Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تولید 17.5 کیلو توت فرنگی از هر مترمربع؛توت فرنگی کاران زنجانی جای پای کشاورزان کالیفرنیا گذاشتند تا در عرصه رقابت بدرخشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; توت فرنگی میوه ای نسبتا جدید است که تا ۳۰۰-۲۵۰ سال قبل به شکل امروزی وجود نداشت و بیشتر در موارد دارویی از آن استفاده می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگی های وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شدند و از آن به عنوان یک گیاه اهلی استفاده شد.

در جنگل های شمال ایران، توت فرنگی وحشی بطور فراوان یافت می شود. به نظر می رسد اولین رقم اصلاح شده در زمان صدارت اتابک اعظم از فرانسه به ایران آمد و به نام اتابکی معروف شد.

این میوه به حالت خودرو در بعضی نواحی شمالی ایران وجود دارد و بعضی اوقات به دلیل خوش طعمی میوه، آن را بطور مصنوعی پرورش می دهند. میوه توت فرنگی  به صورت قرمز، گوشت دار و دارای هسته های ریزی است که از ماه اریبهشت پدیدار می شود و تا آخر مرداد دوام می آورد. از دیر باز همه قسمتهای این گیاه مصرف دارویی داشته است.

تعداد گلخانه های صنعتی استان زنجان تاکنون به 104 واحد با سطح زیر کشت 30 هکتار رسیده است که تعدادی از این واحدها در داخل مجتمع های گلخانه ای و تعدادی دیگر در مناطق مختلف استان پراکنده اند.
استان زنجان دارای چهار مجتمع گلخانه ای است که سطح کل این آنها 130 هکتار است که با احداث و تکمیل واحدها، فضای زیر نایلون برای تولید محصولات گلخانه ای در این مجتمع ها به 100 هکتار خواهد رسید.
در این مجتمع ها کشت محصولات خیار، گوجه فرنگی، فلفل، پایه رویشی، توت فرنگی، نشاء و محصولات زراعی تولید و روانه بازار می شود.


در حال حاضر بیش از 30 گلخانه در استان زنجان اقدام به کشت محصول توت فرنگی می کنند که تولید این محصول به لحاظ شرایط اقلیمی، ارتفاع زنجان و تابش نور آفتاب نسبت به سایر مناطق کشور از کیفیت مطلوبی برخوردار است.
پیک برداشت توت فرنگی در استان زنجان پنج نوبت و در دیگر استان ها سه نوبت است.

در این میان و با بالا رفتن قیمت ارز به ویژه دلار،گلخانه های استان زنجان نیز با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند،یکی از تولید کنندگان این محصول، در این زمینه اظهار داشت: 70 درصد تولید کنندگان کشت گلخانه ای توت فرنگی زنجان بانوان هستند که بالاترین عملکرد را داشته اند.

نجفی با بیان اینکه در سال گذشته از هر متر مربع 17.5 کیلو توت فرنگی برداشت شد،افزود: این آمار در کالیفرنیای آمریکا 18 کیلو است.

وی عمده ترین مشکل توت فرنگی کاران زنجانی را بالا رفتن نرخ ارز و گران شدن دلار عنوان کرد و گفت: به دلیل افزایش نرخ دلار و افزایش قیمت مواد اولیه،کشت این محصول نیز با مشکلاتی مواجه شده است.

این بانوی کارآفرین با بیان اینکه گلخانه داران برای کشت محصول توت فرنگی بیشتر از کود و الیاف استفاده می کنند که بالا رفتن قیمت این محصولات موجب افزایش قیمت تمام شده می شود.

نجفی خاطرنشان کرد: در حال حاضر گلخانه داران الیاف را با دلار 15 هزار تومانی از هندوستان و سریلانکا وارد می کنند که این موضوع مشکلات عدیده ای را به وجود آورده است.

وی گفت: برخی مواد مورد نیاز این صنعت نیز در داخل استان وجود دارد که این کارخانه ها نیز به دلیل بالا رفتن هزینه ها، با قیمت بالاتری این مواد را به توت فرنگی کاران ارائه می کنند.

وی با اشاره به استفاده از نایلون برای کشت گلخانه ای، گفت: در حال حاضر به دلیل وارداتی بودن آن، قیمت 3 تا 4 برابر افزایش یافته است.

این کارآفرین زنجانی به مشکلات استخدام نیرو به دلیل مقطعی بودن فعالیت های گلخانه اشاره کرد و گفت: ضروری است اداره کار در این زمینه تدابیری ارائه کند.

نجفی با اشاره به دزدی کابل های برق شرکت گلخانه ای زنجان در سال گذشته،گفت: ضروری است شرکت توزیع نیروی برق از کابل های آلومینیومی استفاده کند.
گفتنی است،تولید سالانه محصولات گلخانه ای استان زنجان 2 هزار و 25 تن است که از این مقدار، 436 تن خیار، یکهزار و 206 تن توت فرنگی، 170 تن فلفل، 156 تن گوجه فرنگی، 56 تن سایر سبزیجات و یک تن نیز بادمجان تولید می شود.
کشت نهاده های تکثیری شامل نهال پایه رویشی، نشای سبزیجات و توت فرنگی نیز با 31 میلیون و 287 هزار و 200 اصله در این گلخانه ها تولید می شود.

محصول توت فرنگی در حال حاضر در تمام گلخانه های استان زنجان به روش هیدروپونیک تولید می شود که افزایش عملکرد، کاهش آلودگی و مصرف بهینه آب از جمله مزایای تولید توت فرنگی به روش هیدروپونیک است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۳۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: