Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@10:05:24 GMT

مشکلات اروندرود و تالاب های بین النهرین بررسی می شود

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۶۶۹۵۷۴۲

مشکلات اروندرود و تالاب های بین النهرین بررسی می شود

احمدرضا لاهیجان زاده جمعه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: در پی تفاهم نامه ای که میان خوزستان و استان بصره منعقد شده، نشستی روز پنجشنبه در شلمچه برگزار و بندهای این تفاهم نامه بررسی شده که از جمله آنها مسائل محیط زیستی مشترک بین این دو استان بود.
وی افزود: مقرر شد برای پیگیری خواسته های زیست محیطی دو طرف جلسه ای با حضور مسئولان محیط زیست خوزستان و بصره تشکیل شود که زمان و مکان (اهواز یا بصره) این نشست در جلسه مشترک هفته آینده استاندار خوزستان با استاندار بصره تعیین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


لاهیجان زاده خواسته مسئولان محیط زیست استان بصره را حفظ کیفیت اروندرود عنوان کرد و افزود: جلوگیری از ورود زهاب و فاضلاب به این رودخانه و جلوگیری از آلودگی آن، در این نشست از سوی مسئولان بصره مطرح شد که قرار است در نشست مشترک بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: ما برای تشکیل یک گروه کارشناسی مشترک به منظور پایش و نمونه برداری اروندرود اعلام آمادگی کردیم که مورد استقبال مسئولان بصره نیز قرار گرفت.
لاهیجان زاده یکی از خواسته های محیط زیست را جلوگیری از صید در بخش عراقی اروندرود در زمان اعلام ممنوعیت صید در خوزستان دانست و اظهار کرد: در فصل ممنوعیت صید و تخم ریزی ماهیان (نیمه اسفند تا نیمه اردیبهشت) که در آب های خوزستان ممنوعیت صید اعلام می شود، صیادان عراقی صید خود را انجام می دهند که این مساله به ذخایر ماهیان آسیب وارد می کند، که در این نشست مسئولان بصره عنوان کردند که به ماموران نظامی خود اعلام کرده اند که ممنوعیت صید را در نظر بگیرند و این مساله را پیگیری خواهند کرد.
وی با اشاره به نقش خشک شدن تالاب های عراق در وقوع پدیده ریزگردها در خوزستان، تامین حقابه تالاب های بین النهرین در شمال بصره (هور مرکزی و هورالحمار) را از خواسته های خوزستان که در این نشست مطرح شده، عنوان کرد.
به گفته وی، تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که پس ازخشک شدن تالاب های بین النهرین توسط صدام، این تالاب ها به یکی از کانون های اصلی گرد و غبار در منطقه تبدیل شده اند و از همان زمان پدیده گرد و غبار در خوزستان نیز آغاز شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: مسئولان بصره اعلام کردند که برای آبگیری این تالاب ها برنامه دارند اما محدودیت های ایجاد شده و سدسازی های ترکیه، آبگیری این تالاب ها را دشوار کرده است.
وی همچنین با بیان اینکه دود ناشی از میادین نفتی مجنون در عراق تحت تاثیر باد غالب (غرب به شرق) خوزستان را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: یکی دیگر از خواسته های ما برنامه ریزی برای مشعل های این میادین نفتی است که قرار شد در جلسه آینده درباره آنها بحث شود.
بر اساس این گزارش، اروندرود و تالاب هورالعظیم دو منبع آبی مشترک ایران و عراق هستند.
تالاب های بین النهرین شامل هورالعظیم، هور مرکزی و هورالحمار هستند که هورالعظیم بین ایران و راق مشترک است. دولت سابق عراق بخش زیادی از این تالاب ها را خشک کرد به طوری که در سال 2002 برنامه محیط زیست سازمان ملل خشک شدن تالاب های بین النهرین را یکی از دو فاجعه زیست محیطی قرن نامید و به کشورهای ایران و عراق نسبت به تبعات آن هشدار داد.
بخش ایرانی هورالعظیم نیز دستخوش تخریب های زیادی شده است. کاهش شدید حقابه با ساخت سد کرخه، جاده سازی به ویژه در زمان جنگ تحمیلی ف و استخراج نفت بیشترین ضربه را به این تالاب وارد کرده است. با وقوع سیلاب در رودخانه کرخه (منبع تغذیه کننده بخش ایرانی هورالعظیم) از پارسال آبگیری این تالاب شروع شده و محیط زیست اعلام کرده اکنون حدود 77 درصد تالاب آبگیری شده است.
هورالعظیم یکی از کانون های اصلی ریزگرد معرفی شده است.

7151 /6037
خبرنگار: نادره وائلی زاده ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۵۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: