Web Analytics Made Easy - Statcounter

مخترع اولین ربات اسکلت بیرونی پائین تنه در داخل کشور، با اشاره به مقرون به صرفه بودن این اختراع گفت: معلولینی که به دلیل آسیب به کمر قادر به راه رفتن نیستند می‌توانند با استفاده از این ربات از نعمت راه رفتن بهره‌ مند شده و از عوارض استفاده مداوم ویلچر خلاصی یابند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدمصطفی حوائجی، مهندس برق با گرایش کنترل در دانشکده فنی دانشگاه تهران است که به همراه دوستان خود وسیله‌ای را برای استفاده معلولین فلج پایین تنه اختراع کردند تا با استفاده از آن این افراد بتو‌انند بدون استفاده از ویلچر راه بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مهندس برق در گفت‌وگو با خبرنگار سینا بیان داشت: ربات توانبخشی اسکلت بیرونی پایین تنه که برای استفاده شخصی و درمانگاهی معلولین فلج پا طراحی شده در نمایشگاه ساخت ایران در اردیبهشت سال 95 عرضه شد که با استقبال خوبی از طرف دانشکده‌های توانبخشی مواجه شد.

حوائجی، توضیح داد: از اردیبهشت سال گذشته ربات توانبخشی اسکلت بیرونی پایین تنه عرضه شد و با توجه به اینکه تکنولوژی جدیدی در ایران و دنیا به شمار می‌رود در این مدت تلاش کردیم تا بتوانیم در مراکز توانبخشی آن را رواج دهیم تا مورد استفاده این مراکز قرار بگیرد.

وی با اشاره به مزایایی ربات توانبخشی اسکلت بیرونی پائین تنه گفت: مدل حاضر نمونه درمانگاهی است که در درمانگاه عرضه می‌شود، اما نمونه شخصی آن که حدود 6ماه دیگر عرضه می‌شود در واقع وسیله کمکی است که به جای ویلچر می‌توان از آن استفاده کرد.

مخترع اولین ربات اسکلت بیرونی در داخل کشور افزود: از معایب ویلچر این است که بیمار همواره به صورت نشسته قرار دارد اما با این وسیله علاوه بر اینکه بیمار می‌تواند به حالت ایستاده کارهایش را انجام دهد ارتباط بیشتری با افراد عادی داشته و تجربه راه رفتن باعث افزایش امید و کاهش بیماری‌های روحی وی خواهد شد.

حوائجی، گفت: همچنین استفاده طولانی مدت از ویلچر عوارضی همچون زخم بستر، پوکی استخوان، عفونت کبد و کلیه، مشکلات گوارشی بوجود می‌آورد بنابراین اگر بیمار به جای اینکه بر روی ویلچر بنشیند کارهایش را به صورت ایستاده انجام داده و توانایی رفت و آمد داشته باشد عوارض فوق کاهش می‌یابد یا به صفر می‌ رسد.
وی بیان کرد: از فواید نسخه درمانی عرضه شده این است که اگر بیماری نخواهد از وسیله شخصی این مدل استفاده کند قادر است با تعیین چند جلسه در هفته و مراجعه به درمانگاه با این ربات راه رود تا عوارض نشستن بر روی ویلچر را تا حدی کاهش دهد.

مخترع اولین ربات اسکلت بیرونی پائین تنه در داخل کشور، ضمن اشاره به خدمات پشتیبانی مناسب این ربات تأکید کرد: یکی از مزایای این وسیله نسبت به نمونه خارجی قیمت بسیار پایین آن است در حالیکه پایین‌ترین قیمت برای نمونه‌های مشابه خارجی 300 میلیون تومان به بالا است ما توانستیم نمونه درمانگاهی را با قیمت 95 میلیون عرضه کنیم.

حوائجی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سازمانی برای حمایت و تولید انبوه این دستگاه اعلام نظر کرده است؟ گفت: هنوز ارگانی اعلام آمادگی نکرده است اما ما تلاش می‌کنیم که نهادهای ارائه دهنده خدمات به معلولین و جانبازان مانند سازمان بهزیستی ، هلال احمر و بنیاد شهید را برای همکاری جذب کنیم.

کاهش عوارض استفاده از ویلچر برای معلولین قطع نخاعی با اختراع جدید

وی در پاسخ به اینکه رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی با این محصول تا چه اندازه محقق می‌شود؟ اظهار کرد: عوارض بیماری‌های قطع نخاعی هزینه‌های بسیار گرانی دارد، به عنوان مثال بیش از 45 درصد بیماران قطع نخاعی به عفونت کلیه مبتلا شده و مجبور به دیالیز می‌شوند که هزینه دیالیز برای هر نفر 60 میلیون تومان در سال است در حالیکه اگر بتوان جلوی این عوارض را با این دستگاه بگیریم صرفه جویی اقتصادی قابل ملاحظه‌ای خواهد بود.

این مخترع در پاسخ به این سؤال که کدام گروه از معلولین می‌توانند از ربات توانبخشی اسکلت بیرونی پائین تنه استفاده کنند بیان کرد: این وسیله برای معلولین عزیزی که به دلیل آسیب به کمر قادر نیستند با پای خود راه بروند اما دست‌های آنها کاملا سالم و تحت کنترل است قابل استفاده است، به عنوان مثال کسی که از ناحیه گردن قطع نخاع می‌شود و دست‌های او از کار می‌افتد از این دستگاه نمی‌تواند استفاده کند.

حوائجی افزود: فاصله زمانی زیادی با ضایعه نباید وجود نداشته باشد که لازمه آن گذشت حداکثر 2 سال از وقوع حادثه است علاوه بر آن بیمار نباید دچار دفرمگی باشد که این موضوع بر اثر نشستن طولانی اتفاق می‌افتد، بیمارانی که خودشان را با ورزش خیلی سرحال و سرزنده نگهداشته‌اند می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند.
وی در پایان از مسئولین خواست برای ترویج و تولید ربات توانبخشی اسکلت بیرونی پائین تنه که گامی مهم برای ارتقاء اقتصاد دانش بنیان و افزایش سلامتی بیشتر معلولین است به این گروه مساعدت لازم را داشته و آنها را یاری کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۸۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: