Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، در آستانه فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، نشست تخصصی «نقش و جایگاه زنان در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی» با حضور زهرا فرجی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی، زهره نعمتی مشاور امور بانوان رئیس جهاددانشگاهی استان، سرهنگ دوم منیره خسروی مشاور امور بانوان نیروی انتظامی، پورمحمدی کارشناس امور فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، سهیلا طاهری مشاور امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی استان، زهرا شریفی مشاور امور بانوان جهاد کشاورزی استان، الهه سوفاری مشاور امور بانوان اداره کل میراث فرهنگی استان، آذردخت همتا کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی و مشاور امور بانوان مدیرکل استان، شیرین برتر مشاور امور بانوان مدیرکل آموزش و پرورش استان، فاطمه‌السادات منشوری مشاور امور بانوان مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان و مشاور امور بانوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به همت ایکنای مرکزی در سالن جلسات جهاد دانشگاهی استان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان دوشادوش مردان در به ثمر نشستن انقلاب
زهرا فرجی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی، گفت: یکی از موارد مطروحه پیرامون چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب این است که نقش و جایگاه گروه‌های مختلف اجتماع تحت عنوان گروه‌های مختلف آحاد جامعه در پیشبرد انقلاب اسلامی و پیشبرد اهداف جامعه مورد توجه است و بی‌شک یکی از موثرترین گروه‌های جامعه، جامعه زنان هستند که به فرموده امام راحل که زنان را پیش‌قراولان نظام یاد کردند و ایشان و رهبری بارها و بارها اشاره کردند اگر سهم زنان بیشتر از سهم مردان در پیروزی انقلاب نباشد قطعا کمتر هم نیست و این نقش‌آ‌‌فرینی زنان در طرق مختلف به صورت مستقیم و غیر‌مستقیم در پیروزی انقلاب تاثیرگذار بوده و در ادامه و استمرار آن بعد از 40 سال به دست جوانان رسیده است که در واقع نگاه دو‌سویه باید داشته باشیم.


مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی افزود: اینکه زنان چه نقشی در پیروزی انقلاب داشتند و انقلاب چه تاثیر‌گذاری در بخش بانوان داشته است با توجه به مجموعه اقداماتی که کمیته بانوان و خانواده ستاد دهه فجر انجام داده است مجلدی تحت عنوان دستاوردهای حوزه زنان و خانواده در بخش‌های مختلف که نتیجه فعالیت 40 سال فعالیت دستگاه‌های اجرایی بوده است شامل بخش‌هایی که قابل جمع‌آوری بوده و بعضا هم قابل مقایسه بوده است.

نقش برجسته انقلاب بر آگاهی بانوان
زهره نعمتی مشاور امور بانوان رئیس جهاد‌دانشگاهی استان مرکزی گفت: انقلاب تحولاتی در حضور بانوان در عرصه‌های مختلف ایجاد می‌کند که این مهم در طول 40 سال انقلاب ایران به خوبی مشهود است. در همه انقلاب‌ها شاهد هستیم که همه آحاد جامعه تحت تأثیر قرار می‌گیرند و سبک زندگی، نگاه و تفکر آنان تغییر پیدا می‌کند. انقلاب ما انقلاب ایدئولوژیک و ایده‌آل بود، با توجه به اینکه ایران دارای شرایط خاص منطقه‌ای است و از دیگاه‌های الهی و اسلامی برخوردار است طبیعتاً تأثیراتی که در عرصه‌های مختلف به ویژه بر بانوان می‌گذارد متفاوت از دیگر انقلاب‌هاست. اگر نگاه مقایسه‌ای به انقلاب‌های معاصر منطقه و جهان داشته باشیم متوجه می‌شویم که انقلاب چه تأثیری در بانوان ایران گذارده است.

حضور زنان در تمام مراحل انقلاب مشهود است
وی تصریح کرد: انقلاب باعث تولد، بروز و ظهور بانوانی شد که دوش به دوش برادران در بستر اصلاحات اجتماع وارد شدند، از مقدمات انقلاب و دوران دفاع مقدس گرفته و بعد از آن در بحث سازندگی نقش و جایگاه بانوان مشخص و غیر‌قابل چشم‌پوشی است. اینکه نقش‌ها را جدا کنیم و بگوییم بانوان چه نقشی در انقلاب داشتند به صورت طیف و قشر جدا بررسی کنیم ممکن است در برخی جاها تداعی شود که نشانه ضعف باشد که بنده مخالفم اما بانوان در کنار مردان به عنوان شهروندان کشور اسلامی در تمام مراحل کنارشان حضور تأثیرگذار داشتند.

نقش بانوان در شکوفایی خانواده
نعمتی بیان کرد: اگر به آمار تحصیل کرده‌های قبل و بعد از انقلاب و آمار متخصصان نگاه کنیم متوجه می‌شویم در بخشی از زمینه‌ها بانوان جلودار بودند و این فرصت و نعمتی بود که انقلاب در اختیار ما قرار داد. بانوان همپای مردان فرصت یکسان داشتند که در بسترهای تحصیلی و آزمون‌های تحصیلی شرکت کنند، پس از انقلاب به نسبت آقایان، بانوان فرصت داشتند در جایگاه اجتماعی مشاغل و نقش‌های کلیدی جامعه وارد شوند؛ بیشترین تأثیرگذاری زنان در بستر انقلاب حضور آنان در شبکه‌های اجتماعی است که این حضور باعث شده است خانواده‌های موفق‌تری را نسبت به قبل داشته باشیم و بتوانیم شکوفایی اعضای خانواده را شاهد باشیم.

جهاد‌دانشگاهی سکان‌دار فرهنگی دانشگاه‌ها
مشاور رئیس جهاددانشگاهی استان در امور بانوان اضافه کرد: تولد جهاددانشگاهی به سال 59 باز می‌گردد، بعد از پیروزی انقلاب و تشکیل انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها به دستور امام راحل انجمنی تحت عنوان جهاد‌دانشگاهی شکل گرفت و قرار براین بود این انجمن بسترهای فرهنگی دانشگاه‌ها را مهیا کند تا دوباره دانشگاهیان به دانشگاه باز گردند، چراکه بعد از پیروزی انقلاب نزدیک به دو سال دانشگاه‌ها تعطیل شد و جهاد‌دانشگاهی پس از فرمان امام راحل مأموریت یافت در این حوزه ورود پیدا کند. از سال 59 تا 73 جهاد‌دانشگاهی سکان‌دار فرهنگی دانشگاه‌ها بود و در این زمینه ایده‌ها و ابتکارات فرهنگی در دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گرفت، پس از آن جهاد‌دانشگاهی به عنوان تشکل ایده‌پرداز در دانشگاه‌ها فعالیت داشت. از سال 72 و 73 قسمتی از فعالیت‌های فرهنگی به وزارت علوم سپرده شد تا فعالیت فرهنگی دانشگاه‌ها را برعهده داشته باشند.

جهاد‌دانشگاهی؛ پرچم‌دار کارهای برزمین مانده
وی تأکید کرد: جهاد‌دانشگاهی همواره پرچم‌دار و عهده‌دار انجام کارهای برزمین‌مانده است، انجام کارهای برزمین‌مانده جزو رسالت‌های جهاد‌دانشگاهی است، جهاد‌دانشگاهی هر گاه ببیند دستگاه‌ها و دانشگاه‌ها نتواستند کاری را انجام دهند به صورت داوطلبانه یا مأموریتی وارد می‌شود، در نشست اخیر مقام معظم رهبری با رؤسای جهاد‌دانشگاهی کشور ماموریت جدیدی برای جهاد‌دانشگاهی تعریف نشد و باز هم ایشان سفارش فرمودند دنبال کارهای برزمین‌مانده باشید و فکر و بررسی کنید ببینید در چه حوزه می‌توانید کار کنید.
نعمتی اضافه کرد: با تشکیل جهاد‌دانشگاهی بستر حضور بانوان در خبرگزاری بین‌المللی قرآن فراهم شده است که اکثراً توسط بانوان اداره می‌شود آقایان نیز فعالیت دارند اما اکثر فعالیت و مدیریت برعهده بانوان است و اخبار به 17 زبان زنده دنیا ترجمه و در جهان اسلام مخابره می‌شود. جهاد‌دانشگاهی در بستری که انقلاب برای آن مهیا کرده است توانست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) را راه‌اندازی کند که به عنوان یکی از تأثیرگذارترین خبرگزاری‌های کشور مطرح است، نقش آن در کشورهای منطقه و دنیا نیز قابل مشاهده است. جهاد‌دانشگاهی در بستر کاری خود فعالیت در زمینه سلول‌های بنیادین داشته است و شهدایی نیز در این زمینه به انقلاب و اسلام تقدیم کرده است، اولین شبیه‌سازی‌ها در جهاد‌دانشگاهی اتفاق افتاد و محصولات خوب آن پابرجاست، بانک خون بند ناف در جهت درمان بیماری‌های خونی از دیگر دستاوردهای جهاد‌دانشگاهی است، جهاد‌دانشگاهی حتی در زمینه صنعتی و نفتی و نظامی نیز وارد شده و تسهیلات خوبی ارائه می‌دهد، حضور جهاد در بسترهای درمان‌های تخصصی از دیگر اقدامات است.


وی ادامه داد: در سیستم‌های مدیریتی کشور جهاد‌دانشگاهی با در اختیار داشتن مرکز افکارسنجی ایران یکی از معتبرترین مراکز نظر‌سنجی را در اختیار دارد که توانسته خدمات خوبی را ارائه دهد، استان مرکزی در برش استانی خود در حال فعالیت است، ما در استان چندین سند با کمک مسئولان استانی تدوین کردیم که سند توسعه اجتماعی در کشور برای اولین‌بار از جمله خدمات است، این سند برای خیلی از استان‌ها الگوست که هسته اصلی آن را بانوان تشکیل می‌دهند.
نعمتی گفت: برای داشتن جامعه‌ای سرافرازتر، منعطف‌تر و مطابه‌گر توانستیم در بستر سازمان دانشجویان برای اولین بار در کشور سیستم مناظره دانشجویان را راه‌اندازی کنیم که از 700 گروهی که در کشور شرکت دارند بالای 50 درصد بانوان هستند. آنان مناظره منطقی و استدلالی را آموزش می‌بینند که جهاد‌دانشگاهی با فرصتی که در اختیار داشته است توانسته این خدمات را ارائه دهد.
مشاور امور بانوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی هم گفت: جامعه‌شناسان در حوزه اجتماع و اساتید ادبیات فارسی در متون روایی تحقیقاتی را انجام دادند مثلا هویت زنان در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. ما زمان‌ها و ادواری همچون دوران مشروطیت که بانوان جزو آمار جامعه محسوب نمی‌شدند را پشت سر گذارده‌ایم، حتی در متون ادبی و عشق‌ورزی می‌توانید در دیوان حافظ و سعدی ببینید خیلی از افرادی که آنجا معشوقه هستند خانم نیستند این موارد دلیل اجتماعی دارد که جای بحث نیست.

مشروطه؛ آغاز حضور رسمی بانوان در اجتماع
نعمتی اظهار کرد: با انقلاب مشروطیت به طور رسمی زنان وارد حیطه‌های اجتماعی شدند و فعالیت‌هایی را برعهده گرفتند. زنان با در اختیار داشتن مؤلفه سرمایه فرهنگی همچون(تحصیلات)، سرمایه اجتماعی(شغل) و سرمایه اقتصادی(کسب درآمد) هویت جدیدی را برای خود احراز کردند. اگر دوران انقلاب را مورد بررسی قرار دهیم متوجه خواهیم شد حتی در حوزه نوشتاری، داستان و تاریخ‌نویسی تعداد بانوان خیلی بشتر از مردان است هر چند ممکن است بانوان سرآمد نداشته باشیم اما خیلی از بانوان وارد فعالیت‌های اجتماعی شدند.

پیروزی انقلاب؛ زمینه‌ساز ظهور نظام ارزشی
وی تصریح کرد: بنده بررسی‌هایی در حوزه دلایل محقق شدن هویت جدید بانوان انجام دادم، بانوان با عملیاتی کردن سه مؤلفه یاد شده به این نتیجه رسیدند که زنان سعی در دور شدن از سبک زندگی به شیوه مردسالاری و پدرسالاری شدند و کم کم غلبه زنان بر مردان شکل گرفت، در خانواده‌های جدید مردسالاری خیلی کم شده است، هر چند که سبک زندگی تجرد‌گرایی و سبک زندگی نوین در اجتماع بر این امر هم مؤثر بوده است، اما پس از پیروزی انقلاب نظام ارزشی جدیدی بر اجتماع به ویژه حضور بانوان در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی داشت.

پس از انقلاب، بانوان با امنیت وارد عرصه هنر شدند
نعمتی از تعدد زیاد خبرنگاران و مدیران خانم دستگاه‌های اجرایی به عنوان دستاورد انقلاب یاد کرد و افزود: بی‌شک مشکلاتی مترتب با شغل‌هایی همچون خبرنگاری است که خبرنگار نمی‌تواند به عنوان شغل پایدار به حرفه‌اش نگاه کند، اما باز هم تمایل بانوان به این شغل بیشتر از آقایان است. حتی بانوان علاقه بیشتری به فعالیت در حوزه هنری دارند، به دلیل توانایی و داشتن سرمایه‌های فرهنگی اجتماعی حضور پررنگ بانوان در حوزه هنرهای تجسمی را شاهد هستیم. ما در ارشاد اسلامی تفکیک جنسیتی برای فعالیت‌ها نداریم آمار زنانی که در بخش نوشتاری و ... وجود دارد حاکی از آن است که پس از انقلاب بانوان با امنیت بیشتری وارد عرصه شدند.

بعد از انقلاب زنان شأن خود را شناختند
سهیلا طاهری مشاور امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این نشست گفت: آنچه به برکت انقلاب اسلامی و نگرش امام راحل و بعد از ایشان مقام معظم رهبری برای زنان کلید خورد تغییر نگرش زنان بود و باعث شد زنان شأن و جایگاه خود را به درستی تشخیص دهند، اما با توجه به باور متعالی موجود در آموزه‌های دینی و اجتماعی که بزرگان به ما آموختند هنوز به جایگاه و کمال واقعی خود نرسیدیم جایگاهی که در حال حاضر شاهد آن هستیم جایگاه ایده‌آلی نیست، اما رشد قابل توجهی در این زمینه را شاهد هستیم. مقام معظم رهبری در فرمایشات خود به جایگاه زنان اشاره کردند، ایشان بارها سخنان خود پیرامون نقش و جایگاه زن هم در خانواده و هم در فعالیت اجتماعی همزمان را در قالب کلید‌واژه‌ها و ارشادات تأکید فرمودند.

زنان در کنار فعالیت اجتماعی به وظایف اصلی خود هم بپردازند
وی ادامه داد: قرار نیست ما یک نگاه صرفا فمنیستی داشته باشیم که زن می‌تواند دقیقا برابر مردان فعالیت اجتماعی داشته باشد، نقش زن و فعالیت اجتماعی زنان وقتی ارزشمند است که با توجه به فطرت وجودی که خداوند درونش قرار داده است در کنار فعالیت اجتماعی؛ نقش خانوادگی، جایگاه همسری، مادری و فرزندی به نحو احسن و شایسته ایفا شود. باعث افتخار است که بانوان با این رویکرد و نگرش در هر عرصه‌ای که وارد شدند درخشیده و نقش‌آفرین باشند. آمار رشد و ارتقای زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی و حوزه‌های مختلف همچون عرصه‌های سلامت، امید به زندگی، کسب درجات علمی آن‌قدر واضح است که علی‌رغم مواضع خصمانه دشمنان در مجامع بین‌المللی قابل انکار نیست.
رضوان پورمحمدی، کارشناس امور فرهنگی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی هم در ادامه نشست گفت: زنان از عهد باستان به بعد حضورشان در جامعه ایران دارای نوسان و فراز و فرودهای بسیاری از اوج عزت تا حضیض بوده است. جایگاه زنان قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خیلی متفاوت است، بسیاری از نظریه‌پردازان غربی بر این باور بودند که جامعه ایران احساسی برخورد می‌کند، آنان اعتقاد داشتند انقلاب از سمت مردهاست و بانوان به مخالفت بر می‌خیزند، چراکه نقش زنان در سال‌های قبل از انقلاب افسون‌گری و زیبانمایی بود و تنها با این نگاه بر عنصر وجودی زن توجه می‌شد، نگرش ضعیفه بودن زن دیدگاه دیگری بود که بر جامعه حاکم بود گاه بانوان تنها می‌بایست به نقش خانه‌داری و تربیت فرزند بپردازند.

حضور پررنگ بانوان در انقلاب، بر افکار نظریه‌پردازان غربی خط بطلان کشید
پورمحمدی بیان کرد: با بلند شدن زمزمه‌های انقلاب حضور پررنگ بانوان بر افکار نظریه‌پردازان خط بطلان کشید و خودشان متعجبانه شاهد حمایت بانوان از مردان در عرصه‌های مختلف بودند. بانوان در سنگر انقلاب نقش داشتند، نظریه‌پردازان گمان بردند وقتی انقلاب شود جامعه اسلامی زنان را از داشته‌های زمان طاغوت محروم می‌کند و همین عامل نظریه مخالف زنان شد.
وی اضافه کرد: حضرت امام به عنوان رهبر نظام با دیدگاه وسیع سنتی نسبت به جایگاه زنان در مقام همسری و مادری بیان فرمودند که بانوان با توجه به ارزش و توانایی‌های در اختیار هم می‌توانند در دو جبهه خانوادگی و اجتماعی اثرگذار باشند. پس از پیروزی انقلاب و تدوین و تنظیم قانون اساسی تا حد زیادی فرصت‌های برابر در اختیار زنان در مقابل مردان قرار گرفت و زنان از آن پس ارزش واقعی خود را شناخته و همپای مردان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی ورود پیدا کردند.

مسئولیت سنگین بانوان در اجتماع
پور‌محمدی در پاسخ به این سؤال که بانوان چطور می‌توانند توازن را بین جایگاه اجتماعی و خانوادگی برقرار کنند، گفت: زنان می‌توانند همزمان به چند موضوع فکر کرده و تصمیم بگیرند که این موضوع در مردان صدق نمی‌کند و از نظر علمی هم ثابت شده است. تفاوت بین بانوان و آقایان برسر ساختار فیزولوژیکی، شخصیتی و درونی است و همین عامل کار بانوان را سخت کرده است، زنان بعد از انقلاب با ورود به عرصه اجتماع بار مسئولیت‌شان سنگین‌تر شده است. بانوان در همه حال قصد دارند هم مادر و همسر خوبی باشند و هم نقش اجتماعی خود را به بهترین شکل انجام دهند و برای رسیدن به این هدف گاه از علاقه‌های شخصی خود چشم‌پوشی کرده و گاه نیز به خود فشار بیشتری وارد می‌کنند که این امر درست نیست. با تنظیم برنامه می‌توان همه را در کنار هم انجام داد، البته باید در ساختارهای جامعه و قانون‌هایی که وضع می‌شود نیز به این موارد توجه شود. به طور مثال قانون کاستن یک ساعت اداری برای مادران دارای فرزند کمتر از 6 سال کمک می‌کند که مادر وقت بیشتری را با فرزندش بگذارند، یا فعالیت بانوان پاره‌وقت هم بانوان را از منفعل بودن خارج می‌کند که مادر در کنار فرزندش قرار دارد.

نقش زنان در پیروزی انقلاب قابل اغماض نیست
زهرا شریفی مشاور مدیرکل جهاد کشاورزی استان مرکزی در امور بانوان نیز گفت: نیمی از جامعه ما را بانوان تشکیل می‌دهند که نقش مهمی را در اقتصاد کشور و در بخش‌های مختلف برعهده دارند. نقش زنان در پیروزی انقلاب و پس از پیروزی قابل اغماض نیست، بانوان همانطور که در عرصه تولید نقش داشتند در پشتیبانی جبهه ها هم بسیار تأثیرگذار بودند. بانوان با توجه به داشتن اعتقادات قوی همسران و پسران خود را به حضور در عرصه انقلاب و جبهه ها تشویق می کردند، در حال حاضر شهدای روستایی بسیاری داریم که نتیجه تشویق مادران روستایی است.

نقش انقلاب بر بانوان روستایی
وی ادامه داد: پس از پیروزی، نقش انقلاب بر بانوان روستایی حائز اهمیت است، قبل از انقلاب مادران روستایی همواره نقش مادری و همسری را به خوبی ایفا می کردند و در تولید هم در کنار مردان نقش آفرین بودند. اما پس از پیروزی در کنار حفظ جایگاه مادری و همسری، در کمک به اقتصاد خانواده ورود آنان در عرصه های فرهنگی پررنگ‌تر شده است. به طور مثال دختران از نظر تحصیلی محروم بودند و نهایت تا پنجم تحصیل می کردند اما امروز اکثر دختران روستایی ما تحصیل کرده هستند. در عرصه اقتصادی و کشاورزی خانم ها آنقدر رشد یافتند که به عنوان تولیدکننده بزرگ در کشور مطرح هستند و نقش اساسی را در تولید دارند که در توسعه رشد روستایی تاثیرگذار بودند.
شریفی تصریح کرد: بانوان در تغییر فرهنگ بسیار تأثیرگذار بودند و فرهنگ مردسالاری را تعدیل دادند، بانوان امروز در عرصه سیاسی نیز ورود پیدا کرده و به عنوان شورا و دهیار مشغول به فعالیت هستند و بسیار نیز موفق‌اند. نسل جدید ما در عرصه اجتماع حضور پررنگ دارند و نقش انقلاب در بانوان روستایی و تحولات مختلف مشهودتر است چراکه بانوان روستایی توانستند توانمندی‌های خود را بروز دهند.

الهه سوفاری مشاور امور بانوان مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی هم اظهار کرد: زنان در طول تاریخ نقش پررنگی را داشتند، پیش از انقلاب مشروطه نقش سیاسی زنان مشهود به نظر می‌رسد، زنان در آن دوره هم در زمینه های سیاسی مشارکت هایی داشتند، آنان در ایجاد انجمن ها و تأسیس مدارس تأثیرگذار بودند.

ورود بانوان در امور اقتصادی به برکت انقلاب اسلامی
وی با اشاره به اینکه قدمت حمایت از کالای ایرانی به زمان انقلاب مشروطه باز می گردد، اضافه کرد: اما پس از پیروزی انقلاب بانوان نقش زیادی در عرصه سیاسی، اجتماعی و .. داشتند، حتی در سال‌های دفاع مقدس حضور زنان در پشت جبهه خیلی پررنگ است. در حال حاضر نیز بانوان با توجه به شرایط موجود اقتصادی در مدیریت اقتصادی خانواده وارد شدند و حتی اشتغال‌زایی می‌کنند. جامعه مخاطب ما در حوزه صنایع دستی؛ نیمه بیشتری از جامعه هدف ما بانوان هستند که می‌توانند در عرصه اقتصادی خیلی مؤثر باشند و در نمایشگاه‌های داخلی، استانی و حتی بین‌المللی حضور داشتند. سال‌‌های پیش فعالیت در حوزه صنایع چوبی و فلزی را منحصر به آقایان می‌دانستند اما امروز بانوان در این رشته‌ها سرآمد هستند.
سرهنگ دوم منیره خسروی مشاور فرماندهی انتظامی استان در امور بانوان نیز گفت: فعالیت پلیس زن در سال‌های قبل از انقلاب به شکل امروز نبود، آن زمان پلیس زن دارای یونیفرم‌های خاص بوده و خدمات راهنمایی و رانندگی همچون ایستادن سر چهاراه‌ها را انجام می‌دادند اما امروز جای درجه و رسته کاملا مشخص است و پوشش آن زمان با زمان فعلی کاملا متفاوت است، از سال 77 اصلاحیه‌ها مرتبط با به کار‌گیری پلیس زن به مجلس ارائه شد که پس از بررسی تصویب شد تا تغییری در نحوه کاری و پوشش پلیس زن ایجاد شود، پس از آن با پذیرش زن در دانشگاه‌‌های پلیس به تربیت پلیس زن پرداخته شد.

کرامت انسانی زن به او اجازه نمی‌دهد در هر بخشی وارد شود
وی ادامه داد: خدمات ارائه شده پلیس زن در سال‌های قبل از انقلاب با پلیس زن فعلی کاملا متفاوت است، در حال حاضر جایگاه و شأن زن حفظ می‌شود، نحوه کاری به کلی متحول شد، خانم‌ها را به دلیل گستردگی وظیفه در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی سیاسی وارد کردند، به طور مثال قبل از انقلاب خانم‌ها در تمام بخش‌ها حضور داشتند اما امروز کرامت انسانی زن اجازه نمی‌دهد در هر بخشی فعالیت کند. حضور خانم‌ها در بیش از 80 شغل ناجا پررنگ است و در عرصه‌های مختلف فعالیت دارند و بیش از 50 درصد آنان در مشاغل تخصصی و مدیریتی در حال فعالیت هستند.


خسروی ادامه داد: خوشبختانه مشکلی در دستگیری بانوان مجرم، صدور گواهینامه‌ها و مجوزها، مبارزه با مفاسد اجتماعی، مصاحبه و بازجویی اصلا وجود ندارد، قبل از اینکه پلیس زن مشغول به فعالیت شود ممکن بود آقایان در دستگیری‌ زنان مجرم با مشکلاتی مواجه شوند که با تربیت پلیس زن این مشکلات به کلی رفع شد. خانم‌ها در صحنه‌های جرم، تشخیص هویت خاص زنان، بازرسی اماکن خاص همچون آرایشگاه‌ها و مهدکودک‌ها کاملا ورود پیدا کردند.

یکی از اهداف به کار‌گیری پلیس زن تأمین امنیت زنان و کودکان است
وی اضافه کرد: در کلانتری‌ها مشاورانی تحصیل‌کرده در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در حال فعالیت هستند. اکثرا پرونده‌هایی که احتمال ارسال به دادسرا و مراجع قضایی وجود دارد با این نیروهای آموزش دیده به مصالحه می‌انجامد. یکی از اهداف اصلی به کار‌گیری پلیس زن در نظام تأمین امنیت زنان و کودکان در جامعه است، هر زمان اتفاقی مرتبط با بانوان و کودکان رخ دهد پلیس زن ورود می‌کند و مشکلات در این حوزه رفع شده است.
خسروی همچین به نقش مادری و همسری پلیس زن در خانواده نیز اشاره کرد و افزود: پلیس زن در وهله اول مادر و همسر خانواده است که باید نقش خود را به خوبی ایفا کند، زنان با توجه به توانایی‌های خدادادی قادرند در کنار نقش خانوادگی نقش اجتماعی را نیز به خوبی ایفا کنند.
وی گفت: با برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت درست خانواده، پلیس زن با تمام شرایط سخت کاری می‌تواند هم نقش مادری و هم همسری را به خوبی ایفا کنند، بعد از انقلاب بانوان ثابت کردند با ورود آنان در عرصه‌های مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خیلی از مشکلات رفع می‌شود.

لزوم سرمایه‌گذاری جامعه روی بانوان
در ادامه جلسه دکتر سهیلا طاهری، مشاور امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی اراک، در مورد نقش مادری و همسری بانوان در خانواده گفت: نکته مهم اینجاست که از ما به عنوان جامعه در حال توسعه یاد می‌کنند و جامعه‌ای که به سمت توسعه‌یافتگی حرکت می‌کند راهی ندارد جز اینکه روی بانوان که نیمی از جمعیت را تشکیل می‌دهند سرمایه‌گذاری کند.

توجه به آموزه‌های دینی راهگشاست
وی اضافه کرد: با توجه به بسترهای فرهنگی، عرفی و مذهبی که در جامعه نهادینه شده است به آن مقصدی که لازم است برسیم راه زیادی داریم، با پیاده‌سازی آموزه‌های دینی حرکت در مسیر توسعه شتاب بیشتری خواهد داشت، برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید بسترهای لازم و قانونی در جامعه ایجاد شود تا زنان همزمان بتوانند هر دو نقش را به خوبی ایفا کنند.
طاهری اظهار کرد: اولین گام این است که نیاز به حضور اجتماعی و ایجاد شغل برای زنان به عنوان الزام اجتناب‌ناپذیر توسط سیاست‌گذاران پذیرفته شود، برای زنان به عنوان نیمی از جامعه باید متناسب با تحصیلات، علاقه و نیاز جامعه شغل ایجاد شود.

نیاز به تغییر رویکرد فرهنگی و نگرشی در سیاست‌گذاران
وی ادامه داد: فعالیت اجتماعی زنان باید با توجه به نقش‌آفرینی بی‌بدیل آنان در خانواده باشد، هیچ‌کس نمی‌تواند منکر نقش مادر در خانواده باشد و هیچ گزینه‌ای جایگزین نقش مادر در خانواده نیست. نقشی که زنان در انسان‌سازی و فرهنگ‌سازی دارند باید در کنار نقش اجتماعی آنان لحاظ شود، در خیلی از کشورها سیاست‌های تشویقی برای زنانی که همزمان هر دو نقش را دارند وضع شده است، درحالی‌که در کشور ما قوانین وضع شده به سمت سیاست‌های تشویقی پیش می‌رود و گاه عملا برخی از سیاست‌ها سیاست‌های بازدارنده هستند، مثلا اگر قانونی برای کاستن ساعت اداری مادران دارای فرزند کمتر از 6 سال وضع می‌شود از طرف دیگر از حقوق و مزایا و اضافه کاری کم می‌شود. بیشتر از همه نیاز به تغییر رویکرد فرهنگی و نگرشی در سیاست‌گذاران وجود دارد و در قالب مطالبه زنان خواسته شود که سیاست‌هایی وضع شود تا زنان همزمان به هر دو نقش خود برسند.


آذردخت همتا کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی و مشاورامور بانوان مدیرکل بهزیستی استان مرکزی، گفت: وقتی امام در سال 42 فرمودند سربازان من در قنداق هستند از همان جا جایگاه زن در انقلاب اسلامی خود را نشان داد، چراکه زن با قرار گرفتن در جایگاه مادر می‌تواند تاریخی را متحول کند، در سال 57 دیدیم جوانان متولد شده در سال 42 چطور عرصه را در دست گرفتند و انقلاب را با رهبری امام راحل به پیروزی رساندند.

باورپذیری بانوان نسبت به جایگاه خود پس از پیروزی انقلاب
وی با اشاره به اینکه باورپذیری بانوان نسبت به جایگاه خود پس از پیروزی انقلاب قوت گرفت، اظهار کرد: بانوان زمان شاه حق آموختن نداشتند و فراگیری علم را حق خود نمی‌دانستند اما پس از پیروزی انقلاب عرصه برای فعالیت‌های اجتماعی، علمی و ... زنان باز است. خیلی از بانوان در عرصه مجاهدت فعالیت داشتند و در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند تا جایی که نیمی از کرسی‌های تحصیلی در دانشگاه‌ها را بانوان اشغال کردند.
همتا اضافه کرد: انقلاب اسلامی از دید زنان به مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و حتی نظامی نگاه کرد، زوایه دید زنانه می‌تواند در دستاوردهای انقلاب و جامعه و گذر جامعه از یک مرحله به مرحله توسعه‌یافتگی مؤثر باشد. بنده گمان می‌کنم مرحله گذر در حال توسعه به سمت توسعه‌یافتگی را کند پیش می‌رویم، چراکه زنان و استعددهای زنان را باور نداشتیم و 4 سال است قوانین برای زایمان و مادران با فرزندان خردسال یا نوزاد وضع شده است. اگر بانوان سال‌های قبل عرصه بازتری داشتند عبور از این گذر راحت‌تر بود و این مسیر کوتاه‌تر می‌شد، ما مادران به سختی فرزندان خود را تنها به سه ماه مرخصی زایمان بزرگ کردیم. دیدگاه سیاستگذاران ما بر این مهم کامل نیست؛ چراکه قلم هنوز که هنوز است در دست آقایان قرار دارد.

لزوم رفع خلأهای قانونی
وی ادامه داد: در عرصه اجتهاد قلم برای بانوان نداریم یا افرادی که به این درجه می‌رسند بسیار محدودند. اگر بتوانیم بانوانی که در حال تحصیل در رشته فقه هستند و بتوانند فقه پویا را ارائه دهند و قلم قانون‌گذار در عرصه فقه را مقداری به دست بانوان دهیم موفق‌‌تر هستیم. در زمینه قانونی در کشور خلأهایی وجود دارد که باید رفع شود، چند سال پیش در قم در همایش کشوری شاهد بودم خود مسئولان و مجتهدان هم در این امر مشکل دارند تطبیق قوانین قرآنی و قوانین جاری کشور و مسائل روز انجام نمی‌شود که برای این است که دیدگاه‌ها زنانه نیست لذا بانوانی که در این عرصه هستند باید خود را بهتر نشان دهند.
همتا بیان کرد: زنان می‌توانند چندین نقش را با هم پذیرش کنند، اگر پدری فوت کند مادر می‌تواند مدیریت خانواده را دردست گیرد، کما اینکه در اطراف ما افرادی هستند که زن نقش خانواده را تکمیل پوشش می‌دهد. باور و پتانسیل عظیم باید برای زنان اتفاق افتد و این باور را باید سیاستگذاران ما هضم کنند، زن چگونه می‌تواند چندین نقش را به راحتی مدیریت کند حتی مدیریت زمان بانوان خیلی بهتر از آقایان است.


شیرین برتر مشاور امور بانوان مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: تاثیر انقلاب بر زنان همان بس که توانست نقش و جایگاه زنان را با حفظ منزلت پاسداری کند، تاثیرگذاری انقلاب در آموزش و پرورش بسیار مشهود است. با بررسی وضعیت آموزش و پرورش متوجه می‌شویم رسالت اصلی آموزش و پرورش به عدالت جنسیتی اشاره دارد این مرکز در کنار علوم پزشکی و مرکز بهداشت تنها نهاد کشوری است که دو جنسیتی هستند و به طور مساوی از مرد و زن صحبت می‌کنند.

حضور زنان در مناصب مدیریتی
برتر ادامه داد: آموزش و پرورش در این ۴۰ سال خدمات بسیار زیادی در حوزه آموزش و پرورش داشته است، آموزش و پرورش توانست در این چهل سال بارها را به دوش گرفته و زنان را به منصب مدیریتی خود برساند. عدالت آموزشی یکی دیگر از مواردی است که آموزش و پرورش به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد امروز در دورترین روستاهای استان مدارس هم برای دختران و هم پسران وجود داشته و بستر آموزش و تربیت برای آنان فراهم است شاید در برخی از روستاها مقطع متوسطه دوم برای دختران وجود نداشته باشد اما در روستای بزرگتر در همان منطقه مدارس شبانه‌روزی برای تحصیل دختران در نظر گرفته شده است و دختران به راحتی می‌توانند در مراکز شبانه‌روزی تحصیل کنند.
وی اظهار داشت: امروز آموزش و پرورش به خود می‌بالد چراکه تلاش خود را در تحصیل نیمی از دانشجویان دختر می‌بیند این مرکز آموزشی توانسته دخترانی را تربیت کند که بتواند بستری را برای ارتقای فرهنگ دینی و اسلامی فراهم کنند.

حضرت زهرا(س) مصداق بارز الگویی برای بشریت
فاطمه‌سادات منشوری مشاور امور بانوان مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی نیز گفت: امام راحل فرمودند؛ نهضت خود را مرهون زنان هستیم این کلام گهربار رسالت مهم زنان را یادآور می‌شود، زن و مرد هر دو توان رسیدن به کمال را دارا هستند زنان می‌توانند حتی الگو و اسوه‌ای برای مردان باشند حضرت زهرا سلام‌الله علیها نمونه بارز بانویی است که مردان می‌توانند به ایشان اقتدا کنند.


منشوری اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی روز تولد حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان روز زن انتخاب شد قبل از انقلاب روز ۱۷ دی روز کشف حجاب روز زن بود بعد از انقلاب تحولات زیادی را در جامعه زنان شاهد هستیم که می‌توان از جمله آنان به افزایش تعداد تحصیل‌کردگان، اساتید خانم، شاغلان، فعالان اقتصادی و اجتماعی اشاره کرد، توجه به وضعیت خاص از جمله حقوق زنان، تصویب قوانین برای اشتغال بانوان، تصویب قوانین کار متناسب با جایگاه زنان، مرخصی زایمان، پست‌های مدیریتی، بازنشستگی پیش از موعد از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان است.
وی اظهار کرد: در کمیته امداد فعالیت بانوان به طور کامل احساس می‌شود وقتی کمیته امداد تشکیل شد تعداد کارکنان کمیته کمتر از انگشتان دست بودند و در هر دهه که پیش رفتیم، تعداد بانوان افزوده شد چون نیاز به همکار زن کاملا احساس شد امروز در کمیته امداد مشاوران و کارشناسان امور خانواده مشغول خدمت‌رسانی به مددجویان کمیته امداد هستند.
منشوری افزود: با تغییر دیدگاه‌‌ها و سبک زندگی دیگر مددجویان ما پیرزنان و پیرمردان نبودند با افزایش طلاق آمار زنان سرپرست خانوار و یا معیشت‌بگیر افزایش یافت فعالیت مددکار خانم در کمیته امداد از جمله دیگر اقداماتی است که شاهد هستیم، برای زنان سرپرست خانوار مشاور خانم انجام وظیفه می‌کند و برای کارهای خدمات تخصصی نیز با ۱۸ کلینیک تخصصی طرف قرارداد هستیم.
زهرا فرجی مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی در بخشی از سخنان خود وضعیت زنان قبل از انقلاب را خانه‌دار یا اجتماعی عنوان کرد و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این دو عنصر مهم با هم ترکیب شده و الگوی سوم برای زنان ارائه شد که می‌تواند به عنوان مدیریت اصلی در حریم خانواده در راستای بقا و ترکیب بنیاد خانواده تلاش کند.

هویت‌بخشی به زن مسلمان در سطح بین‌الملل؛ مهم‌ترین دستاورد انقلاب
فرجی هویت‌بخشی به زن مسلمان در سطح بین‌الملل را مهم‌ترین دستاورد و تحول ایجاد شده انقلاب برای زنان دانست و گفت: سابقه مشارکت زنان در بحث اجتماعی فرهنگی به بحث جنبش تنباکو و جنبش مشروطیت بازمی‌گردد اما نوع مشارکت آنان متفاوت است قبل از پیروزی انقلاب گرچه بانوان در صحنه بودند اما بیشتر به عنوان ابزاری در خدمت فساد و ابتذال بود تا به عنوان ابزاری در توسعه و ارتقای کشور.
وی ادامه داد: رویکرد نظام جمهوری اسلامی ایران برگرفته از نظام دینی ارزش‌های اسلامی و مبانی الهی داشت که امام به عنوان بنیانگذار انقلاب نگاه را نگاه تحولی به جامعه زنان داشتند که یک الگوی سوم برای زن مسلمان در سطح بین‌الملل معرفی کردند. در هیچ جای اسلام زنان را از فعالیت اجتماعی محروم نکردند اما شرایط و ضوابط خاصی برای حضور اجتماعی بانوان در نظر گرفته شده است.

انقلاب چادرها
فرجی با اشاره به اینکه انقلاب ما به انقلاب چادرها معروف شده است اظهار کرد: چادر نه به معنای پوشش چادر بلکه به عنوان حجاب و عفاف مطرح است شهید مطهری بیان کرد؛ یکی از ویژگی‌های مهمی که انقلاب اسلامی ایران را از انقلاب‌های جهانی متمایز کرد، ذی‌سهم بودن بانوان در پیروزی انقلاب بود.
وی با تاکید بر اینکه نقش زنان در پیروزی انقلاب بر هیچ کس پوشیده نیست خاطرنشان کرد: تظاهرات خیابانی، نبردهای میدانی، تهیه و تدارکات، حضور در محافل سیاسی، توزیع و پخش اعلامیه، راهپیمایی‌ها همگی به حضور مستقیم بانوان اشاره دارد حضور غیرمستقیم بانوان نیز به تشویق مردان جامعه برای حضور در عرصه اجتماعی و رهایی از ظلم و ظلمت و قرار گرفتن در سایه اسلام باز می‌گردد. آنان به مردان خود جرأت حضور می‌دادند تا بتوانند در مقابل ظلم ایستادگی کنند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی در ادامه گفت: امروز بعد از ۴۰ سال شاهدیم در طی این مدت بانوان در دفاع مقدس سازندگی حضور و نقش بسزایی ایفا کردند امروز به برکت انقلاب حضور و زنان را در هر جایی که جامعه نیاز دارد شاهد هستیم آموزش و پرورش و بهداشت و درمان از جمله دستگاه‌هایی هستند که به حضور بانوان بیش از دیگر دستگاه‌ها نیاز دارند.

وظیفه بانوان فرهنگ‌سازی است
وی با تاکید بر اینکه هیچ‌گاه نباید در تضاد و مقابله با جامعه مردان باشیم چرا که ضربه زننده است اظهار کرد: اگر در فضای آزاد و رقابتی با مردان قرار گیریم گاه به شخصیت زن ضربه می‌زند و توهین است. زن از نظر جسمی و روحی متفاوت است و این تفاوت باید در مناسبت‌های اجتماعی رعایت شود اگر رعایت نشود نه تنها به هدف اصلی که همان عدالت جنسیتی است نزدیک نمی‌شویم بلکه فاصله گرفته و واکنش‌های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت وظیفه ما فرهنگ‌سازی است و باید پایش کنیم که آیا آنچه حضرت امام نسبت به حقوق بانوان بیان فرمودند و مقام معظم رهبری آن را دنبال کردند و در قانون وصل شده است برای زنان محقق شده است که از وسط تا رده‌های پایین باید پاسخگوی این مهم باشیم.
فرجی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند؛ چه کنیم زن مسلمان ایران امروز مجبور نشود بین مسئولیت مادری، همسری و مسئولیت اجتماعی یکی را انتخاب کند؟ این چه کنیم یعنی اینکه اگر مشارکت مردان نباشد زنان نمی‌توانند به درستی به اهداف خود برسند اگر خانم‌ها می گویند از خود مایه می‌گذارند به این معنا است که مردان مشارکت ندارند، مردان سهم تربیت و مدیریت خانواده را ایفا نمی‌کنند به نظر من ظلم به زنان است و باید در این مسیر حرکت کرده و فرهنگ‌سازی کنیم، کما اینکه خیلی‌ها نمی‌دانند حرکت نمی‌کنند و خیلی از ما زنان می‌دانیم و از مردان خود در فضای صمیمانه و دوستانه درخواست نمی‌کنیم، امروز بعد از ۴۰ سال نباید به زیرساخت‌ها پرداخت زیرساخت‌ها فراهم هستند با تحول و برنامه سیاست‌گذاری می‌توان اهداف را محقق کرد.
زهره نعمتی مشاور امور بانوان رئیس‌ جهاددانشگاهی استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اینکه زنان به توانایی خود معترف هستند همین عامل باعث شده که مردان از آن به نفع خود استفاده کنند و تمام مسئولیت خانه از جمله بخش عمده‌ای از مدیریت خانه و تربیت کودک را به عهده زنان بگذارند.

اهمیت سیاست‌های جمعیتی
سهیلا طاهری مشاور امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی اراک بر لزوم بسترسازی فرهنگی تأکید و بر زمان‌بر بودن این مهم برای تحقق اشاره کرد و گفت: در حوزه قانون‌گذاری در چند سال اخیر وضعیت زنان شاغل بهتر از گذشته است و در سال‌های آتی بهتر هم می‌شود، بانوان مطالبه وضع قوانین را داشته باشند تا بتوانند راحت‌تر در دو حوزه اجتماعی و خانوادگی ایفای نقش کنند، موضوع سیاست‌های جمعیتی از جمله مواردی است که باید بستر قانونی آن فراهم شود.
آذردخت همتا مشاور امور بانوان مدیرکل بهزیستی استان مرکزی به بروز خرده فرهنگ‌ها در برخی استان‌ها اشاره کرد و گفت: برخی از بانوان ذهنیت اشتباه دارند و به هیچ‌وجه این ذهنیت قابل پاک شدن نیست به طور مثال در برخی از استان‌ها زنان توسط مردان مورد خشونت و ضرب و شتم قرار می‌گیرند و این امر یکی از باورهایی است که به آن اعتقاد دارند و آن را عامل تخلیه مردان می‌دانند.

نباید فعالیت اجتماعی فرصت فعالیت خانگی را از بین ببرد
فرجی مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی اظهار کرد: هیچ‌کس به اندازه خودمان نمی‌تواند تغییر ایجاد کند اگر در کنار وظیفه اجتماعی نتوانیم به وظیفه اصلی خود که همان همسری و مادری است بپردازیم قطعاً واکنش منفی را از سوی خانواده شاهد هستیم باور داشتن توانمندی امر طبیعی است اما باید قبول کرد توازنی بین فعالیت اجتماعی و فعالیت خانوادگی ایجاد کنیم نباید فعالیت اجتماعی فرصت فعالیت خانگی را از بین ببرد.
نعمتی مشاور امور بانوان رئیس چهاددانشگاهی استان مرکزی در ادامه اضافه کرد: تفکراتی که در بخش مرد‌سالاری وجود دارد باعث می‌شود ما همچنان دچار ضعف قانون باشیم عدم وضع قوانین درست با توجه به روحیات و نقش زنان در جامعه باعث می‌شود به طور مثال تجردگرایی در برخی شهرهای بزرگ راه پیدا کند.
سوفاری مشاور امور بانوان مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به اینکه مادران دارای فرزند کمتر از ۶ سال می‌توانند از قانون کاهش ساعت اداری استفاده کنند اظهار کرد: بهتر است یک ساعت کاهش ساعت اداری مشمول همه کارکنان خانم باشد تا بانوان راحت‌تر و بهتر بتوانند وظایف مادری و همسری خود را انجام دهند و با استفاده از همین یک ساعت می‌توانند مدیریت بهتری را در خانه داشته باشد.

ضعف اجرای قانون
فرجی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی در پاسخ گفت: اینکه بانوان وقت بیشتری داشته باشند تا در اختیار خانواده باشند اقدامی پسندیده است اما وضع چنین قانونی که بانوان یک ساعت کمتر فعالیت داشته باشند در خیلی از موارد اثر منفی دارد به طور مثال بانویی که در پست مدیریت در حال فعالیت است نمی‌تواند شامل این قانون شود چرا‌که کسی روی چنین مدیر خانمی نمی‌تواند حساب باز کند وضع چنین قوانین حمایتی مانع ایجاد می‌کند. مشکل ما پیش از این که خلاء قانونی باشد ضعف اجرای قانون است باید سعی کنیم همین قوانین را که هست درست اجرا کنیم گاه قوانین وضع شده نیز آن‌چنان که باید و شاید درست اجرا نمی‌شود.


طاهری مشاور دانشگاه علوم پزشکی اراک با تاکید بر اینکه در حوزه فعالیت زنان نباید دچار افراط و تفریط اظهار کرد: متاسفانه در وضع سیاست‌های تشویقی خلأ داریم در کشورهای دیگر سفیر استوارنامه خود را با فرزند در آغوش دریافت می‌کند یا این که نخست وزیر یا رئیس جمهور کشوری با فرزند کوچک خود در مجمع عمومی سازمان بین‌الملل حاضر می‌شود اما ما حتی مهدکودک‌ها را در ادارات جمع کردیم، همجواری کودک و مادر به آرامش فرزند کمک می‌کند پدر نمی‌تواند نقش مادری و حس آرامش را به کودک القا کند.

ادارات می‌توانند مهدکودک دایر کنند
فرجی پاسخ داد: قانون استفاده از مهدکودک در ادارات ارسال شده است و اگر اداره‌ای بخواهد مهدکودک برپا کند مشکلی وجود ندارد و باید برای دریافت مجوزها اقدام کند.
پورمحمدی مشاور امور بانوان مدیرکل کانون پرورش فکری استان مرکزی به دست به دست شدن کلیپی زیرکانه و هوشمندانه از سوی بیگانگان اشاره کرد و گفت: تمام هدف آنان این است که به نقش و جایگاه زن در جوامع اسلامی ضربه وارد کنند کلیپ بسیار هوشمندانه تولید شده و نشان می‌دهد نقش و جایگاه زن در کشورهای دیگر بیشتر از ایران است. عدم تخصیص اضافه کار به بانوان از دیگر اشکالات است به طور مثال بانویی جهت ماموریت به استان دیگری سفر می‌کند اما وقتی پای گرفتن اضافه کار پیش می‌آید اضافه کار بیشتری به آقایان تعلق می‌گیرد و به خانم می‌گویند او مرد است و خانواده‌ای را اداره می‌کند برای ‌رسیدن به جایگاه اصلی و واقعی باید آموزش‌ها در کشور بیشتر شود و آن‌قدر گفته شود تا ارزش‌ها و آموزش‌ها ملکه ذهن خانواده‌ها شود.

رسیدگی به امور بانوان وظیفه‌ای دینی و اجتماعی
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه زنان بیشترین آسیب اجتماعی را می‌بینند اظهار کرد: شرایط فرهنگی اجتماعی جامعه ما در سطح جهان با دیگر کشورها متفاوت است کشورهایی شبیه ما وجود دارند اما هیچ‌یک از آنها مانند ما مورد هجمه دشمنان قرار نگرفتند شاید مشکلات کشور ما حتی در کشورهای توسعه‌یافته نیز وجود داشته باشد اما بیگانگان و دشمنان همان مشکلات را در کشور ما بزرگ‌نمایی می‌کنند لذا رسیدگی به امور بانوان وظیفه دینی و اجتماعی تک تک ماست که باید به نحو احسن انجام دهیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۶۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: