Web Analytics Made Easy - Statcounter

دزدگیر کارتی یا کی‌لس استارتر خودرو یک محصول در صنعت خودروسازی است که حدود ۳ سال پیش توسط یکی از نخبگان استان فارس اختراع و امروز به کشورهای آسیایی صادر می‌شود. ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۷ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، وقتی سخن از حمایت از کالای ایرانی به میان می‌آید، نخستین امری که به ذهن متبادر می‌شود خرید محصولاتی مانند پوشاک، لوازم خانگی یا برقی و دیگر محصولات مرتبط با زندگی روزمره  است اما با نگاهی دقیق‌تر می‌توان به محصولاتی رسید که حمایت از آنها می‌تواند حرکت صنعت را سرعت بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دزدگیر کارتی یا کی‌لس استارتر خودرو یک محصول در صنعت خودروسازی است که حدود 3 سال پیش توسط یکی از نخبگان استان فارس اختراع و امروز به تولید انبوه رسیده است. مسعود تمدن، دکترای برق و مخترع این محصول در گفت‌وگو با تسنیم در تعریفی ساده به تشریح کار این محصول پرداخت « ماشین با کارت و موبایل روشن و خاموش می‌شود و می‌توان سوئیچ ماشین را حذف کرد». 

تولید دزدگیر کارتی با یک هفتم قیمت مشابه خارجی 

« این محصول به مرحله تولید انبوه رسیده و سالانه 50 تا 60 هزار دزدگیرکارتی تولید می‌شود» این را تمدن می‌گوید و علاوه بر داخل کشور به کشورهای عراق و افغانستان نیز صادر شده است. به گفته وی  « به عراق 10 هزار دزدگیر کارتی و افغانستان 2 هزار تا صادر شده است». این مخترع جوان استان فارس در افقی روشن به دنبال صادرات این محصول به کشورهای ترکیه، گرجستان و آذربایجان است. 

قیمت تمام شده این کالای ایرانی به گفته تمدن یک هفتم قیمت وارداتی است و بر روی انواع خودروها قابل نصب است اما به دلیل خلف وعده خودروسازان داخلی این محصول در سطح وسیع در صنعت خودروسازی ایران جای نگرفته است. 

تمدن می‌گوید: « یک بار با ایران خودرو قرارداد بستیم اما به دلیل پرداخت‌های دیرهنگام و خلف وعده‌ای که در پرداخت‌ها داشتند، همکاری را ادامه ندادیم». به گفته وی بسیاری از قطعات‌سازان اغلب در آستانه ورشکستگی هستند چون « ایران خودرو پول آنها را نمی‌دهد». 

کاهش 80 درصدی سرقت خودرو با دزدگیر کارتی 

این مخترع جوان از استقبال مردم از این محصول سخن می‌گوید و اینکه به تدریج این موضوع در حال جا افتادن است. یکی از امتیازات این محصول که سبب استقبال مردم شده این است که به گفته تمدن تا 80 درصد از سرقت خودرو جلوگیری می‌کند. 

وی که برای 60 نفر به صورت مستقیم و هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است، از 8 محصول دانش‌بنیانی سخن می‌گوید که تولید کرده و به گفته تمدن تنها پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان استان فارس و معاونت علم و فناوری در قالب تسهیلات بانکی از شرکت دانش‌بنیان و محصول وی حمایت کردند. 

این مخترع جوان با گلایه از عدم حمایت متولیان صنعت از این اختراع به مشکلات تولیدکنندگان قطعات خودرو نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: مشکل اصلی قطعه‌سازان نوسانات نرخ ارز است و اگر به همین منوال پیش رود بسیاری از تولیدکنندگان قطعات خودرو با مشکل مواجه می‌شوند.

سید مهدی نصیری، معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری استان فارس نیز در گفت‌وگو با تسنیم کارآفرینی در شرکت‌های دانش‌بنیان را « نو ارزش‌آفرینی» معرفی می‌کند و می‌گوید: « در اغلب شرکت‌های دانش‌بنیان محصولاتی با امکانات داخلی تولید می‌شود که مورد نیاز جامعه باشد و واردات آن مشکل یا مقرون به صرفه نباشد». 

وی معتقد است که پارک‌های علم و فناوری حلقه میان دانشگاه و صنعت هستند و به نوعی می‌توان آنها را یک سازمان دولتی صنعت‌ساز معرفی کرد چراکه در امتداد دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند و محلی هستند برای دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها  تا ایده‌های خود را که در دانشگاه به صورت کار پژوهشی و تحقیقی انجام دادند و جنبه کاربردی دارد، به محصول تبدیل کنند. 

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان 

معافیت‌های مالیاتی، معافیت‌های گمرکی صادرات و واردات محصولات و تجهیزات مورد نیاز شرکت‌ها، مشاوره آموزشی که در راستای فعالیت‌های تخصصی شرکت‌ها، مشاوره ویژه در حوزه تجاری‌سازی و حقوقی، ارائه تسهیلات تا سقف 100 میلیون تومان و حمایت برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی از جمله حمایت‌های پارک علم و فناوری از شرکت‌های دانش‌بنیان است که نصیری بیان می‌کند. 

ایجاد شبکه یا بوم سامانه یکی دیگر از حمایت‌های پارک علم و فناوری از شرکت‌های دانش‌بنیان است که معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری استان فارس از آن به عنوان یکی از مهم‌ترین حمایت‌ها یاد می‌کند. به گفته وی وظیفه این بوم سامانه حمایت‌های جانبی از شرکت‌ها است به طور مثال اگر شرکتی نیاز به مجوزهای صنعتی، استاندارد یا دیگر مجوزهای اداری داشته باشند، این شبکه به تسریع در گرفتن مجوزها کمک می‌کند. 

حبیب شریف، رئیس بنیاد نخبگان استان فارس از حمایت از مخترعان خبر داده و گفته است که سالانه 20 تا 30 مخترع برگزیده از استان فارس تحت حمایت این بنیاد قرار می‌گیرند. همچنین به گفته وی 15 طرح مخترعان استان فارس به مرحله تجاری‌سازی رسیده است که طرح دزدگیر کارتی یکی از آنها است. 

شرکت‌های دانش‌بنیان از آنجا که محصولی را طراحی و تولید می‌کنند که زائیده فکر و دانشی است که در دانشگاه‌ها آموخته شده، می‌توانند نقش مهمی در کارآفرینی دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها به ویژه نخبگان باشند و حمایت از آنها حرکت صنعت را سرعت می‌بخشد همچنین در کاهش نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان نیز موثر است. 

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/م

R41382/P1486/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۸۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: