Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@23:58:16 GMT

مدیریت اقتصادی در اقتصاد مقاومتی!

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۶۵۵۶۵۲۰

مدیریت اقتصادی در اقتصاد مقاومتی!

بیانات ابتدای سال رهبر معظم انقلاب در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، از جمله سخنان راهبردی است که افزون بر تعیین خط‌مشی‌ها و سیاست‌گذاری‌های نظام اسلامی در زمینه مسائل اصلی و اساسی کشور، تبیین دقیق، اولیه و راهگشایی از چرایی و فلسفه انتخاب شعار سال، برآورد وضعیت تحولات داخلی و خارجی و ارائه راهبردهای سالیانه برای قوای حاکمیتی، به ویژه دولت است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل کوگانا،بیانات ابتدای سال رهبر معظم انقلاب در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، از جمله سخنان راهبردی است که افزون بر تعیین خط‌مشی‌ها و سیاست‌گذاری‌های نظام اسلامی در زمینه مسائل اصلی و اساسی کشور، تبیین دقیق، اولیه و راهگشایی از چرایی و فلسفه انتخاب شعار سال، برآورد وضعیت تحولات داخلی و خارجی و ارائه راهبردهای سالیانه برای قوای حاکمیتی، به ویژه دولت است که به تناسب برخورداری از بیشترین امکانات، مسئولیت‌ها و وظایف بیشتری نیز بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال نیز که از سوی ولی امر مسلمین جهان، حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی) سال «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نامگذاری شده، حاوی پیامی روشن از نظر سیاست‌گذاری اقتصادی برای مسئولان و رفتار اقتصادی برای مردم است.

تأکید مجدد بر اقتصاد مقاومتی و ضرورت فصل‌بندی آن در فصول مختلف، با هدف عمده پایدارسازی و مقاوم‌سازی‌ سازه و ساختمان اقتصاد کشور است که از رهگذر تأکید بر توان تولید داخلی و ملی به منزله باطن اقتصاد ملی میسور است. البته این موضوع پیشتر نیز مورد تأکید معظم‌له بوده است؛ اما چرایی تأکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی بر مدار تولید ملی و ایجاد اشتغال، به ویژه برای جوانان در این مقطع به بررسی نیاز دارد.

اگر بخواهیم به اجمال به علل و زمینه‌های اصلی طرح مجدد اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اشاره کنیم، باید آن را در تداوم و حتی تشدید جنگ اقتصادی تمام‌عیار از سوی دشمنان انقلاب در مقطع کنونی جست‌وجو کنیم. همچنین با وجود جهت‌گیری اولیه دولت و سایر بخش‌های نظام در راستای راهبرد اقتصاد مقاومتی، عملکردها ضعیف بوده، انتظارات رهبری و مردم برآورده نشده و همچنان خلأهای بزرگی در پایدارسازی و مقاوم‌سازی اقتصاد ملی خوداتکا در داخل ملاحظه می‌شود.

این علت خود معلول علت دیگری به نام ضعف در مدیریت در سطوح کلان اجرایی کشور است که نتوانسته است هم‌پای انقلاب در حوزه‌هایی، مانند دفاع و امنیت پیشرونده و پیشبرنده باشد. دقیقاً، این از مواردی است که به منزله معیاری ضروری باید مورد توجه مردم در انتخابات پیش‌رو قرار گیرد.

مدیریت اقتصادی در اقتصاد مقاومتی

۱. شفافیت اطلاعات: دسترسی به اطلاعات شفاف جهت برنامه ریزی در اقتصاد و مدیریت آن، هم نیاز دولت است و هم نیاز بنگاه ها. لذا ضروری است در بخش های مختلف اقتصاد، اطلاعات به صورت شفاف تولید شده و در اختیار عموم قرار گیرد. این امر موجب جلوگیری از فسادهای ناشی از عدم شفافیت نیز خواهد شد.

در مواد ۱۹ و ۲۳ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به این مهم اشاره شده است. راه اندازی سازوکارهای شفافیت زا و سامانه های اطلاعاتی در حوزه های مختلف که زمینه برنامه ریزی و کاهش فساد در اقتصاد را فراهم می آورد، در این حوزه مدنظر است.

۲. مدیریت یکپارچه: جلوگیری از تعدد نهادی در تصمیم گیری های اقتصادی و ایجاد یک فرماندهی اقتصادی واحد جهت یکپارچه سازی تصمیمات و رویکرد اقتصادی کشور، از موارد مهم در مدیریت اقتصادی است که در ماده ۲۲ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مورد اشاره قرار گرفته است.

مدیریت یکپارچه اقتصادی به منظور رصد وضعیت کشور، برنامه ریزی برای واکنش نسبت به مخاطرات احتمالی داخلی و خارجی و تصمیم گیری در خصوص آنها، در این حوزه مدنظر است.

۳. سازمان های بین المللی: نحوه تعامل با سازمان های خارجی در حوزه اقتصاد و طراحی نوع تعاملات و ارسال و دریافت اطلاعات و دیگر منابع از آنها، موضوعی حائز اهمیت در مدیریت اقتصادی است که عدم توجه به آن، موجب می شود تا کشور در معرض مخاطرات مختلف قرار گیرد.

در ماده ۱۲ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به این مهم اشاره شده است. استفاده از ظرفیت های دیپلماسی و سازمان های بین المللی و منطقه ای به منظور کاهش آسیب پذیری و افزایش قدرت اقتصادی، در این حوزه تاکید شده است.

۴. شاخص های اقتصادی: به منظور کنترل و ارزیابی حرکت اقتصادی کشور، ضروری است شاخص هایی متناسب با اهداف ملی تدوین گردد. این مهم در اصل ۵ اقتصاد مقاومتی مورد اشاره قرار گرفته است. بررسی وضعیت اقتصادی کشور و میزان تحقق اقتصاد مقاومتی با استفاده از شاخص های مختلف اقتصادی که مبتنی بر چشم اندازهای کشور است، مانند شاخص عدالت، علاوه بر رصد شاخص های متعارف مثل رشد اقتصادی، در این حوزه مدنظر است.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۶۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: