Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-28@21:13:01 GMT

حل تمام مشکلات اخلاقي با اين روش

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۴۲۸۵

خبرگزاري آريا -
بيماري ها به اندازه ي شدت و ميزان مزمن بودنشان، درمان هاي دراز مدتي را مي طلبند و قطعاً اين درمان ها به صبر نياز دارند. ضعف هاي اخلاقي نيز همين گونه اند. نوعاً اصل مهم در معالجه ي ضعف هاي اخلاقي، صبر است.

صبر کردن
ما در مقابل همسرمان صبر مي کنيم، نتيجه چيست؟ با صبر کردن چه اتفاقي مي افتد؟ مطمئن باشيد يکي از آثار صبوري حل مشکلات است، اما گذر زمان چگونه مشکلات را حل مي کند؟ صبر از چند طريق مشکلات را حل مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اول آنکه صبر به آمادگي فرد کمک مي کند. عدم آمادگي زوج به منظور تشکيل زندگي مشترک، مي تواند بستر مناسبي براي بروز مشکلات و تنش هاي خانوادگي باشد، شخصي که آمادگي لازم را ندارد، با حفظ برخي از خصائص کودکي خود قدم به زندگي مشترک مي گذارد؛ در حالي که هنوز به بلوغ عاطفي، شناختي و اجتماعي لازم براي پذيرش مسئوليت هاي زندگي مشترک نرسيده است. اين شخص به نوزاد نارسي مي ماند که قبل از کامل شدن دوران جنيني به دنيا مي آيد. گر چه اين کودک فقط چند روزي زودتر به دنيا آمده است، اما لازم است که هفته ها و گاه ماه ها تحت مراقبت هاي ويژه قرار بگيرد تا کاستي هاي چند روزه ي دوران جنيني او جبران شود.

يکي از دوستان، دخترش را به پسري داد که بسيار کم سن بود، وقتي به ديدن آنها رفتيم با تعجب ديديم که در جاي جاي خانه ، انواع و اقسام ماشين ها و هلي کوپتر ها و هواپيماهاي اسباب بازي، البته از نوع گران قيمت آن به چشم مي خورد که به اصرار آقا داماد براي تزيين خانه استفاده مي شده، خوب مسلم است که اين پسر هنوز به بلوغ فکري نرسيده و به قولي هنوز در عوالم کودکي سير مي کند و هنوز مرد نشده ، پس عروس خانم ، حالا که مي خواهد با چنين فردي ازدواج کند، پس بايد در اينجا بايد صبر کند تا آقا داماد کمي برزگتر شود، گرم و سرد روزگار را بچشد و مرد شود.

چنانچه ذکر شد، بخش زيادي از تنش هاي خانوادگي به دليل آن است که فرد ابزار لازم براي انطباق با زندگي مشترک را ندارد و نمي داند چگونه خود را با موقعيت تازه تطبيق دهد. چنين شخصي به زمان مناسبي نياز دارد تا به رشد و کمال لازم خود برسد و البته در اين ميان صبر براي سپردن شدن اين زمان مناسب عامل بسيار توانمندي است.

دوم آنکه صبر به معالجه ي افراد کمک مي کند، در برخي از موارد وقتي مي گوييم صبر کنيد، منظور اين است که طرف مقابل ما عيب و بيماريي دارد که معالجه اش با تذکر انجام نمي شود. بيماري ها به اندازه ي شدت و ميزان مزمن بودنشان، درمان هاي دراز مدتي را مي طلبند و قطعاً اين درمان ها به اصل اوليه ي صبر نياز دارند. مثلاً شما به دليل ابتلاء به بيماري خاصي به يک پزشک حاذق مراجعه مي کنيد و او پس از تشخيص مي گويد که معالجه چندين سال طول خواهد کشيد. اين پزشک برنامه هايي دارد- از رژيم خاص غذايي گرفته تا خوردن داروهاي گوناگون- که مي بايد در طي زمان آن ها را به منظور معالجه ي شما اجرا کند. ضعف هاي اخلاقي نيز همين گونه اند. نوعاً اصل مهم در معالجه ي ضعف هاي اخلاقي، صبر است. اگر ما صبوري به خرج ندهيم، هيچ معالجه اي به نتيجه نمي رسد بالاخره براي رسيدن به درمان مطلوب، بايد زماني سپري شود که اساساً تحمل چنين امري ميسّر نخواهد بود الا با صبر.

سوم آنکه صبر به انطباق افراد کمک مي کند. گاهي روحيّات ما در برخي موارد بر هم منطبق نيست؛ روحياتي که به خودي خود مي توانند معيوب نباشند ولي نهايتاً با هم سازگاري نيز نداشته باشند. صبر در اينجا کمک مي کند که اين روحيات تعديل شوند و در نهايت در بستر زمان آرام آرام بر هم منطبق گردند.

چهارم آنکه صبر کمک مي کند که ما نحوه ي برخورد مناسبي را در مقابله با ضعف اشخاص بيابيم. به تعبير خودماني تر، صبر به ما کمک مي کند تا قلق شخص را پيدا کنيم و علي رغم وجود ضعف اخلاقي در وي، زندگي مان را جوري جلو ببريم که آن ضعف به زندگي ما آسيب نرساند. چه بسا ما شاهد ناهنجاري هايي از سوي يکي از افراد خانواده ي خود بوده ايم. مثلاً پدرمان زود عصباني مي شود، مادرمان از ضعف اعصاب رنج مي برد يا برادرمان پرخاشگر است. علي رغم همه ي اينها باز مي بينيم که فضاي خانواده به گونه اي است که ساير اعضاء با اين ناهنجاري ها کنار آمده اند. ممکن است براي کسي که براي اولين بار با چنين خانواده اي رو به رو مي شود، اين ضعف ها سنگين جلوه کند؛ ولي افراد اين خانواده که به مرور زمان درباره ي يکديگر به تجاربي رسيده اند، به راحتي موقعيتي را فراهم مي آورند که اين نقطه ضعف ها کمتر بروز کند و در ميان خودشان سازگاري بيشتر صورت بگيرد. در حقيقت صبر زمينه ساز ظهور اين توانايي ها در خانواده است.

پيامبراکرم (صلي الله عليه واله وسلم) مي فرمايد: «عذاب قبر از سه دسته از زنان برداشته مي شود و اينان با فاطمه زهرا (سلام الله عليها) محشور مي شوند. اول زني که بر غيرت بجا و بي جاي همسرش صبوري کند؛ دوم زني که بر بداخلاقي شوهرش صبر کند و سوم زني که مهريه ي خود را به همسرش ببخشد. خداوند به هر يک از اين زنان ثواب هزار شهيد مي دهد و براي هر کدام عبادت يک سال را مي نويسد».

در روايت داريم هر زني که بر بداخلاقي شوهرش صبر کند، خداوند پاداش آسيه- دختر مزاحم- را به او مي دهد. همچنين مردي که بر بدخلقي زنش صبر کند و به حساب خدا بگذارد، به ازاي هر روز و شبي که صبر کرده است. ثواب ايوب نبي به او داده مي شود. البته فرد بدخلق نيز بايد بداند که گناه بداخلاقي او در هر شب و روز، به اندازه ي ريگ هاي ريگستان است!!!
منبع:تبيان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۴۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: