Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد دانشگاه با بیان اینکه در سطح راهبردی جنگ نرم، رهبران سیاسی، نخبگان و روشنفکران جامعه مورد آماج قرار می‌گیرد، گفت: اگر دشمنان این گروه را بتوانند با خود همراه کنند، این قشر می‌تواند بر توده‌ها تأثیر بگذارند و جریان فتنه 88 بالاخره برخی از نخبگان با نظام سلطه و جریان جنگ نرم همراه شدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر فارس، غلامرضا صفرپور با به بررسی جنگ نرم پرداخت و اظهار داشت: جنگ تلاش برنامه‌ریزی‌شده، سازمان‌یافته و قهرآمیز بین دو یا چند کشور جهت تحمیل اراده خود بر رقیب است که با هدف تحمیل اراده سیاسی یا جلوگیری از تحمیل اراده یکی بر دیگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه جنگ سخت عبارت از اعمال قدرت نظامی برای تحمیل اراده و تأمین منافع با هدف اشغال سرزمینی است، افزود: جنگ سخت متکی بر روش‌های قهرآمیز، فیزیکی، عینی، سخت‌افزارانه همراه با اعمال و رفتار خشونت‌آمیز، براندازی آشکار، اشغال و الحاق سرزمینی است.

این استاد دانشگاه ظهور این جنگ‌ها را بیشتر مربوط به دوره استعمار کهن دانست که نظام سلطه با استفاده از لشکرکشی، تصرف سرزمینی و الحاق آن اداره خود را تحمیل و منافع خود را تأمین می‌کرد.

صفرپور با تعریف جنگ نیمه سخت بیان داشت: این جنگ عبارت از اعمال قدرت سیاسی – امنیتی جهت تحمیل اراده و تأمین منافع است که در این نوع جنگ هدف بیشتر تغییر در رفتار دولت هدف است.

به گفته وی، جنگ نیمه سخت متکی به کاربرد سیستم اطلاعاتی- امنیتی و نفوذ در حاکمیت است.

جنگ نرم، اعمال اراده و تأمین منافع یک کشور بدون منازعه و تلاش برنامه‌ریزی‌شده است

این کارشناس مسائل سیاسی با تعریف جنگ نرم گفت: جنگ نرم، اعمال اراده و تأمین منافع یک کشور بدون منازعه و تلاش برنامه‌ریزی‌شده با استفاده از اقدامات روانی، رسانه‌ای، تبلیغی، اجتماعی و فرهنگی برای به تسلیم کشاندن اندیشه و اعتقادات جامعه و کشور هدف برای تحمیل اراده و تأمین منافع و اهداف خود بدون ابزار قهرآمیز و اجباری است.

وی افزود: این جنگ شامل هرگونه اقدام روانی، تبلیغاتی، رسانه‌ای و فرهنگی است که جامعه یا گروه هدف را نشانه می‌گیرد و بدون درگیری نظامی و گشوده شدن آتش، اعمال خشونت، رقیب را به انفعال و شکست وا‌دارد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: این جنگ تلاش عمدی و برنامه‌ریزی‌شده یک دولت به‌منظور ایجاد و یا بهره‌گیری از نارضایتی‌های داخلی و چالش‌های اجتماعی کشور حریف جهت دستیابی به اهداف و منافع مورد رقابت است.

صفرپور بیان کرد: جنگ نرم استفاده برنامه‌ریزی‌شده از ارتباطات برای ایجاد یا تغییر نگرش‌های معین در مخاطبان به‌منظور تقویت امنیتی است.

ظهور جنگ نرم مربوط به دوره استعمار فرانو است

وی با بیان اینکه ظهور جنگ نرم مربوط به دوره استعمار فرانو است، گفت: بنابراین هدف جنگ نرم «مردم» در جنگ سخت «سرزمینی» و در نیم‌سخت «حکومت یا حاکمیت» است.

این استاد دانشگاه به مهم‌ترین قلمرو و ابعاد جنگ نرم اشاره و بیان داشت: جنگ نرم در بُعد فرهنگی به استحاله کشاندن جامعه هدف و منحرف‌سازی آن است.

وی افزود: در بُعد سیاسی، تغییر نگرش شهروندان در برابر حکومت و ایجاد نافرمانی مدنی و انقلاب مخملی است.

صفرپور گفت: در بُعد اجتماعی نیز تغییر هویت ملی و تأثیرگذاری بر انسجام سرمایه اجتماعی و روحیه ملی است.

فرهنگ‌سازی به‌عنوان اولین مرحله این جنگ است

وی به مراحل جنگ نرم اشاره و ادامه داد: فرهنگ‌سازی به‌عنوان اولین مرحله این جنگ است که عبارت از مجموعه نظرات، نگرش‌ها، آداب‌ورسوم، سنت‌ها و رفتارهاست. فرهنگ بیانگر شخصیت و هویت ملی یک کشور و جامعه است.

به گفته این فعال سیاسی، برای تحقق مراحل جنگ نرم؛ فرهنگ، نهاد و شبکه‌سازی مورد تهدید است و غرب در کشورهای هدف به دنبال سه بازوی عملیاتی فکری، رسانه‌ای و اجرایی و گروه‌های اپوزیسیون شامل روزنامه‌های زنجیره‌ای و سازمان‌های مردم‌نهاد است.

این کارشناس سیاسی ویژگی‌های جنگ نرم را غیر محسوس بودن، تدریجی و آرام برشمرد و گفت: فرایند جنگ نرم تدریجی، خزنده و آرام اعمال می‌شود.

صفرپور با بیان اینکه در سطح راهبردی جنگ نرم، رهبران سیاسی، نخبگان و روشنفکران جامعه مورد آماج قرار می‌گیرد، تصریح کرد: اگر این گروه را بتوانند با خود همراه کنند، این قشر می‌تواند بر توده‌ها تأثیر بگذارند و جریان فتنه 88 بالاخره برخی از نخبگان با نظام سلطه و جریان جنگ نرم همراه شدند.

وی ایجاد فضای غبارآلودگی، عدم مرزبندی خودی و غیرخودی و تشبیه شدن حق و باطل را از مصادیق سطح راهبردی جنگ نرم دانست.

به گفته این کارشناس مسائل سیاسی، جنگ نرم در سطح میانی بر عنصر مردمی یک کشور تأکید دارد و هدف آن سلب اراده و انگیزه از مردم و بی‌تفاوت کردن بدنه جامعه و القای ناکارآمدی نظام سیاسی است.

وی تصریح کرد: در این سطح با تأثیرگذاری بر باور و ارزش‌ها، الگوهای رفتاری مردم یک کشور را تغییر و آن‌ها را به بی‌تفاوت، مخالف و معاند تبدیل و آماده شورش و نافرمانی‌های مدنی و بحران مقبولیت ایجاد می‌کنند.

صفرپور تضعیف باورها و ارزش‌ها، ناکارآمدی تغییر سبک زندگی، سلب مشروعیت و مقبولیت از نظام و سلب اراده و ناامیدی نسبت به آینده، ایجاد انفعال در مقابل دشمن را از مصادیق این سطح خواند.

دلایل چرایی جنگ نرم غرب علیه ایران

وی در پایان بخش نخست این گفتگوی تفصیلی دلایل چرایی جنگ نرم غرب علیه ایران را برشمرد و گفت:

1) گفتمان نوین انقلاب اسلامی- الگوی مردم‌سالاری دینی

2) ناکارآمدی و ناامیدی از سیاست‌های براندازی (جنگ سخت) دهه اول.

درگیری در کردستان، ترور شخصیت‌ها، حمله به طبس، کودتای نوژه و چراغ سبز نشان دادن به صدام.

3) ناکامی و ناامیدی از سیاست‌های استحاله (اصلاح‌طلبان)

4) افزایش نفوذ و عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران با الگوی مردم‌سالاری دینی و بدون وابستگی به غرب می‌توان به رشد و توسعه رسید.

5) افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران

6) پیروزی جریان مقاومت در مقابل سازش جنگ‌های 33 روزه- 22 روزه- 8 روزه.

7) شکست آمریکا در جنگ‌های سخت در افغانستان و عراق.

8) تجربه موفق انقلاب‌های رنگی و مخملی در کشورهای کمونیستی.

این گفتگو ادامه دارد...

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۷۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: