Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی گفت: امسال شهرستانها حضور خوبی در جشنواره رضوان داشتند به طوری که 32 اثر از 88 اثر رسیده متعلق به شهرستان‌های خراسان رضوی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ با وجود مشکلاتی که در تئاتر مشهد وجود دارد؛ اما در چند سال اخیر شاهد رشد بسیار خوب این هنر بوده‌ایم به طوری که در اکثر جشنواره ها به خصوص جشنواره فجر موفقیتهای خوبی بدست آورد و درخشان ظاهر شد، علاوه بر این مسئله دیگر شهرهای استان نیزهمچون مشهد توانسته اند حضور خوبی در بخش اجرهای عمومی و جشنواره ها داشته باشند که نمود این موضوع را می توان در بیست هفتمین جشنواره رضوان دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارسال 88 نمایش نامه به دبیرخانه جشنواره و حضور 32 اثر نمایشی از شهرستانهای استان نشان می دهد جشنواره رضوان توانسته جایگاه خود را در بین هنرمندان استان باز کند و علاوه برآن چراغی برای اجراهای عمومی در سایر شهرستان‌های استان باشد.

به همین مناسبت مصاحبه ای با سید جواد اشکذری، رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی و دبیر بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی ترتیب دادیم که مشروح آن در ادامه آمده است.

صبح توس: جشنواره امسال چه تفاوتی با سالهای گذشته خود دارد؟

اشکذری: سالهای گذشته شیوه نامه اجرایی ملاک کار نبود و اگر این شیوه نامه اجرا می شد تنها بخشی از آن اجرایی می شد؛ اما امسال مو به مو شیوه نامه اجرایی می‌شود، همچنین امسال جلسات با حضور افشین تحفه گر، معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، انجمن تئاترپیشکسوت به صورت منظم برگزار و جلسات بیشتری نسبت به سال قبل گذاشته شد؛ چراکه همه ما یک هدف داریم و آن برگزاری خوب این جشنواره است.

سال گذشته بخشی از جشنواره به انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی سپرده شده بود؛ اما امسال از صفرتا صد آن به ما سپرده شد این اتفاق نشان میدهد که این انجمن منتخب همه گروهای تئاتری است و انتصابی نیست.

با توجه به درخواست اغلب هنرمندان شرکت کننده در جشنواره تئاتر استانی امسال، تلاش کردیم وقت بیشتری برای تمرینات گروه ها اختصاص دهیم.

صبح توس: از لحاظ شرکت کننده چه تفاوتی با سال پیش دارد؟

اشکذری: نسبت به سال گذشته تعداد شرکت کننده ها افزایش یافته است؛ اما باید دید چه تعداد از مرحله بازبینی عبور می کند؛ سال گذشته در این مرحله حدود 70 اثر ارسال شده بود که 30 اثر به مرحله نهایی رفتند امسال 88 اثر ارسال شده که نسبت به سال گذشته حدود 10 الی 15 اثر افزایش داشته ااست.

صبح توس: چه تعداد از این شرکت کنندگان از شهرستان ها هستند؟

اشکذری: امسال 32 اثر از شهرستان‌ها به دبیر خانه جشنواره رضوان ارسال شد که این تعداد شرکت کننده شهرستانی نسبت به سالهای گذشته بی نظیر بوده است.

هشت نمایش از شهرستانهای تئاتر «4104» به نویسندگی رضا عرفانی و کارگردانی حمیدرضا مهدوی مقدم از گناباد، تئاتر «پشت کلانتری، کوچه اول، تیرچراغ برق» به نویسندگی علی اصغری و کارگردانی رضا تاجیک از خواف، تئاتر «پرسه های موازی» به نویسندگی پیام لاریان و کارگردانی رضا صفائیان از درگز، تئاتر «مترسک های جنگی» به نویسندگی افشین ناصری و کارگردانی عبدالحکیم مشورتی از کلات، تئاتر «نخ و نقشه» به نویسندگی عباس جانفدا و کارگردانی جابر اصلاحی از بردسکن، تئاتر «شب، گربه، زیرطاقی» به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی حسین حق پرست از طرقبه، تئاتر «خودکشی» به نویسندگی احسان روحی و کارگردانی عبدالحسین مهرکام و رضا حقیقی از فریمان و تئاتر صدای سکوت» به نویسندگی و کارگردانی احسان عاقل از کاشمر ارسال شد.

نمایش «تپه های سمیرامیس» به نویسندگی پویان پاک نژاد و کارگردانی محسن مسعودی فر، «کسی در سنگر بود و بدون آنکه بدانم مرا نگاه می کرد» به نویسندگی محمدحسین کودری و کارگردانی مسعود فرهادی، «قطب دیوانه» به نویسندگی و کارگردانی مسعود نظری فرد، «جایی دیگر» به نویسندگی هادی حجازی و کارگردانی سجاد صاحبی، «جفت هیچ» به نویسندگی افق ایرجی و کارگردانی محسن مسعودی فر، «از پنجره های باز برایم آواز بخوان» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا منفردی و تئاتر «رام کردن مرد سرکش» به نویسندگی داوود فتحعلی بیگی و کارگردانی حامد صادقی هفت نمایشی هستند که از نیشابور در این جشنواره شرکت کردند.

هفت نمایش سه اورنگ(عشق، مرگ و تنهایی)» به نویسندگی رضا بیغشی و کارگردانی محمدرضازاده بلوری، تئاتر «آخرین مروارید» به نویسندگی حمیدرضا آذرنگ و کارگردانی وحید مکاری، «طوطی مرده» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی حمیدی فر، «شمرومجنون» به نویسندگی حسن عنایت پور و کارگردانی مصطفی عنایت پور، «بهارنارنج» به نویسندگی محسن کفاش و کارگردانی محسن کفاش و وحید عبدالمجیدی ونمایش «معرکه در معرکه» به نویسندگی داود میرباقری و کارگردانی مرتضی ربیعی از سبزوار به دبیرخانه جشنواره رضوان رسیده است

همچنین هفت نمایش از شهرستان تربت حیدریه با عنوان های «همه چیز درباره آقای ف» آرش عباسی و کارگردانی امیر قربانی، «برزنگ» به نویسندگی و کارگردانی پیمان عوض پور، «لبخند نزن» به نویسندگی مرتضی شاه کرم و کارگردانی سید محسن هاشمی، «مردار» به نویسندگی و کارگردانی مهدی حسن زاده ، «کُنار» نویسندگی رئوف دشتی و کارگردانی مهدی حسن زاده، «رویای بسته شده» به نویسندگی محمد چرمشیر و کارگردانی وحید بهاری و تئاتر «موازی» به نویسندگی و کارگردانی صادق صدوق و ابوالفضل توسلی در جشنواره حضور یافتند.

قوچان نیز با سه نمایش «فیروزبان اختران» به نویسندگی و کارگردانی امیررستگار مطلق، «بالستیک زخم» به نویسندگی پیام لاریان و کارگردانی غلامرضا قربانی و تئاتر «تنها راه ممکن» به نویسندگی محمد یعقوبی و کارگردانی غلامرضا قربانی در این جشنواره شرکت کرد.

دو اثر برگزیده ششمین جشنواره تئاتر میثاق، نمایش «خون رقصه» کار گروهی و «بی آنکه بدانیم بر عمق برف افزوده شد» به کارگردانی عباس دانش دوست به دبیرخانه جشنواره تئاتر رضوان معرفی شده است که مورد انتخاب هیئت بازبینی قرار خواهند گرفت.

بازبینی آثار از هشتم شهریورماه از شهرستان های استان آغاز خواهد شد و 14 شهریورماه در مشهد به پایان خواهد رسید.

در تاریخ 15 شهریورماه نتایج مرحله بازبینی و آثار راه یافته به جشنواره تئاتر استانی 96 را اعلام خواهیم کرد.

این رویداد مهم تئاتر استان از 23 شهریورماه به مدت چهار روز در مجموعه تئاترشهر و چند سالن دیگر که متعاقبا اعلام خواهد شد، برگزار می شود.

صبح توس: در رابطه با نمایشتان که در جشنواره رضوی حائز رتبه شد توضیح بدهید؟

اشکذری: متن نمایش «زندگی شاید همین حالا» در یازدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی حائز رتبه شد و بعد «انتشارات نمایش» آن را چاپ کرد برای اجرای این نمایش نامه از چند جا به من اعلام آمادگی کردند و خواستند که آن را اجرا کنند؛ اما من تصمیم گرفتم این نمایش نامه را خودم اجرا کنم.

موضوع نمایش «زندگی شاید همین حالا» قصه سه نسل را روایت می کند و به مسئله نذر و نیازی می پردازد که خانواده ها با نیت حل مشکلاتشان با محوریت حضرت امام رضا(ع) انجام می دهد و بعضا برخی از آنها قابلیت انجام ندارد.

نمایش «زندگی شاید همین حالا» نگاهی اجتماعی به موضوع نذر و نیاز رضوی در زندگی سه زوج موضوع دارد، این نمایش است که در هر اپیزود آن تغییر و تحولاتی دیده می‌شود.

در این اثر نمایشی سپیده کلالی، سعید صادقی، سامان سالاری، علیرضا رواندل، پرستش سلطانی، زهره مرادی و علیرضا سوزنچی به عنوان بازیگر حضور دارند. مرتضی مومنی و اشکان آقاجانی نیز به عنوان بازیسازان، احسان دلدار به عنوان برنامه ریز و دستیار کارگردان، ترانه زیبایی به عنوان دستیار کارگردان، علیرضا سوزنچی به عنوان مدیر تولید و فرشید تمری به عنوان سرپرست گروه در این نمایش ایفای نقش می کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۳۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: