Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق بررسی‌های دانشمندان، باد‌های خورشیدی تخریب کننده تقریبا هر ۲۵ سال یا بیشتر به زمین آسیب‌های شدید می‌زنند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، براساس مطالعات جدید، طوفان‌های خورشیدی به انداره کافی قوی هستند تا تجهیزات الکترونیکی زمین را هر ۲۵ سال یکبار خراب کنند. همچنین طوفان‌هایی که قدرت کمتری دارند هر ۳ سال یا بیشتر نیز رخ می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این نتایج حاصل تحقیق دانشمندان دانشگاه وارویک است. این طوفان‌های قوی می‌توانند تجهیزات الکترونیکی زمین مانند تجهیزات ارتباطی، پروازی، شبکه‌های نیرو و ماهواره‌ها را مختل کنند.
این گروه دو نوع طوفان را شناسایی کردند، دسته اول بسیار قوی و مغناطیسی اند و بطور میانگین هر ۲۵ سال یکبار رخ می‌دهد. دسته دوم طوفان‌های ضعیف ترند که بطور میانگین هر ۳ سال یکبار اتفاق می‌افتد و همچنان خطرات خود را دارند.
طوفان‌های خورشیدی یا طوفان‌های مغناطیسی به علت انفجار در خورشید رخ می‌دهد که بر اثر آن ذرات باردار را وارد فضا می‌کند و هنگام برخورد این ذرات با مگنتوسفر زمین این طوفان‌ها ایجاد می‌شوند.
ذرات می‌توانند از قسمت تاج خورشیدی بیایند و جریان آن‌ها معمولا دو برابر جریان باد‌های معمولی خورشیدی است. مشهورترین و قوی‌ترین طوفان ژئومغناطیسی موسوم به رویداد کارینگتون در سال ۱۸۵۹ رخ داد. این طوفان سیستم‌های تلگرافی در بخش‌های مختلف دنیا را از بین برد و باعث شروع آتش سورزی شد.
جدیدا در سال ۱۹۸۹ طوفان سیستم‌های توزیع نیرو را مختل کرد و شفق قوی که ایجاد شد حتی از جنوب تگزاس نیز دیده می‌شد. همانطور که دنیای ما بیشتر الکترونیکی می‌شود، خطر طوفان‌های خورشید نیز بیشتر شده و نه فقط سیستم‌های توزیع نیرو بلکه تمام ارتباط جهان را مختل می‌کند.
ماهواره‌ها ممکن است آسیب پذیرترین بخش‌ها در برابر این طوفان‌ها باشند، اما در مقابل نیز جامعه مدرن به شدت به آن‌ها وابسته است. طبق تخمین‌های صورت گرفته اگر طوفانی به قدرتمندی کارینگتون در دنیای امروز اتفاق بیفتد، میلیارد‌ها یا تریلیارد‌ها دلار خسارت به همراه خواهد داشت.
دانشمندان نیاز دارند تا طوفان‌ها را پیش بینی کنند و مطالعات جدید بر پایه داده‌های میدان مغناطیسی ۱۵۰ سال پیش است. آن‌ها می‌کوشند تا قدرت طوفان‌ها و پراکندکی اتفاق افتادن آن‌ها را شناسایی کنند. در اطلاعیه مطبوعاتی، استاد ساندرا چاپمن، نویسنده اصلی، از مرکز فیوژن، فضا و اخترفیزیک دانشگاه وارویک گفت: «این طوفان‌ها فوق العاده نادر هستند، اما تخمین احتمال وقوع آن‌ها بخش مهمی از برنامه‌های ماست. برای محافظت از زیرساخت‌های ملی پیش بینی این رویداد‌ها مهم است.»
در این مقاله، نویسندگان نشان دادند که طوفان‌های شدید مغناطیسی ۴۲ بار در ۱۵۰ سال گذشته با فاصله هر ۳ سال یکبار رخ داده است. طوفان‌های قوی نیز در این ۱۵۰ سال ۶ بار و به فاصله ۲۵ سال بوده‌اند.   معمولا این طوفان‌ها چند روز طول می‌کشند. این طوفان‌ها علاوه بر شبکه‌های نیرو، ماهواره‌ها، هوافضا می‌توانند باعث از بین رفتن موقتی سیگنال‌های مکان‌یابی یا ارتباطات رادیویی نیر بشوند. توجه به این موضوع مهم است که سیستم GPS فقط برای جهتیابی نیست بلکه سیستم‌های بانکی مدرن برای معاملات مالی خود نیز به آن وابسته اند.
داده‌های دانشمندان از بخش‌های مختلف دنیا از ۱۴ چرخه خورشیدی گذشته را پوشش می‌دهد و قدمت آن‌ها به دوران قبل از عصر فضا بر می‌گردد. تجزیه و تحلیل آن‌ها نشان می‌دهد که طوفان‌های قدرتمند شبیه به رویداد کارینگتون ممکن است رایج‌تر از آنچه تصور می‌شود، باشد و در هر زمان می‌توانند اتفاق بیفتند.
این طوفان‌ها در خورشید ایجاد می‌شوند، اما با مشاهدات تغییرات میدان مغناطیسی در سطح زمین می‌توان به تغییرات فضا پی برد. دانشمندان می‌دانند که خورشید تقریبا هر ۱۱ سال یکبار چرخه فعال دارد و طی آن‌ها شدیدا تغییر می‌کند. مشکل پیش رو این است که داده‌های زیادی از این چرخه‌ها وجود ندارد.
علاقمندی‌های بسیاری در زمینه خورشید و فضا وجود دارد، زیرا همانطور که دنیا روز به روز به ماهواره ها، ارتباطات، شبکه‌های نیرو متکی می‌شود، دولتمردان و آژانش‌های فضایی بیش از پیش باید متوجه باشند که فضا یک اولویت است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۶۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: