Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-03-28@19:46:26 GMT

برای حمایت از کالای داخلی فرهنگ سازی شود

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۶۱۲۲۸۴۱

به گزارش وانانیوز، 

نسیم بیت سیاح در گفت‌وگویی در ارتباط با شعار سال 1397 اظهار کرد:  اگر بخواهیم سبد مصرفی هر ایرانی را مانند یک کیک در نظر بگیریم، علی رغم اینکه نیازهای این سبد روند صعودی داشته (یعنی فارغ از توان خرید هر ایرانی) سهم کشور در این سبد در  دهه 80 و 90 رو به کاهش رفته است و  این ناشی از رشد اقتصادی کشوری همچون چین و فقدان استراتژی بلند مدت اقتصادی در کشور است؛ البته باید گفت پس از ابلاغیه سیاست های اقتصاد مقاومتی تا حدودی شرایط نظامند تر از پیش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه "فرهنگ استفاده از کالای ایرانی نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است" ، گفت: امروز  دیگر مصرف کالای ایرانی مانند قبل ذهنیت منفی در مصرف کننده ایجاد نمی‌کند، این موضوع از اثرات توسعه صنایع در دهه هفتاد و هشتاد بوده است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب، عدم دسترسی کشور به تکنولوژی های روز را یکی از اصلی ترین مشکلات در تولید کالاهای ایرانی دانست و ادامه داد: در کنار این موضوع باید به دو مسئله دسترسی به مواد اولیه و فقدان نیروی کار دارای صلاحیت نیز اشاره کنیم، که در کنار فقدان دانش تجاری سازی محصول و شناسایی بازارهای مصرف جدید از دیگر موانع رقابت پذیری کالای ایرانی به شمار می رود. این نکته که بگوییم مسائل مطرح شده، مسائلی هستند که امروز به آنها رسیده ایم یا پیش از این نمی دانسته ایم غلط است.

وی افزود: قطعا دولت از این مسائل مطلع است و برنامه هایی هم برای رفع آنها دارد؛ اما موضوع این است که ساختار دولت در زمینه مدیریت اقتصاد عملا بین سه ضلع وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه محاط شده و این موضوع کارایی دولت را در این زمینه به شدت کاهش داده است. در کنار این سه ضلع قانونی، بی نهایت حلقه خود ساخته نیز وجود دارد که عمدتا سیاست های متناقض اتخاذ می کنند.

بیت سیاح در ارتباط با چگونگی فرهنگ‌سازی حمایت از کالای داخلی در جامعه گفت: مهم ترین گام در این زمینه را می توان توسعه همکاری ها و تدوین برنامه ها و اقدامات هماهنگ در چند سطح دانست. یک: سطح درون دولت؛ ارکان دولت به عنوان گسترده ترین نظام بروکراتیک اجرایی باید ضمن هماهنگی گسترده با شعار سال، موضوع هماهنگی های درونی دولت را به حداکثر ممکن برسانند. دو: سطح ملی؛ با رجعت به فرمان امام خمینی (ره) در زمینه تقویت بخش خصوصی  دولت ضمن ارائه تسهیلات ویژه به بخش خصوصی واقعی (نه شرکتهای شبه خصوصی) زمینه را برای شکل گیری بخش خصوصی قدرتمند فراهم آورد. سه: سطح بین المللی؛ دولت و مجلس در اقدامی هماهنگ به توسعه ارتباط با کشورهای دیگر در حوزه های تجاری پاسخ آری بگویند و زمینه ها را به صورت واقعی و نه نمایشی ایجاد نمایند.

این عضو حزب ندای ایرانیان با اشاره به نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ استفاده از کالای ایرانی گفت: رسانه ها امروز نقش جدی در توسعه مفاهیم در سطح جامعه دارند، اما یک اشتباه عمومی که در کشور ما در این زمینه رخ داده است این است که  نقش رسانه صرفا در این موضوعات در قالب تبلیغات و یا پیام رسانی  مستقیم تعریف شده است. سیاستگذاری های رسانه ای باید به نحوی نظامند شود که صرفا فروش کالای ایرانی به طور مستقیم به مخاطبین عرضه نشود و تبلیغات پنهان هم در استراتژی معرفی کالای ایرانی مد نظر قرار بگیرد. البته دغدغه مهم مصرف کنندگان در زمینه کالا، موضوع خدمات پس از فروش است که رسانه ها باید به این موضوع به صورت جدی ورود کنند.

وی ادامه داد: نام گذاری سال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی، اقدامی با سابقه از سوی ایشان بوده است. حقیقت امر این است مقام معظم رهبری حدودا ده سال است که با رویکردی جدی به موضوع اقتصاد و مسائل مرتبط با آن ورود کرده اند و این موضوع را می توان استمرار یه فعالیت از سوی ایشان جهت ارائه راهبردهای کلان در مسیر توسعه کشور دانست. این موضوع در حقیقت پاسخی از سوی ایشان  به این موضوع است که اقتصاد ایران به واسطه سیاستگذاری ها و فعالیت های اجرایی در طی چند دهه اخیر همواره با رشد اقتصادی کم و پر نوسان مواجه شده است. همانطورکه جمیع نخبگان اقتصادی کشور بر سر این موضع اجماع دارند راه حل اصلی خروج از بحران اقتصادی موجود کشور افزایش رشد اقتصادی کشور در حالتی است که این رشد منشایی غیر از انباشت سرمایه داشته باشد و در این جایگاه است که تاکید ویژه ایشان در حمایت از کالای ایرانی رهنمود واقعی در خروج اقتصاد ایران از روند رکود و پر خطری است که پیش روی دارد و اتخاذ رویکرد توسعه برون زا در اقتصاد کشور تلقی می شود.

وی در همین راستا گفت: این سیاستگذاری می تواند در دو سطح، اثرات مطلوبی بر بدنه اقتصادی ایجاد کند؛ نخست اینکه با استفاده از ظرفیت های موجود تولیدی توان رقابتی کشور را در سطح بین المللی در حوزه های اقتصادی بهبود ببخشد و سپس اثرگذاری کوتاه مدت بر وضعیت معیشتی دهک های پایین جامعه داشته باشد.

بیات سیاح با ذکر موارد مورد نیاز و مهم برای بهترین تأثیرگذاری در وضع عمومی اقتصاد کشور گفت: باید توجه داشت که چنین رخدادی  برای اینکه بهترین اثر گذاری را بر وضع عمومی اقتصادی در کشور داشته باشد نیاز است که چند موضوع مهم پیش از آن مد نظر قرار گیرد: باید نظام پولی و مالی کشور تن به اصلاحات جدی بدهد. دولت و نهادهای موثر در زمینه جذب سرمایه گذاری هدایت سرمایه را به نحوی نظام مند کنند که تامین مالی مورد نیاز صنایع تولیدی به نحوی که سرعت و اثر مطلوب را برای آنها پدید بیاورد. چند صدایی در سیاست گذاری های توسعه ای کشور جای خود را به هم صدایی بدهد و همه نهادها به جای اینکه در گیر نقش خود در مدیریت توسعه در کشور بشوند، به دنبال انجام وظایف اصلی خود بروند.

  وی در پایان گفت: توجه ویژه به توسعه صنایعی بشود که ایران در آنها دارای توان رقابتی مطلوب است؛ یعنی سیاستگذاری ها دارای کمترین آثار مخرب در آینده اقتصادی کشور باشند. همچنین حجم نقدینگی در کشور کنترل شود، یعنی حجم نقدینگی در کشور به سمتی برود که امکان جذب آن در اقتصاد وجود داشته باشد. از سوی دیگر سیاستگذاری های اقتصادی در راستای استراتژی های بلند مدت اقتصاد ملی باشد.

 

انتهای پیام

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۲۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: