Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد توکلی، نماینده سابق مجلس درباره چگونگی تحقق شعار سال «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» گفت: دولت باید از اقتصاد گره خورده به سیاست خارجی فاصله بگیرد و به مسائل داخلی توجه کند.

به گزارش گروه رسانه های بی‌باک، رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال 96، با اشاره به تلخی‌ها و شیرینی‌های سال گذشته، با نام‌گذاری سال 96 به عنوان «سال اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال»، برای سال جدید دو نقطه کلیدی و اصلی را مشخص کردند؛ این دو نقطه عبارت است از تولید داخلی و اشتغال و عمدتا اشتغال جوانان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان اقتصادی با اشاره به نام سال 96، معتقدند تولید و اشتغال رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و اگر همه ارکان کشور با هم هماهنگ و همدل نباشند، زمینه برای تولید و در نتیجه اشتغال ایجاد نمی‌شود.

درحالی که کارشناسان و اقتصاددانان بر ضرورت تغییر رویکرد دولت و سایر قوا در سال 96 برای اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید دارند، مسئولان دولتی از تهیه طرح‌های ضربتی برای تحقق شعار سال «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» سخن می‌گویند. به هر حال در همین ابتدای سال جدید، کارشناسان توصیه‌ها و پیشنهاد‌هایی برای رونق تولید و اشتغال‌زایی دارند.

اشتغال و رفاه

دکتر ساسان شاه‌ویسی، اقتصاددان درباره‌ چگونگی تحقق اهداف سال «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» گفت: به نظر می‌رسد مهم‌ترین مشکلی که در کشور وجود دارد، اشتغال و رفاه است و دولت کنونی و دولت دوازدهم باید رویکرد اصلی سال جاری خود را به این زمینه معطوف کنند.

وی با اشاره به رکود عمیقی که سال گذشته وجود داشت، تصریح کرد: با رکودی که در اقتصاد وجود داشت، اشتغال و رفاه بیشترین آسیب را دید، برای رفع این معضل باید زیرساخت‌های مناسب ایجاد کرد و منابع موجود را برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های داخلی به کار بگیریم.

شاه‌ویسی با بیان این‌که در بخش اشتغال با چالش روبه‌رو هستیم و در بخش رفاه در شرایط بحرانی قرار داریم، افزود: زمانی می‌توانیم رفاه را برای مردم تأمین کنیم که یک فرد با اشتغالی که دارد، بتواند نیازهای اقتصادی خانواده خود را رفع کند، اما اکنون یک فرد شاغل مجبور است بعد از ساعت کاری خود دوباره در جای دیگری مشغول به کار شود و جای فرد بیکار دیگری را بگیرد.

این اقتصاددان ادامه داد: اگر میزان حقوق و دستمزد افراد را در حد و اندازه‌ای در نظر بگیریم که بتواند امرار معاش کند، دیگر نیازی نیست در ساعت استراحت خود مجبور به انجام کار دوم شود. در این صورت بخشی از مشکل اشتغال نیز حل خواهد شد.

وی با تاکید بر این‌که شغل باید رفاه را به همراه داشته باشد، گفت: بهره‌مندی از سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی، بهترین نقشه راه برای تأمین شغل و رفاه در جامعه است.

توقف واردات بی‌رویه

آلبرت بغزیان، استاد اقتصاد دانشگاه تهران هم به خبرنگار ما گفت: سال 96 از این جهت بسیار مهم است که دو دولت را به خود می‌بیند، اما اولویت‌های اقتصاد مقاومتی در جهت تقویت تولید داخلی و ایجاد اشتغال تغییر نمی‌کند که به نظر من برای تحقق این اهداف، باید ابتدا نظام بانکی را ساماندهی کرد.

وی افزود: در سال‌های اخیر برخی بانک‌ها ترازنامه‌های منفی داشتند و شایعه ورشکستگی بانک‌ها چندین بار مطرح شد و باید به این موضوع رسیدگی شود. همچنین بررسی و بازگشت مطالبات معوق با در نظر گرفتن مشوق‌ها باید در دستور کار قرار بگیرد تا بانک‌ها توانایی بیشتری برای اعطای تسهیلات داشته باشند.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران ادامه داد: دومین موضوعی که اهمیت دارد، ساماندهی بازار سرمایه است. اکنون نوساناتی که در بورس مشاهده می‌شود، غیرواقعی بوده و به همین دلیل کسی سرمایه خود را به این بخش منتقل نمی‌کند؛ در نتیجه تولید و اشتغال از این محل نیز دچار مشکل می‌شود. اکنون در بازار سرمایه شایع شده که شرکت‌های حقوقی بیشتر سعی می‌کنند با خرید سهام شرکت‌های دیگر شرایط رشد و سقوط بورس را فراهم کنند که با ارائه شفافیت به این شایعات پایان داده خواهد شد.

بغزیان به ضرورت ساماندهی واردات در سال «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» اشاره کرد و با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب دراین باره گفت: سال گذشته با وجودی که موضوع حمایت از تولید داخل مطرح شد، اما شاهد واردات بی‌رویه در کشور آن هم به طور قانونی بودیم. از سوی دیگر باید واردات کالاهای غیرضروری به کشور با تعرفه‌های بالا محاسبه شود تا دیگر شاهد واردات کالاهای لوکس در کشور نباشیم.

وی با تاکید بر این‌که نظارت بر واردات یکی از راه‌های مقابله با این موضوع است، گفت: برای رسیدن به هدف نهایی که نظارت است، باید گمرکات کشور را همان‌طور که رهبر معظم انقلاب گفتند، با هر هزینه‌ای که دارد به دستگاه‌های ایکس‌ری تجهیز کنیم و از سوی دیگر همه وزارتخانه‌ها و بخش‌های نظارتی در این زمینه اهتمام لازم را داشته باشند تا کالای لوکس و غیرضروری وارد کشور نشود. این استاد دانشگاه افزود: مصرف‌کنندگان کالای غیرضروری شاید 5 درصد جامعه را تشکیل بدهند و برای واردات کالاهایی از این قبیل باید توجه داشت که ابتدا موضوعات مهم حل شود و بعد دلارهای نفتی را صرف واردات کالای غیرضروری کنیم.

حفظ رشد اقتصادی سخت می‌شود

دکتر مهدی تقوی، اقتصاددان هم درباره مهم‌ترین اولویت اقتصادی سال «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» گفت: حفظ رشد اقتصادی مهم‌ترین کاری است که دولت‌های یازدهم و دوازدهم باید انجام دهند.

وی افزود: اقتصاد کشور در طول سال‌های اخیر با مشکلاتی مواجه شد که بخشی از آنها با اجرای برجام و فضایی که به وجود آمد، رفع شد، اما از آنجا که بیشتر مشکلات کشور مربوط به مسائل داخلی است، باید توجه داشت که رشد اقتصادی و کاهش تورم باید در سال 96 نیز ادامه داشته باشد.

تقوی با اشاره به زیان تورم بالا در کشور تصریح کرد: زمانی که در کشور تورم وجود دارد، افراد خریدهای نامتعارفی انجام می‌دهند که در مدت‌زمان آینده سود کسب کنند، اما وقتی تورم روند نزولی را طی کند براساس نیاز خرید می‌شود و مشکلاتی مانند احتکار و... را شاهد نخواهیم بود.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: رشد اقتصادی سال گذشته حاصل از فروش نفت بود و قطعا امسال نیز شرایط سخت‌تری در اقتصاد وجود دارد، از این جهت باید دولت‌ها توجه ویژه‌ای برای حفظ این شاخص داشته باشند.

انحراف در درک اقتصاد مقاومتی

دکتر محمد خوش‌چهره، اقتصاددان نیز با تاکید بر این‌که اقتصاد مقاومتی به معنای کاهش وابستگی‌های تهدیدزاست، گفت: با شروع دولت یازدهم 900 هزار بشکه نفت صادر می‌شد، اما امروز بصراحت گفته می‌شود که آمار خام‌فروشی نفت به 5/2 میلیون بشکه رسیده که منطق علمی آن تولید نیست؛ بلکه استخراج مواد خام اولیه و استقراض از طبیعت است.

وی ادامه داد: این‌که بگوییم در راستای اقتصاد مقاومتی تولید نفت را افزایش داده‌ایم، نشان می‌دهد که دولت در مساله انرژی و درک اقتصاد مقاومتی در حوزه نفت دچار انحراف است، هرچند یک‌شبه نمی‌توان وابستگی به نفت را به طور کامل قطع کرد، اما نباید به جای کاهش آهنگ آن، به آن شتاب دهیم.

این نماینده ادوار مجلس با بیان این‌که خام‌فروشی نفت اساس اشکال ماست و به همین دلیل اقتصاد مقاومتی به معنای مقاوم‌سازی اقتصادی است که به دلیل خام‌فروشی نفت شکننده است، هرچند تعریف علمی اقتصاد مقاومتی کاهش یا قطع وابستگی‌های استراتژیک است، اما به بیان ساده می‌توان آن را کاهش وابستگی‌های تهدیدزا عنوان کرد.

دولت از سیاست خارجی فاصله بگیرد

دکتر احمد توکلی، نماینده سابق مجلس هم درباره چگونگی تحقق شعار سال «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» گفت: دولت باید از اقتصاد گره خورده به سیاست خارجی فاصله بگیرد و به مسائل داخلی توجه کند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، توکلی گفت: نام‌گذاری شعار امسال به نام «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» از جانب رهبری، بیانگر این است که وضع کشور در زمینه اشتغال مناسب نیست و متاسفانه با سیاست‌های نادرست برای کارگران چینی و ترکیه، شغل ایجاد کردیم.

وی با اشاره به این‌که نرخ رشد کشور پرنوسان است گفت: نرخ رشد اقتصادی که 6/6 تخمین زده شده است، تنها 12 درصد از این رشد مربوط به بخش غیرنفتی است و 88 درصد آن از نفت است که فروش نفت خام، اشتغال زیادی ایجاد نمی‌کند.

 

در انتظار طرح ضربتی اشتغال

محمود واعظی، وزیر ارتباطات با بیان این‌که باید یک ارزیابی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال گذشته انجام شود، اظهار کرد: باید نقاط قوت را حفظ و برای نقاط ضعف برنامه‌ریزی شود. به گزارش ایسنا، واعظی خاطرنشان کرد: امسال نسبت به سال گذشته وضعیت اشتغال و تولید باید متفاوت باشد، زیرا با همان فرمان سال 95 نمی‌توان حرکت کرد؛ بلکه باید برنامه‌های سال گذشته تقویت شود. محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت هم گفت: در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، «طرح اشتغال ضربتی» آماده و به رئیس‌جمهور تقدیم شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نعمت‌زاده با تاکید بر این‌که به عنوان بخشی از نظام اقتصادی کشور، درخصوص مسئولیت‌های خود در سال «اقتصاد مقاومتی: تولید ـ اشتغال» فعال‌تر برخورد خواهیم کرد، گفت: باید در کشور اشتغال ضربتی به وجود بیاوریم، اما اشتغالی که مفید باشد؛ چراکه اغلب بیکاران ما نسل جوان و تحصیلکرده و تعدادشان بیشتر از متوسط است، ما پیشنهاد کرده‌ایم به نحوی این افراد را در بنگاه‌های اقتصادی، واحدهای صنعتی، معدنی و صنوف مشغول کار کنیم، مشروط بر این‌که دولت هم به کارفرمایان کمک کند.

منبع: جام جم


-----------------------------------------------------------------------------

برای ورود به گلبرگها بعنوان جامع‌ترین مجله اینترنتی در حوزه سلامت و خانواده بر روی تصویر ذیل کلیک کنید!

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۳۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: