Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@22:47:39 GMT

تحسین سامانه ایرانی در فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۷۶۹۶

تحسین سامانه ایرانی در فضای مجازی

تجاوز پهپاد جاسوسی امریکا به حریم سرزمینی ایران و سرنگونی آن توسط موشک نقطه‌زن پرتاب شده از سامانه موشکی سوم خرداد از سوی مقام‌ها، تحلیلگران و کاربران شبکه‌های اجتماعی با رویکرد‌های مختلفی پیگیری شد. نقطه مشترک اغلب تحلیل‌هایی که از سوی ناظران خارجی درباره این رویارویی مطرح شد بر توانمندی دفاعی ایران و در مقابل ناتوانی سیاست «فشار حداکثری» امریکا برای قرار دادن ایران در گوشه رینگ تأکید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجاوز پهپاد جاسوسی امریکا به حریم سرزمینی ایران و سرنگونی آن توسط موشک نقطه‌زن پرتاب شده از سامانه موشکی سوم خرداد  از سوی مقام‌ها، تحلیلگران و کاربران شبکه‌های اجتماعی با رویکرد‌های مختلفی پیگیری شد.
نقطه مشترک اغلب تحلیل‌هایی که از سوی ناظران خارجی درباره این رویارویی مطرح شد بر توانمندی دفاعی ایران و در مقابل ناتوانی سیاست «فشار حداکثری» امریکا برای قرار دادن ایران در گوشه رینگ تأکید داشت.
ایران با موشکی که حداکثر دو هزار و 500 دلار قیمت داشت، پهپاد 123 میلیون دلاری را هدف قرار داد که تاکنون توانسته بود به واسطه ویژگی‌های رادارگریزی‌اش در مأموریت‌های متعددش در برخی دیگر از کشورهای منطقه بی گزند بماند.
با همین پیش زمینه است که  «کارل بیلت» نخست وزیر اسبق سوئد در یکی از اولین واکنش‌های توئیتری به این رویداد نوشت: «دولت ترامپ بر این باور بود که با تبلیغات رسانه‌ای، گسیل شماری از نیروها به خاورمیانه و پیگیری سیاست فشار حداکثری ایران را به پای میز مذاکره بکشاند. اما نتیجه نه تنها تضعیف ایران نبود بلکه باعث شد ایران بخش دیگری از توانایی حیرت‌آور خود را نشان دهد.»
ولی نصر استاد دانشگاه جان‌ هاپکینز امریکا نیز در توصیف این وضعیت نوشت: «ایران نشان داده تصورات ترامپ در مورد فشار حداکثری اشتباه است. ترامپ باید فکر کند که آنها اشتباه کرده‌اند، در غیر این صورت او مجبور است بپذیرد که دستاورد بزرگ او تسلیم ایران نیست بلکه قرار دادن امریکا در مسیر جنگ است.»
«فردریک پلتگن» خبرنگار «سی. ان. ان» در ایران نیز در تحلیل کوتاهی در تارنمای این شبکه نوشت: «ایرانی‌ها می‌خواهند این پیام روشن را به امریکا بفرستند که قادرند حتی تجهیزات پیشرفته امریکایی را بزنند و اگر احساس تهدید کنند تعلل نخواهند کرد.»
در میان کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی اما نوعی همگرایی بی بدیل در حمایت از واکنش نیروی هوافضای سپاه نسبت به نقض حریم ایران از سوی پهپاد امریکایی شکل گرفت. طیف متنوعی از کاربران حتی بسیاری از کسانی که از مذاکره و گفت و گو دفاع می‌کنند همچون سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان بر این نکته اتفاق نظر داشتند که «دیپلماسی را با دیپلماسی، احترام را با احترام و جنگ را با دفاع جانانه» باید پاسخ داد.
در این میان برای بسیاری از ایرانیان آنچه رخ داد پاسخی هر چند کوچک به جنایت ناو امریکایی وینسنت علیه هواپیمای مسافربری حامل 290 مسافر در تیرماه سال 1367 بود.
چنان که کاربری نوشت: «تیرماه 31 سال پیش، در همین خلیج فارس خودمان، هواپیمای مسافری با ۲۹۰ مسافر را زدند و ما دست‌بسته‌ بودیم! امروز پیشرفته‌ترین پرنده رادارگریزشان را زدیم تا بدانند بازی عوض شده است» و دیگری با یادآوری اینکه پدرش یکی از مسافران به شهادت رسیده ایرباس بوده است، به آنها که پهپاد نظامی گلوبال ‌هاوک را در همان آب‌ها ساقط کردند، خداقوت و دست‌مریزاد گفت.
علاوه بر اینگونه واکنش‌ها طبیعی بود که برخی دیگر نیز نگرانی خودشان را از بالا گرفتن تنش و در گرفتن جنگ به اشتراک بگذارند. احساسات طبیعی که معدودی از مخالفان خارج‌نشین نظام جمهوری اسلامی سعی کردند بر موج آن سوار شوند. آنها بعضاً با نوشتن اخبار استهزا برانگیزی چون این توییت امیرعباس فخرآور که: «پرزیدنت ترامپ لحظاتی پیش در جلسه محرمانه با مقامات ارشد نظامی و امنیتی ایالات متحده در کاخ سفید، دستور حمله موشکی و بمباران مواضع سپاه پاسداران را در پاسخ به حمله موشکی به پهپاد امریکایی در آب‌های آزاد، صادر کرد! این حمله امشب انجام خواهد شد» سعی کردند به زعم خود بر آتش نگرانی‌ها بدمند بلکه گاه وطن فروشی را از این حد نیز گذراندند. مانند علی جوانمردی مجری شبکه صدای امریکا که با مخاطب قرار دادن اکانت توئیتری ترامپ نوشت: «آقای رئیس جمهوری ایران باید مجازات شود»
این در حالی بود که با وجود تلاش کاخ سفید و دنباله‌هایش برای سامان دادن به پروپاگاندای رسانه‌ای مبتنی بر القای وضعیت تهدیدآمیز، بسیاری ناظران معتقد بودند که امریکا به دلایل متعدد در وضعیتی قرار ندارد که بخواهد جنگ دنباله‌داری را علیه ایران آغاز کند.
در چنین وضعیتی بخشی از واکنش‌ها نیز با رویه‌ای از طنز ادعاهای مقام‌های امریکایی مبنی بر اینکه پهپاد سرنگون شده بر فراز آب‌های بین‌المللی بوده و دیگر موضعگیری‌های تلافی‌جویانه‌شان را به سخره گرفتند. «آنیون» سایت طنز سیاسی امریکا در مورد پهپاد در این باره نوشت: «مایک پمپئو ادعا کرد پهپاد سرش را زیر انداخته بود و بدون اینکه به کسی کار داشته باشه داشت می‌رفت کلیسا دعا بخواند که ایران ناگهان به آن حمله کرد.» «الیجاه جی مانیه» روزنامه‌نگار «الرای» تلاش‌های امریکا برای ایجاد ناامنی در منطقه و اشاعه ایران‌هراسی و فروش سلاح به اعراب را مبنای تحلیل کنایه آمیز خود قرار داد و نوشت: «احساس من این است که رئیس جمهوری امریکا به ملک سلمان سعودی زنگ می‌زند و از او می‌خواهد پول پهپاد ساقط شده را بدهد.»

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۷۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: