Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-04-18@22:49:57 GMT

برج میلاد تهران چند طبقه است؟ +دانستنیهای برج میلاد

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۱۶۴۲

برج میلاد تهران چند طبقه است؟ +دانستنیهای برج میلاد

قطر برج میلاد ، برج میلاد چند پله دارد ، داخل برج میلاد ، وزن آنتن برج میلاد ،دانستنیهای برج میلاد ،اجزای برج میلاد ، شکل برج میلاد ، معرفی برج میلاد ، وزن برج میلاد ،نمای برج میلاد

برج میلاد نام برج مخابراتی چندمنظوره ایست که در شمال غربی تهران، پایتخت ایران قرار دارد. این برج با ارتفاع ۴۳۵ متر، بلندترین برج ایران، ششمین برج بلند مخابراتی جهان و نوزدهمین سازهٔ بلند نامتکی جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برج با ۱۳ هزار متر زیربنا از نظر وسعت کاربری سازهٔ رأس برج در میان تمامی برج‌های مخابراتی دنیا مقام نخست را دارد.  برج میلاد به دلیل بلندی بسیار و شکل ظاهری متفاوتش، تقریباً از همه جای تهران نمایان است و از این رو، یکی از نمادهای پایتخت ایران به‌شمار می‌آید.

کلنگ زنی و افتتاح

فاز عملیاتی ساخت بلندترین برج مخابراتی ایران  از سال ۷۴ آغاز شد و حدود ۱۴ سال به طول انجامید.

مثل هر پروژه کلان دیگری چندین بار از وعده افتتاح برج ۱۶۱ هزار تنی تهران گذشت و افتتاح نشد. تا اینکه بالاخره ۱۶ مهر ماه سال ۸۷، برج میلاد با شعار «آسمان نزدیک است … » رسما افتتاح شد و پنج روز پس از آن، یعنی ۲۲ مهر ماه نیز، بازدید عمومی بخش‌هایی از برج آغاز شد.



جایگاه جغرافیایی

برج میلاد، میان تپه‌ای با مساحت تقریبی ۶۲ هکتار واقع در جنوب محله شهرک غرب و شمال کوی نصر (گیشا) در منطقه ۲ شهرداری تهران قرار دارد. از نظر مختصات جغرافیایی، سازه برج در ۵۱ درجه، ۲۲ دقیقه و ۳۲ ثانیه طول شرقی و ۳۵ درجه، ۴۴ دقیقه و ۴۰ ثانیه عرض شمالی قرار گرفته‌است.

برخی مقادیر ، اوزان و مواد به کار رفته در احداث برج میلاد را به مقیاس هایی ملموس تبدیل کرده است.

وزن کل سازه ۱۶۱ هزار تن و معادل وزن ۳۵۷۸ تانک است .

لابی برج با زیر بنای ۱۵ هزار مترمربع معادل ۳ زمین فوتبال است.

ارتفاع کل برج ۴۳۵ متر و معادل ۱ و نیم برابر ارتفاع برج ایفل در فرانسه است.

زیر بنـای ۱۲ هزار متر مربعی راس سـازه نیز برابر با ۲ و نیم زمین فوتبال است.

دکل آنتن برج میلاد نیز با ۱۲۰ متر طول ، معادل ارتفاع یک ساختمان ۴۰ طبقه است.

ارتفاع ۳۱۵ متری شفت بتنی برج نیز برابر با ارتفاع یک ساختمان ۱۰۵ طبقه است.

۲۳۰ کیلومتر کابل در احداث برج به کار رفته که طول آن معادل مسافت تهران ، شمال است .

۲۵ کیلومتر نیز متراژ لوله مصرفی در برج میلاد است که چیزی مساوی با ۴ و نیم برابر ارتفاع قله دماوند است.

۹ هزار چراغ و ۱۰۰ هزار پیچ نیز از دیگر مواد مصرفی در ساخت برج میلاد است که با یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر روز در این طرح به کار رفته است.

۲ برابر محیط کره زمین نیز مقیاس به دست آمده برای ۸۰ هزار کیلومتر مسافت طی شده با آسانسورهای کارگاهی برج میلاد است.

همچنین میانگین سنی مهندسان طرح برج میلاد ۳۱ سال عنوان شده است و ۴۰ هزار نفر نیز از ابتدای زمان احداث تا کنون از این برج دیدن کرده اند.

برج میلاد چند پله دارد

برج میلاد یک هزار و ششصد و نود و سه (۱۶۹۳) پله دارد.

برج میلاد شامل پی ، ساختمان پای برج (لابی) ، شفت، ساختمان راس و دکل مخابراتی و تلویزیونی است.

وزن تقریبی برج حدود ۱۵۰ هزار تن ، بیشترین قطر سازه رأس ۶۰ متر در تراز ۲۸۰ متری ، حجم بتن ریزی کل پروژه حدود ۶۳ هزار متر مکعب وحجم شیشه مصرفی حدود ۱۷ هزار متر مربع است .

شفت برج

شفت برج یک سازه بتنی است که کاربری عمومی ندارد و فقط به عنوان محل عبور تاسیسات و آسانسور های پر سرعت برج از آن استفاده می شود. در ۳ ضلع این شفت ۶ دستگاه آسانسور با سرعت ۷ متر بر ثانیه بازدیدکنندگان را در کمتر از ۵۰ ثانیه به راس برج منتقل می کنند و در ضلع چهارم ۱۸۶۸ پله فرار نصب شده است.

پایه اصلی برج از بتن آرمه و ارتفاع آن ۳۱۵ متر از روی زمین طبیعی با مقطع حجره ای (سلولار) است. میزان بتن استفاده شده در آن به حدود ۳۳۰۰۰ متر مکعب می رسد. بدنه هسته مرکزی و چهار عدد باله را شامل می شود. باله برج به صورت ذوزنقه در چهار طرف آن تعبیه شده است و مقطع آن تا ارتفاع ۲۴۰ متری به صورت هرمی کاهش می یابد. هسته مرکز از این تراز به تنهایی تا ۳۱۵ متر امتداد دارد و از تراز ۲۴۵ تا ۳۱۵ متر سازه رأس برج خودنمایی می کند.

ساختمان پای برج (لابی)

ساختمان پای برج میلاد ۶ طبقه دارد که شامل دو طبقه زیرزمین، یک طبقه هم کف و سه طبقه فوقانی می شود و فونداسیون آن مشترک با برج است. این بنای بتنی از تراز ۹.۵- متر آغاز می شود و بام آن در تراز ۲۸ متر به بدنه اصلی برج اتصال یافته است. مساحت کل لابی به حدود ۱۵۰۰۰ متر مربع می رسد.

۶ پله برقی نصب شده در لابی برج ظرفیت جابجایی ۹۰۰۰ نفر در ساعت را دارند و ۴ دستگاه آسانسور با ظرفیت ۲۱ نفر نیز در لابی برج خدمات رسانی می کنند.

در طبقات اول تا سوم، ۸۳ واحد تجاری، رستوران های بین المللی، تریا و همچنین نمایشگاهی با وسعت ۲۰۰ متر مربع پیش بینی شده است. طبقات اول و دوم زیر همکف شامل فضای اداری، تاسیساتی و مرکز داده ها هستند.

 آسانسورهای برج میلاد

طراحان و مهندسان برای برج شش آسانسور اصلی در نظر گرفته اند که عبارتند از:

۲ آسانسور میهمان

۱ آسانسور خدماتی

۱ آسانسور خدماتی و تلویزیونی و مخابراتی

۱ آسانسور رستوران گردان

۱ آسانسور گنبد آسمان

افزون بر این شش آسانسور، یک آسانسور را نیز برای حرکت در طبقات راس در نظر گرفته اند.

ساختمان راس

ساختمان راس برج میلاد یکی از بزرگترین ساختمان های راس در برج های مخابراتی دنیا به شمار می رود. این ساختمان، اصلی ترین بخش بهره برداری برج محسوب می شود که در ۱۲ طبقه و با زیربنای تقریبی ۱۲ هزار مترمربع بنا شده است و بیشترین قطر آن به ۶۰ متر می رسد.

وزن کلی سازه فلزی راس برج به ۲۱۰۰ تن می رسد. به جز ۶ دستگاه آسانسور سریع بدنه اصلی برج، هسته مرکزی ساختمان راس نیز ۲ دستگاه آسانسور با ظرفیت ۱۰ نفر دارد.

برج بتنی، قسمت مرکزی سازه راس را تشکیل می دهد که در امتداد بدنه اصلی برج و از تراز ۲۴۷ + تا ۳۱۵ + ایجاد شده است. ۳ طبقه تاسیساتی در این قسمت داریم که مساحت هر یک به ۷۰ متر مربع می رسد. سازه کلی راس به دو قسمت عمده شامل سبد فلزی با وزن ۱۳۰۰ تن و قسمت فوقانی تقسیم می شود. سبد فلزی در مرحله اجرا پس از تقسیم به چهار مرحله (Stage) و با روش بالابری سنگین به وسیله جک های مخصوص در سر جای خود نشسته است. جا به جایی و نصب قطعات واسطه مربوط به فاصله بین مراحل اصلی (Stage) و نیز کلیه قطعات فلزی سازه قسمت فوقانی، به روش بالابری سبک بوده است.

در قسمت پایینی سبد فلزی، یک مجموعه مخروطی شکل بتنی قرار دارد که نقش اصلی در انتقال بارهای وارده ناشی از سازه را بر عهده دارد. در اطراف این مخروط بتنی، یک تیر حلقوی بتنی اجرا و تنیده شده است. قسمت مرکزی سازه راس یا همان امتداد بدنه اصلی برج نیز در محدوده اجرای سازه فلزی راس در امتداد عمودی تنیده شده است.

بدنه بیرونی ساختمان راس و نمای آن شیشه ای است. شیشه ها با  قاب های مخصوص در قسمت سبد فلزی، به لوله های فلزی در بدنه سازه وصل شده اند.

در طبقات مختلف ساختمان راس برج، سکوی دید باز و بسته، گنبد آسمان، رستوران گردان با گنجایش حدود ۴۰۰ نفر، رستوران ویژه با ظرفیت ۱۰۰ نفر، تریا، گالری های هنری،‌ موزه مشاهیر و طبقات ویژه مخابرات و تلویزیون در نظر گرفته شده است.

منطقه امن از آتش

منطقه امن از آتش، طبقه مخصوص مواقع بحران و حریق در ساختمان راس است که در برابر آتش سوزی مقاومت دارد. این بخش در ارتفاع ۲۵۴ متری و با مساحت حدود ۴۶۰ مترمربع ساخته شده است. این محل در زمان وقوع حادثه و انجام عملیات امداد و نجات و خروج از ساختمان راس ظرفیت ۶۰۰ نفر را دارد.

 دکل آنتن برج

دکل آنتن برج میلاد، سازه ای از فولاد خاص ضدخوردگی است که ۱۲۰ متر ارتفاع دارد. در پایین ترین قسمت، شکل آن مانند یک ۱۶ ضلعی به قطر ۶ متر و در بالاترین قسمت به صورت یک مربع ۶۰ سانتی متری است. در ۴۵ متر بالایی دکل، سه نوع آنتن فرستنده در نظر گرفته شده است و در همین قسمت پوششی فایبرگلاس روی دکل وجود دارد. دکل در ۴ قسمت طراحی و ساخته شده است که قسمت زیرین، محل نصب آنتن های مخابراتی کاربران عمومی و سه قسمت فوقانی به آنتن تلویزیونی آنالوگ و دیجیتال اختصاص دارد.

در ساخت این دکل از ۳۶۰۰۰۰ قطعه فولاد، پیچ و مهره استفاده شده است و وزن تقریبی آن به ۳۵۰ تن می رسد. در داخل دکل آنتن یک آسانسور ۲ نفره برای انتقال کاربران تخصصی تا ارتفاع ۷۰ متری وجود دارد و دسترسی به دیگر قسمت های دکل آنتن از طریق پله های استخری میسر است.

اطلاعات کلیگونهمخابرات، رستوران، مشاهده، تجاری، همایش، کنفرانس، هتلموقعیتتهران، ایرانManagementشرکت یادمان سازهارتفاعارتفاع۴۳۵٫۰ متر (۱٬۴۲۷ فوت)آنتن۴۳۵٫۰ متر (۱٬۴۲۷ فوت)سقف۳۱۵٫۰ متر (۱٬۰۳۳ فوت)بالاترین طبقه۳۱۲٫۰ متر (۱٬۰۲۴ فوت)جزئیات فنیتعداد طبقه۱۲مساحت طبقه۱۵۴٬۰۰۰ مترمربع (۱٬۶۶۰٬۰۰۰ فوت‌مربع)بالابر/آسانسور۷طراحی و ساختمعمارمحمدرضا حافظیپیمانکار اصلیشرکت بلندپایه

محمدرضا حافظی

ساتین

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۱۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: