Web Analytics Made Easy - Statcounter

دلفان - شهرستان دلفان به‌عنوان قطب تولید حبوبات ازجمله نخود شناخته‌شده است و این در حالی است که با جولان دلالان دسترنج کشاورزان به نام دیگر استان‌ها به فروش می‌رسد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شهرستان دلفان با دو هزار و ۷۴۰ کیلومترمربع یکی از شهرستان‌های استان لرستان به شمار می‌رود که با ۱۱۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی یکی از قطب‌های مهم تولید انواع محصولات کشاورزی در این استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهرستان ۱۵۰ هزارنفری به‌عنوان قطب تولید حبوبات در استان لرستان نیز شهرت دارد به‌گونه‌ای که در این حوزه علاوه بر تولید بالا، مرغوب‌ترین محصول ازجمله نخود را به بازار عرضه می‌کند اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی این محصول باارزش بانام و برند استان‌های همسایه و با بسته‌بندی‌هایی بانام آن استان‌ها وارد بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.

دلالان نخود دلفان را نام دیگر استان‌ها می‌فروشند

کیفیت بالای نخود در دلفان به‌گونه‌ای است که خریداران یا بهتر بگوییم دلالان از همان زمان کاشت محصول توسط کشاورزان زحمت‌کش این دیار باقیمت پائین خریداری می‌شود و در زمان برداشت هزاران تن از این کشت باارزش به کارخانه‌ها و صنایع تبدیلی دیگر استان‌ها بارگیری می‌شود و علاوه بر اینکه نامی از دلفان مظلوم دربسته بندی‌های صادراتی و داخلی یاد شود کشاورزان نیز به آن حق واقعی که حاصل دسترنج یک‌ساله‌شان باشد نمی‌رسند.

برای جویا شدن از اوضاع‌واحوال کشاورزان نخود کار و اینکه آیا از محصول امسال خود راضی هستند یا خیر و گوش دادن به درد و دل‌های این عزیزان به میان آن‌ها رفتیم.

یکی از کشاورزان نخود کار که در حال خرمن‌کوب کردن محصول خود بود در پاسخ به این سؤال که اوضاع‌واحوال کشاورزی امسال شما چگونه است که در پاسخ دستان خود را به آسمان بلند کرد و گفت: خدا را شکر، راضی‌ام به رضای خدا، خوشحالیم که زحمت یک‌ساله ما نتیجه داده است و می‌توانیم با فروش حاصل از آن امرارمعاش کنیم و دستمان را برای نامردان دراز نکنیم.

همه مشکلات نخود کاران دلفانی

رحمان خان میرزایی می‌گوید: درست است که قیمتی که دلالان محصول واقعی را از ما خریداری می‌کنند باقیمتی که در بازار به فروش می‌رسد فاصله زیادی دارد اما خدا را شکر که این مبلغ ناچیز آن‌قدر برکت دارد که خود و خانواده‌ام خوشحال و مسرور هستیم.

کشاورز دیگری که به همراه خانواده خود در حال برداشت نخود با دست بود به خبرنگار مهر گفت: یکی از مشکلات امروز ما نخود کاران کاهش شدید قیمت نخود در بازار است که ما را نگران کرده است زیرا زحمت و تلاش و خستگی را باجان و دل می‌خریم اما سودش به جیب دیگران می‌رود.

علی کرم ناصری می‌گوید: از دیگر مشکلات ما کشاورزان نخود کار این است که با توجه به اینکه ما محصول خود را به‌صورت سنتی کاشت و برداشت می‌کنیم و این امر بسیار سخت است و اگر محصولات را به‌صورت مکانیزه کشت کنیم می‌توانیم با کمباین‌های مخصوص محصول خود را برداشت کنیم که علاوه بر اینکه هزینه‌های کمتری را پرداخت می‌کنیم محصولمان نیز هدر نمی‌رود.

حضور پررنگ دلالان برای فروش نخود تولیدی کشاورزان

فرماندار دلفان دراین‌باره می‌گوید: این شهرستان قطب تولید حبوبات در استان لرستان است که سالانه بین ۳۰ تا ۴۰ تن نخود در این شهرستان تولید می‌شود که این موضوع به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های اقتصادی منطقه به شمار می‌رود.

جعفر طولابی با ابراز تأسف از حضور پررنگ دلالان برای فروش نخود تولیدی کشاورزان این شهرستان می‌گوید: متأسفانه مشاهده می‌شود دلالان نخود از زمان سبز بودن نخود از طریق استان‌های هم‌جوار همدان و کرمانشاه اقدام به خرید از کشاورزان قبل از برداشت می‌کنند و با برند این استان‌ها به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌کنند.

وی با ابراز نگرانی از عدم عرضه محصول مرغوب دلفان در بازار داخلی کشور و صادرات به کشورهای دیگر به دلیل نبود صنایع تبدیلی در منطقه می‌افزاید: با پیگیری‌های که صورت گرفته است با توجه به وجود این ظرفیت و پتانسیل برای تأسیس و احداث صنایع تبدیلی مطالعاتی صورت گرفته و اقداماتی در این زمینه توسط دستگاه‌های ذی‌ربط و بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی انجام‌شده است و بنابراین شده است که به این عرصه وارد شوند و سرمایه‌گذاری کنند.

فرماندار دلفان می‌افزاید: علاوه بر این توسط واحد بسیج اقتصادی منطقه نیز در راستای توسعه و کمک کردن به ایجاد اشتغال درزمینهٔ کشت نخود و صنایع وابسته آن اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است و تسهیلاتی نیز در این زمینه به متقاضیان پرداخت‌شده است که قابل‌تقدیر است.

فروش دسترنج نخود کاران دلفانی به نام دیگر استان‌ها

طولابی با اشاره به اینکه ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز برای صادرات تولیدات نخود در دلفان یکی از ضروریات منطقه به شمار می‌رود می‌گوید: با توجه به استعداد و وجود اراضی مرغوب موجود و هم نوع محصولات شهرستان چه ازنظر کمی و چه ازنظر کیفی بی‌نظیر است به‌طوری‌که نخود شهرستان دلفان هم‌اکنون با برندهای سایر استان‌ها به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

وی می‌افزاید: انتظار داریم دستگاه‌های ذی‌ربط توجه ویژه‌ای داشته باشند به این موضوع که یکی از خواسته‌های مهم مردم در راستای شکوفایی اقتصادی به شمار می‌رود و گامی مهم برای افزایش درآمد مردم به‌ویژه کشاورزان خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی دلفان نیز دراین‌باره به مهر می‌گوید: در سال زراعی جاری ۴۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت نخود اختصاص پیداکرده که پیش‌بینی می‌شود بین ۳۵ تا ۴۰ هزار تن برداشت محصول داشته باشیم.

فرشاد بابایی با اشاره به اینکه ۲۵ هزار نفر بهره‌بردار کشت نخود در شهرستان فعالیت دارند می‌گوید: رقم نخود محلی شهرستان دلفان یکی از رقم‌های باکیفیت در بازار است، چه ازلحاظ نوع پخت آن و چه ازلحاظ ترد بودن و درشتی نخود که در بازار بسیار موردپسند است که متأسفانه بانام و برند استان‌ها و شهرستان‌های دیگر به بازار عرضه می‌شود و نامی از این شهرستان برده نمی‌شود و این امر موجب نارضایتی کشاورزان منطقه شده است.

عدم ثبات قیمت نخود و مکانیزه نبودن کشاورزی

وی در ادامه به برنامه اداره جهاد کشاورزی درکشت مکانیزه نخود در شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: در سنوات گذشته به‌صورت تدریجی در بعضی از مناطق این مهم انجام‌شده است و ما در پلت فورم تحقیقاتی که در شهرستان داشته‌ایم هفت رقم نخود خارجی و استان‌های دیگر را نیز با نخود محلی در شهرستان مقایسه و کشت کردیم و از برنامه‌های اصلی ما در این زمینه این است که رقم‌های باکیفیت را به کشاورزان بشناسانیم.

مدیر جهاد کشاورزی دلفان معتقد است عدم ثبات قیمت نخود و مکانیزه نبودن کشاورزی دو عامل مهم در نارضایتی کشاورزان منطقه به شمار می‌روند می‌افزاید: ما اگر بتوانیم در این شهرستان کشت مکانیزه را داشته باشیم در بحث هم‌پوشانی سبز شدن مزرعه و رسیدن دانه به‌صورت یکنواخت اتفاق می‌افتد که این خود باعث کاهش هزینه‌های تولید می‌شود و همچنین در بحث وجین مکانیکی می‌توانیم به‌صورت مکانیکی و مکانیزه وجین را انجام بدیم و اگر از ارقام پایه‌بلند که معمولاً به‌صورت پائیزه کشت می‌شوند استفاده کنیم از کمباین‌های موجود در برداشت استفاده کنیم.

به‌هرروی با توجه به اینکه شهرستان دلفان یکی از قطب‌های مهم تولید انواع محصولات کشاورزی در استان لرستان به شمار می‌رود و شغل اغلب مردمان این دیار کشاورزی است به‌طوری‌که بیش از ۸۰ درصد آن‌ها از این راه امرار معاش می کنند و اینکه افزایش تولید محصولات کشاورزی می تواند در راستای افزایش درآمد و رشد اقتصادی منطقه تاثیر بسزایی داشته باشد مسئولان با تدابیر ویژه و ایجاد بسترهای مناسب در زمینه کشاورزی به ویژه ایجاد صنایع تبدیلی و کوتاه کردندست دلالان سودجو گامی مهم و اساسی در صنعت کشاورزی دلفان بردارند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۷۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: