Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا باجلان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 35 واحد صنایع تبدیلی سال گذشته در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل از بخش خصوصی در استان مرکزی به بهره برداری رسیده است که با جذب این میزان مواد خام کشاورزی سالانه حدود 368 هزار تن انواع محصولات فرآوری شده و قابل عرضه به بازار تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این واحدها با اعتباری بالغ بر 760 میلیارد ریال توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی و کمک های دولتی به بهره برداری رسیده است.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: با بهره برداری از این واحدها برای 607 نفر در این واحدها به صورت مستقیم اشتغال ایجاد و 41 هزار تن از ضایعات محصولات کشاورزی این استان کاهش یافته است.
باجلان گفت:117 میلیارد ریال از مجموع سرمایه گذاری های انجام شده برای بهره برداری از این طرح ها توسط حمایت های دولت و 650 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی تامین شده است.
باجلان یادآور شد: واحدهای فرآوری محصولات باغی با 16 واحد، دامی با 10 واحد و زراعی با 6 واحد را عمده واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی در استان مرکزی بوده است.
وی گفت: واحدهای بسته بندی حبوبات و خشکبار، آرد گندم، سیلوی نگهداری غلات، روغن کنجد، انبار نگهداری محصولات کشاورزی و فرآوری سبزیجات تازه و خشک از جمله واحدهای فراوری محصولات زراعی، واحدهای فرآوری شیر، خوراک دام و طیور، بسته بندی عسل و انواع گوشت، فرآورده های محصولات لبنی از جمله واحدهای صنایع تبدیلی محصولات دامی و واحدهای تولید انواع ترشی، روغن زیتون، شیره انگور، میوه خشک و سرد خانه بالای صفر را از جمله واحدهای فرآوری محصولات باغی است که سال گذشته به بهره برداری رسیده است.
وی، ایجاد ظرفیت فرآوری 100 هزار تن محصولات کشاورزی، ایجاد 204 نفر شغل و کاهش 10 هزار تنی ضایعات کشاورزی را از جمله تعهدات مدیریت صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: عملکرد این مدیریت نسبت به تعهدات آن، در زمینه ایجاد ظرفیت فراوری محصولات کشاورزی حدود چهار برابر، ایجاد اشتغال حدود سه برابر و کاهش ضایعات کشاورزی حدود چهار برابر بیشتر از میزان تعهد این مدیریت محقق شده است.
باجلان یاد آور شد: ظرفیت های ایجاد شده در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی در این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل که حدود 285 هزار تن بود 30 درصد، ایجاد اشتغال در این واحدها حدود 2 برابر و کاهش ضایعات در این بخش حدود 30 درصد افزایش یافته است.
وی خاطر نشان کرد: حمایت های دولت از بخش خصوصی، ایجاد بسته های تشویقی برای سرمایه گذاران در این بخش، تعیین تکلیف و واگذاری کلیه وظایف ایجاد و واگذاری جواز بهره برداری از واحدهای صنایع تبدیلی به وزارت جهاد کشاورزی و نزدیکی این استان به تهران از جمله عوامل افزایش عملکرد استان در این زمینه بوده است.
وی، از صدور 113 فقره جواز بهره برداری از واحدهای صنایع تبدیلی با پیش بینی سرمایه گذاری چهار هزار و 360 میلیارد ریال در سال 95 در استان مرکزی خبر داد و گفت: با بهره برداری از این واحدها برای 2 هزار 80 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد و زمینه جذب یک میلیون تن انواع محصولات خام کشاورزی در این واحدها فراهم می شود.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی، اشتغالزایی در روستاها و شهرها، ایجاد امنیت غذایی، ارزآوری و افزایش صادرات، جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها، رونق در روستاها، حرکت تولید محصولات کشاورزی از سنتی به صنعتی و کشت های مورد نیاز صنعت از جمله مزایای استقرار صنایع تبدیلی در استان و کشور است.
باجلان یادآور شد: 76 واحد صنایع تبدیلی استان مرکزی پارسال با مجموع در خواست یک هزار و 860 میلیارد ریال در طرح رونق واحدهای کوچک و بزرگ ثبت نام کردند که از این تعداد 35 واحد به مبلغ 650 میلیارد ریال در کارگروه رونق تولید مصوب و به بانک های عامل معرفی شدند.
وی افزود:15 واحد متقاضی به مبلغ 170 میلیارد ریال موفق در سال گذشته برای تسهیلات رونق تولید موفق به عقد قرار داد و دریافت آن شدند که نسبت به میزان درخواست ها واحدهای کمی توانستند از این تسهیلات بهره مند شوند.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: نیاز است با تسهیل در ضوابط و مقررات از طرف دولت و حمایت بیشتر بانک ها از بخش تولید میزان بهره مندی واحدهای تولیدی از این تسهیلات فراهم شود.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
هم اکنون 172 واحد فرآوری محصولات کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که سالانه یک میلیون و 700 هزار تن محصولات کشاورزی را فرآوری می کنند و یک میلیون و 300 هزار تن محصول قابل عرضه برای بازار ارائه می کنند.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی**انتشاردهنده:مژگان حیدری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۳۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: