Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: با توجه به برودت هوا و احتمال سرمازدگی دیررس بهاره، باغداران تمهیدات برای مقابله با سرمازدگی را تا روز سه شنبه ادامه دهند.

بهنام اوجاقلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا،  اظهار کرد: هر سال از اواخر زمستان تا اواخر بهار شاهد سرمای دیررس بهاره و متعاقب آن، سرمازدگی باغات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این‌رو باغداران باید به توصیه‌های هواشناسی توجه کرده و بر اساس آن، تمهیدات لازم را بچینند؛ چراکه گاهی با یک درجه افزایش دمای باغ تا حد زیادی جلوی سرمازدگی گرفته می‌شود.

این مسئول ادامه داد: متاسفانه پارسال 38 هزار هکتار از باغات استان دچار سرمازگی بهاره شد و 109 هزار تن از محصولات باغی که معادل 20 درصد از مجموع تولیدات باغی استان بود خسارت دید. این میزان خسارت 293 میلیارد تومان برآورد شده است و رقم قابل توجهی است.

وی افزود: این نوع سرمازدگی از اواخر شب و معمولا زمانی شروع می‌شود که آسمان صاف و پرستاره است. در چنین شرایطی، زمین به تدریج حرارت خود را از دست می‌دهد؛   در واقع بامداد روز بعد، سردترین زمان شب‌های سرد و یخبندان است.

اوجاقلو تصریح کرد: باغداران باید برای مقابله با سرمازدگی تمهیداتی بچینند که یکی از آن‌ها، استفاده از دمنده‌های حرارتی است. استفاده از بخاری‌های باغی که روشی بسیار قدیمی است نیز هنوز بین باغداران مرسوم است و تا حدی می‌تواند جلوی سرمازدگی درختان را بگیرد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با اشاره به این‌که ماشین‌های مولد باد از دیگر وسایلی است که جلوی سرمازدگی را می‌گیرد، خاطرنشان کرد: این ماشین، هوای سرد را از داخل باغ خارج می‌کند و هوای گرم سطوح بالای باغ را با هوای سرد سطوح نزدیک به خاک مخلوط می‌کند.

وی یادآور شد: غرقاب کردن باغات نیز از دیگر موارد مقابله با سرمازدگی است؛ در واقع وقتی آب از لایه‌های پایین خاک که دما بالاتر است استخراج شده و روی زمین پخش می‌شود، حین سرد شدن، دمای نهان خود را آزاد می‌کند و همین موجب می‌شود که دمای باغ 2 تا 3 درجه افزایش یابد.

اوجاقلو افزود: در برخی باغات می‌توان برای مقابله با سرمازدگی از آبیاری بارانی و پاشیدن آب روی شاخ و برگ درختان بهره گرفت؛ چراکه وقتی شکوفه‌ها یخ می‌زنند،   دمای زیر یخ به کمتر از صفر درجه نمی‌رسد و همین باعث می‌شود که شکوفه‌ها از سرماهای زیر صفر محافظت شوند. آتش زدن کاه و کلش و شاخه‌های جمع‌آوری شده در طول هرس نیز تا حدی جلوی سرمازدگی را می‌گیرد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۰۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: