Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزیر باید بداند که هم قم را به عنوان کانون فرهنگ دینی کشور در برنامه های خودش لحاظ کند؛ هم دغدغه های مقام معظم رهبری و مراجع را در نظر بگیرد و از آن طرف هم باید نیازهای نسل جوان را پاسخگو باشد. سیدرضا صالحی امیری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ما دو دسته فعالیت را در سال 95 داشته ایم یک دسته مجموعه اقدامات کلان وزارتخانه و دسته دوم اقدامات اجرایی در 20 دستگاه تابعه بوده است که عمده انرژی ما در خصوص اقدامات کلان مصروف چند مسئله اصلی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نخستین نکته ای که ما در این وزارتخانه دنبال می کردیم ایجاد ثبات و آرامش در مجموعه بزرگ فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای فرهنگی کشور بود؛ زیرا ما براین باوریم که در یک محیط پر تنش و پرتلاطم نمی توان کار فرهنگی کرد و جنس کار فرهنگی ایجابی است نه سلبی به این معنا که باید بستر و زمینه لازم برای فعالیت فرهنگی وجود داشته باشد به همین خاطر ما در بدو ورود شعار ثبات و آرامش فرهنگی را مطرح کردیم که در اصل این شعار دولت است.
صالحی امیری با بیان اینکه ما در یک محیط متنوع فرهنگی زندگی می کنیم افزود: در این محیط فرهنگی نظام ها و نهادهای گسترده ای در حال فعالیت هستند و ما باید بپذیریم که این محیط مشاع است و دستگاه بزرگ فرهنگی به عنوان یک نهاد سیاست گذار و مجری فرهنگی باید بداند که با مجموعه نهادها و نظام های دیگر باید همکاری کند و ضمن همکاری و همدلی و همگرایی همه جانبه مرزهای فرهنگی را هم حفظ کند.
وی تصریح کرد: وزیر باید بداند که قم را به عنوان کانون فرهنگ دینی کشور در برنامه های خودش لحاظ کند؛ دغدغه های مقام معظم رهبری و مراجع را باید ببیند و از آن طرف هم باید نیازهای نسل جوان را پاسخگو باشد و همچنین باید مجموعه نهادها صنوف و رجال فرهنگی کشور را در فرآیند تصمیم گیری و تصمیم سازی خود دخیل کند که در نظر داشتن مجموع اینها کار بسیار ظریفی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تبیین دومین اقدام کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 95 گفت: دولت باید به شدت تصدی گری خود را کاهش دهد و امور فرهنگی را به نهادهای صنفی و مردمی فرهنگ واگذار کند این نکته کلیدی است که دولت ها تحت هیچ شرایطی نمی توانند به انبوه مطالبات فرهنگی در کشور پاسخ بدهند.
صالحی امیری با تأکید بر اینکه دولت سیاستگذار خوبی می تواند باشد افزود: رسالت دولت حمایت و وظیفه اش نظارت فرهنگی است اما امور اجرایی فرهنگی را باید به نهادهای فرهنگی واگذار کند و بر همین اساس ما طی چند سال گذشته در دولت آقای روحانی موفق شدیم بخشی از مسئولیت های فرهنگی در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را واگذار کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه نشر و نمایشگاه های کتاب برخی را به بخش خصوصی واگذار کرده ایم؛ در حوزه سینما، خانه سینما را به رسمیت شناختیم و بخشی از مسئولیت را به آن واگذار کرده ایم، در حوزه قرآن 5 هزار کانون قرآنی داریم که کار اصلی فعالیت قرآنی روی دوش این مؤسسات قرار داده شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حوزه فعالیت فرهنگی به 6 هزار و 300 مؤسسه فرهنگی چند منظوره مجوز داده ایم که هر کدامشان با حضور جوانان خلاق و نوآوری که در این مؤسسه ها فعالیت فرهنگی انجام می دهند یک کانون فرهنگی است و ما به این صورت جریان فرهنگی کشور را دست این مؤسسات فرهنگی داده ایم.
صالحی امیری با بیان اینکه باید بپذیریم که کار در حوزه هنر را باید به خانواده و اصحاب این فعالیت ها واگذار کنیم؛ گفت: جهت گیری ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیاست گذاری، حمایت و نظارت است و می خواهیم همه امور اجرایی و تصدی گری را به خود نهادها واگذار کنیم اکنون نیز هر شب در تهران 100 تا 110 اجرا داریم، در حوزه موسیقی سالانه 10 هزار اجرای موسیقی زنده در کشور انجام می شود که تلاش کردیم این فعالیت ها را به صنف موسیقی و تئاتر واگذار کنیم که این دومین دستاورد ما بود و البته تا نقطه مطلوب فاصله داریم اما قدم های جدی برداشته ایم.
وی در بیان نمونه های دیگری از واگذاری امور به خود نهادها گفت: در حوزه رسانه؛ ما به دنبال تشکیل سازمان نظام صنفی رسانه هستیم که طی دوسال گذشته روی آیین نامه آن در کمیسیون فرهنگی دولت بحث های جدی انجام شده و در جلسه قبلی این کمیسیون آیین نامه آن تصویب شد و اکنون در صحن هیئت دولت است که بعد از تصویب نهایی آن را به مجلس ارائه می دهیم، این کارهایی است که در جهت کاهش تصدی گری و افزایش تولی گری دولت انجام شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سومین فعالیت کلان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر گفت: اصحاب این حوزه انسان هایی بزرگ، دارای منزلت و کرامت بسیار بالا و نجیب و قانع هستند اما دارای مشکلات جدی معیشتی که ما باید به معیشت و سلامت و نیازهای آنها پاسخ بدهیم.
صالحی امیری با اشاره به اینکه در حال تقویت نظام های صنفی و نیازهای صنف هنرمندان سخت کوش و دلسوز هستیم، افزود: فقط در سال 95 دوازده هزار نفر از هنرمندان شامل (نویسندگان، روزنامه نگاران و خادمان قرآنی) را بیمه کردیم که در مجموع آمار هنرمندان بیمه شده به بیش از 30 هزار نفر افزایش یافت ؛ این در حالی است که 12 هزار و 500 نفر از این تعداد بیمه تکمیلی شده اند.
وی گفت: خبرنگاران، روزنامه نگاران و اصحاب رسانه ما که در سخت ترین شرایط کار قرار دارند و زیر برف و باران و آفتاب و فضاهای مختلف باسختی های زیادی تلاش می کنند به لحاظ معیشتی نظام بیمه ای و دسترسی به سلامتی مشکلاتی دارند که آنها را مورد توجه قرار داده ایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر بحث گفتگوی فرهنگی که آن را حاصل نگرش دکتر روحانی می داند گفت: ما معتقدیم همه افراد در همه سطح باید با هم گفتگو کنیم و از حوزه های علمیه تا دانشگاه، از هنرمندان تا روزنامه نگاران، از اصحاب نشر تا اصحاب موسیقی، از اصحاب قرآن تا کانون های فرهنگی هنری مساجد، همه باید با هم گفتگو کنیم زیرا برداشت من این است که چالش های فرهنگی جامعه ایران ریشه در گفتگو نکردن دارد.
صالحی امیری با بیان اینکه نتیجه گفتگو کاهش عصبیت، شناخت و اشتراکات بیشتر یکدیگر و نهایتاً به تعادل رسیدن جامعه منجر می شود، افزود: وقتی ما با هم گفتگو می کنیم احساس می کنیم که دیگران هم حرفهای حقی برای گفتن دارند، ما برای رسیدن به قله های توسعه باید همه با هم گفتگو کنیم، این گفتگو به عنوان یک نیاز اصلی در جامعه باید مطرح شود تا به جای انگ زنی و تخریب و به جای انتقام جویی و شایعه پراکنی و به جای حرف زدن های واسطه ای رو در رو به هم گفتگو کنیم.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این نظام گفتگو را آغاز کرده است گفت: در اسفند پارسال با دعوت از حدود 700 نفر از اصحاب فرهنگ و هنر و 3 نفر از اعضای دولت در تالار وحدت نخستین گام را برای گفت و گوی دولتمردان با اصحاب فرهنگ و هنر برداشتیم تا دولتی ها به این فرهیختگان گزارش کار بدهند تا به طور مثال بگویند که ما در حوزه محیط زیست این کارها را انجام دادیم در حوزه هسته ای این کارها و در زمینه های اقتصادی این فعالیت ها را داشته ایم؛ این نظام گفت و گو در کشور باید در همه سطوح گسترش پیدا کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آنچه بنده به انجام آن اصرار دارم این است که بتوانیم با تدوین یک برنامه جامع راهبردی، همه فعالیت های فرهنگی را مبتنی بر یک نگرش برنامه بلند مدت پیش ببریم تا از روزمرگی پرهیز کنیم. بنده به شدت از رفتن به حاشیه پرهیز کرده ام و اساساً وزارتخانه را درگیر حاشیه ها نکرده ام به همین دلیل تأکید دارم که همه عزیزانی که با بنده در وزارتخانه همکاری می کنند این باور را داشته باشند که وزارتخانه هیچ وقت نباید درگیر حاشیه ها بشود.
صالحی امیری افزود: همکاری با مجلس و قوه قضاییه را مورد توجه قرار دادیم، من همین جا لازم می دانم از مجلس و قوه قضاییه و همه دستگاه هایی که با دستگاه بزرگ فرهنگی همکاری داشتند تشکر و قدردانی کنم خصوصاً روحانیت، مراجع و نهادهای فرهنگی، شورای عالی انقلاب فرهنگی که با ما همکاری داشتند، که این عملکرد کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توصیف مهمترین فعالیت های صورت گرفته در دستگاه های تابعه این وزارتخانه که 20 حوزه فعالیت اصلی را شامل می شود گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستگاه عریض و طویلی است که در حوزه های مختلفی فعالیت می کند که هر کدام یک مجموعه ای هستند با یک منابع انسانی مدیریت و ساختارهای تشکیلاتی که در سراسر کشور و بعضاً در خارج از کشور فعالیت می کنند.
صالحی امیری افزود: سازمان حج و زیارت ما امسال به دو مسئله اصلی متمرکز بود یکی بحث مدیریت و اتفاقات ناگواری که در فاجعه منا اتفاق افتاد که به شهادت عده زیادی از حجاج ما منجر شد و غم بزرگی بر دل ما بود. پیگیری این مسئله حل و فصل آن و بحث اینکه این جانباختگان جزو شهدای گرانقدر محسوب شدند و خانواده های این افراد کاری بود که سازمان حج و زیارت ما دنبال می کرد.
وی ادامه داد: دومین کار ما در بحث سازمان حج و زیارت بحث عتبات بود، شما ببینید در اربعین چند میلیون نفر مثل یک دریای جوشان به سمت اباعبدالله الحسین(ع) می روند، بزرگترین راهپیمایی جهان در اربعین شکل می گیرد. سازماندهی، مدیریت و حرکت این جمعیت به سمت عتبات، بحث حمل و نقل و بعد اسکان، بحث درمان و بازگشتشان کارهای بسیار مهمی بود که انجام شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امسال از همه مهمتر در این سازمان با توجه به اینکه مردم علاقه مند زیارت بیت الله الحرام هستند، بحث حج بود که در داخل سیاست گذاری برای اینکه چگونه بتوانیم مسیر حج را برای مردم باز کنیم را دنبال کردیم زیرا وظیفه دولت این است که این مسیر را برای مردم هموار کند.
صالحی امیری گفت: سازمان بزرگی به نام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داریم که در بیش از 70 نقطه جهان رایزن فرهنگی دارد و فعالیت فرهنگی می کند و در حقیقت مسئولیت رسمی دیپلماسی فرهنگی در ایران برعهده سازمان فرهنگ و ارتباطات است و ما از طریق رایزن های فرهنگی و سیستم های دیپلماسی فرهنگی زبان فرهنگ و زبان انقلاب اسلامی در اقصی نقاط دنیا هستیم که بحث گفت و گوی ادیان و برگزاری نمایشگاه ها و هفته های فرهنگی در خارج از کشور و بالعکس برای دیگر کشورها در تهران توسط این سازمان برگزار می شود.
وی افزود: در حوزه سازمان سینمایی جشنواره هایی داشتیم که دیدیم چقدر شور ایجاد کرد بیش از 20 میلیون نفر امسال درگیر جشنواره ها بودند، یک شور و نشاط ملی در ایام دهه فجر اتفاق می افتد، البته عده ای تلاش می کنند این را به کام مردم تلخ کنند اما واقعیت این است که جشنواره یک مسابقه است میان بزرگان سینمای ایران اما امسال نسل جوان در جشنواره بسیار درخشیدند، تعداد زیادی از فیلم ها؛ فیلم های اولی و دومی بود که محصول جوان های سینماست، جوان هایی که در کنار بزرگان سینما هویت پیدا کردند و محصول پیشکسوتان هستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما جشنواره امسال را بدون حاشیه برگزار کردیم، حواشی ای که معمولاً در سالهای قبل مطرح بود و گاهی با دغدغه ها و نگرانی متدین همراه بود را شاهد نبودیم زیرا ما امسال با رعایت همه چارچوب های قانونی و شرعی، جشنواره را سالم برگزار کردیم که کمتر باعث دغدغه بزرگان و مجموعه شود ضمن اینکه از فرصت های جشنواره هم حداکثر استفاده را برای نسل جوان انجام دادیم همچنین امسال مضامین اخلاقی اجتماعی دفاع مقدس و خانواده در فیلم ها بسیار متجلی بود که این نکته بسیار مهمی است.
صالحی امیری افزود: در معاونت مطبوعاتی و در حوزه مطبوعات برای کلیه روزنامه ها و مجلات و نشریات مکتوب مجموعه بزرگ خبرگزاری ها و سایت در مجموع از میان 8 هزار مجوزی که صادر شده است فقط در طول پارسال 2 هزار و 500 مجوز صادر شد و این نشان می دهد که این جامعه بزرگ در حال تبادل گسترده اطلاعات است.
وی افزود‌: ما در این وزارتخانه مرکز فضای مجازی داریم که ساماندهی و مدیریت فضای مجازی را برعهده گرفته که کار بسیار سنگینی است، فضای مجازی برای ما یک فرصت است و ما آن را به رسمیت می شناسیم، در عین حال باید مراقبت کنیم که مبادا فضای مجازی به خانواده ها، جوان ها لطمه وارد کند و بحث های صیانتی و نظارتی در فضای مجازی جدی است و باید به آن توجه کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در معاونت فرهنگی وزارتخانه که مجموعه بسیار وسیعی است و در حوزه کتاب، نمایشگاه های کتاب، شعر و جایزه کتاب سال، جایزه جلال، خانه کتاب و مؤسسه نمایشگاه کتاب در سراسر کشور فعالیت می کند در این دولت تاکنون بیش از 90 نمایشگاه برگزار کرده که به طور مثال فقط در همین نمایشگاه کتابی که در تهران برگزار می شود چند میلیون جمعیت در این مجموعه حاضر می شوند و موجی از کتاب فروشی و کتاب خوانی ایجاد می شود و ناشرین در این فضا با یکدیگر رقایت می کنند.
صالحی امیری افزود: نهاد کتابخانه های عمومی داریم که یک نهاد مستقل است و این مجموعه بیش از 3 هزار و 200 کتابخانه را در سراسر کشور اداره می کند که بیش از 6 هزار نیروی انسانی سخت کوش، نجیب و کم توقع در نهاد کتابخانه های عمومی در سراسر کشور فعالیت می کنند این نهاد مردمی کتاب ها را در روستاها و شهرستانها به دست متقاضیان می رساند که این کار بزرگی است.
وی گفت: در کنار اینها معاونت قرآنی داریم که این معاونت 2 هزار و 500 مؤسسه قرآنی از مجموع 5 هزار مؤسسه موجود در کشور مجوز داده است، جشنواره قرآن برگزار می کند و در ماه مبارک رمضان می بینید که فضای قرآنی ایجاد می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما سازمان اوقاف و امورخیریه را داریم که مدیریت و مسئولیت وقف را در کشور برعهده دارد و ایجاد قطب های فرهنگی در کنار امامزاده ها از رسالت های اوقاف است و می بینیم که در ایام تحویل سال مردم همه دور یک امامزاده حلقه می زنند و این نشان دهنده این است که جامعه ایران علقه زیادی با اهل بیت(ع) داشته و دارد و از این منظر بحث تبدیل امامزادگان به قطب های فرهنگی کار سازمان اوقاف است که درحال انجام آن است.
صالحی امیری افزود: ما یک مرکز بزرگی به نام کانون های فرهنگی هنری مساجد را داریم که اکنون 23 هزار کانون فرهنگ و هنری مساجد تحت حمایت مجموعه امور مساجد است که کار بزرگی است و همین مجموعه 12 هزار کتابخانه در مساجد دارد که بسیار فعال هستند، قریب به 2 میلیون جوان را در امور مساجد سازماندهی کردند که مجموعه فعالیت های فرهنگی در مساجد انجام می دهند.
وی تأکید کرد: مجموعه های بزرگ دیگری مثل خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) را داریم که مجموعه بزرگی در داخل و خارج از کشور است که وظیفه اطلاع رسانی رسمی را برعهده دارد و مرجع رسمی اخبار نظام و دولت است؛ همچنین مؤسسه ایران را داریم که علاوه بر روزنامه ایران، 5 روزنامه و مجله دیگر در آن منتشر می شود که آن هم مؤسسه بزرگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معاونت هنری یکی دیگر از زیر مجموعه های ارشاد است که همزمان 8 حوزه در این معاونت متمرکز هستند، موسیقی، تئاتر، حوزه هنرهای تجسمی که نقاشی، مجسمه سازی، گرافیک و کارهای حجمی زیادی در این مجموعه درحال انجام است و موزه هنرهای معاصر، بنیاد رودکی، مجموعه تالار وحدت و برج آزادی متعلق به این معاونت است.
صالحی امیری افزود: در مجموع دستگاه بزرگ ارشاد یک مجموعه گسترده ای است زمینش به وسعت ایران است و در سراسر کشور بیش از 450 اداره شهرستان درحال فعالیت هستند و با همه اقشار اجتماعی درحال تعامل فرهنگی هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای اینکه ما بتوانیم به قله های فرهنگی و اهداف توسعه فرهنگی دست پیدا کنیم نیازمند همدلی و همنوایی و همکاری همه نخبگان همه شخصیت های فرهنگی اعم از روحانیت و حوزه های علمیه، دانشگاه ها و جوانان و زنان هستیم و اعلام نیاز کنیم و دست برادری و دوستی دراز کنیم برای کسانی که انگیزه همکاری دارند ما دست آنها را می فشاریم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۹۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: