Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان فرهنگی شهرداری مشهدمقدس نسبت به گزارش‌های تسنیم در قبال عملکرد فرهنگسراهای مشهد واکنش نشان داد. ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۹ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، خبرگزاری تسنیم خراسان رضوی در پرونده‌ای ویژه به بررسی عملکرد و کارکردهای فرهنگسراهای مشهدمقدس پرداخته است و سوال اصلی این بود که چرا این فرهنگسراها دیگر مانند سابق کارکرد تخصصی خود را دنبال نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط عمومی سازمان فرهنگی شهرداری مشهدمقدس در پاسخ به گزارش‌های تسنیم، واکنش داشته و متنی را در اختیار این خبرگزاری قرار داده که منتشر می‌شود:

از ابتدای تاسیس فرهنگسراها در مشهد فعالیت‌های آنها به تدریج شکل گرفته و متناسب با نیاز شهروندان یا اولویت‌ها و سیاست‌های مدیریت شهری دستخوش تغییراتی شده است. آموزش در حوزه‌های مهارتی، هنری و فرهنگی از جمله فعالیت‌هایی است که همچنان در فرهنگسراها انجام می‌شود و در این زمینه خدماتی به شهروندان ارائه می‌شود.

در یکی دو سال اخیر تلاش شده تا آموزش‌های مرتبط با حوزه فرهنگ شهروندی با تاکید بیشتر در فرهنگسراهای شهرداری مورد توجه قرار گیرند. مواردی از قبیل فرهنگ و انضباط ترافیکی، حفاظت از محیط زیست و محیط زیست شهری، رعایت اخلاق و آداب اجتماعی‌، آموزش‌های مرتبط با شهر هوشمند از عمده‌ترین این آموزش‌ها محسوب می‌شوند.

به تعبیری ارائه خدمات آموزشی در حوزه‌های مختلف می‌تواند عمده‌ترین وظیفه فرهنگسراهای شهرداری باشد که باید برای ارتقا و تقویت مبانی فرهنگ (به معنای اعم آن) نزد شهروندان تلاش کنند. تاکید و تمرکز بر مسائل مرتبط با فرهنگ شهروندی نیز از آن روی اهمیت می‌یابد که وظیفه نخستین و اولی شهرداری انجام فعالیت فرهنگی در زمینه‌هایی است که شهرداری در آنها ماموریت و وظیفه ذاتی دارد. به این ترتیب روشن است که ارائه خدمت در حوزه عمومی فرهنگ به شهروندان در اولویت اقدامات فرهنگی شهرداری  قرار می‌گیرد.

خروج فعالیت فرهنگسراهای مشهد از حالت کیفی؛ «کمیت‌گرایی» بر فرهنگ چیره شده استنماینده مردم مشهد در مجلس: فرهنگسراها از مسیر و کارکرد اصلی خود خارج شده‌اندکارکرد تخصصی یا عمومی؛ عناوین فرهنگسرای مشهد شهروندان را دچار «سرگیجه» می‌کند

علاوه بر آن سرانه اندک و ناکافی فضاهای فرهنگی شهر، لزوم تمهید شرایط به گونه‌ای که امکان استفاده از امکانات موجود، برای تعداد بیشتری از همشهریان آماده شود را هم  بیشتر می‌کند. براین اساس آنچه سازمان فرهنگی از فرهنگسراها مطالبه می‌کند آن است که بخش عمده از توان و ظرفیت خدمت‌رسانی خود را در اختیار فعالیت‌هایی قرار دهند که برای عموم همشهریان قابل استفاده باشد.

این البته به معنای تعطیلی مطلق برنامه‌هایی که مخاطب خاص دارند، نخواهد بود. با این اوصاف ایجاد تغییر در نام بعضی از فرهنگسراها که تلقی تمرکز بر یک فعالیت تخصصی خاص را در ذهن القا می‌­کند، اقدامی منطقی به نظر می‌رسد که در مواردی مقدمات اداری این اصلاح نیز آغاز شده است. ذکر این نکته لازم است که فرهنگسراهایی مانند انتظار، حجاب و عفاف، پایداری، امر به‌معروف، قرآن و عترت در کنار انجام فعالیت و خدمات‌رسانی در حوزه تخصصی (که وظیفه اولی آن­هاست) به فعالیت‌های عمومی نیز می‌پردازند.

سیاست‌های فرهنگی مدیریت شهری و شورای شهر که در مصوبات مختلف این نهاد منعکس می‌شود، در کنار اسناد بالادستی فرهنگی، افق پیش‌روی فعالیت‌های فرهنگی شهرداری را مشخص می‌سازد. براساس برخی از عمده‌ترین این مصوبات از جمله برنامه عملیاتی میان‌­مدت شهرداری مشهد (97 تا 1400) لازم است «بهره گیری از زیرساخت‌های فرهنگی شهر و جلب مشارکت عموم» و نیز «حضورپذیری عرصه‌ها و فضاهای عمومی» از اساسی‌ترین رویکردهای فرهنگی شهرداری باشد.

اما آنچه نباید از نظر دور داشت این است که فرهنگسراها در مشهد از حیث کمیت و محتوای کار مسیری را پشت سر گذاشته‌اند و به طور مرتب متناسب با نیاز جامعه و توانایی‌های خود، سعی در روز آمد شدن داشته‌اند.

در انتخاب مدیران فرهنگی نیز همسو و همگام با مدیریت کلان نظام، تاکید و تکیه بر جوان‌گرایی و ایجاد فرصت برای شکوفایی استعدادهای این نسل قرار گرفته است. بر اساس همین رویکرد است که هدایت مدیریت شهر مشهد به جوان‌ترین شهردار در میان شهرداران کلان شهرها سپرده شده است.

میزان خلاقیت فرد در ارتقاء شاخص‌های پیامدی برنامه و توان عملی ساختن ماموریت‌های محوله از دیگر ملاک‌های انتخاب مدیران بوده که به طور ادواری مورد ارزیابی و سنجش قرار می‌گیرد.

در زمینه نظام دریافت حقوق مدیران فرهنگسراها باید گفت، به‌رغم تلاش‌های صورت گرفته، حقوق و مزایای پرداخت شده به این مدیران تا حال حاضر، در تراز کارشناس اداری است و ایشان  حق مسئولیتی دریافت نمی‌کنند. البته رایزنی‌ها برای اصلاح وضع موجود با مبادی ذی‌ربط در شورای شهر و شهرداری صورت گرفته است.

شباهت برخی از فعالیت‌­های فرهنگسراها با فعالیت‌های دیگر نهادهای فرهنگی کشور به خودی خود عیب و نقصان تلقی نمی­‌شود. چنین شباهتی را می­‌توان در فعالیت‌های بسیاری دیگر از نهادها و سازمان‌ها نیز سراغ گرفت. نهادهای متعددی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و غیزه در حوزه فرهنگ به معنای عام آن در حال اقدام و فعالیت‌اند اما نکته مهم آن است که هر یک از زاویه دید وظیفه و ماموریت دستگاه خود به امر فرهنگ می‌پردازد و تلاش می‌کند به نیازهای شهروندان پاسخ دهد. همان طور که بیان شد شهرداری نیز با تاکید بر ارتقاء فرهنگ شهروندی، توسعه و تبیین مبانی فرهنگ شهرنشینی، بیان اخلاق و رفتار صحیح اجتماعی و معرفی حقوق و تکالیف متقابل شهرداری و شهروندان به موضوع فرهنگ می‌پردازد.

اما در این میان همچنان ابهاماتی برای خبرگزاری تسنیم به شرح زیر باقی می‌ماند:

اینکه شباهت کارکردی میان فرهنگسراها با بسیاری از نهادهای دیگر وجود دارد مسئله‌ای را برطرف نمی‌کند بلکه سوال اصلی تسنیم خراسان رضوی این بوده و هست که اگر قرار است فرهنگسراها نیز عملکردی مشابه سایر نهادها ارائه دهند چه لزومی به تاسیس فرهنگسرا است؟

نکته دیگر این است که جوان‌گرایی در انتخاب مدیران فرهنگسراها مطلبی است که قطعا نمی‌توان بر آن ایرادی گرفت اما سوال اصلی تسنیم خراسان رضوی این است که برخی از مدیران فرهنگسراهای شما چه رزومه مشخصی در حوزه فعالیت تخصصی خود دارند. قبول کنید که «میزان خلاقیت فرد در ارتقاء شاخص‌های پیامدی برنامه و توان عملی ساختن ماموریت‌های محوله» عبارتی کلی است که از دل آن نمی‌توان شاخصه‌ای مشخص را احصاء کرد.

ابهام و سوال دیگر تسنیم خراسان رضوی این است که دقیقا تلاش فرهنگسراهای مشهد برای روزآمدی با چه شاخص‌هایی مشخص شده است؟ نماد و نمودهای این روزآمدی چیست؟

سوال مطرح شده دیگری که بی‌پاسخ مانده این است که چرا اقدامات فرهنگسراهای شهر مشهد در معرض رسانه‌ها قرار نمی‌گیرد؟ در سال‌هایی نه چندان دور حجم برنامه‌هایی تخصصی فرهنگسراها به قدری زیاد بود که رسانه ناچار از پوشش این برنامه‌ها بود اما اینک نمودی از فعالیت‌ها دیده نمی‌شود.

در واکنش سازمان فرهنگی شهرداری مشهد عنوان شده است که تلاش برای ارتقاء فرهنگ شهروندی در زمره کارکردهای فرهنگسراهای مشهد است و این دقیقا همان نقطه‌ای است که دارای ابهام است؛ دقیقا چه حجم از فعالیت‌های تخصصی از سوی فرهنگسراها در این زمینه صورت گرفته؟ اگر معتقد هستید که هر فعالیتی باید دارای بازخوردی نیز باشد چه بازخوردی از برنامه‌های تخصصی خود گرفته‌اید؟

خبرگزاری تسنیم خراسان رضوی با اتکاء به نظر کارشناسان فرهنگی بر این باور است که فرهنگسراهای شهر مشهد از کارکرد اصلی خود دور هستند و همچنان رسالت خود در زمینه نقد منصفانه عملکرد فرهنگسراهای مشهد را دنبال می‌کند.

انتهای پیام/ح

R41347/P/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۳۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: