Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوالالامپور- ایرنا - آمار قربانیان برنامه مقابله با مواد مخدر رئیس جمهوری فیلیپین از 3 تا 12 هزار نفر مهمترین دلیلی است که بسیاری از سازمان های بین المللی ونهادهای حقوق بشری حملات خود را به سوی دولت رودریگو دوترته نشانه رفته اند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، ماهیت برنامه مقابله با مواد مخدر ونوع اقدامات انجام شده در دوران 18 ماهه ریاست جمهوری دوترته سبب شده تا نگاه بسیاری از سازمان ها و نهادهای حقوق بشری و بین المللی متوجه مانیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نکته حایز اهمیت این است که آمار قربانیان دراین برنامه از آنچه نهادهای داخلی این کشور اعلام می کنند تا آن چه برخی سازمان های بین المللی گزارش می دهند ، فاصله بسیاری دارد و همین امر سبب شده تا اظهارات تندی میان مانیل و این سازمان ها تبادل شود.
دفتر ریاست جمهوری فیلیپین در تازه ترین اقدام در این زمینه ،شب گذشته با برگزاری یک کنفرانس خبری با حضور مقامات این کشور، ضمن دفاع از برنامه مبارزه با مواد مخدر به آمار 12 هزار کشته‌ای که سازمان دیده بان حقوق بشر ارائه کرده بود، واکنش تندی نشان داد.
سازمان دیده بان حقوق بشر (HRW) با انتشار گزارشی در روز (28 دی)، اعلام کرده بود که عملیات مرگبار مبارزه با مواد مخدرِ «رودریگو دوترته» رئیس جمهوری فیلیپین، تاکنون بیش از 12 هزار قربانی گرفته و همچنان ادامه دارد؛ موضوعی که از سوی وزیر امور خارجه فیلیپین تکذیب شد.
«آلان پیتر کایتانو» وزیر امور خارجه فیلیپین درپی انتشار این گزارش اعلام کرد که دیده بان حقوق بشر بدون هیچ تحقیق واقعی یا بررسی، آماری بی پایه و اساس داده و از این گروه صاحب نام حقوق بشری خواست تا ادعای خود را اثبات کند.
در همین خصوص، «دیوناردو کارلوس» سخنگوی پلیس فیلیپین نیز از دیده بان حقوق بشر خواست تا اگر شواهدی دارند در اختیار پلیس بگذارند تا اگر رفتار غیر قانونی‌ رخ می‌دهد، پلیس بتواند جلوی آن را بگیرد.
«دیوناردو کارلوس» اظهار داشت: «ما امیدواریم آن‌ها در ارائه جزییات دقیق تر باشند و ما را هم در تحقیقاتشان سهیم کنند تا بتوانیم به آن‌ها کمک کنیم».
سخنگوی پلیس فیلیپین آمار کشته شدگان عملیات مبارزه با مواد مخدر را در طول 18 ماه از شروع آن، 3 هزار و 987 نفر اعلام کرد. این درحالی است که به گفته وی، از 19 هزار و 560 قتل رخ داده در کشور، 2 هزار و 235 مورد، یعنی 11 درصد از کل قتل‌ها، به مواد مخدر مربوط بوده است.
او همچنین از کشته شدن 85 نیروی امنیتی در طی مبارزات با مواد مخدر خبر داد.
رئیس جمهوری فیلیپین در پی اعتراضات گسترده جهانی و همچنین گزارش‌هایی از رسوایی رفتارهای خشونت بار برخی از نیروهای امنیتی این کشور، عملیات پلیس را در برنامه مقابله با مواد مخدر به طور موقت به تعویق انداخت، اما این عملیات بتازگی از سرگرفته شده است.
مقامات فیلیپین خشونت‌های برنامه ریزی شده علیه مصرف کنندگان مواد مخدر را تکذیب می‌کنند و می‌گویند نیروهای عملیاتی تنها در صورت مقاومت افراد معتاد یا قاچاقچی در برابر دستگیری، مجبور به اقدام می‌شوند.
سخنگوی پلیس فیلیپین همچنین ادعا کرد که پس از شروع عملیات مبارزه با مواد مخدر تا کنون 1.3 میلیون نفر برای ترک مواد مخدر به مراکز توانبخشی مراجعه کرده و 119 هزار و 361 نفر دستگیر شده اند.
طبق اعلام «دیوناردو کارلوس»، پلیس قصد دارد عملیات حمله به خانه‌های مظنونین به خرید و فروش مواد مخدر و مصرف کنندگان را از سر بگیرد.
فیلیپین کشوری با بیش از 103 میلیون نفر درجنوب شرق آسیا قرار دارد.
آساق****241**1599**انتشار:مریم شفیعی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۵۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: