنها از روي، کافي نباشد دچار کمبود آن و عوارض حاصل از آن خواهند شد.

1. افرادي که در طي روز سيگار زيادي مي کشند و کساني که مشروبات الکلي مي خورند، به مقدار بيشتري روي نسبت به سايرين نيازمند هستند.
2. بيماراني که داراي مشکلات کبدي و کليوي هستند، هم چنين بيماران مبتلا به ديابت، نيازمند به روي بيشتري هستند.

3. کم خوني يکي از بيماري هايي است که نياز به دريافت روي را در بدن افزايش مي دهد.
4. در هنگام ابتلا به عفونت ها، نياز به دريافت روي، بيشتر از ساير مواقع است.
5. کساني که دچار سوختگي شده اند و يا بيماراني که سکته هاي قلبي ( آنفارکتوس قلبي ) کرده اند، هم چنين افرادي که دچار آرتروز هستند، بيشتر از حد معمول به روي نياز دارند.

6. تحقيقات و بررسي هاي باليني نشان داده است کساني که مبتلا به جوش هاي صورت (آکنه) هستند، داراي سطح پاييني از روي در خون بوده اند و دادن روزانه 200 ميلي گرم گلوکونات روي که معادل 30 ميلي گرم روي است مي تواند باعث بهبود عفونت هاي جوش هاي آن ها شود.

7. مقدار روي دريافتي از راه غذا به بدن بيماران مبتلا به سرطان بايد اضافه شود.
8. کساني که مبتلا به نورودرماتيت و پسوريازيس هستند، اغلب مبتلا به کمبود روي هستند.
9. کساني که مبتلا به زخم هاي پوستي اند، جهت ترميم و بازسازي سريع تر، نياز به مقدار روي بيشتري دارند.

10. بررسي هاي انجام شده بر روي حيوانات نشان مي دهد، طحال حيواناتي که دچار کمبود طولاني مدت روي شده اند پس از مدتي دچار چروکيدگي شده است. همان طور که مي دانيد طحال از اندام هاي ايمني در بدن به شمار مي رود. بنابراين کاهش روي موجب به هم خوردن سيستم ايمني مي شود و معمولا”‌ افراد دچار نقص ايمني و کمبود روي، اغلب مبتلا به گريپ و سرماخوردگي هاي متعدد مي شوند.
موارد بالا نمونه اي از بيماري ها و افرادي هستند که نياز بالاتري به دريافت روي در برنامه غذايي روزانه خود دارند.

عوارض کمبود روي (زينک) در بدن
در اين جا به طور خلاصه به چند عارضه ي مهم کمبود روي يا زينک در بدن اشاره مي شود:
1. امروزه ثابت شده است که باروري و بارداري، تابع وجود روي (زينک) در بدن است. فعال نبودن بيضه ها در آقايان و تخمدان ها در خانم ها و کم بودن اسپرم ها، همگي مي تواند به علت کمبود روي در بدن باشد، که در نهايت منجر به ناباروري خواهد شد.
2. امروزه ثابت شده است که در کنار ساير علل مثل، کم خوني، کمبود ويتامين ها، استرس و... ، کمبود روي از علل بسيار مهم ريزش مو است.


3. کمبود روي (زينک) در بدن کاهش قدرت سيستم ايمني را در پي دارد.
4. درمان جوش هاي غرور جواني و زخم هاي پوستي در صورت کاهش روي، طول کشيده و مزمن خواهد شد.
5. تشکيل لکه هاي سفيد در ناخن، مي تواند به دنبال کمبود روي در بدن ايجاد شود.
6. کم بودن رشد بچه ها، مي تواند به علت کمبود روي در بدن باشد.
7. ديده شده است که اختلالات حافظه، مي تواند عارضه ي حاصل از کمبود روي در بدن باشد.
8. اختلال در رشد اندام هاي جنسي در زن و مرد، از کمبود روي نيز ناشي مي شود.
9. کمبود روي بر رشد سيستم عصبي به ويژه در بچه ها و نوزادان تاثير منفي دارد.

10. اختلالات خلقي رفتاري مثل افسردگي (دپرسيون)، اسکيزوفرني و پرخاشگري نمونه اي از بيماري هاي پيامد کمبود روي مي توانند باشند.
11. کمبود روي، خود را با پوکي استخوان، ريزش دندان ها، بيماري تيروئيد، بي اشتهايي و تغيير شکل ناخن ها نيز نشان مي دهد.

منابع غذايي حاوي روي (زينک)
به طور تقريبي در هر گرم گوشت 3 تا 5 ميلي گرم روي وجود دارد. نان سفيد، چربي و شکر فاقد روي هستند. گوشت، جگر،تخم مرغ، ميگو، گندم سبوس دار، تخم کدو حلوايي و گوجه فرنگي از روي غني هستند.


در هر گرم گوشت 3 تا 5 ميلي گرم روي (زينک) وجود دارد

با خوردن هر 100 گرم عدس يا نخود يا گندم آسياب نشده مي توان 4 تا 5 ميلي گرم روي وارد بدن کرد. در هر صد گرم سبوس گندم يا هر صد گرم ذرت، 3 ميلي گرم روي به بدن مي رسد.

تخم کدو حاوي روي فراوان است که خوشبختانه در ايران بيشتر از ساير کشور ها استفاده مي شود. در هر 100 گرم آن 5/6 تا 5/7 ميلي گرم روي دريافت مي شود. جالب است که بدانيد، جوانه گندم، حاوي 17 ميلي گرم روي و به عبارتي غني از روي است و خوردن آن به تمام افراد توصيه مي شود. در هر 100 گرم جگر گوساله، 8/7 ميلي گرم روي وجود دارد. ماده ي غذايي پر اهميت در رساندن روي به بدن، صدف خوراکي است که در هر 100 گرم آن 60- 59 ميلي گرم روي وجود داشته و بسيار غني است که البته در ايران مصرف نمي شود.
منبع : tebyan.net

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۵۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: