Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-25@20:47:29 GMT

یک فاجعه بزرگ به نام طلاق در ایران

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۶۵۷۸۶۴۱

یک فاجعه بزرگ به نام طلاق در ایران

گروه اجتماعیبر اساس اعلام قائم‌مقام مشارکت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی، روزانه ۴۹۳ طلاق در کشور ثبت می‌شود.

به گزارش بولتن نیوز، خبری با این میزان اهمیت که حکایتگر عمق فاجعه در روابط اجتماعی کنونی ماست به‌راحتی در میان بسیاری از اخبار دیگر به‌ویژه اخبار سیاسی_جناحی و اقتصادی گم‌شده و شنیده نمی‌شود و در آخر به فراموشی سپرده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اگر این عدد صحت داشته باشد یعنی با سرعت بسیار زیادی به سمت فروپاشی خانواده‌ی ایرانی در حال حرکتیم و این فروپاشی و روند غیرمنطقی سؤالات بسیاری را در پی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

_ چرا حساسیت جامعه این‌قدر نسبت به این‌گونه اخبار کاهش یافته است؟

_ علت این رویکرد در چه چیزی می‌توان جست، روزمرگی، بی‌تفاوتی، بی‌انگیزگی، ترجیح امور دیگر بر این مسئله‌ی مهم اجتماعی مانند حل مشکلات اقتصادی خود، ترجیح منافع و مصالح شخصی بر دیگران یا...

_ علت عدم بروز حساسیت کافی و لازم از سوی برخی نهادهای اجتماعی و عمومی نسبت به این موضوع چیست؟

_ چرا ما اهالی رسانه مسائل دیگر مانند امور سیاسی و اقتصادی را نسبت به آسیب‌های اجتماعی در اولویت قرار داده و کمتر به واکاوی آن‌ها می‌پردازیم؟

_ و در انتها چرا آن دسته از هم‌وطنانمان که به هر دلیلی دچار اختلاف‌نظر با همسرانشان می‌شوند، به‌راحتی تنها راه‌حل نهایی را در متارکه و جدایی و طلاق می‌بینند و به قبح و زشتی اصل جدایی مانند پدران و مادران و پدربزرگان و مادربزرگ‌هایشان نگاه نمی‌کنند؟

_ ورود بسیاری از بازیگران و متغیرهای به‌شدت مؤثر در روابط عاطفی و اجتماعی میان زوجین مانند ورود پدیده‌های نوین ارتباطی در زندگی‌های امروزی باعث گشته پایه‌های استحکام و انسجام روابط دوطرفه‌ی عاطفی و صمیمی بین برخی زوجین که در چارچوب نظام ارزشی و اخلاقی و سنتی خانواده‌های آن‌ها شکل گرفته آرام‌آرام و بی‌سروصدا فروریخته، به صورتی که با استحاله‌ی ارزش‌های اجتماعی و اخلاقی حتی قبح و زشتی متارکه در قالب شکلی مدرن و شیک به‌صورت توافقی برای طرفین قابل توجیه گردد.

در سال‌های اخیر نرخ طلاق در کشور رو به افزایش است. میزان طلاق در ایران با توجه به تعداد طلاق نسبت به جمعیت تقریباً برابر با میزان طلاق در سه کشور اصلی اروپای غربی است.

در فرانسه که حدود ۶۶ میلیون نفر جمعیت دارد در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۳۳ هزار طلاق انجام شده‌ است. در آلمان ۸۲ میلیونی، حدود ۱۹۰ هزار طلاق و در انگلیس ۶۰ میلیونی هم ۱۴۴ هزار طلاق ثبت شده ‌است و در ایران ۷۷ میلیونی هم در سال ۱۳۹۱ شمسی ۱۵۰ هزار طلاق به وقوع پیوسته است.

میزان طلاق در ایران در سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱ به طور پیوسته در حال افزایش بوده و از ۹۴ هزار طلاق در سال ۱۳۸۵ به ۱۱۰ هزار در سال ۸۷، ۱۳۷ هزار در سال ۸۹ و ۱۵۰ هزار در سال ۹۱ رسیده است.

در تیر سال ۱۳۹۳، بر اساس آمار سال قبل ‌از آن، در سه‌چهارم طلاق‌ها (۷۰ درصد) زنان متقاضی طلاق بوده‌اند و در سه درصد طلاق‌ها مردان متقاضی طلاق بوده‌اند و ۲۶ درصد از طلاق‌ها نیز به‌طور توافقی صورت گرفته است، یعنی زن‌ و مرد تصمیم به طلاق گرفته‌اند.

حسن روحانی در انتخابات سال ۹۲ وعده‌های زیادی درباره حل مشکل طلاق داد. وی در یکی از وعده‌های خود گفته بود: مشکل بیکاری سبب شده است از هر ۵ ازدواج یکی به طلاق منجر شود، با رونق اقتصادی و ریشه‌کن کردن بیکاری جلوگیری از این کار امکان‌پذیر است.

اما آمار این معضل مهم اجتماعی طی سال‌های دولت یازدهم کاهش نیافت و حتی افزایش نیز داشت. طبق آماری که ثبت احوال منتشر کرده است، نسبت ازدواج به طلاق که در سال ۹۲، ۵ بوده است؛ یعنی از هر ۵ ازدواج یک به طلاق منجر می‌شده، در سال ۹۳ به ۴/۴، در سال ۹۴ به ۴/۲ و در ۹ ماه اول سال ۹۵ به ۳/۹ رسیده است. این آمار بدین معناست که در سال ۹۵ در سطح کشور از هر ۴ ازدواج یکی به طلاق منجر شده است و این یعنی بی‌ثباتی کامل خانواده‌ها.

غیر از آمار نسبت ازدواج به طلاق در دولت روحانی، ‌ آمار خالص طلاق نیز افزایش یافته است. این آمار در سال ۱۳۹۲، ۱۵۵۳۶۹، در سال ۱۳۹۳، ۱۶۳۵۶۹ و در سال ۱۳۹۴، ۱۶۳۷۶۵ مورد بوده است.

عکس زیر، ‌ آمارهای برگرفته از سایت ثبت احوال است که نشان‌دهنده افزایش نسبت ازدواج به طلاق طی سال‌های ۹۲ تا ۹۵ است:

 

اصولاً طلاق در کشورهای صنعتی و پیشرفته نسبت به کشورهای سنتی بسیار بالا می‌باشد.

کشور هندوستان در زمینه طلاق بهترین آمار را دارد، با توجه یا اینکه هندوستان یک کشور سنتی می‌باشد، آمار طلاق بسیار پایین می‌باشد.

در این کشور پهناور از هر ۱۰۰ ازدواج تنها یک ازدواج به طلاق می‌انجامد، هندی‌ها از نظر ازدواج از قانع‌ترین مردمان جهان هستند.

در مقابل بلژیک بیشترین آمار طلاق در جهان را به خود اختصاص داده است.

در این کشور از هر ۱۰۰ ازدواج ۷۱ مورد منجر به طلاق می‌شود، بعد از این کشور می‌توان به کشورهایی همچون: پرتغال، جمهوری چک، روسیه، کوبا، فرانسه و آمریکا اشاره داشت.

در سال‌های اخیر آمار طلاق در ایران نیز افزایش یافته است، به طور متوسط در کشورمان هر ساعت ۱۸ طلاق به ثبت می‌رسد!

 

آمار طلاق در ایران بین سال‌های ۱۳۴۷ تا ۱۳۸۵. خط آبی نمایانگر آمار طلاق روستایی و خط صورتی آمار شهری است. خط زرد مجموع این دو را نمایش می‌دهد.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۸۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: