Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، 215 روستای شهرستان‌های گچساران و باشت با 44 هزار نفر جمعیت از مزایای رفاهی و معیشتی صدها طرح عمرانی و اقتصادی در دولت یازدهم بهره‌مند شدند.
در حالی که کارشناسان روستاها را به‌عنوان پیشتازان عرصه تولید و خاک در تحقق اقتصاد مقاومتی می‌دانند، اما کمبود امکانات اولیه زندگی در برخی مناطق زمینه مهاجرت آنها به شهر را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امری که افزایش حاشیه نشینی، توسعه مشاغل کاذب مانند دست فروشی، آسیب‌های اجتماعی حاشیه نشینی و کاهش تولید ملی از مهمترین پیامدهای آن است.
مسئولان دولت یازدهم با توجه به اهمیت موضوع، توسعه پایدار در روستاها برای رونق و آبادانی در این مناطق را فراهم کردند.
** پیوستن گچساران به روستای سبز گازرسانی
نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت که پیوستن گچساران به شهرستان سبز از نظر گازرسانی به شهرستان‌های واجد شرایط از مهمترین دستاوردهای دولت تدبیر و امید در روستاهاست.
غلامرضا تاجگردون اظهار داشت که زمینه رفاه، سلامتی مردم و حفاظت از منابع جنگل‌ها به دلیل استفاده از چوب درختان برای گرم کردن و پخت غذا و خطرات از مزایای گاز رسانی به گچساران است که با تدبیر دولت یازدهم محقق شد.
** تلاش برای توسعه کشاورزی
وی بهره برداری از آبیاری نوین در بیش از 2 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی امامزاده جعفر گچساران، آغاز عملیات اجرایی آب‌رسانی به سه هزار و 100 هکتار از زمین‌های کشاورزی خان احمد شهرستان باشت از دیگر خدمات قابل تقدیر دولت یازدهم به مردم مناطق روستایی بوده است.

** بهبود زیرساخت‌های رفاهی
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اجرای طرح‌های روشنایی معابر در بسیاری از روستاهای این 2 شهرستان، آغاز عملیات اجرایی طرح بزرگ گچساران به باباکلان با 600 میلیارد ریال اعتبار که سبب خروج تعداد زیادی روستای این شهرستان از بن بست ارتباطی می‌شود از دیگر خدمات مهم دولت تدبیر و امید به روستائیان است.
تاجگردون سرعت بخشیدن به اجرای طرح‌های هادی، آسفالت معابر روستایی با قیر رایگان و تکمیل چند طرح کوچک تأمین آب را از طرح‌هایی دانست که زمینه مهاجرت معکوس شهرنشینان به روستاها را فراهم کرده است.

** اعتبار 2600میلیارد ریالی برای تقویت زیر ساختهای روستایی
فرماندار گچساران گفت که 2 هزار و 600میلیارد ریال اعتبار از ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تاکنون برای تقویت زیرساخت‌هایی مانند طرح‌های هادی، آب‌رسانی، گازرسانی، کشاورزی و تأمین آب کشاورزی در روستاهای این شهرستان هزینه شده است.
عبدالرحیم رحیمی اظهار داشت که در این مدت 359میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت‌های کشاورزی، یکهزار و 700 میلیارد ریال برای تأمین آب کشاورزی، 360 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های هادی، 184 میلیارد ریال برای بهبود زیرساخت‌های آب روستایی و 9میلیارد ریال برای توسعه گازرسانی روستاههای گچساران هزینه شده است.
وی بیان کرد که اجرای شبکه آبیاری تحت‌فشار، احداث ایستگاه پمپاژ و شبکه آبیاری دژ سلیمان، ساخت و تکمیل کانال‌های آبیاری کشاورزی در سطح روستاها، احداث باغات مرکبات و انگور و ساخت جاده و پل بین مزارع، طرح آبیاری نوین در 2هزار و 240 هکتار از زمین‌های کشاورزی دشت امامزاده جعفر در دولت تدبیر و امید از اقدامات خوب برای توسعه حوزه کشاورزی است که طرح آبیاری نوین در زمین‌های کشاورزی امامزاده جعفر بیش از یکهزار و 750 فرصت شغلی برای یکهزار و 79 خانوار ایجاد کرد.
رحیمی افزود: بیش از 80 طرح اقتصاد مقاومتی در دولت تدبیر و امید با اعتباری بیش از 22 میلیارد و 700 میلیون ریال در زمینه‌های مختلف کشاورزی در این شهرستان اجرا شد که 120 شغل ایجاد کرد.
وی اجرای 15 طرح پرورش مرغ بومی تخم گذار با اعتبار چهار میلیارد و 400 میلیون ریال، 19 طرح پرورش بوقلمون با پنج میلیارد و 300 میلیون ریال، 14 طرح پرورش گاو شیری با چهارمیلیارد و 700 میلیون ریال و 15 طرح پرورش گوسفند با سه میلیارد ریال را از مهمترین این طرح‌ها ذکر کرد.
فرماندار گچساران ابراز کرد: همچنین در این زمینه یک میلیارد و 800 میلیون ریال به 6 طرح کاشت یونجه، 2میلیارد ریال اعتبار به 6 طرح پرورش قارچ و یک میلیارد و 500 میلیون ریال برای اجرای طرح پرورش گیاهان دارویی برای روستانشینان این شهرستان پرداخت شد.
وی تصریح کرد: 24 میلیارد و 411 میلیون ریال در دولت تدبیر و امید برای احداث ایستگاه پمپاژ و اجرای 204 هکتار سیستم آبیاری تحت فشار در منطقه دژسلیمان این شهرستان هزینه شد.
رحیمی گفت: ساخت 22کیلومتر کانال‌ آبیاری با اعتبار 15 میلیارد و 838 میلیون ریال و احداث 10 دهنه پل با اعتبار هفت میلیارد و 991 میلیون ریال از دیگر اقدامات صورت گرفته در این دولت است.
سالانه 100 هزار تن محصول کشاورزی و دامی در گچساران تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.
30 هزار هکتار زمین کشاورزی قابل کشت در گچساران وجود دارد.

** تأمین آب سالم برای روستاییان
فرماندار گچساران گفت: از ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تاکنون 20 طرح آب‌رسانی ملی و استانی در سطح روستاهای این شهرستان با اعتباری بیش از 184 میلیارد و 113 میلیون ریال به بهره‌برداری رسیده است.
رحیمی افزود: این طرح‌ها در زمینهٔ اصلاح و بازسازی شبکه آب‌رسانی، تعمیر و نگهداری، آب‌رسانی سیار، مطالعه مجتمع آب آشامیدنی روستاها از سد کوثر و مطالعه طرح فاضلاب امامزاده جعفر بوده است.
وی بیان کرد: در طول دولت یازدهم به 44 روستای این شهرستان با جمعیت 27 هزار نفر آب‌رسانی شده است.
رحیمی ابراز کرد: این تعداد روستاها با اعتباری بیش از 148 میلیارد و 664 میلیون ریال آب‌رسانی شدند.
فرماندار گچساران گفت: برای اجرای طرح آب‌رسانی به این روستاها بیش از 60کیلومتر خط انتقال، 50 کیلومتر شبکه داخلی و بیش از 16 مخزن 200 و یکهزار مترمکعبی احداث شد.
وی ابراز کرد: در دولت تدبیر و امید به بیش از 35 روستای دچار تنش آبی با جمعیتی بیش از هفت هزار و 980 نفر آب‌رسانی سیار صورت گرفت.
رحیمی تصریح کرد: این میزان آب‌رسانی سیار بااعتباری بیش از سه میلیارد و 125 میلیون ریال انجام گرفت.

** طرح‌های تأمین آب کشاورزی
فرماندار گچساران گفت: طرح آب‌رسانی به 430 هکتار از زمینهای کشاورزی دژ سلیمان در این شهرستان با اعتباری بیش از 20 میلیارد ریال در دولت تدبیر و امید افتتاح شد.
رحیمی ابراز کرد: عملیات انتقال آب از سد کوثر به یکهزار و 330 هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه دشت مور با اعتباری بیش از 130 میلیارد ریال هم اینک در دست اجراست.
فرماندار گچساران ساماندهی و اجرای کانال سیلاب روستای دیل با اعتباری بیش از 20 میلیارد ریال و تکمیل و اجرای ساختمان بهره برداری طرح امامزاده جعفر با اعتبار 90 میلیارد ریال از دیگر طرح‌های دولت تدبیر و امید در این شهرستان است.
فرماندار گچساران گفت: 178 میلیارد و 53 میلیون ریال در دولت تدبیر و امید برای اجرای گازرسانی به مناطق شهری و روستایی در این شهرستان هزینه شده است.
رحیمی افزود: این میزان اعتبار در قالب 21 طرح در زمینه گازرسانی به روستاها، اجرای سیستم حفاظت، اجرای شبکه داخلی و نصب انشعاب هزینه شد.
وی بیان کرد: از این تعداد طرح‌ 10 مورد در زمینه گازرسانی به روستاهای بالای 20 خانوار بوده که با اعتباری بیش از 126 میلیارد و 620 میلیون ریال اجرا شد.
رحیمی ابراز کرد: در قالب این طرح‌ها 24 روستا با جمعیتی بیش از 2هزار و 148 خانوار از نعمت گاز طبیعی برخوردار شدند.
رحیمی گازرسانی به روستاها را خواسته به حق روستاییان دانست و ابراز داشت: گازرسانی به روستاها در کاهش روند مهاجرت مردم از روستا به شهر تأثیر مثبت خواهد داشت.
هم اینک یک شهر و 62 روستای گچساران از نعمت گاز برخوردار هستند.
بیش از 31 هزار خانوار که 6 هزار و 605 خانوار آن در مناطق روستایی زندگی می‌کنند در گچساران از نعمت گاز بهره‌مند هستند.

** برق روستایی
فرماندار گچساران ابراز کرد: 10طرح عمرانی در زمینه کاهش تلفات برق با اعتباری بیش از 15میلیارد و 501 میلیون ریال در مناطق مختلف این شهرستان اجرا شد.
رحیمی ادامه داد: این طرح‌ها در روستاهای ده خلیفه، آزادگان، سید جمال‌الدین، آبریگون، مارین، ده ناصر، خط دو مداره از اداره راه تا دو راهی سرآب ننیز، رادک، دوراهی سرآب ننیز و خط دومداره از ابتدای ایستگاه زاگرس تا کمربندی اجرا شد.

** هزینه 1420 میلیارد ریال برای توسعه روستاههای باشت
فرماندار باشت گفت که بیش از یکهزار و 420 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه زیرساخت‌های کشاورزی و روستایی این شهرستان در دولت یازدهم هزینه شد.
مسعود حسینی افزود که از این میزان اعتبار افزون بر یکهزار و 240 میلیارد ریال برای ساماندهی رودخانه باشت و تأمین آب زمین‌های این شهرستان هزینه شده و یا در حال انجام است.
وی ساماندهی رودخانه باشت، تأمین آب سه هزار و 100 هکتار از زمین‌های خان احمد و اجرای فاز دوم طرح ساماندهی رودخانه باشت را از مهمترین این طرح‌ها ذکر کرد.
حسینی با بیان اینکه عملیات اجرایی ساماندهی رودخانه باشت در سال 93 آغاز شده، افزود: در این طرح ملی 17 کیلومتر از ساحل رودخانه باشت با 100 میلیارد ریال اعتبار ساماندهی شده است.
وی گفت: درقالب این طرح عمرانی بیش از هشت کیلومتر از 2 طرف این رودخانه ساماندهی شده است.
فرماندار باشت با بیان اینکه با بهره برداری از این طرح سالانه 110 میلیون متر مکعب روان آب ذخیره می‌شود، بیان کرد: جلوگیری از پدیده سیل و تخریب زمین‌های زراعی و باغی، حفاظت از منابع آب سطحی در بستر رودخانه، کمک به زیبا سازی شهر باشت و توسعه فضای سبز در این شهرستان از اهداف مهم اجرای طرح ملی ساماندهی رودخانه باشت است.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی فاز دوم این طرح با 35 درصد پیشرفت فیزیکی با 610 میلیارد ریال اعتبار در دست اجراست.
حسینی تأمین آب سه هزار و 100 هکتار از زمین‌های خان احمد را از دیگر طرح‌های در دست اجرا در دولت تدبیر و امید ذکر کرد و گفت: عملیات اجرایی این طرح در اواخر سال 95 آغاز و هم اکنون در حال تجهیز کارگاه هستند.
وی ابراز کرد: 530 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح اختصاص یافت.
فرماندار باشت افزود: اجرای این طرح سبب افزایش تولید، خودکفایی و تحقق اهداف برنامه اقتصاد مقاومتی خواهد شد.
وی گفت: با اجرای این طرح، روزانه 20 هزار متر مکعب آب به زمین‌های کشاورزی خان احمد باشت منتقل خواهد شد.
حسینی ابراز کرد: دولت تدبیر و امید زیرساخت‌های لازم را برای کشاورزی در مناطق مستعد این شهرستان تأمین کرده و مردم باید با تشکیل تعاونی و مدیریت صحیح حداکثر استفاده را از این خدمات انجام دهند.
فرماندار باشت گفت: 181 میلیارد و 494 میلیون ریال در دولت تدبیر و امید برای عمران روستاهای این شهرستان هزینه شد.
حسینی افزود: این میزان اعتبار در قالب اجرای طرح‌های هادی، پرداخت تسهیلات در حوزه مسکن مهر، بازسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده و آسفالت هزینه شد.
وی بیان کرد: طرح هادی در 44 روستای بالای 20 خانوار این شهرستان تاکنون تهیه شده که از این تعداد 42 مورد به مرحله اجرا رسیده است.
شهرستان گچساران دارای 122 روستا و 30 هزار نفر جمعیت روستایی، 38 دهیاری و 44 روستای دارای شورای اسلامی است.
شهرستان باشت دارای 115 روستاست که از این تعداد 11 روستا دارای جمعیتی بیش از 50 خانوار و 44روستا دارای جمعیتی بیش از 20 خانوار است.
گچساران در 150 کیلومتری و باشت در 110 کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد واقع شده است.
خبرنگار: فرزانه شریفی**انتشار دهنده:سید ولی موسوی
8143/6110/8005

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۹۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: