Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا-وزير صنعت ، معدن و تجارت گفت : «طرح اشتغال ضربتي» آماده و به رئيس جمهور تقديم شد.
به گزارش خبرگزاري آريا،وزير صنعت ، معدن و تجارت با تاکيد بر اينکه به عنوان بخشي از نظام اقتصادي کشور در خصوص مسئوليت هاي خود در سال «اقتصادمقاومتي:اشتغال-توليد» فعال تر برخورد خواهيم کرد، گفت : در سه جلسه فوق العاده در سال جديد در اين وزارتخانه پيشنهادهاي ما از جمله «طرح اشتغال ضربتي» آماده و به رئيس جمهور تقديم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدرضا نعمت زاده پس از امضاي اسناد همکاري با روسيه در بازگشت از مسکو در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما درباره برنامه هاي عملي وزارت صنعت ، معدن و تجارت براي تحقق «اقتصاد مقاومتي: اشتغال-توليد» ، افزود : پيشنهادهاي ما بزودي در دولت مطرح مي شود.
وزير صنعت ، معدن و تجارت تاکيد کرد : بايد در کشور اشتغال ضربتي بوجود بياوريم اما اشتغال ضربتي که مفيد باشد.
نعمت زاده گفت : اغلب بيکاران ما نسل جوان و تحصيل کرده و تعدادشان بيشتر از متوسط است ، ما پيشنهاد کرده ايم به نحوي اين افراد را در بنگاههاي اقتصادي ، واحدهاي صنعتي ، معدني و صنوف مشغول کار کنيم ، مشروط بر اينکه دولت هم به کارفرمايان کمک کند.
وزير صنعت ، معدن و تجارت با اشاره به تفکيک اولويت ها ، گفت : يک سري موانع توليد و اشتغال در کشور داريم که برغم تلاش هاي دولت و مجلس طي چند سال گذشته براي کاهش موانع توليد و اشتغال اما هنوز اين موانع وجود دارد که بيشتر در حوزه هاي اقتصادي از جمله بانک ها ، ماليات و تامين اجتماعي است و پيشنهادهاي ما براي رفع آن ها به دولت ارائه شده است.
نعمت زاده افزود : بنگاههاي توليدي هم بايد بهره وري را افزايش دهند و با افزايش بهره وري، توليد نيز افزايش مي يابد.
وزير صنعت ، معدن و تجارت خاطرنشان کرد : بايد هر چه سريع تر تسهيلاتي قائل شويم که انگيزه براي سرمايه گذاري مردم افزايش يابد تا در نتيجه آن ، اشتغال هم بيشتر شود.
نعمت زاده گفت : هم براي رونق بازار داخلي و هم در جهت ايجاد توانمندي صادراتي تصميم هايي داريم که البته سال هاي قبل هم اين اراده بوده است اما به دليل کمبود اعتبارات يارانه اي، اين امر تحقق نيافت.
وي افزود : براي ايجاد تحريک تقاضا در بازار داخلي، پيشنهادهايي مانند ارائه کارت هاي اعتباري که قبلا تصويب شده بود و عملياتي نشد داده ايم که اين کارت هاي اعتباري واقعا فعال شود تا کالايي که توليد مي شود به راحتي عرضه شود.
وزير صنعت ، معدن و تجارت فروش اعتباري در بورس را هم از ديگر طرح هاي پيشنهادي به دولت بيان کرد و گفت : اين پيشنهادها پس از تصويب در دولت اطلاع رساني خواهد شد.
* پيشگيري از ورود کالاي قاچاق در مبادي به جاي پيگيري در شبکه توزيع
نعمت زاده درباره طرح هاي اين وزارتخانه براي کاهش قاچاق کالا هم گفت : ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گزارش خود اعلام کرد که خوشبختانه روند قاچاق رو به کاهش اما کماکان مقدار آن زياد است.
وي با اشاره به نبود آمار مستند از رقم قاچاق کالا به کشور ،گفت : معتقديم چند کار جدي مي توانيم انجام دهيم که رهبر معظم انقلاب اسلامي هم اشاره داشتند که بايد به جاي اينکه در نظام توزيع پيگير مبارز با قاچاق شويم که ما هم هميشه مخالف اين کار بوده ايم ، بايد در مبادي ورودي، مانع قاچاق کالا شد.
وزير صنعت ، معدن و تجارت افزود : از جمله مبادي ورودي ، مبادي رسمي است که کمترين تخلف در اين مبادي روي مي دهد، اگر چه ممکن است تخلفاتي هم باشد که بايد جلوگيري کرد.
نعمت زاده گفت : مورد ديگر مناطق آزاد اقتصادي است که قطعا مقدار زيادي کالا از اين مناطق وارد کشور مي شود که از جمله آن ها مسافراني هستند که بيش از حد مجاز کالا وارد سرزمين اصلي مي کنند.
وي افزود : در آب هاي جنوبي هم لنج هاي متعددي هستند که آن ها را شناسايي کرده ايم، درست است ملوان ها مجاز هستند مقداري کالا همراه خود داشته باشند اما به مراتب بيش از آن وارد مي شود و گمرکي اين اقلام داده نمي شود و رقم آن هم 3 الي 4 ميليارد دلار برآورد مي شود.
وزير صنعت ، معدن و تجارت گفت : با کمک استانداري ها ، گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طرحي تهيه و به دولت شده و حدود سه ماه است که در دولت در نوبت بررسي است و من بر اجراي هر چه سريع تر آن تاکيد دارم.
نعمت زاده افزود : تصويب و اجراي اين طرح کمک مي کند که ملوان ها کارشان را انجام دهند و امتياز هم داشته باشند ولي صاحب کالا که از آن ها به عنوان قاچاقچي سازمان يافته ياد مي شود بايد کالاي خود را به دولت ارائه کند و سود بازرگاني را بدهد و بنابراين بايد به صورت رسمي کالاي آن ها وارد شود.
وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين بر نظارت جدي بر مرزهاي شرقي و غربي کشور تاکيد کرد و گفت : در اين مرزها نيز گاهي قاچاق به صورت کوله بري است و اين کوله بري که گفته مي شود منظور يکي دو نفر نيست بلکه گاهي چند صد نفر هستند که کال نيز مال آن ها نيست و کوله بران فقط کالا را متاسفانه جابجا مي کنند و آن هايي که در دو طرف مرز، کالا وارد مي کنند بايد براي جلوگيري از ادامه کارشان سخت گيري کنيم.
وي تصريح کرد : واقعا بايد دولت در اين زمينه جدي و هماهنگ عمل کند تا بتوانيم مقدار قاچاق کالا را به حداقل برسانيم .
* ثمره مذاکرات ايران با اورآسيا تا شش ماه ديگر
وزير صنعت ، معدن و تجارت همچنين درباره دستاوردهاي سفر رئيس جمهور به روسيه بويژه زمينه سازي ورود کالاهاي ايران به بازار اورآسيا ، گفت : اتحاديه اورآسيا مشتمل بر پنج کشور از جمله روسيه ، بلاروس ، قزاقستان ، قرقيزستان و ارمنستان است که ما از يک سال قبل در حال مذاکره هستيم و اين نخستين بار است که ايران در اين زمينه با اورآسيا وارد مذاکره شده است.
نعمت زاده افزود : در زمينه تعرفه هاي ترجيحي در حال مذاکره هستيم و البته در سفر روسيه تلاش و در مذاکرات روساي جمهور ايران و روسيه تاکيد شد که آن ها از عضويت ايران يا انعقاد قرارداد تجارت ترجيحي در مرحله اول با کشورها اورآسيا حمايت مي کنند.
وزير صنعت ، معدن و تجارت گفت : اگر مذاکرات با مسئولان اورآسيا از جمله روسيه و چهار کشور ديگر ادامه يابد تا شش ماه آينده به نتيجه خواهيم رسيد .
نعمت زاده ادامه داد : در حال حاضر ارتباطات اقتصادي ما با اعضاي اورآسيا فقط دو جانبه است و تعرفه ترجيحي خاصي نداريم ، فقط چند مورد در سفر آقاي پوتين در سال قبل به تهران توافق شد که در زمينه برخي اقلام مانند تره بار و سبزيجات و ماهي تعرفه ترجيحي به طور موقت گرفتيم و اين کار باعث حرکت رو به جلو و به نفع صادرکنندگان کشورمان شد.
* روسيه بازار 140 ميليون نفري براي ايران
وزير صنعت ، معدن و تجارت گفت : روسيه به تنهايي براي ايران بازار بزرگ 140 ميليون نفري است و ظرفيت هاي خوبي براي توسعه روابط دارند و بايد سعي کنيم مکمّل هم باشيم.
نعمت زاده افزود : در بعضي زمينه ها مثل انرژي هر دو کشور از جمله توليدکنندگان عمده هستند و کار مشکل است اما در برخي زمينه ها مثل مواد غذايي، روس ها واردات زيادي دارند و مي توانيم سهيم باشيم.
وي مصالح ساختماني ، لوازم خانگي و برخي مواد اوليه را از ديگر ظرفيت هاي خوب صادراتي ايران به روسيه بيان کرد و گفت : اگر چه صادرات ما به روسيه افزايش يافته اما هنوز به سطح سال هاي قبل نرسيده است، صادرات ما در دوران تحريم کاهش يافت و البته خود روسيه هم به نحوي با تحريم مواجه شد و کلّ واردات و صادارت دو طرف کاهش پيدا کرده است.
وزير صنعت ، معدن و تجارت گفت : يکي از دلايل رونق نيافتن صادرات به روسيه آن است که کل واردات روسيه بعد از تحريم هاي اروپا و غرب کاهش يافت ولي اين سفر بسيار موثر بود تا زمينه هاي همکاري ها بيشتر بشناسيم و در توافقاتي که انجام شد طرح هايي براي توليد مشترک در زمينه هاي واگن هاي مسافري ، واگن هاي مترو ، ساخت و توليد مشترک بالگرد ، توافق شد که براي به ثمر رسيدن آن ها پيگير خواهيم بود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۶۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: