Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود آنکه موقعیت جذاب رشد کردن و ادامه تحصیل در خارج از کشور بعنوان یک گزینه پیشروی هر دانشجویی است، اما برخی دانشجویان تصمیم می‌گیرند که با ماندن در وطن این شرایط و موقعیت مناسب را برای خود بسازند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی – انسان‌ها همواره به شوق بزرگ شدن روز‌های خود را شب می‌کنند، این بزرگ شدن گاهی از جنس سن و گاهی از جنس کسب یک جایگاه و اثرگذاری در بین اطرافیان است درواقع از همان کودکی دوست دارند زودتر به جوانی و بزرگسالی برسند و در جوانی دوست دارند این بزرگی را با ارتقای شغلی و رفتاری نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این روز‌ها جوانان بیشتر از هرفرد دیگری به دنبال پیدا کردن جایگاهی بالا هستند و همواره تلاش می‌کنند شغل پردرآمد و تحصیلات عالیه داشته باشند، لذا برای رسیدن به این رویا و کسب رضایت خود شرایط تحصیلی و رقابتی را در هرجای دنیا مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهند تا ببینند درکجای این هستی بی‌انت‌ها می‌توانند سریع رویای خود را به واقعیت تبدیل کنند.

این جوانان که اکثرا دانشجویان هستند با رویای سفر به خارج از کشور و بهره‌مندی از شرایط تحصیلی و کاری به ظاهر خوب و ساده، شهر و دیار خود را ترک می‌کنند و به یکی ازکشور‌های اروپایی، آمریکایی یا حتی آسیایی می‌روند، درحقیقت معتقدند برای تاثیرگذاری و داشتن مقام و مرتبه‌ای بالا باید درجایی جز ایران اقدام کرد و شرایط کشور برای رفع نیاز‌های آنان مناسب نیست.

این موارد درحالی است که بسیار از دانشجویان در همین شرایط و کشور به خوبی رشد می‌کنند و نه تنها اثرگذاری زیادی دارند بلکه قدم‌های موثری را برای سایر دانشجویان برمی‌دارند تا رویای زندگی دیگران را واقعیت ببخشند.

مونا ناصری (دانش‌آموخته کارشناسی دانشگاه صنعتی شریف و دانشجوی ارشد رشته کارآفرینی دانشگاه تهران) و صهبا رحیمی (دانش‌آموخته علوم ارتباطات اجتماعی را در دانشگاه آزاد تهران مرکز) دو دوست صمیمی و بنیانگذاران «شتابدهنده بانا» هستند که ماندن در ایران و رشد در وطن را به رفتن و اثرگذاری در خارج از کشور ترجیح دادند و سعی می‌کنند به دانشجویانی از جنس خود امید ببخشند، از این رو گپ و گفتی دوستانه را با آن‌ها ترتیب دادیم تا قدری از راه اندازی بانا و تصمیم‌شان برای ماندن در ایران بدانیم.

قدری از نحوه شکل‌گیری شتابدهنده بانا برایمان بگویید.
صهبا رحیمی: طبق رویای خودم قرار بود در آینده شاعر شوم و کار خبری انجام دهم، اما ۶ سال گذشته به صورت اتفاقی کارمند مرکز کارآفرینی دانشگاه شریف شدم که نقطه عطف زندگی من بود، چون علاوه بر خانوادم اثرگذارترین افراد زندگیم را در مرکز کارآفرینی دیدم.  
فرصت‌هایی که دهبیدی‌پور رییس وقت مرکز کارآفرینی در اختیار دانشجویان گذاشت مسیر زندگی من و خیلی از دانشجویان دیگر را تغییر داد و از آنجا که مرکز کارآفرینی و شتابدهنده شریف هر دو جزو اکوسیستم کارآفرینی دانشگاه محسوب می‌شدند با مونا ناصری آشنا شدم و بعد از چندین سال فعالیت در کنار یکدیگر تصمیم گرفتیم به رویا‌های خودمان بپردازیم.

مونا ناصری: پیش از راه‌اندازی بانا، ۴ سال مدیر شتابدهنده شریف در دانشگاه صنعتی شریف بودم و همواره می‌اندیشیدم که چگونه می‌توان مسیری از جنس اعتماد و خودباوری را برای دیگران فراهم کرد تا تجربیات خود را به آن‌ها منتقل کنیم.

برای فراهم کردن چنین مسیری فعالیت‌های مختلف رادر سطح دنیا مورد بررسی قرار دادیم و درنهایت پاییز سال قبل به ایده تشکیل یک شتابدهنده رسیدیم، درواقع تصمیم گرفتیم جمعی را تشکیل دهیم تا دانشجویان در کنار یکدیگرضمن خودباوری برای کسب یکسری مهارت‌های مورد نیازشان آموزش ببینند.  
بانا برای تمرکز کامل روی افراد و نه تیم‌ها چیده شده است. شتابدهنده بانا کمک می‌کند تا دانشجویان ضمن کسب مهارت‌های موردنیاز، در آینده برای خود شغل‌های مناسبی را در اکوسیستم کارآفرینی به راه بیاندازند.

صهبا رحیمی: در بانا سعی می‌کنیم با مهندسی تجربیات خود از اکوسیستم کارآفرینی دانشگاه شریف افرادی با قابلیت و توانمندی بالا را آموزش داده و وارد سیستم کارآفرینی کشور کنیم.

در این مسیر تردید نکردید که چرا شتابدهنده شریف را رها کردید؟
مونا ناصری: ما کاری را با کار دیگر عوض نکردیم با این وجود هنوز دلم با شتابدهنده شریف و دانشجویان آنجاست. شتابدهنده شریف مراحل رشد خود را طی می‌کرد و لازم بود افرادی تواناتر در آن جای گیرند تا شتابدهنده بیش از پیش رشد کند. تصمیم جمعی بود که به تدریج از شتابدهنده شریف فاصله بگیرم و افراد قوی تری به مجموعه اضافه شوند.

این تصمیم با قبولی من در کارشناسی ارشد رشته کارآفرینی دانشگاه تهران همزمان شد و درنهایت از پاییز ۹۶ واقعیت بخشیدن به رویای بانا را آغاز کردیم.

ابتدای کار در یک اتاق کوچک و ساده، ساعات مختلفی را به تصمیم گیری برای چگونگی پیشبرد کار می‌گذراندیم. پس از آماده‌سازی طرح اولیه به این نتیجه رسیدیم که برای جذب افراد و شتابدهی آن‌ها به یک بهانه جدی مثل انجام کار واقعی در محیط، نیاز داریم لذا پروژه‌هایی را تعریف و دانشجویان را درگیر آن‌ها کردیم تا در طول مدت شتابدهی، آن‌ها برای کسب مهارت آموزش ببینند.  
چه شد که نام «بانا» را برای شتابدهنده انتخاب کردید؟
صهبا رحیمی: برای انتخاب اسم شتابدهنده بسیار فکر کردیم و پس از بررسی‌های مختلف از چند جنبه به اسم «بانا» رسیدیم. «نا» به معنای توان و قدرت و «بانا» به معنای پرتوان است، بانا جمع دو بانو و به نوعی ترکیب اسم صهبا و مونا است.  
حال که نزدیک به یکسال از راه‌اندازی بانا می‌گذرد چقد توانستید به رویای خود برسید؟
مونا ناصری: اولین پروژه بانا در دی ماه ۹۶ کلید خورد و حضور یک مدیر پروژه برای شروع کار و جذب دانشجویان تیم ما را سه نفره کرد. تاکنون ۲ پروژه را با ۱۳ دانشجو از دانشگاه‌های مختلف نهایی کردیم و برای پروژه آینده خود درحال مصاحبه با دنشجویان دانشگاه‌هایی همچون الزهرا (س) و هنر هستیم.

هم‌اکنون تیم بانا ۷ نفره است و همگی به صورت پاره وقت یعنی از صبح پنجشنبه تا جمعه فعالیت می‌کنیم.

موقعیت شما در دانشگاه صنعتی شریف برای رفتن به خارج از کشور وسوسه‌تان نکرد؟
مونا ناصری: پاسخ به این سوال خیلی سخت است، چون از هرطرف که به آن نگاه کنیم تنه به تنه کلیشه‌ها میزند. بخاطر فعالیت افراد تاثیرگذار در دانشگاه، زندگی من در مرز کارشناسی به ارشد با تغییرات زیادی مواجه شد. تاثیرگذاری را همواره دوست دارم و ادامه تحصیل در خارج از کشور می‌توانست جنسی از تاثیرگذاری باشد، اما جنسی از تاثیرگذاری که در ایران تجربه کردم و احساس، علاقه و استعدادی که بین دانشجویان برای ادامه راه دیدم، باعث شد برای بهتر شدن اوضاع دانشجویان تلاش کنم. البته این بهتر شدن اوضاع می‌توانست عبور ساده مهمانان شتابدهنده شریف از درب نگهبانی دانشگاه تا مرکز باشد.

این امر آنقدر حس خوب و شیرینی به من می‌داد که هرلحظه دوست داشتم آن را تکرار کنم به همین خاطر بعد از شتابدهنده شریف تصمیم گرفتم در کشور خودمان برای تحصیل در مقطع ارشد اقدام کنم.

تکمیل صحبت‌های مونا ناصری درباره این سوال را می‌توانید در کلیپ زیر مشاهده کنید. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی از تصمیم کنونی خود پشیمان نیستید؟
مونا ناصری: نمی‌گوییم که درحال حاضر همه شرایط و فعالیت‌ها خوب هستند و گاهی ضمن صحبت با دوستانی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند، دچار تردید می‌شویم، اما با توکل بر خدا پیش می‌رویم و به کار خود بسیار علاقه‌مند هستیم، فعالیت در بانا برای ما شبیه یک زندگی است.

شاید روزی تصمیم رفتن به خارج از کشور و تاثیرگذاری در آنجا برای هر دانشجویی ایجاد شود، اما امیدوارم تا روزی که شوق انجام این کار را داریم پرقدرت پیش رویم.

ادامه صحبت‌های مونا ناصری را دراین باره در کلیپ زیر ببینید کد ویدیو دانلود فیلم اصلی تاحالا در تصمیم‌گیری دانشجویی برای ماندن و رشد کردن در ایران اثرگذار بوده‌اید؟
مونا ناصری: تصمیم برای ماندن یا رفتن کاملا شخصی است و معمولا هنگام ارتباط با افراد مختلف به مسائل این چنینی ورود نمی‌کنیم، اما زندگی خود را بازی نمی‌کنیم و همواره برای رسیدن به بهترین تصمیم‌گیری نکات مثبت و منفی زندگی و کار را همراه باهم مطرح می‌کنیم.

صهبا رحیمی: ما هیچ گاردی نسبت به خارج رفتن دانشجویان نداریم، به نظر من تحصیل و کسب تجربه در خارج از کشور خوب است به شرط آنکه دانشجویان پس از پایان تحصیل به ایران برگردند درواقع این برگشتن آن‌ها اهمیت دارد و نه رفتن‌شان. ما باید شرایطی را فراهم کنیم که دانشجویان با تجربیات و علم روز برای کمک به جامعه و کشور برگردند.

برای دیدن صحبت‌های بیشتر این هم‌بنیان‌گذار شتابدهنده می‌توانید ویدوی زیر را مشاهده کنید کد ویدیو دانلود فیلم اصلی خانواده تا چه اندازه همراه و همفکر با شما هستند؟ اصراری برای رفتن و ادامه تحصیل درخارج از کشور نداشتند؟
مونا ناصری: خانواده همیشه اجازه دادند هرکاری که راضیم می‌کند، انجام دهم البته گاهی اختلاف نظر وجود دارد مثل زمانی‌که تصمیم گرفتم به جای تحصیل در مقطع ارشد کار شتابدهنده شریف را ادامه دهم. از جانب خانواده و اطرافیانم پیشنهاد‌های زیادی برای تجربه تحصیل در خارج از کشور داشتم و توصیه می‌شد که گزینه‌های پیشروی خود را محدود نکنم، اما خانواده به رضایت من راضی هستند و معتقدند کسب رضایت مهم است حال در هرکشوری با هر شرایطی که باشم.

پایه تمام باور‌های من از خانواده‌ام نشات می‌گیرد و اگر این جنس تفکر آن‌ها نبود، ممکن است در مرحله‌ای دیگر قادر به ادامه راه نبودم.

حامیان شتابدهنده بانا چه افراد یا نهاد‌هایی بودند و چقدر حمایت‌های آن‌ها در اشتغال‌زایی و کارآفرینی دانشجویان موثر است؟
صهبا رحیمی: اولین حامیان بانا خانواده‌های ما هستند و ما هنوز حامی مالی نداریم البته قصد داریم برای تامین سرمایه‌های خود به زودی آن‌ها را نهایی کنیم.

گروه‌های حامی چنین کار‌هایی تماما با عبارت‌هایی همچون «تو می‌توانی کسب و کار خودت را راه بیندازی»، «تو می‌توانی به راه انداختن کسب‌وکار دیگری کمک کنی»، «تو می‌توانی یک انسان را توانمند کنی» و ... امید را در دل جوانان زنده می‌کنند از این رو نقش پررنگی در زنده کردن امید در دل جوانان داشته‌اند.

صحبت پایانی بنیانگذاران شتابدهنده بانا را برای دعوت از دانشجویان در ویدئوی زیر ببینید. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۹۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: