Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: برخی درک و شعور زن ایرانی را نمی فهمند و حرف هایی می زنند که توهین به شعور زنان ایرانی است و برای اینکه رقیب رأی نیاورد احساسات زن ایرانی را بر می انگیزند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل ازآرمان زنان؛ جمیله علم الهدی شامگاه گذشته در جمع بانوان اصفهانی در حسینیه بنی فاطمه به بیان نکاتی پیرامون lمسئله انتظار پرداخت و اظهار کرد: تفاوتی جدی بین دیدگاه اسلام درباره بهبود وضعیت انسان با سایر مکاتب بشری وجود دارد، اکثر مکاتب حتی مکاتب الحادی به خوشبختی و دوران طلایی در آینده امیدوارند و امید دارند که روزی ارزش های انسانی برپا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* انتظار با فعالیت همراه است

وی افزود: اکثر مکاتب بشری معتقدند این دوران طلایی به دست یک منجی که از جنس انسان است، رخ خواهد داد و همه انسان ها نجات پیدا خواهند کرد اما در یک زمینه دیدگاه اسلام با آن مکاتب متفاوت است و آن این است که مکاتب بشری اعتقاد دارند که در آخرالزمان بشریت به انحطاط خواهد رفت؛ مثل صهیونیست ها که این رژیم بر همین اساس تشکیل شده است؛ آن ها معتقدند جامعه یهودی نجات پیدا می کند و منجی از قوم یهود است.

رئیس کمیسیون تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در همه مکاتب اعتماد به منجی نوعی امید ایجاد می کند و امید با انفعال همراه است، امیدوار کسی است که منتظر است اتفاقی در طبیعت بیفتد، امیدواری برای مواقعی است که خود انسان مداخله نکند.

وی ادامه داد: مکتب اسلام مکتب انتظار بوده و با امید متفاوت است چرا که انتظار با فعالیت همراه است و امید با انفعال؛ به صورت مصداقی گاهی امیدواریم باران بیاید یا آفتاب شود که دخالتی نداریم اما وقتی منتظر یک مهمان هستیم حتما به فعالیت دست می زنیم و این تفاوت بین منفعل و فعال بودن است.

* عقلانیت، کنترل عواطف و عمل؛ سه مولفه انتظار

علم الهدی با بیان اینکه امید با خرافه همراه است شبیه خیال بافی های دوران کودکی اما انتظار با برنامه ریزی همراه است، ابراز کرد: انتظار سه مولفه دارد که اولین آن عقلانیت است، فرد منتظر حکیم است و خیال بافی نمی کند و بر اساس حکمت جهان را تفسیر می کند، جایگاه انسان را در جهان می شناسد و برای شناخت خود تحقیق می کند تا درست را از ناصحیح تشخیص دهد و در نتیجه به خداشناسی می رسد.

وی تصریح کرد: بر اساس نوع جهان بینی که منتظر درک می کند جایگاه انسان را می شناسد که انسان برای تغییر جهان آمده و متوجه می شود که اراده حکیمانه ای بر جهان حاکم است که او هم تحت امر او است، او می داند بازیگر فعالی در جهان است و اگر خوب بازی کند به نیکبختی خواهد رسید اما اگر بدون اذن دست به تصرف عالم بزند و حق سایر موجودات و حتی خود را ندهد ظلم کرده و ابدیتی تلخ در انتظار او است.

همسر حجت الاسلام رئیسی بیان کرد: منتظر متوجه می شود که برای خوشبختی باید همواره در ارتباط با خدا باشد و در جستجوی واسطه ای است که او را به خدا برساند که متوجه ولایت می شود.

به گفته وی، او دنبال فرد مرده ای نیست که بعدها زنده شود و منجی او شود بلکه به دنبال ولی همین عصر و زمان است و می خواهد همین امروز با او ارتباط برقرار کند؛ ولی خداوندی که باید همیشه همراه باشد و ما را هدایت کند، وقتی چنین شناختی پیدا کرد به عنوان منتظر در جستجوی ولی عصر خود خواهد افتاد و هر لحظه منتظر دیدار بوده و تذهیب نفس می کند تا بتواند چنین ارتباطی را با او برقرار کند.

وی مولفه دوم انتظار را کنترل عواطف و مدیریت هیجانات عنوان کرد و گفت: بسیاری هستند که از خداوند شناخت دارند اما ایمان ندارند، ایمان بعد از شناخت حاصل می شود، اگر شناخت به خدا پیدا کرد و ضرورت او را درک و ضرورت پیوند با خدا را کشف کرد نوبت آن است که همه عواطف را در مسیر رضای او کنترل بکند و نتیجه آن که انتظار معنی دیگری می یابد که تقرب از طریق ذکر خدا، عمل صالح و حب ائمه اطهار است.

علم الهدی ادامه داد: ذکر خدا محبت ولی امر است، فرد منتظر برای جلب محبت ولی عصر خود تلاش می کند، منتظر کاری می کند که خدا او را دوست بدارد پس به اهل بیت محبت می کند.

وی سومین مولفه انتظار را عمل به معنای پیروی از ولی خدا دانست و افزود: عمل صالح باعث شناخت بیشتر و محبت بیشتر به ائمه می شود و تقویت کننده محبت و توسعه دهنده شناخت است.

* منتظر عدالت خواه است

رئیس کمیسیون تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: با همه این ها وقتی راهی برای برقراری ارتباط با ولی عصر نباشد در ابتدا باید به فطرت و احساس مراجعه کرد و در درجه بعد به نماینده حضرت مراجعه کرد و شناخت ولایت فقیه از اینجا شروع می شود تا بتوانیم خود را منتظر تلقی کنیم.

وی تاکید کرد: فرد منتظر نسبت به جامعه خود مسئول است به ویژه نسبت به پرورش شهروندان آن جامعه، فقط نمی خواهد خود منتظر باشد بلکه در توسعه فرهنگ انتظار بین دیگران هم تلاش می کند؛ یک پرسش اصلی از انسان درباره نعمت ولایت است، کسی که تابع ولایت باشد با ظلم می جنگد و تلاش می کند روابط اجتماعی را به سمت عدالت ببرد و خود عدالت خواه می شود.

علم الهدی با بیان اینکه همه مستضعفان جهان تا زمانی که مستضعف هستند عدالت خواه هستند و وقتی به قدرت و ثرورت رسیدند دیگر عدالت خواه نخواهند بود، اذعان کرد: تنها در مکتب اسلام است که اگر کسی به قدرت و ثروت رسید می تواند عدالت خواه بماند.

وی با بیان اینکه ولایت فقیه دو وجه دارد که یک سو ولی فقیه و سوی دیگر مردم هستند، گفت: از ابتدای انقلاب ثابت شده هر گاه این رابطه دو طرفه کامل باشد تحقق نظام اسلامی ممکن می شود و ما در مسیر ولی فقیه مشکل نداشته ایم اما گاهی مردم یک دست و یک صدا نبوده اند.

* شهدا رفتند تا دیگران بفهمند

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: برخیخواص هستند که تعهد ولایت فقیه را دارند و برای او حاضرند جان دهند و پای انقلاب بمانند این گروه اگر اقلیت باشند جای نگرانی نیست چرا که اقلیت فعال سایرین را نیز با خود همراه خواهند کرد.

وی بیان کرد: راهنمایی کردن مردم هزینه سنگینی دارد، گاهی باید مراقب بود تا هزینه اشتباهات را بپردازیم، شهدای مرزبان و جبهه مقاومت هزینه برای کشور ما هزینه اند، این ها شهید نمی شوند تا مرزهای ما امن بماند یا امنیت سوریه تامین شود بلکه شهید می شوند تا علاوه بر تامین امنیت، کاری کنند نسل های تازه و جدید خوب بفهمند.

علم الهدی ابراز کرد: این هزینه را قبلا هم داده ایم، کسانی که در گذشته روشن شدند و راه را پیش بردند اما دوباره دسیسه ها صورت گرفت و حالا باید باز هم هزینه بدهیم و امروز می بینیم بهترین جوانان ما پرپر شدند تا دیگران بفهمند، سید جوانان اهل بهشت شهید شد برای فهمیدن ما و ما نیز باید راه را ادامه دهیم.

* زنان پیشرو هدایت هستند

وی تاکید کرد: این گروه اقلیت که خوب می فهمند و متعهد به ارزش ها هستند باید سابرین را هم متوجه کنند اما در اینجا زنان به طور خاص نقش دارند؛ زنان پیشرو هدایت هستند، نمی شود کسی را بفرستی که شهید شود اما خودت به عنوان مادر شهید عارف نشده باشی.

رئیس کمیسیون تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: زنان پیشرو جوامع هستند، زنان نسل را تربیت می کنند، امکان ندارد در کنار یک شهید مدافع حرم خانم جوانی به تکامل نرسیده باشد و سختی ها را و زخم زبان ها را تحمل نکرده باشد و مقاومت نکند، او مقام بالایی دارد که ما متوجه نیستیم و الا این ها الگوهای زنان در تاریخ هستند.

* زنان ایرانی به دنبال رضای پروردگار هستند

وی تاکید کرد: ما در این زمینه بسیار پیشرفته تر از کشورهای اروپایی هستیم، تمام دعوا در کشورهای اروپایی بر سر این است که زنان و مردان بر سر قدرت و ثروت مساوی باشند، آن ها به دنبال برابری هستند اما در ایران بیشتر خانم ها به دنبال رضای پروردگارند.

علم الهدی ابراز کرد: 70 درصد زائران امام رضا (ع) زنان هستند و به طور متوسط هر زن یک ساعت و نیم بیش تر از هر مرد در حرم می ماند، همچنین متوسط دفعاتی که یک زن به حرم می رود یک بار بیشتر از مردان است؛ زنان به دنبال تقرب به پروردگار هستند و نگران قدرت و ثروت نیستند، این دعواها برای کشورهای مدرن و توسعه یافته است اما بیشتر نگرانی خانم های ایرانی و مسلمان این است که همسرانشان آن ها را به زیارت نبرند.

* چرا در یونسکو از برتری های زن مسلمان سخن نمی گویند؟

وی با بیان اینکه چرا نباید الگوی زنان ایرانی را به دنیا ترویج کنیم، اضافه کرد: به اذعان یک زن مسلمان آمریایی 1000 نفر با خواندن کتاب حقوق زن در اسلام شهید مطهری مسلمان شدند که نشان می دهد مردم جهان تشنه اسلام هستند.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: ما شرایط بهتری نسبت به غرب داریم، چرا نمی رویم در یونسکو و سالن های جهانی از حق نفقه زنان مسلمان سخن بگوییم؟ تا همه زنان دنیا با استفاده از این حق لذت ببرند؟ چرا همیشه به دنبال ترویج ابتذال و بدبختی زنان غربی هستیم؟

* به جای صادرات ارزش هایمان به دنیا، ارزش های مبتذل آن ها را به کشورمان وارد می کنیم

وی ادامه داد: برخی در کشور ما حس عقب ماندگی دارند و تصور می کنند کشورهای اروپایی و امریکایی در همه چیز پیشرفت کرده اند در حالی که این کشورها در ارزش های انسانی پس رفت داشته اند و ما آن ها را تبلیغ می کنیم.

علم الهدی گفت: انقلاب ما به قرن بیستم برمی گردد و انقلاب فرانسه به قرن هجدهم و برخی در کشور ما به نام دفاع از حقوق زن شعارهای انقلاب فرانسه را که 300 سال از انقلاب ما عقب است ترویج می کنند، دولتمردان ما از دوره قاجار هم این حس را داشتند که ببینید در غرب چه مد می شود تا آن را در ایران بیاورند و امروز هم علاوه بر غرب به چشم بادامی ها هم دل خوش کرده اند.

* برخی حرف هایی می زنند که توهین به شعور زن ایرانی است

وی با بیان اینکه این فضا باعث می شود نگاه های منتظر به زن ختم شود، خاطر نشان کرد: به جای اینکه ارزش های خود را به دنیا بدهیم و صادر کنیم ارزش های مبتذل آن ها را به کشورمان وارد می کنیم، برخی درک و شعور زن ایرانی را نمی فهمند و حرف هایی می زنند که توهین به شعور زنان ایرانی است و برای اینکه رقیب رای نیاورد احساسات زن ایرانی را بر می انگیزند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۴۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: