Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@03:54:13 GMT

همه چيز راجع به کمپ ترک اعتياد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۱۵۳۵

همه چيز راجع به کمپ ترک اعتياد

خبرگزاري آريا -

بهترين کمپ ترک اعتياد، کمپي است که از کادر درماني مجرب و حرفه اي تشکيل شده باشند
امروزه وابستگي به مصرف و سوءاستفاده از مواد به‌ويژه موادمخدر و محرک از پديده‌هاي پيچيده و شوم جامعه مدني است. اين معضل چندوجهي جامعه را از منظر امنيت، آرامش و ارزش‌هاي اخلاقي مورد تهديد و آزار قرار مي‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندسالي است که سازمان بهزيستي براي رفع اين بلا، کمپ يا کانون‌هايي براي ترک اعتياد تخصص داده است تا بتواند اعتياد را تا حد ممکن ريشه‌کن کند.
ترک اعتياد به مواد مخدر به روند درمان رواني يا پزشکي اعتياد به مواد مخدر مانند ترياک، هروئين، کوکائين، برخي داروها و الکل اطلاق مي‌شود. بنا بر تعريف اداره خدمات مواد مخدر و بهداشت رواني آمريکا در سال 2010 ميلادي، که بر اساس تجربيات کساني که خود را از چنگال اعتياد رها کرده‌اند بنا شده‌است، تعريف ترک اعتياد (بهبودي از اعتياد) به شرح زير است: «بهبودي يک فرايند تغيير است که از طريق آن افراد براي به دست آوردن سلامت و رفاه و آسايش خود و به دست گرفتن اختيار زندگي تلاش کرده و سعي مي‌کنند تا همه امکانات و قابليت‌هاي بالقوهٔ خود را مجدداً به دست آورند.»
در مراکز ترک اعتياد يا مراکز بازپروري، معتادان مددجو، پس از پذيرش، با نظارت مددکاران دوره درماني را مي‌گذرانند. در مورد معتادان و کارتن‌خواب‌هاي تنهامانده، مددکاران، خانواده معتاد را شناسايي مي‌کنند و آن‌ها را در جريان وضع فرد بيمار قرار مي‌دهند.
سم زدايي مرحله اول چرخه ترک اعتياد در کمپ ترک اعتياد ميباشد. در اين مرحله، بيمار مورد معاينه پزشک و مدديار قرار ميگيرد و بهترين روش طبق تجربه براي او تجويز ميگردد.
مددجويان بعد از گذراندن دوره ترک اعتياد و مرحله سم‌زدايي، وقتي از اتاق قرنطينه خارج مي‌شوند هم‌زمان با شرکت در دوره‌ها و جلسات ترک اعتياد با نظارت مددکاران در کارگاه‌هاي مهارت‌آموزي مشغول به کار مي‌شوند. اشتغال و کسب درآمد مهم‌ترين دغدغه افرادي است که اعتياد را کنار گذاشته‌اند و مي‌خواهند به زندگي عادي برگردند. بدين منظور معمولاً در کمپ‌هاي ترک اعتياد مرکز مهارت‌آموزي هم ايجاد مي‌شود. در پي پاک ماندن فرد ترک اعتياد کرده، گاه مددکاران براي آگاهي دادن به خانواده‌هاي آن‌ها با خانواده‌ها تماس مي‌گيرند تا اعتماد آن‌ها را به تحول جديد جلب کنند.

ترک اعتياد به مواد مخدر به روند درمان رواني يا پزشکي اعتياد به مواد مخدر اطلاق مي‌شود
ويژگي هاي بهترين کمپ ترک اعتياد:
بهترين کمپ ترک اعتياد، کمپ هايي هستند که در درجه اول از کادر درماني مجرب و حرفه اي تشکيل شده باشند و افرادي که در اين کمپ به کار گمارده مي شوند به کار خود علاقه داشته باشند و به معتاد به چشم بيمار نگاه کنند و نه مجرم. از جمله شرايط ديگري که يک کمپ را بهترين کمپ ترک اعتياد خواهد کرد، داشتن پشتوانه مالي قوي و همچنين امکانات درماني و رفاهي مطلوب است. منظور از پشتوانه مالي اسپانسرهاي متعهد و مسئول که توانايي فراهم کردن امکانات لازم براي اداره مرکز را داشته باشند. هر چه امکانات مجموعه کمپ بيشتر باشد شرايط براي کمک به معتاد هم بهتر خواهد بود.
روش هاي ترک در کمپ ترک اعتياد:
در کمپ هاي ترک اعتياد از روش هاي درماني مختلفي براي درمان استفاده مي شود که اين روش درماني با توجه به ماده اعتياد آور و شدت اعتياد فرد مصرف کننده متفاوت مي باشد. از جمله روش هاي درماني مورد استفاده در کمپ هاي ترک اعتياد مي توان به موارد زير اشاره داشت :
روش يابويي: اين اصطلاح که در کمپ هاي ترک اعتياد و بين معتادان و خانواده آن ها رواج دارد به همان روش ترک ناگهاني اطلاق مي شود. در اين روش ترک به صورت يک روزه و بدون کاهش تدريجي يا جايگزين کردن ماده اي ديگر انجام مي شود.
ترک سنتي : در اين روش دوز مصرف به صورت تدريجي کم مي شود تا اينکه به صفر برسد. در اين روش طي شدن دوره ترک و تخطي نکردن از دوز روزانه و افزايش ندادن در ميان برنامه اهميت بسياري دارد.

سم زدايي مرحله اول چرخه ترک اعتياد در کمپ ترک اعتياد ميباشد
ترک با کمک متادون : در اين روش نيز مانند ترک ناگهاني (يابويي) مصرف مواد قطع مي شود اما متادون جايگزين آن مي شود. هدف از اين روش کاهش آسيب به بيمار و اطرافيان است. از آنجايي که متادون داراي طول مدت نئشگي بالاتري نسبت به ساير مواد مخدر است؛ استفاده از متادون به جاي مواد مخدر باعث مي شود عوارض مصرف و خطرات ناشي از آن کنترل شود و در عين حال سختي خماري، علائم ترک نيز کاهش مي دهد.
روش سم زدايي : اين روش براي افرادي استفاده مي شود که دوز مصرفي بسيار بالايي دارند. براي اينکه تحمل خماري براي فرد راحت باشد از داروهايي استفاده مي کنند که معمولا به بيهوشي بيمار منجر مي شود.

روش سم زدايي براي افرادي استفاده مي شود که دوز مصرفي بسيار بالايي دارند
اهداف کمپ ترک اعتياد :
از اهداف کمپ ترک اعتياد مهمترين آن ايجاد يک فضا و محيط مناسب و سرشار از آرامش و احترام براي بازتواني و درمان معتاد است. محيطي که شخص معتاد احساس تحقير شدگي و مجرم بودن نداشته باشد و با آن مانند يک انسان عادي و بيمار که نياز به درمان دارد، رفتار شود.
دومين مورد از اهداف کمپ ترک اعتياد قرار گرفتن شخص در محيطي است که از هر گونه مواد اعتياد اور عاري بوده و به هيچ عنوان معتاد نتواند به اين مواد دست پيدا کند.
محيطي مناسب براي زندگي شخص بيمار به مدت کوتاه و امکان ديدار و ملاقات با دوستان، فاميل و خانواده به جهت برخورداري از حمايت هاي رواني آنها
از ديگر اهداف کمپ ترک اعتياد آموزش مهارت هاي ارتباطي و بيان مشکلات و احساسات و آشنايي با افراد مشابه و ترک کرده و کمک از آنها براي طي کردن فرايند ترک اعتياد.
کمپ ترک اعتياد غيرمجاز:
معمولا در کمپ هاي ترک اعتياد غير مجاز روش هاي صحيح ترک اعتياد استفاده نمي شود و در به علت استفاده از روش ها و شيوه هاي درمان نامناسب و معيوب فرد با مشکلات زيادي مواجه شدن و فرايند ترک او موفقيت آميز نخواهد بود.
در کمپ هاي ترک اعتياد غير مجاز با فرد بيمار معمولا رفتار مناسبي نخواهند داشت. امکان اوليه از جمله غذاي مناسب، فضاي کافي، امکانات بهداشتي و نياز هاي اوليه مورد نياز بيمار در اين کمپ ها فراهم نشده است. در اين مراکز کتک زدن زدن و بد رفتاري با بيمار در زمان تقاضاي او براي ماده اعتياد آور به وفور مشاهده مي شود. از جمله خطرات استفاده از کمپ هاي ترک اعتياد غير مجاز مي توان به عدم ترک، خودکشي، خودسوزي و ... اشاره داشت.

از اهداف کمپ ترک اعتياد ايجاد يک فضا و محيط مناسب براي بازتواني و درمان معتاد است
بعد از ترخيص فرد معتاد از کمپ ترک اعتياد چه کنيم؟
بعد از ترخيص از کمپ هاي ترک اعتياد نيز آن ها هنوز در خطر بازگشت به گذشته و مصرف دوباره مواد مخدر مي باشند، که تمام اين ها تا حدودي با رفتار اطرافيان و نحوه برخورد و عکس العمل قابل کنترل است اما اين رفتارها کار را تمام نمي کنند و باعث دائمي شدن بهبودي فرد بيمار نمي شود.
- خانواده فرد مبتلا به اعتياد بايد اول يک مرزبندي انجام دهند که اين مرز بندي به سن و عواطف فرد بيمار بستگي دارد و بداند که هرکس چه حق و حقوقي نسبت به يکديگر و درکل نسبت به خانواده دارد، خط قرمز هاي هر فرد مشخص باشد خانواده ها مي توانند انجام دهند اين است که از کساني که مسئوليت ترک اين افراد را در کمپ ترک اعتياد بر عهده دارند مشاوره گرفته و حد و مرزهاي موردنياز اين برخوردها را از آن ها بپرسند تا اطلاع کافي درباره حق و حقوق و نحوه رفتار و سخت گيري و يا سخت نگرفتن آگاهي کافي داشته باشند.
-وقتي فرد بيمار وارد مرحله درمان مي شود خانواده تمام سعي و تلاش خود را انجام مي دهد تا آن فرد احساس کمبود، تنهايي و ... نکند. اما اين ماجرا طولي نمي کشد که تمام اين توجه ها از بين ميرود و باعث نااميد شدن فرد بيمار شده که مي تواند باعث مصرف دوباره مواد مخدر يا محرک شود.
همينطور خانواده ها نيز انتظار دارند که وقتي فرد بيمار وارد مرحله درمان شده است ديگر خوب است و بايد احساساتش مانند يک آدم عادي و مثل بقيه مردم رفتار کند که اين يک انتظار کاملا اشتباه نسبت به فرد بيمار مي باشد زيرا آن فرد براي بازگشت به روال عادي زندگي نياز به وقت دارد تا به اين حال و هوا و احساسات عادت کرده و با آن ها سازگار شود.
- براي مقابله با فکرهاي فرد بيمار خانواده مي تواند برنامه هاي تفريح، حتي يک پياده روي ساده اما به صورت خانوادگي که در روحيه بيمار به طور قابل توجي تاثير گذار مي باشد و بيمار در آن زمان کمتر به موارد مختلف فکر مي کند و مشغول خوش گذراندن با خانواده خود مي باشد، بريزند و طبق آن برنامه عمل کنند تا فرد که به تازگي از مصرف مواد مخدر و محرک دست کشيده، احساس تنهايي و يا افسردگي نداشته باشد.
- ورزش و تمرين نفع هاي بسيار بزرگي براي فرد بيمار به همراه دارد. اين تمرين ها باعث کاهش استرس و ناراحتي در فرد بيمار شده. حتي ورزش و تمرين هاي بسيار کوچک و کوتاه مدت مي توانند تاثير فوق العاده روي فرد و خانواده آن فرد نسبت فرد بيمار گذاشته و باعث کمتر شدن استرس، ناراحتي و ... شوند. همينطور ورزش مي تواند وسوسه فرد را نسبت به مصرف مجدد شيشه، هروئين، گل، حشيش و غيره را بسيار کاهش دهد.
گردآوري:بخش سلامت بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۱۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: