Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق کمیته هسته ای مجلس شورای اسلامی گفت: اگر همان روز که برجام نقض شد، آن را متوقف کرده و از موضع قدرت با آنها برخورد می کردیم، امروز شاهد این وضعیت نبودیم

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نافع، ابراهیم کارخانه ای در گفت و گو با خبرنگار ما پیرامون توافقنامه برجام عنوان کرد: در 23 تیر ماه سال 1394 پس از یک دوره مذاکرات، تیم مذاکره کننده ایران با 1+5 به توافقنامه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتند و تیم مذاکره کننده ایران این ادعا را داشت که برای اینکه برجام محکم شود و ضمانت اجرایی آن از اهمیت بیشتری برخوردار باشد، موافقت کردیم که به تایید شورای امنیت برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: یک سری مراحل در اجرای برجام وجود داشت؛ مرحله اول روز نهایی شدن برجام در 23 تیرماه 94، مرحله دوم روز توافق برجام بود که در فاصله بین روز نهایی شدن تا روز توافق که سه ماه بعد بود، طرفین مقرر شدند که یک سری مراحل را طی کنند و اینها را به تایید دولت و مجلس خود برسانند.

کارخانه ای افزود: سه ماه بعد در 23 مهر ماه 1394 توافق برجام به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و چون ایرادات و اعتراضات بسیاری نسبت به آن وجود داشت، در نهایت مجلس شورای اسلامی با یک سری شرایط برجام را به تصویب رساند.

نماینده سابق مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بند 2 مصوبه برجام، گفت: این بند تحت عنوان اقدام متقابل و متناسب دولت جمهوری اسلامی، مقرر شد که اگر طرف مقابل عهدشکنی کند و برجام را نقض نماید، دولت جمهوری اسلامی ایران اقدامات متقابل انجام دهد و ظرف مدت دو سال توان هسته ای ایران به 190 هزار سو برسد.

* عدم توجه به شروط رهبری در اجرای برجام

وی با بیان اینکه این مهمترین شرطی بود که در رابطه با برجام در قانون اقدام متقابل به تصویب رسید، افزود: بعد از تصویب مجلس شورای اسلامی، مقام معظم رهبری در رابطه با اجرای برجام 9 شرط را عنوان کردند و فرمودند که این شرطها علاوه بر شروط مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت است در مجموع مقام معظم رهبری توافق برجام را منوط به 28 شرط نمودند.

کارخانه ای تصریح کرد: در فاصله بین روز توافق تا روز اجرای برجام که تقریباً حدود سه ماه بعد یعنی در 26 دی ماه 1394 بود، مقرر شد تعهداتی را که برای هر یک از طرفین مشخص شده، انجام دهند؛ در این راستا جمهوری اسلامی ایران مکلف گردید تا مواردی را که در 11 بند در زمینه 5 برجام مشخص شده بود، انجام دهد که همین کار هم انجام شد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به تمامی تعهدات خود عمل کرد، یعنی قلب راکتور اراک را خارج کردند و منافذ و کانالهای آن را بتن ریزی کردند؛ با خارج کردن قلب راکتور اراک دیگر نیازی به بتن ریزی آن نبود اما تیم مذاکره کننده این را پذیرفت در حالی که این اقدام خلاف عزت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران بود.

رئیس سابق کمیته هسته ای مجلس شورای اسلامی در رابطه با مجتمع هسته ای فوردو، اظهار داشت: تمامی فعالیتهای هسته ای که در رابطه با غنی سازی صورت می گرفت به طور کامل متوقف شد، به گونه ای که تیم مذاکره کننده پذیرفت که تا 15 سال حتی یک گرم اورانیوم وارد سایت فوردو نشود.

وی با ابراز تأسف ادامه داد: به این ترتیب اگر قرار باشد که اورانیوم که قابل شکافت است وارد سایت فوردو نشود یعنی اینکه عملاً این سایت از آن هدف اصلی خود که در رابطه با غنی سازی بوده به کلی منفک شده است.

ابراهیم کارخانه ای در رابطه با نیروگاه هسته ای نطنز اظهار داشت: تعداد سانتریفیوژها از حدود 19000 به شش هزار و 40 سانتریفیوژ تقلیل پیدا کرد و بقیه سانتریفیوژها به انبار منتقل شد.

وی ادامه داد: در حالی که برخی از این سری های سانتریفیوژها نظیر IR2M بودند که قدرت جداسازی آنها 5 سو بود؛ هزار نوع از این نوع سانتریفیوژ بود که متأسفانه خیلی عجولانه همه اینها را برچیدند و درصد بالایی از اینها دیگر از رده خارج شد؛ اینگونه بود که جمهوری اسلامی ایران برنامه هسته ای خود را در سطحی بسیار نازل تقلیل داد و بعضی از فعالیتها نظیر غنی سازی 20 درصد را به طور کامل متوقف کرد به امید اینکه تحریم های ظالمانه ای که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شده بود، برداشته شود.

*تحریم 11 شخصیت حقیقی و حقوقی ایران درست یک روز پس از اجرای برجام

نماینده سابق مردم همدان در مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه این توافقنامه تقریباً به صورت یک جانبه اجرا شد؛ جمهوری اسلامی ایران تمامی تعهدات خود را روی زمین انجام داد اما طرفین بد عهد، عهد شکن و غیرقابل اعتماد، تعهدات خود را در روز اجرای برجام فقط بر روی کاغذ به نمایش گذاشتند، آن هم در شرایطی مبهم!

وی با اشاره به فرارسیدن روز اجرای برجام (26 دیماه)، تشریح کرد: آمریکایی ها درست یک روز بعد از برجام به بهانه اینکه ایران آزمایش موشکی انجام داده است، 11 شخصیت حقیقی و حقوقی جمهوری اسلامی ما را در لیست تحریم قرار دادند؛ در حالی که آزمایش موشکی هیچ ارتباطی به برجام نداشت.

کارخانه ای عنوان کرد: طبق توافق، آزمایش موشکی ای ممنوع اعلام شده بود که قابلیت نصب کلاهک های هسته ای را داشته باشد و موشک های پرتاب شده ایران، یک سری موشک های متعارف نظامی بود.

وی با اشاره به بند 3 شروط رهبری، بیان داشت: در این بند تأکید شده بود اگر آمریکاییها و طرفهای مقابل به هر بهانه ای اعم از تروریسم، حقوق بشر و ... هر تحریم جدیدی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کند، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برجام را متوقف و فعالیت های هسته ای خود را از سر بگیرد؛ مقام معظم رهبری با این شرایط توافق برجام را پذیرفتند.

*اگر در اقدام متقابل و متناسب سریعاً اجرای برجام را متوقف و فعالیت های هسته ای ایران از سر گرفته می شد، یقیناً دست برتر از آن جمهوری اسلامی ایران بود

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: اگر در روز 27 دی ماه یعنی یک روز پس از توافق برجام، به مجرد اینکه اولین عهدشکنی آمریکایی ها صورت گرفت و تحریمهایی ضد ایران اعمال شد، دولت جمهوری اسلامی ایران، هیئت نظارت بر برجام بلافاصله بر اساس بند 3 شروط مقام معظم رهبری و بند 2 مصوبه مجلس شورای اسلامی در اقدام متقابل و متناسب سریعاً اجرای برجام را متوقف می کردند و فعالیت های هسته ای ایران از سر گرفته می شد، یقیناً دست برتر در رابطه با برجام از آن جمهوری اسلامی ایران بود.

وی در ادامه تأکید کرد: آمریکاییها دیگر جرأت نمی کردند که بعد از آن تحریم های مکرری را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال بکنند.

کارخانه ای افزود: اما متأسفانه یک روز پس از اجرای برجام تحریم ها اعمال شد و زمانی که اعلام شد نقض برجام است با یک سری توجیهاتی از طرف تیم مذاکره کننده مواجه شد به مرور همینطور تحریم ها اعمال شد تا جایی که تحریم شخصیتهای حقیقی و حقوقی، به 65 نفر رسید.

وی با ابراز تأسف از اینکه نقض عهدها و تحریم ها ادامه پیدا کرد اما اقدام قاطعی از طرف هیئت نظارت بر برجام، هیئت اجرایی برجام، دستگاه سیاسی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی ایران اتخاذ نشد؛ اذعان داشت: همین امر سبب ترغیب آمریکایی ها به اعمال تحریمهای شدیدتر علیه ایران شد و تا حدی پیش رفت که علاوه بر تحریم ها به غارت اموال بلوکه شده جمهوری اسلامی ایران در آمریکا پرداختند و دو میلیارد دلار از داراییهای جمهوری اسلامی ایران را به بهانه کشته شدن تفنگداران آمریکا در بیروت در سال 1983، مصادره کردند.

کارخانه ای ادامه داد: دادگاه های آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران در رابطه با صدور احکام بسیج شدند ، به گونه ای که بیش از قریب 80 میلیارد دلار علیه جمهوری اسلامی ایران اقامه دعوی شد که هر چند صباح یک بار نیز آن را مطرح می کنند.

وی با اشاره به حادثه 11 سپتامبر گفت: در حادثه 11 سپتامبر 19 نفر به عنوان عوامل اصلی این حادثه شناسایی شده بودند که 16 نفر آنها سعودی بودند، آنگاه آمریکایی ها جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند و طبق حکم دادگاه های آمریکا مقرر شد ایران 10 میلیارد دلار غرامت پرداخت کند، در حالی که اصلاً در این حادثه نامی از جمهوری اسلامی ایران برده نشده بود.

نماینده سابق مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اخیراً نیز در رابطه با مسئله قربانیان آمریکا که اقامه دعوی کردند، حکم جدیدی در دست اقدام است، افزود: خلاصه اینکه آمریکاییها به دنبال این هستند ثروتهای بلوکه شده جمهوری اسلامی ایران را که مبلغ آن تا 150 میلیارد دلار هم مطرح شده است، مصادره کنند.

کارخانه ای گفت: آمریکایی ها می خواهند از یک طرف دارایی های ایران را غارت کنند و از طرف دیگر تحریم های جدیدی را که در طول 38 سال گذشته بی سابقه بوده، علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال بکنند.

*چیزی فراتر از برجام!

وی افزود: برای اولین بار سپاه جمهوری اسلامی ایران را در لیست تحریم قرار دادند؛ اینها چیزی جدید و بسیار فراتر از برجام است.

نماینده سابق مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متأسفانه هر بار که آنها تحریمهای جدیدی انجام می دهند؛ از جمله تمدید تحریمهای آیسا یا داماتو؛ همه دست اندرکاران، تیم مذاکره کننده، دولت و شخص رئیس جمهور اعلام کرده اند که این نقض فاحش برجام است، گفت: در این رابطه یک موجی به وجود آمد، وزیر امور خارجه نامه ای به شورای کمیسیون مشترک نوشت و کمیسیون مشترک تشکیل شد اما متأسفانه نتیجه از قبل مشخص بود؛ در کمیسیون مشترک تنها کاری که صورت گرفت این بود که هر دو طرف را موظف کرد برجام را رعایت کنند و اینگونه این موج خوابید و حرکت متوقف شد.

کارخانه ای تصریح کرد: بعد از آن به دنبال قوانین دیگر رفتند، امروز شاهد هستیم که قانون جامع در رابطه با تحریمهای ایران تحت عنوان قانون S722 که در کنگره و سنای آمریکا در دست اقدام است و در همین تحریم های جدید هم سپاه پاسداران را در لیست تحریم قرار داده اند.

وی با اشاره به اینکه تهیه تسلیحات نظامی متعارف را که طبق برجام مجاز به آن بودیم، برخلاف برجام مورد تحریم قرار دادند، گفت: درواقع باید گفت قانون S722 نه تنها برجام را کلاً بی خاصیت می کند بلکه تحریمهایی بسیار سخت علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال می نماید

* بالاتفاق همه مسئولین اعلام کردند که برجام نقض شده است

کارخانه ای با اشاره به اینکه بالاتفاق همه مسئولین اعلام کردند که این نقض برجام است، تأکید کرد: و اینگونه این سناریو دوباره در حال تکرار است و این نقض عهد و بی اعتنایی آمریکایی ها به برجام، به یک فرهنگ فرسایشی تبدیل شده که از یک سو بدون اعتنا به برجام دائماً دارد تحریمهای جدی اعمال می کند و از سوی دیگر حرکت را محکوم می کند و موضوع را به کمیسیون مشترک ارجاع می دهد.

وی افزود: در نهایت اگر کمیسیون مشترک هم مسئله را به شورای امنیت ارجاع دهد، متأسفانه نه تنها تضمینی برای جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد که طرف مقابل به تعهدات خود عمل بکند بلکه چنانچه در شورای امنیت اعتراضیه ایران برای مدت یک ماه مسکوت باقی بماند تمام قطعنامه های شورای امنیت برمی گردد.

*اگر همان روز که برجام نقض شد، آن را متوقف کرده و از موضع قدرت با آنها برخورد می کردیم، امروز شاهد این وضعیت نبودیم

کارخانه ای با اشاره کردن به چراغ راه بودن بیانات مقام معظم رهبری عنوان کرد: فلذا در اینجا مقام معظم رهبری راه را به ما نشان دادند و اگر همان روز که برجام نقض شد، آن را متوقف کرده و از موضع قدرت با آنها برخورد می کردیم امروز شاهد این وضعیت نبودیم.

نماینده سابق مردم همدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از اینکه شکایتی تنظیم شود و به کمیسیون مشترک برود و از آنجا نیز به شورای امنیت ارجاع شود، چیزی عاید ما نخواهد شد، چون فرایند حل اختلاف کاملا مشخص است؛ چراکه طبق مکانیسم ماشه یعنی بند 36 و37 توافقنامه برجام و بند 11 و 12 قطعنامه 2231، عنوان شده که اگر شکایتی هم ارجاع شود سی روز مسکوت می ماند، پس در این مدت تمام تحریم ها بر می گردد؛ بنابراین باز هم تأکید می کنم که از شکایت به شورای امنیت چیزی عاید ایران نمی شود.

کارخانه ای افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری اعلام کردند و چند روز پیش نیز بر آن تأکید نمودند که شروط برجام را اجرایی کنید! تنها راه مقابله با آمریکایی ها همین است.

*باید با آمریکایی ها با زبان زور و قدرت برخورد کرد چون به جز این زبان زبان دیگری را نمی فهمند

وی گفت: در برابر نقض برجام آمریکایی ها دولت جمهوری اسلامی ایران بر اساس قانونی که در مجلس تصویب شده، باید اقدام متقابل، متناسب و مقتدرانه انجام بدهد.

کارخانه ای افزود: یعنی اینکه برجام متوقف شود و جمهوری اسلامی ایران برنامه هسته ای خود را ادامه بدهد؛ یعنی باید با آمریکایی ها با زبان زور و قدرت برخورد کرد چون به جز این زبان زبان دیگری را نمی فهمند و در حال حاضر در کره شمالی با این زبان با آمریکایی ها صحبت میکنند.

وی با تأکید بر اینکه ما هم باید با آنها با همان زبانی که در طول 37-38 سال گذشته صحبت و تمام سیاست های آمریکا در رابطه با ایران و در رابطه با منطقه به شکست انجامیده شده است صحبت کنیم افزود: ما باید فقط با آن زبان که زبان امام و رهبری بود با آن ها برخورد و صحبت کنیم.

*این که نمی شود برجام به صورت یک جانبه جلو برود!

نماینده سابق مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایطی که بازرسان آژانس، قریب به 130 بازرس در ایران حضور داشته باشند، سخت ترین بازرسی های تاریخ هسته ای جهان در جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا باشد، آنگاه آمریکایی ها هم به هر بهانه ای تحریم های جدیدی را علیه ایران اعمال کنند.

وی در پایان افزود: این که نمی شود برجام به صورت یک جانبه جلو برود، باید هیأت نظارت بر اجرای برجام و دولت جمهوری اسلامی ایران همان راهی را که مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی در رابطه با عهدشکنی اعلام کردند، عملیاتی کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۱۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: