Web Analytics Made Easy - Statcounter

ضرب‌الاجل سازمان نظام پزشکی برای مهلت نصب کارتخوان در مطب پزشکان برای چندمین بار تمدید شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه جوان، در حالی که طبق بند الحاقی تبصره۶ لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی، تمامی صاحبان حرفه‌ها و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آن‌ها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی ایران صادر می‌شود، مکلف هستند در چارچوب آیین‌نامه تبصره ۲ ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم، از ابتدای سال ۱۳۹۸ از دستگاه کارتخوان یا پایانه فروشگاهی استفاده کنند، اما همچنان دست‌کم نیمی از پزشکان برای نصب کارتخوان در مطب‌هایشان ثبت‌نام نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که مهلت ثبت‌نام برای استفاده از کارتخوان تاکنون چندبار تمدید شده است.

حالا محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به قانون الزام استفاده پزشکان از کارتخوان، ضرب‌الاجل تازه پزشکان برای نصب دستگاه کارتخوان را آخر بهمن‌ماه اعلام و تأکید می‌کند: «در صورت عدم استفاده از کارتخوان، ۲ درصد از درآمد کل پزشک به عنوان جریمه دریافت می‌شود و این مسئله به اطلاع پزشکان هم رسیده است.»

۲۳مرداد ۱۳۹۸ نخستین مهلتی بود که علی رستم‌پور، مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت بر برون‌سپاری سازمان امور مالیاتی برای ثبت‌نام صاحبان حرفه‌ها و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در نظام سامانه فروش و استفاده از پایانه فروشگاهی اعلام کرده بود، اما بسیاری از پزشکان در برابر نصب کارتخوان در مطب‌هایشان به شدت واکنش نشان دادند و کار به جایی رسید که رئیس سازمان نظام پزشکی در قالب نامه‌ای رسمی اعلام کرد، پزشکان نحوه کار با دستگاه کارتخوان را بلد نیستند و تا زمان آموزش باید الزام به نصب به تعویق بیفتد! سازمان امور مالیاتی هم تسلیم این استدلال شد و اعلام کرد که به دلیل آماده نبودن زیرساخت‌ها مهلت پزشکان تا ۳۱ مردادماه تمدید می‌شود. در روزهای منتهی به ۳۱مرداد بود که سازمان امور مالیاتی بار دیگر به دلیل آن چه «مشکلات فنی» خواند، این مهلت را مجدد تا ۱۵ شهریورماه تمدید کرد. حالا هم این مهلت به پایان بهمن موکول شده است که این همه تمدید مهلت شاید برای یافتن راهی برای برون رفت از اجرای این قانون باشد؛ درست شبیه آنچه درباره دوپله‌ای شدن مالیات حقوق در کمیسیون تلفیق اتفاق افتاد و به تعبیر محمدرضا رضایی‌کوچی، عضو کمیسیون تلفیق مجلس «لابی‌هایی از بیرون مجلس و پزشکان داخل مجلس باعث شد تا برخلاف نظر دولت، مدل پنج پله‌ای مالیات بر درآمد در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب نشود.»

تفاوت آمار نظام پزشکی و سازمان امور مالیاتی از ثبت‌نام‌ها!
در بهمن‌ماه و ماه یکی مانده به آخر سال، بنا بر اعلام امیدعلی پارسا، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکنون ۴۳ درصد پزشکان کشور در سامانه پایانه فروشگاهی ثبت‌نام کرده‌اند. شاید همین مسئله هم موجب شده تا یک‌بار دیگر ضرب‌الاجل ثبت‌نام در سامانه پایانه فروشگاهی تمدید و به تاریخ ۳۰ بهمن سال جاری موکول شود تا شاید پزشکان بیشتری برای نصب کارتخوان در مطب‌هایشان اقدام کنند.

محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی معتقد است، براساس آمار بانک مرکزی، استفاده پزشکان از کارتخوان رشد خوبی داشته است که آمار وی با آمار رئیس سازمان مالیاتی کشور تفاوت‌هایی دارد! جهانگیری با بیان اینکه تاکنون بیش از ۵۰ درصد پزشکان برای دریافت کارتخوان ثبت‌نام کرده‌اند، می‌گوید: «اختلافی در این خصوص وجود دارد که برخی از پزشکان ارتباط مستقیمی با بیمار ندارند؛ مانند پزشکان طب اورژانس یا پزشکان عمومی که مؤدی مالیاتی هستند، اما در درمانگاه‌ها فعالیت می‌کنند و الزامی برای کارتخوان ندارند.»

تأکید بر روش‌های ایجابی با مجازات ۲ درصدی
مقررکردن مهلت برای ثبت‌نام در سامانه پایانه فروشگاهی آیا به معنای برخورد با متخلفان است یا با سپری‌شدن این مهلت، مهلت تازه‌ای برای پزشکان مقرر می‌شود؟ جهانگیری در پاسخ به این سؤال به راهکارهای بازدارنده برای عدم تمکین پزشکان مبنی بر استفاده از کارتخوان، اشاره می‌کند و می‌افزاید: «در قانون و سامانه مودیان مالیاتی جرائمی در نظر گرفته شده و ۲ درصد از درآمد کل پزشک در صورت عدم استفاده از کارتخوان به عنوان جریمه دریافت می‌شود که این موضوع را به جامعه پزشکی انتقال داده‌ایم.»

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در عین حال از روش‌های ایجابی برای جلب‌نظر پزشکان سخن می‌گوید و می‌افزاید: «در سراسر کشور کارگاه‌های آموزشی برای جامعه پزشکی برگزار کردیم و قرار است سازمان نظام پزشکی شهرستان‌ها و استان‌های مختلف نیز جلساتی با نمایندگان امور مالیاتی در این خصوص داشته باشند.»

به گفته وی سازمان نظام پزشکی تأکید دارد که باید رابطه مالی پزشک و بیمار قطع شود و به سمت بیمه حرکت کنیم؛ ضمن اینکه استفاده از کارتخوان از سوی پزشک یک الزام است و نظام پزشکی در این خصوص پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد و درباره چگونگی اطلاع‌رسانی مردم درخصوص تخلفات در حال برنامه‌ریزی است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۵۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: