Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان چینی نوار چسب نانویی جدیدی تولید کرده اند که میتواند در طیف گسترده‌ای از دما استفاده شود. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ محققان دانشگاه Tsinghua پکن نوار چسب نانویی جدیدی تولید کرده اند که میتواند در طیف گسترده‌ای از دما استفاده شود. بر خلاف نوار چسب‌های متداول که خاصیت چسبندگی کم و پسماند بالا دارند، این نوار فوق نازک، فوق سبک و انعطاف پذیر ساخته شده از نانو لوله‌های کربنی، حتی در دما‌های بالا نیز قدرت چسبندگی قابل توجهی دارد و به سهولت از سطح جدا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هدف این تیم تحقیقاتی کشف نوع جدیدی از نوار چسب‌های ساخته شده از لایه‌های نانوکربنی فوق منظم (نانولوله‌های که کاملا موازی یکدیگر ترازشده و می‌توانند به شکل یک نخ یا یک لایه نازک درآیند) است. برای تولید این نوار دانشمندان یک لایه از درون آرایه نانولوله‌های کربنی بیرون می‌کشند، مثل کشیدن نوارچسب از جاچسبی. در نتیجه، چسب دوطرفه حاصل قادر است بر اساس نیروی واندروالس (نیروی الکتریکی ضعیفی که بین دو اتم یا مولکول نزدیک بهم شکل می‌گیرد.) به سطوح وسیعی مخصوصا سطوح صاف بچسبد.
این نوار که عملکرد بهتری در مقایسه با نوار چسب‌های معمولی در دمایی بین ۱۹۶- سیلسیوس و ۱.۰۳۵ درجه سیلسوس دارد، بسیار چسبناک، تمیز و چند منظوره بوده و میتواند در مقادیر زیاد و نسبتا ارزان ساخته شود. این نوار‌ها می‌توانند حتی بعد از قرارگرفتن در معرض دمای شدید تنها با کندن، قرار دادن در استون یا سوزاندن با پسماند کم، ازبین بروند.
تحقیقات گذشته نانو موادی مانند نانولوله‌های کربنی چندجداره منظم برای تولید نوارچسب‌های پیشرفته را امتحان کرده است. با وجود اینکه این نوار‌ها قوی‌تر از نوار‌های قدیمی هستند، اما برای تولید انبوه با ضخامت مناسب مقرون به صرفه نیستند.
این نوار‌ها می‌توانند کاربرد‌هایی در اتصالات برقی، کاهش اتلاف حرارتی در وسایل الکترونیکی و در قطعات الکترونیکی که هنگام کارکرد گرم می‌شوند، داشته باشند. در شدت دمای بالا یا پایین محیط، نوار‌های می‌توانند برای پوشش ماشین فضایی، ماهواره‌ها یا اکتشافات فضایی مفید باشند. به هرحال تیم تحقیقاتی معقتد است که این چسب‌ها هنوز جایی برای پیشرفت دارند و امیدوارند بتوانند قدرت چسبندگی آن را بهبود ببخشند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۶۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: