Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روانپزشک با اشاره به اینکه ۷۷ درصد معتادان بیماری‌های دیگری هم دارند گفت: برای پیشگیری از اعتیاد نیازمند ۳ نوع زیرساخت اعم از زیرساخت پیشگیری، آموزشی و زیرساخت غربالگری هستیم.

علیرضا ترک‌نژاد آذربایجانی در مورد شیوه‌های پیشگیری از اعتیاد به خبرنگار ایمنا گفت: برای پیشگیری از اعتیاد نیازمند ۳ نوع زیرساخت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین زیرساخت مورد نیاز جامعه ما در موضوع اعتیاد، ایجاد زیرساخت پیشگیری است.

وی در ادامه گفت: منظور از زیرساخت پیشگیری، آگاه‌سازی از دوران نوجوانی است. شروع نوجوانی از ۱۲ تا ۱۹ سالگی است که در این دوران امکان جلوگیری از اعتیاد بیشتر است. خانواده، مدارس و همه جامعه نیازمند آگاهسازی هستند که در اینجا لزوم ایجاد زیرساخت آموزشی بعنوان زیرساخت دوم مطرح است.

ترک‌نژاد در توضیح زیرساخت منابع لذت گفت: یکی دیگر از زیرساخت‌های لازم برای پیشگیری زیرساخت بالا بردن منابع لذت است، مهمترین این منابع ورزش، سرگرمی و کار است چرا که این موضوع ثابت شده، وقتی افراد حال‌شان خوب نیست و تعداد منابع لذت‌شان کم است به اعتیاد می‌رسند.

این درمانگر اعتیاد آخرین زیرساخت پیشگیری را زیرساخت غربالگری دانست و گفت: عموما اعتیاد یک معلول است و علت نیست. یعنی افراد از دل خوش اعتیاد پیدا نمی‌کنند بلکه از دل ناخوش اعتیاد پیدا می‌کنند اکثر افراد بدلیل داشتن مشکل در زندگی خود به اعتیاد روی می‌آورند، حال این مشکل می‌تواند اضطراب افسردگی یا مواردی اینچنین باشد.

وی با تاکید بر لزوم وجود طرح‌های غربالگری گفت: یکی از طرح‌هایی که بهزیستی برای اولین بار انجام داده است غربالگری اضطراب در کودکان بوده که طرح مفیدی برای یافتن اختلالات است، عموم افرادی که اضطراب و افسردگی یا به درجه‌ای دچار تلاطم هستند متاسفانه با خوددرمانی با مصرف یک ماده‌ای قصد درمان دارند که مصرف یک ماده برای یک نوع بیماری اعصاب و روان می‌تواند شروعی برای اعتیاد باشد.

ترک‌نژاد با اشاره به اینکه ۷۷ درصد افرادی که اعتیاد دارند معمولا یک بیماری همراه دارند، تصریح کرد: این طور نیست که عموما افراد نرمال و سالم به اعتیاد دچار شوند افراد نرمالی که درون سالمی دارند، دچار تلاطم و اضطراب و افسردگی نیستند، از خانواده سالم و کارآمدی هم برخوردارند قطعا معتاد نمی‌شوند.

این درمانگر اعتیاد در مورد غربالگری گفت: در روش غربالگری قبل از ایجاد اعتیاد به این می‌پردازیم که چه کسانی مستعد اعتیاد هستند آنها را تحت درمان قرار می‌دهیم تا از این موضوع پیشگیری کنیم مثل طرح‌های بینایی‌سنجی یا شنوایی‌سنجی افراد را تحت غربالگری بیماری‌های اعصاب و روان قرار می‌دهیم.

وی در مورد بهترین سن شروع غربالگری گفت: غربالگری اعصاب و روان بهتر است از مدرسه انجام شود که این کار در ۲ مرحله انجام می‌شود؛ اولین بار در حدود ۶ تا ۷ سالگی انجام می‌شود و دومین بار در ۱۲ یا ۱۳ سالگی است.

این روانپزشک با اشاره به این که غربالگری کاری بسیار سنگین است عنوان کرد: اینکه ۱۷۳۰ کودک کلاس اول را تحت پوشش غربالگری قرار داد بدلیل بودجه سنگین، نیروی متخصص و زمان لازم  کاری عظیم اما پرنتیجه است.

ترک‌نژاد در توضیح غربالگری مرحله ابتدایی گفت: این کار در آغاز دبستان انجام می‌شود و در این مرحله مشکلات نموی افراد نمایان می‌شود برای مثال مثلا یک بیش‌فعالی اگر در ابتدا تشخیص داده نشود در دوره راهنمایی این دانش‌آموز بخاطر مشکلات بیش فعالی امکان رفتن سمت مصرف مواد را دارد.

این درمانگر در مورد دومین مرحله غربالگری هم گفت: دومین زمان غربالگری اعتیاد در دوره بلوغ است که نوجوانان به مسائل جنسی آگاه می‌شوند. یکی از مهمترین مشکلاتی که در ایران افراد را به سمت مصرف مواد می‌برد مشکلات جنسی خصوصا زودانزالی است که بخاطر اضطراب به زودانزالی و پس از آن برای درمان، به سمت مصرف مواد می‌روند.

ترک نژاد در مورد دیگر اقدامات پیشگیری گفت: در جنبه بعدی خصوصا در دوران نوجوانی باید آگاهسازی به صورت صریح انجام شود و قدرت نه گفتن را در بچه‌ها بالا ببریم این قدرت نه گفتن در بحث اعتیاد یکی از مهمترین مهارت‌ها در بین هشت مهارت زندگیست.

این روانپزشک با اشاره به اینکه نوجوانی که وقت اضافه، اضطراب و افسردگی نداشته باشد، رها شده نباشد و خانواده آگاهی داشته باشد، عموما معتاد نمی‌شود گفت: از دوران نوجوانی باید ماجرای اعتیاد، عواقب و اتفاقات آن را به صورت صریح توضیح دهیم و زیرساخت لذت را هم برای افراد افزایش دهیم.

ترک‌نژاد در مورد تکنیک های کاهش مصرف مواد مخدر هم گفت: مبارزه با اعتیاد ۲ جنبه دارد ابتدا همزمان که به ترک دادن اعتیاد اقدام می‌شود باید وجود ماده مخدر را هم کاملا کنترل کرد یعنی یا مثل کشور هلند که مجوز مشخص می‌دهد که عرضه مواد همه جا ممنوع باشد بجز برخی مکان‌های خاص، یا مثل ایران در همه جا ممنوع باشد و درمان را ایجاد کنند که در ایران با ایجاد کلینیک‌های توزیع ماده آگونیسم مواد شبه مورفینی موادی که دارو هستند ولی بصورت جایگزین ماده مخدر به شکل موقت تجویز می‌شود و اقدام به ترک اعتیاد می‌شود.

وی در مورد اینکه در خصوص حال افراد مبتلا باید چه کنیم، گفت: درمان افراد معتاد به دو شیوه است، تغییر شیوه زندگی با داروی جایگزین که فرد را از سیکل اعتیاد بیرون بیاورد و مرحله دوم بازتوانی و مرحله سوم پیشگیری از عود است که روش‌هایی همچون" ان ای" وظیفه تغییر نگرش معنوی را یاد می‌دهد به این معنا که به انسان معتاد حل مسئله صحیح را آموزش می‌دهد چون با اعتیاد تنها صورت مسئله پاک می‌شود و مسئله حل نمی‌شود و فقط آن را به تعویق می‌اندازد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۹۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: