Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر هوشمندوزیری، مجسمه‌ساز و مدیر باغ موزه وزیری ۷ تیرماه در سن ۷۳ سالگی درگذشت. او زاده شهر همدان و نخستین مجسمه‌ساز ایرانی بود که در سال ۱۳۴۵ از طرف یک مهندس ایتالیایی - ایرانی با فایبرگلاس آشنا شد و مجسمه‌های بسیاری با فایبرگلاس ساخت.

به گزارش ایسنا، از وی بیش از ۳۰۰ مجسمه به جا مانده که فقط ۵۰ مورد آن در پارک جمشیدیه تهران برپا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مجسمه‌های ناصر هوشمندوزیری می‌توان به مجسمه سفالگر در لالجین همدان، مجسمه سردار جنگل در اهواز و مجسمه بوعلی سینا در ماهشهر اشاره کرد. مجسمه‌های هوشمند وزیری در پارک ساعی، پارک باراجین قزوین، قلعه فلک الافلاک و موزه رختشوی خانه زنجان نیز دیده می‌شوند.

هوشمندوزیری به همت خود در منطقه لواسانات موزه‌ای را ایجاد کرد. این باغ‌موزه در زمینی به مساحت ۱۰۰۰ متر از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرد. این موزه نخستین غار موزه خصوصی در ایران است. آثار طراحی شده در این باغ موزه از داستان‌های شاهنامه فردوسی و فولکلور ایران و فرهنگ اصیل و سنتی ایرانی برگرفته شده است. مرحوم هوشمندوزیری با استفاده از وسایل دورریختنی و با نمایش آثار و مجسمه‌های خود این موزه را ساخته بود. علت فوت این هنرمند سکته قلبی عنوان شده است.

شاگرد و دختر استاد هوشمندوزیری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پدرش می‌گوید: پدرم هنرمندی عارف بود که همه آثار خود را با عشق و علاقه می‌ساخت. او از ۱۸ سالگی به هنر سنگ تراشی علاقه پیدا کرده بود و در سال ۵۴ پروژه لیسانس خود را در همین رشته در دانشگاه تهران انتخاب کرد و به پایان رساند.

راما هوشمندوزیری ادامه می‌دهد: پدرم در طول زندگی هنری خود شاگردان زیادی از اقصی نقاط کشور تربیت کرد و آثار درخشانی از خود در جای جای کشور برجای گذاشت. از او ۳۰۰ اثر برجای مانده به طوری که مجسمه سفالگر در لالجین، مجسمه سردار جنگل در اهواز، مجسمه بوعلی سینا در ماهشهر، مجسمه‌های پارک ساعی، ملت و جمشیدیه، پارک باراجین قزوین، قلعه فلک‌الافلاک و موزه رختشوی‌خانه زنجان بخشی از آثار او بوده است.

وی با بیان اینکه مرحوم وزیری مبدع مجسمه‌های بازیافتی بود، اظهار می‌کند: او در سال ۸۴ با ذوب مواد پلاستیکی اقدام به ساخت مجسمه‌های پلاستیکی از مواد دورریختنی کرد که در نوع خود کارهای ابداعی جدید و نویی به شمار می‌آمد چرا که وی همواره دغدغه محیط زیست و بازیافت مواد دورریختنی را داشت.

هوشمندوزیری تأکید می‌کند: بیشتر آثار پدر در موزه‌ای با نام باغ موزه وزیری در لواسانات نگهداری می‌شود که در این مجموعه آثاری ساخته شده از چوب، فایبرگلاس، فلزی، سنگی و مجسمه‌های بازیافتی وجود دارد.

وی با بیان اینکه مرحوم وزیری علاقه زیادی به زادگاهش همدان داشت، عنوان می‌کند: در موزه پدر آثار ارزشمندی همچون گنجنامه، چند بخش از غارعلیصدر و المان‌های اصلی شهر همدان را با عشق درست کرد.

دختر مرحوم هوشمندوزیری درباره شاگردان پدر نیز می‌گوید: استاد از سراسر کشور شاگرد داشت و این شاگردان درصدد ساخت تندیس ایشان هستند.

وی با بیان اینکه استاد وزیری به نوعی کارآفرینی نمونه بود و برای افراد زیادی اشتغال ایجاد کرد، یادآور می‌شود: مرحوم وزیری ۳ اثر نیمه کاره داشت که با فوت ایشان آنها نیز نیمه تمام باقی ماندند.

هوشمندوزیری درباره آرزوی محقق نشده پدر نیز چنین می‌گوید: پدرم همواره دوست داشت که مجسمه کوهنورد خود را در کوه الوند مستقر کند اما با تغییر شهرداران و استانداران همدان، این آرزو محقق نشد که امیدوارم شهرداری با قبول این مجسمه و نصب آن در کوه الوند به آرزوی پدرم جامه عمل بپوشاند.

تهیه از: سمانه پورعبدالله‌، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۲۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: