Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@02:05:12 GMT

تربیت بندگان صالح از رویش های دوران غیبت است

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۶۰۹۲۹

حجت‌الاسلام والمسلمین جلیل علی‌نژاد مدرس حوزه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، درباره عوامل محرومیت از وجود مقدس امام عصر(عج) به حکمت‌های غیبت اشاره کرد و گفت: در روایات به برخی حکمت‌های این غیبت طولانی اشاره شده است. اولین نکته ترس از کشته شدن است. در زیارت روز جمعه امام زمان(عج) این گونه به امام سلام می‌کنیم: «ایهاالمهذّب الخائف» یکی از القاب امام «خائف» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خوف و ترس مذموم نیست، ترس از هدر رفتن است. حفظ جان برای حفظ دین است.

وی اظهار کرد: امام زمان(عج) آخرین ذخیره خداست، اگر کارش ابتر باشد. زحمت ها و تلاش های همه انبیاء و اولیاء الهی در طول تاریخ لغو و بیهوده می‌شود.

وی ادامه داد: نکته دیگر در خصوص عوامل غیبت، آزاد بودن امام از بیعت با خلفای جور و طاغوت‌ها است. در روایات داریم پدران امام زمان(عج) مجبور به بیعت بودند. چنانکه حضرت اباعبدالله(ع) در زمان معاویه مدارا کرد و علی‌الظاهر تحت بیعت بود. در زمان امام عصر(عج) تقیه و مدارا با احدی از ظالمان حرام است.

علی نژاد با بین اینکه یکی از القاب امام «قائم» است، گفت: در روایات داریم امام رضا(ع) با شنیدن امام برمی‌خاست، دست را بر سر می نهاد و می‌گفت: (اللهم عجل فرجه و سهل مخرجه). لقب قائم نشانه قیام و آمادگی است. امام صادق(ع) فرحود: ایشان را قائم نامیدند چون قیام بر حق خواهد داشت. بنابراین، امام زمان(عج) تحت بیعت هیچ کس نیست و هنگام قیام با کسی مماشات نمی‌کند.

این مدرس حوزه افزود: از امام باقر(ع) پرسیدند شما هم قائم به حق هستید چرا به امام زمان(عج) «قائم» اطلاق می‌شود؟ فرمود: چون جدم حسین(ع)کشته شد، فرشتگان ضجه زدند و عرض کردند: پروردگارا! آیا قاتلان بهترین بندگانت را به حال خود وا می گذاری؟ خداوند به آنها فرمود: ای فرشتگان من! آرام گیرید. به عزت و جلالم سوگند، از آنان انتقام خواهم گرفت. با قائم (شخص ایستاده) از آنان انتقام خواهم گرفت.

این کارشناس دینی یکیددیگر از علل غیبت را آزمون و امتحان مردم عنوان کرد و گفت: در روایات داریم دوران غیبت، دوران محک ایمان مردم است. از امام صادق(ع) پرسیدند: چرا امام غایب است؟ فرمود: خداوند اراده فرمود شیعیان را بیازماید تا اهل حق از اهل باطل جدا شود. همچنیناز امام باقر(ع) پرسیدند: «متی فرجکم» فرمود: تا شما آزمایش شوید، باز هم آزمایش شوید، باز هم آزمایش شوید تا آلودگی برطرف شود و پاکی بماند.

علی نژاده با اشاره به آیه ۱۵۵ سوره بقره: «وَلَنَبْلُوَنَّكُم بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ؛ﻗﻄﻌﺎ ﻫﻤﻪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﭼﻴﺰﻯ ﺍﺯ ﺗﺮﺱ، ﮔﺮﺳﻨﮕﻰ، ﺯﻳﺎﻥ ﻣﺎﻟﻰ ﻭ ﺟﺎﻧﻰ، ﻭ ﻛﻤﺒﻮﺩ ﻣﻴﻮﻩ ﻫﺎ ﺁﺯﻣﺎﻳﺶ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ ﻭ ﺑﺸﺎﺭﺕ ﺩﻩ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﻘﺎﻣﺖ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ» گفت: دوران آخرالزمان(عج) دوران سخت محک خوردن ایمان‌ها است. در این دوره برخی با فقر، برخی با ترس و انواع کمبودها، آزمایش می‌شوند تا غربال شوند. حفظ ایمان در دوران غیبت از موضوعاتی است که به دشواری آن در روایات اشاره شده است. مؤمنان کسانی هستند که با ایمان مقدمه ظهور را فراهم می‌آورند.

وی تصریح کرد: گناهانی که مرتکب می شویم و حرکت نکردن در مسیر امام می تواند به عنوان یک حجاب بین ما و امام قرار گیرد، فیض کاشانی شعری دارد:

ای رهنمای گم شدگان اهدنا الصراط/وی چشم راه روان اهدنا الصراط

در دوزخ هوا و هوس مانده‌ایم زار/گم کرده‌ایم راه جنان اهدنا الصراط

ره دور وقت دیر و شب تار و صد خطر/مرکب ضعیف و جاده نهان اهدنا الصراط

غولی ز هر طرف ره وا مانده زنده/آه از صفیر راهزنان اهدنا الصراط

نی ره بسوی سود و نه سوی زیان بریم/ای از تو سود و از تو زیان اهدنا الصراط

رفتند اهل دل همه با کاروان جان/ما مانده‌ایم بی‌دل و جان اهدنا الصراط

این مدرس حوزه در پایان گفت:دوران غیبت امام زمان(عج) دوران کوره‌های امتحان است که بندگان صالح در آن تربیت می‌شوند. این رویش‌ها را هم ببینیم.علامه طباطبایی به نقل از آیت‌الله قاضی نیز گفته‌اند حضرت هنگام ظهور و ابتدای دعوت مطلبی را به یاران می‌گویند که تحمل آن را ندارند و در زمین پراکنده می‌شوند. سپس می‌فهمند کسی غیر از ایشان ولایت خدا را ندارد و دوباره مراجعه می‌کنند و تسلیم امر می‌شوند. بنابراین آمادگی بشر در این میان مهم است و گناهان ما و عمل نکردن به فرامین الهی می تواند ما را بیش از پیش محروم سازد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۰۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: