Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ افزایش سرمایه بانک‌ها در بودجه سال ۹۹ کل کشور از تکالیف قانونی بانک‌ها عنوان شده و کارشناسان معتقدند افزایش سرمایه بانک‌ها در چارچوب قانون می‌تواند قدرت تسهیلات‌دهی آن‌ها را افزایش دهد و تجدید ارزیابی دارایی‌ها یکی از امکاناتی است که برای افزایش سرمایه در اختیار بانک‌ها قرار گرفته، از این رو بانک‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش سرمایه موجب افزایش ظرفیت‌های عملیاتی، افزایش درآمدهای بانک و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سهامداران خواهد شد.با بهبود وضعیت منابع و سود آوری بانک ریسک مالی بانک کاهش می‌‌یابد و تعداد مشتریان بانک و حجم فعالیت‌ها و به تبع آن سهم بازار بانک افزایش پیدا می‌کند. اما به نظر می‌رسد بانک‌ها در بخش افزایش سرمایه از بخش اموال مازاد خود تعلل زیادی داشته‌اند که انتظار می‌رود بانک مرکزی یکبار برای همیشه در این حوزه تصمیم گیری کند.

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ در مورد افزایش سرمایه بانک‌ها در سال ۹۹ می‌گوید: همه بانک‌ها اموال مازادی دارند که بلااستفاده مانده است یا بهره‌وری پایینی دارد و اگر نظام بانکی بخواهد به سمت مولدسازی دارایی‌های خود برود، باید بخشی از ساختمان‌ها و زمین‌های خود را واگذار کند.

این اقتصاددان می‌گوید: در حال حاضر نظام بانکی ما نیاز به شعب زیادی ندارد و باید دارایی‌های راکدشان مولد شوند تا  بتوانند برای سال آینده افزایش سرمایه داشته باشند.

او با بیان اینکه تاکنون بانک‌ها اقدام جدی در خصوص فروش اموال مازاد خود نداشته‌اند می‌گوید: در حال حاضر بانک‌ها ۱۵۰ هزار میلیارد تومان مطالبات معوق دارند که ۲ برابر این میزان استمهال کرده‌اند و وام‌های تمدیدی دارند یعنی رقمی حدود ۳۵۰ هزار میلیارد تومان مطالبه دارند که جزء مطالبات معوق آن‌ها محسوب می‌شود.

شقاقی شهری می‌گوید: هم اکنون بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از منابع بانک‌ها بلوکه شده که بخش قابل توجهی از آن مطالبات معوق آنهاست که در حوزه‌های مختلف بوده یا سرمایه‌گذاری اشتباه کرده‌اند و منابعشان راکد مانده است.

به گزارش رویداد۲۴ مطالبات معوق بانکی ایران چیزی در حدود ۴ برابر استاندارد‌های جهانی است. آنگونه که ایرنا به نقل از سایت بنکر (معتبرترین سایت اطلاعات بانکداری جهانی) گزارش داده معوقات بانکی در ایران به ۳.۱۵ درصد رسیده است. این رقم در استاندارد‌های جهانی قابل قبول نیست زیر معوقات بیش از ۵ درصد تسهیلات بانکی ریسک پرخطر محسوب می‌شوند.

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000qZl خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۸۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: