Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يکي از مشکلاتي که سازندگان کامپيوتر ها و ابزار هاي الکترونيکي با آن مواجه هستند موضوع خنک نگه داشتن قطعات الکترونيکي در اين دستگاه ها است. اخيراً دانشمندان روش جديد ابداع کرده اند که در آن از قطرات آب براي خنک نگه داشتن انواع قطعات الکترونيکي مي توان استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا، دانشمندان روش جديد براي خنک نگه داشتن کامپيوترهاي نسل آينده با استفاده از پاشيدن قطرات آب بر روي آن ابداع کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته مي شود اين روش جديد نه تنها باعث مي شود که قطعات الکترونيک بکار رفته در يک کامپيوتر خنک نگه داشته مي شود بلکه سرعت عملکرد آن ها براي پردازش هاي سنگين بالاتر خواهد بود. از طرفي اين روش جديد مي تواند به صورت خودکار تنها بر روي بخش ها و قطعاتي که بسيار گرم شده اند و يا به اصطلاح داغ شده اند اعمال شود.
اين روش در واقع بر گرفته از بال هاي هيدروفوبيک جيرجيرک ها و زنجره هايي است که در هنگام پرواز براي خنک نگه داشتن حشره به صورت خودکار قطرات آب را به بدن حشره مي پاشند. اين تکنيک خنگ نگه داري مي تواند به صورت هوشمند تر و کاربردي تر براي خنک نگه داشتن تمام قطعات الکترونيکي که در کامپيوترها و يا ساير ابزار الکترونيکي بکار رفته اند، مورد استفاده قرار گيرند.
گرم شدن چيپ ها در کامپيوتر ها در واقع اتفاقي است که  ه تنها باعث آسيب ديدن آن ها مي شود  بلکه باعث افت عملکرد اين چيپ ها و در نتيجه پايين آمدن سرعت و اختلال در کار کامپيوتر مي شود. به همين دليل است که در کامپيوتر هاي امروزي از فن و يا خنک کننده استفاده مي شود. اما گروهي از محققان دانشگاه دوک در حال کار بر روي نوعي خنک کننده مينياتوري هستند که با پاشيدن قطرات آب بر روي قطعات الکترونيک باعث بهبود در عملکرد آن ها مي شود. گفته مي شود از اين خنک کننده مي توان در کاربردهايي مثل گوشي هاي تلفن همراه، ماشين هاي برقي و غيره نيز استفاده نمود.
يکي از محققان اين تيم تحقيقاتي در خصوص اين خنک کننده جديد ادعا کرده است که استفاده از اين خنک کننده ها نه تنها باعث بالاتر رفتن سرعت در عملکرد سيستم کامپيوتري مي شود بلکه باعث مي شود تا قطعات الکترونيکي طول عمر بيشتري داشته باشند.
گرم شدن بيش از حد قطعات الکترونيک و خنک نشدن مناسب آن ها باعث مي شود تا عملکرد اين قطعات پايين بيايد و در اکثر موارد آسيب ديده و از بين بروند.
اما در اين روش جديد پاشيدن قطرات آب بر روي قطعه الکترونيکي نه تنها باعث خنک شدن آن قطعه مي شود بلکه باعث مي شود تا مقداري انرژي آزاد شود که از اين ميزان انرژي مي توان استفاده نمود.
يکي از سوالاتي که در اين زمينه مطرح مي شود اين است که قطرات آب که در اين روش بر روي قطعات پاشيده مي شوند، کجا جمع مي شوند. در اين روش در صورتي که سطح قطعات به اندازه کافي دافع قطعات آب باشند و در واقع آب به درون آن ها نفوذ نکند، انرژي حاصله از برخورد قطره آب بر روي سطح قطعه باعث مي شود تا قطره پس از بر خورد با سطح از روي سطح جا شود. اين همان روشي است که حشره زنجره براي تميز کردن سطح بدن خود از آن استفاده مي کند.
در اين روش يک اسفنج مرطوب زير قطعه الکترونيکي قرار مي گيرد. رطوبت روي اين اسفنج بر روي قطعه اي که روي آن قرار گرفته است پاشيده مي شود و دوباره بر روي سطح هيدروفوبيک بالاي اسفنج بر گردانده مي شود. همچنين در اين روش از سازه هايي استفاده شده است در آن ها آب متراکم وجود دارد که از آن ها براي بر طرف کردن گرما و همچنين جلوگيري از ايجاد رطوبت استفاده مي شود. وقتي قطرات آب بر روي قطعه پاشيده مي شود، به دليل انرژي توليد شده از بر خورد آب و سطح قطعه، قطره آب دوباره به اسفنج قرار داده شده در زير قطعه بر مي گردد. اين روش کمک مي کند تا اسفنج همواره مرطوب باشد.
يکي از مزاياي استفاده از اين روش جديد براي خنک کردن قطعات الکترونيکي اين است که چون اين روش بر پايه نيروي گرانش طراحي نشده است بنابراين مي توان از آن در تمام جهات استفاده کرد. همچنين يک مکانيسم دروني براي جلوگيري از گرما در اين روش وجود و آن چيزي است که سيستم هاي خنک کننده امروزي فاقد آن هستند.
بر اساس گفته هاي يکي از اعضاي اين تيم تحقيقاتي چيزي که باعث مي شود تا آب باران به سيلاب تبديل شود، اين است که آب باران توسط سطح زمين به اندازه کافي جذب نمي شود و سيلاب را  مي افتد اما در اين روش چون اسفنج هايي وجود دارند که به خوبي آب را جذب مي کنند بنابراين هرگز قطرات آب در يک جا جمع نمي شوند و به هيچ عنوان جريان آبي به وجود نمي آيد.
اعضاي اين تيم تحقيقاتي بر اين باورند که براي رسيدن به مطلوب ترين نتيجه همچنان بررسي ها و مطالعات زيادي بايد انجام شود. يکي از چالش هاي موجود در اين پروژه يافتن مواد مناسب و با دوام زياد است.
در واقع بايد مطالعات زيادي صورت گيرد تا بتوان از آن به عنوان جايگزيني براي روش هاي امروزي در خنک کردن قطعات الکترونيکي استفاده شود. اما به جرات مي توان گفت مسير طي شده در اين پروژه تا کنون مسير صحيح و درستي بوده است.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۱۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: