Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-20@04:41:49 GMT

دردسر جدید برای اولیا؛ جشن تکلیف ۹۰ هزار تومانی

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۶۵۵۴۶۵۳

دردسر جدید برای اولیا؛ جشن تکلیف ۹۰ هزار تومانی

خبرگزاری تسنیم: با رسیدن به سن تکلیف، خدا‌پرستی انسان تقویت می‌شود و برگزاری مراسم جشن تکلیف در راستای الگوپذیری فرزندان از زندگی ائمه است که باید همه جوانب را در برگزاری آئین جشن تکلیف در مراسم را سنجید تا خدای نکرده این مراسم معنوی به خجالت دانش‌آموزان و فرار آنها از مراسم کشیده نشود.

جشن تکلیف بزرگترین لحظه زندگی یک دانش‌آموز است چرا که از سوی پروردگار عالم فرصت خودسازی و خدمت به آحاد جامعه به فرد داده می‌شود و او با قرار گرفتن در مسیر حقیقت راه کمال را سیر می‌کند، جشن تکلیف مقدمه‌ای برای ارتباط نسل نوجوان با معارف الهی بوده و این نسل می‌تواند با الهام گرفتن از ائمه(س) راه سعادت را در زندگی پیدا کرده و در این مسیر گام بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما امروزه با اعلام برگزاری مراسم جشن تکلیف تازه غصه پدران و مادرانی آغاز می‌شود که هنوز مبلغ ثبت‌نام اولیه فرزند خود را در مدرسه پرداخت نکرده و اقساط آن را به سختی جمع و جور می‌کنند و حال نوبت به پرداخت سهمیه برگزاری مراسم جشن تکلیف دختران و پسرانی می‌شود که آه در بساط خانواده نیست.

افضلی مادر یکی از خانواده‌های روستاهای نزدیک شهر کرمان است است که با تماس با دفتر خبرگزاری تسنیم کرمان از پرداخت 90 هزار تومان برای برگزاری جشن تکلیف در مدرسه دخترانه دخترش می‌گوید که امکان پرداخت این مبلغ برای خانواده وجود ندارد و در این شرایط اقتصادی آموزش و پرورش باید مبلغ برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان را کاهش دهد.

وسایل اضافه در برگزاری جشن تکلیف باید حذف شود

صدیقه مرادی معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمان اظهار داشت: در رابطه با برگزاری جشن تکلیف بارها به مدارس تاکید کردیم که با توجه به مشکلات اقتصادی مردم، جشن تکلیف با کمترین هزینه و با بیشترین کیفیت برگزار شود.

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری جشن تکلیف آشنا شدن دانش‌آموز با احکام الهی است و اینکه این مراسم تجملاتی برگزار شود، کار شایسته‌ای نیست گفت: حتی تاکید کردیم که در برگزاری جشن تکلیف برای دختران فقط یک چادر نماز کافی است و مدیران مدارس باید به این نکته توجه کنند که بسیاری از مردم درگیر مشکلات اقتصادی هستند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه وسایل اضافه در برگزاری جشن تکلیف باید حذف شود و این مراسم با کمترین قیمت برگزار شود تا اصل نماز دچار آسیب نشود افزود: خانواده‌ها هم اگر مواردی را مشاهده می‌کنند که در مدرسه‌ای هزینه زیادی برای برگزاری مراسم جشن تکلیف درخواست می‌کنند باید اعتراض کنند و به ادارات آموزش و پرورش گزارش خود را ارسال کنند.

هیچ مصوبه‌ای در شورای آموزش و پرورش شهرستان کرمان برای برگزاری جشن تکلیف وجود ندارد

علی بابایی فرماندار شهرستان کرمان نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در کرمان با اشاره به اینکه با گرفتن مبالغ زیاد برای برگزاری جشن تکلیف در مدارس مخالف هستیم اظهار داشت: هیچ مصوبه‌ای در شورای آموزش و پرورش شهرستان کرمان برای برگزاری نحوه جشن تکلیف دانش‌آموزی و یا مبلغ دریافتی آن نداشتیم.

رئیس شورای آموزش و پرورش شهرستان کرمان با بیان اینکه در این رابطه اگر برنامه خاصی مدارس با همکاری اولیای دانش‌آموزان دارند و گرنه ما در شورای آموزش و پرورش چنین مصوبه‌ای نداشتیم تاکید کرد: اینکه ما در سطح شهرستان کرمان در این راستا مبلغی را تعیین کرده باشیم وجود ندارد و مدارس باید وضعیت خانواده‌ها را در نظر بگیرند.

پرداخت مبلغ 90 هزار تومان برای خانواده‌ها در این شرایط اقتصادی ممکن نیست

محسن نوری بخشدار چترود نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در چترود در ارتباط با دریافت 90 هزار تومانی برای برگزاری جشن تکلیف در این بخش اظهار داشت: مراسم جشن تکلیف هر ساله در سطح مدارس بخش چترود برگزار می‌شود، در سال گذشته برای برگزاری جشن تکلیف در مدارس دخترانه مبلغ 65 هزار تومان دریافت شده است که این مبلغ برای تهیه چادرنماز، یک شاخه گل، کیف و سجاده و سایر وسایل مورد نیاز در این جشن هزینه می‌شود.

وی با بیان اینکه بابت برگزاری جشن تکلیف مدارس در شورای آموزش و پرورش بخش جلسه‌ای برگزار نشده است گفت: به‌دلیل افزایش قیمتها و به‌عنوان مثال امسال قیمت پارچه برای تهیه چادر نماز افزایش زیادی داشته که به‌همین دلیل مبلغ دریافتی از خانواده‌ها نیز بیشتر در نظر گرفته شده و در محاسبه و آنالیز قیمتی که شده به 90 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

بخشدار چترود با اشاره به اینکه این مبلغ را آموزش و پرورش اعلام کرده است و با صحبتی که با مدیر آموزش و پرورش بخش چترود انجام شد این مبلغ به 70 هزار تومان کاهش یافت افزود: پرداخت مبلغ 90 هزار تومان برای خانواده‌ها در این شرایط اقتصادی ممکن نیست و ما هم قبول داریم.

وی با بیان اینکه به‌ویژه در روستاها مردم مشکلات بیشتری دارند و از درآمد کمتری هم برخوردارند و باید مراسم جشن تکلیف متناسب با شرایط آنها برگزار شود خاطر‌نشان کرد: آموزش و پرورش تاکید دارد که مراسم به‌صورت یکسان در تمام بخش برگزار شود اما در عین حال بعضی از خانواده‌ها به صورت موردی اگر توان پرداخت را نداشته باشند با مراجعه به مدیران مدارس و آموزش و پرورش چترود می‌توانند مشکل خود را برطرف کرده و هزینه کمتری پرداخت کنند.

نوری با اشاره به اینکه آموزش و پرورش با دوختن چادر نماز در هنرستان کار و دانش هزینه دوخت پارچه را نیز کاهش داده و کاهش بیش از این مبلغ امکان ندارد گفت: مراسم جشن تکلیف برای دختران در تاریخ 28 بهمن برگزار و برای دختران یکم اسفند می‌شود و اینکه الآن پول دریافت می‌شود برای خرید وسایل روز جشن و دوختن چادر است.

آیت‌الله احمد شیخ‌بهایی استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان نیز در رابطه با اهمیت سن تکلیف در فرزندان و گرامیداشت این روز در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: سن تکلیف در حقیقت یک مرحله از زندگی انسان است که انسان از مرحله حیوانیت به انسانیت وارد می‌شود و مورد مخاطب خداوند قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه سن تکلیف مرحله بسیار بااهمیتی برای انسان است خاطر‌نشان کرد: کودکی که به‌دنبال بازی، تفریح و سرگرمی بوده است امروز وارد مرحله‌ای از زندگی می‌شود که مورد خطابه‌های خداوند قرار گرفته و باید نسبت به این موضوع حساس شود.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با بیان اینکه این مرحله برای انسان مومن یک مرحله بسیار جذاب و شیرین است گفت: بر پدر و مادرها است که قبل از رسیدن فرزندان به سن تکلیف آنها را با مسائل دین آشنا کنند و آنها را عادت بدهند تا بتوانند مناسک دینی مانند نماز و روزه را به‌خوبی ادا کنند.

وی بیان کرد: در روایات اسلامی آمده که از سنین کودکی فرزندان خود را به نماز خواندن عادت بدهید و حتی روزه کله گنجشکی که بین مردم مرسوم است، ریشه روایی دارد و فرموده‌اند که ما بچه‌های خود را به روزه گرفتن عادت می‌دهیم و سحری می‌خورند اما ظهر روزه خود را به پایان می‌رسانند تا در زمان سن تکلیف عادت داشته باشند و بتوانند عبادت خود را به جا بیاورند.

شیخ‌بهایی با اشاره به اینکه انسان بر اساس سال تولد خود به تاریخ قمری و در دختران 9 سال و در پسران 15 سال تمام به سن تکلیف می‌رسد افزود: علائم دیگری نیز در رسیدن به سن تکلیف وجود دارد و بعضی‌ها زودتر به این سن می‌رسند و پدران و مادران می‌توانند این علائم را تشخیص دهند.

وی با بیان اینکه در مدارس امکان جداگانه برگزار کردن سن تکلیف وجود ندارد و از طرفی می‌خواهند که فرهنگ نماز‌خوانی و آشنایی با عبادات و شروع در مرحله جدید زندگی را جشن بگیرند گفت: بر همین اساس یک مراسم تحت عنوان جشن تکلیف برگزار می‌شود و در آن سعی می‌شود نمادهای دینی مانند قرآن و نماز به نمایش گذاشته شود.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه مدارس سعی می‌کنند که مراسمی بگیرند که بچه‌ها از این مراسم خاطره خوشی داشته باشند تصریح کرد: گاهی این برنامه‌ها با افراط و تفریط روبه‌رو است، گاهی اوقات اصلا برگزار نمی‌شود و گاهی اوقات نیز افراط وجود دارد که لازم نیست، اگر معلمان هنر داشته باشند با کمترین امکانات می‌توانند این کار را انجام بدهند و می‌توانند از بسیاری از هزینه‌ها جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه امروزه خانواده‌ها از نظر شرایط اقتصادی با مشکلاتی روبه‌رو هستند که باید از هرگونه تشریفات خودداری شود تاکید کرد: در جشن تکلیف باید بیشتر مهر و محبت، شادی و انس با احکام خدا را ترویج کنیم تا اینکه بخواهیم به‌صورت تشریفاتی مراسمی را برگزار کنیم.

شیخ‌بهایی با اشاره به اینکه از آنجا که مراسم جشن تکلیف مدارس یک مراسم دسته‌جمعی و گروهی است باید تمام جوانب کار و شرایط تمام بچه‌ها را در نظر گرفت گفت: در این بین خانواده‌هایی هستند که از پرداخت مبالغ سنگین معذورند و فرزندان هم رنج می‌بینند تا اینکه یک خاطره خوش از جشن تکلیف داشته باشند.

وی با بیان اینکه در جشن تکلیف مهم رابطه محبت‌آمیز معلم با دانش‌آموزان است که می‌تواند جشن تکلیف را شیرین کند افزود: اینکه بخواهند با چشم و هم‌چشمی مراسمی بگیرند و هزینه آن را به گردن خانواده‌ها بیاندازند آسیب آن بیشتر از ثوابش است.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با اشاره به اینکه می‌توان در یک مراسم ساده با مسجد نزدیک مدرسه هماهنگ کرد و جشن تکلیف را در مسجد محل گرفت که در آنجا بسیاری از امکانات وجود دارد اظهار داشت: در برنامه‌های مذهبی باید تلاش شود که اصل کار فراموش نشود و در جشن تکلیف اصل کار ترویج فرهنگ نماز‌خوانی و آشنایی با عبادات الهی است و از ظواهر و تشریفات باید خودداری شود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۴۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: