Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدقق - خبرنگار شبکه خبر: دستگاه های ذیربط باید درباره اطلاعات غلطی که به رسانه‌ها درباره سرنگونی هواپیمای اوکراینی دادند، پاسخگو باشند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، مدقق - خبرنگار شبکه خبر در گفتگوی ۱۸/۳۰ شبکه خبر با موضوع آسیب‌شناسی نقش رسانه‌ها در سرنگونی هواپیمای اوکراین، گفت: باید از مخاطبان به علت پوشش غلط خبر سقوط هواپیمای اوکراینی پوزش بخواهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
مدقق با بیان اینکه اطلاع رسانی دقیق و سریع ماموریت رسانه است، افزود: در زمان بحران مخاطب سراغ رسانه‌های قدیمی و مرجع می‌رود و نباید اعتبار این رسانه ها مخدوش شود.
وی گفت: اخبار غلط با اعتبار زدایی از رسانه های سنتی، مردم را به رسانه‌های معاند که دنبال منافع خود هستند، سوق می دهد.
مدقق با ذکر این سوال که چرا رسانه ملی را با دادن اطلاعات غلط به مجرای دیگری بردند، تاکید کرد: باید ابعاد این کوتاهی مشخص شود و دستگاه‌های ذیربط در این باره پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه در کنار جنگ‌های نظامی جنگ رسانه‌ای هم شکل می‌گیرد و باید این باور شود، افزود: برخی از مسئولان هنوز به جنگ رسانه‌ای باور ندارند.
مدقق گفت: کاملاً باید پیگیرانه بخواهیم مسئولان جواب دهند.
مدقق با اشاره به اینکه عالم رسانه از حالت سنتی خارج شده است، افزود: امروز رسانه‌های نوین، رسانه‌های اجتماعی هستند و مسئولان باید با این عرصه آشنا باشند.

سردار حاجی زاده: همه مسئولیت حادثه را می‌پذیریم
فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جزئیات حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی را تشریح کرد.
سردار حاجی زاده در نشست خبری که ظهر امروز شنبه ۲۱ دی ماه ۹۸ برگزار شد، جزئیات سانحه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی در بامداد چهارشنبه ۱۸ دی را تشریح کرد.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: وقتی خبر سرنگونی هواپیمای مسافربری را شنیدم، آرزوی مرگ کردم که‌ای کاش میمردم و چنین حادثه‌ای را شاهد نبودم.

سردار حاجی زاده افزود: ما یک عمر خود را پیشمرگ مردم کرده ایم و امروز هم آبروی خود را با خداوند متعال معامله می‌کنیم و در این شرایط سخت در مقابل دوربین‌ها حاضر شدیم تا توضیح دهیم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه بررسی‌ها و ارزیابی‌های این حادثه در مراجع بالاتر و در قوه قضائیه در حال انجام است، تصریح کرد: گردن ما از مو باریک‌تر است و همه مسئولیت این حادثه را می‌پذیریم، هرگونه تصمیمی که مسئولان بگیرند ما مطیع اجرای آنیم.

جزئیات حادثه
سردار حاجی زاده درباره علت حادثه گفت: مطلع هستید که بیش از یک هفته شرایط منطقه به شدت ملتهب و فوق العاده بود و از ابتدای انقلاب تاکنون شاهد چنین شرایطی نبودیم.

وی با بیان اینکه احتمال درگیری بالا بود و هم امریکایی‌ها و هم نیرو‌های مسلح ایران در آماده باش ۱۰۰ درصد بودند، اظهار داشت: علاوه بر این‌ها امریکایی‌ها تهدید کرده بودند که ۵۲ نقطه ایران را هدف قرار خواهند داد و به همین دلیل همه یگان‌های آفندی و پدافندی ما در آماده باش کامل بودند و طبیعتا سامانه‌های مستقر در تهران نیز در همین شرایط به سر می‌بردند.

سردار حاجی زاده افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده و توضیحات عوامل، در شب حادثه و از ابتدای غروب، وضعیت آمادگی در شرایط جنگی و بالاترین سطح آماده باش قرار می‌گیرد و به سامانه‌ها می‌شود.

وی اضافه کرد: در این شرایط چند سامانه پدافندی به حلقه پدافند تهران افزوده می‌شود (که یکی از آنها) سامانه ایست که درگیر شده و در محدوده غرب تهران در اطراف بیدگنه مستقر می‌شود.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: در چندین مرحله آماده باش سه سه که بالاترین سطح آماده باش است، به همه شبکه یکپارچه پدافندی تاکید می‌شود و در مراحل مختلف چندین بار به همه سامانه ها، از جمله همین سامانه‌ای که درگیر شده اعلام می‌شود که موشک‌های کروز به سمت کشور شلیک شده و چند بار تاکید می‌شود که موشک‌ها در مسیرند و آماده باشید.

وی افزود: در چنین شرایطی که فقط کافی است شاسی (برای درگیری) فشار داده شود، این سامانه در فاصله ۱۹ کیلومتری هدفی را به عنوان موشک کروز تشخیص می‌دهد.

سردار حاجی زاده ادامه داد: در چنین شرایطی، اپراتور موظف است تماس بگیرد، اما به دلایلی از جمله اختلال یا شلوغی موفق به تماس نشده و در دو راهی شلیک یا عدم شلیک قرار می‌گیرد و می‌بایست در عرض ۱۰ ثانیه تصمیم نهایی را اتخاذ کند که در نهایت گزینه شلیک عمل می‌شود.

سردار حاجی زاده درباره اظهارات پیشین سایر مسئولان درباره حادثه، اظهار داشت: عزیزان هواپیمایی کشوری تا قبل از انتشار بیانیه ستادکل نیرو‌های مسلح، قاطعانه تاکید داشتند که علت حادثه، اصابت موشک نیست و موضوع تحت بررسی است. باید در این باره بگویم که آن‌ها بر اساس دانسته‌های خود نظر می‌دادند و از حادثه اطلاع نداشتند.

سردار حاجی زاده گفت: بنده وقتی مطلع شدم بلافاصله صبح چهارشنبه به مسئولان موضوع را اطلاع دادم و گفتم که به من خبر داده اند که هدفی را زده ایم، ولی تقارن آن (با موضوع هواپیمای اوکراینی) باعث شد به شک بیافتم و حین حرکت از غرب کشور به سمت تهران با مسئولان تماس گرفته و گفتم که به احتمال زیاد هواپیمای خودی هدف قرار گرفته است.

وی افزود: تا به تهران برسم، مطلع شدم که طبق روند معمول، ستاد کل نیرو‌های مسلح تیم بررسی حادثه تشکیل داده و هم اعضای تیم تحقیق و هم عوامل دخیل در حادثه را قرنطینه کرده است.

سردار حاجی زاده افزود: ما اجازه نداشتیم در آن شرایط چیزی را منتشر کنیم و این بدان علت نبود که موضوعی کتمان شود، بلکه روند کار همین است و باید بررسی‌ها صورت پذیرد.
وی گفت: پس از جمع آوری همه اطلاعات و بررسی ها، صبح جمعه جزئیات واقعه مشخص شد و ستادکل نیرو‌های مسلح اقدام به اطلاع رسانی کرد.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: وقتی بنده حادثه را به مقامات اطلاع دادم، آن‌ها می‌بایست موضوع را بررسی و ارزیابی می‌کردند و از اینجا به بعد، روند کار مربوط به ستاد کل است که در آنجا نیز بررسی‌ها سریع صورت گرفت.

وی بار دیگر در دفاع از مسئولان هواپیمایی کشوری و بیان علت تاکیدشان به دخیل نبودن موشک در حادثه، اظهار داشت: عزیزان ما در هواپیمایی کشوری بر اساس دانسته‌های خود عمل می‌کردند و تقصیری ندارند. من اعلام می‌کنم که آن‌ها مقصر نیستند و ما مقصریم، (چون) هواپیما در مسیر بوده و خطایی نداشته و خطا را یکی از عوامل ما مرتکب شده است و ما باید جوابگو باشیم.

سردار حاجی زاده گفت: از آنجایی که هواپیمایی کشوری (سازمان) نظامی نیست و بر اساس تجربه‌هایی که دارند عمل می‌کنند، تحلیلشان این بود که هواپیما در صورت اصابت با موشک، متلاشی می‌شود، اما این هواپیما متلاشی نشده و مسیری را طی کرده است.

وی درباره علت این اتفاق گفت: علت آن (متلاشی نشدن هواپیما) این بوده که موشک شلیک شده، کوتاه برد بوده و مجاورتی عمل می‌کند و از آنجایی که سر جنگی کوچکی دارد، هواپیما هنگام اصابت موشک متلاشی نشده است.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه بار دیگر تاکید کرد: کسی از هواپیمایی کشوری از این موضوع مطلع نبوده و من باید از آن‌ها دفاع کنم. ضمن اینکه نه نیرو‌های مسلح و نه سپاه قصد پنهان کاری نداشتند و می‌بایست روال تحقیقات و بررسی‌ها انجام شود.

سردار حاجی زاده با ابراز تاسف اکید از وقوع این حادثه، اظهار داشت: ما نیز همانند خانواده‌های شهدا غمزده ایم و خود را شریک غم آن‌ها می‌دانیم.
وی تصریح کرد: این حوادث هزینه شیطنت‌های امریکا و التهاباتی است که ایجاد کرده است.
فرمانده نیروی هوافضا با بیان اینکه ما خود را آماده یک درگیری همه جانبه کرده بودیم، گفت: هر آن احتمال تجاوز وجود داشت و هواپیما‌های جنگنده و بمب افکن فراوانی در منطقه به پرواز در آمده بود، اما متاسفانه با تصمیمی عجولانه این حادثه و فاجعه بزرگ رخ داد.


سردار حاجی زاده در پاسخ به این سوال خبرنگار شبکه خبر که "آیا امکان نداشت آسمان کشور در آن ساعات کلیر و پرواز‌ها متوقف شود"، گفت: من نمی‌خواهم کسی را متهم کنم و گروه‌های مسئول موضوع را بررسی خواهند کرد، اما این اتفاق (متوقف کردن پروازها) باید رخ می‌داد.


وی بار دیگر تصریح کرد: هیچ اشکالی به بخش هواپیمایی کشوری و سایر بخش‌های دولتی و کشوری وارد نیست و هر خطا و مشکلی که بوده در بخش نیرو‌های مسلح است.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: مسئولیت این امر (کلیر کردن آسمان کشور) بر عهده کسان دیگری بوده که می‌بایست این امر را مدیریت و فرماندهی می‌کردند.

سردار حاجی زاده در پایان گفت: همانگونه که آنشب بنده در غرب کشور عملیات ضربات موشکی را کنترل می‌کردم عزیزان دیگری نیز موظف بودند این بخش (توقف پروازها) را مدیریت کنند، اما به هر روی این زمینه فراهم شد که فردی این خطا را مرتکب شود و متاسفانه این حادثه رخ دهد.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۸۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: