Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمار بیکاری فدای سیاسی کاری مسئولان و طفره رفتن از نشست های خبری مسئولان ذیربط شده به طوری که این معضل به آمار رسمی و غیررسمی تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل از ایلام بیدار ؛با خود فکر می کنی، می‌بینی اگر استانی که در آن زندگی می‌کنی از شرایط ویژه اقتصادی و منابع عظیم نفتی و خدادادی برخوردار نبود، شاید بیان راه حل، دردی را آنچنان که باید و شاید دوا نمی‌کرد، اما وقتی می‌بینی در استانی هستی که از حیث منابع نفت و گاز در رتبه دوم کشور قرار دارد، همه چیز عوض می‌شود و دیگر فکر نمی کنی که چاره ی ماجرا و یا معما را جویا نشد، با خود فکر می‌کنی مگر می‌شود استانی که فقط یک شهرستان آن به اندازه‌ی یک استان کشور فقط منابع نفت و گاز دارد، جوانان آن استان که نه، تعداد جوانان بیکار و جویای کار در آن شهرستان در هر ماه رو به فزونی باشد؟

جوانان تحصیل کرده‌ای که تا مدت‌ها زحمت و رنج و تازه عده‌ای هم در شهرهای غیر بومی در آن دانشگاهها با آن همه کم و کاستی و نبود امکانات آنچنان رفاهی به هنگام تحصیل، توانسته‌اند به امید آنکه روزی بتوانند در آن رشته‌ای که تخصص لازم را کسب نموده به نوعی به عنوان یک جوان ایرانی در عرصه توسعه و پیشرفت برای آبادانی ایران عزیز اسلامی تلاشی نماید و او هم در این سهم که لذت خاص به خود را دارد ایفای نقش کند، ایفای نقشی که علاوه بر اینکه سر و سامانی به زندگی شخصیی اش می دهد، باعث بزرگمنشی و شخصیت اجتماعی وی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی جوانی با مدرک تحصیلی بالایی فارغ‌التحصیل و بدنبال یک کار مناسبِ با تخصص خود می‌گردد و به آن دست نمی یابد با خود فکر می‌کند که با این مدرک بالا دیگر نمییتوان دنبال شغل هایی رفت که حداقل به قول معروف، دست خودش در جیب خودش باشد تا اسباب شرمندگی خانواده را فراهم نسازد.

رای ایجاد اشتغال پایدار و مولد در استان چه باید کرد؟ آیا استانی که میزان جمعیت آن نسبت به سایر استان‌ها کمتر و میزان منابع عظیم نفت و گاز در آن نسبت به مابقی استان‌ها بیشتر، آیا نمی‌توان حداقل شاهد کمترین تعداد بیکار در هر خانواده بود؟ آیا دادن وام‌های پنج، ده، پانزده و بیست میلیونی برای ایجاد اشتغال پایدار کافی است؟ آیا نباید قبل از برنامه‌ریزی برای ایجاد چندین هزار شغل، حفظ اشتغال و پایداری مشاغل ایجاد شده را مد نظر قرار داد؟ و مهمتر از همه، تا زمانی که تداوم تولید وجود نداشته باشد، می‌توان شاهد اشتغالی پایدار بود؟ آیا مشکل اصلی در بحث اشتغال در استان تنها بانک ها هستند؟ مطمئناً اشتغال یکی از مهمترین دغدغه‌های هر جوان ایلامی است و در صورت فراهم نشدن آن مشکلاتی را به بار خواهد آورد.

روزمرگی جوان در دوران بیکاری، عدم ثبات شغلی، کشف نشدن استعدادها و ایجاد اضطراب و استرس از جمله مواردی هستند که در این بین مشهودند. بی‌شک برطرف ساختن موانع موجود بر سر راه اشتغال پایدار به ویژه برای متخصصان زبردست در هر رشته، می‌تواند شرایط بهتری را برای سرمایه‌گذاری های جدید فراهم سازد. پس بایستی برنامه‌ریزی های منسجم و صحیح صرف ایجاد اشتغال، البته پایدار گردد والا اشتغال داریم تا اشتغال! اشتغالی که باعث شکوفایی استعداد جوان در آن حیطه و مثمرثمر بودن برای پیشرفت کشور باشد، نه اینکه صرفاً طرحی دهیم، چند جوان را در آن مدتِ کوتاه طرح جذب نماییم و بگوییم اشتغال ایجاد شد و عملکرد خود را قابل قبول بدانیم.

درحقیقت این گونه اشتغال‌ها، آمد و رفتی است و نمی‌توان برنامه‌ریزی‌ها را معطوف بدین گونه طرح‌ها دانست چرا که ثبات و پایداری در این گونه موارد نیست. ذکر این نکته هم ضروری است که معطوف شدن نگاه مدیران به بالا بردن آمار و عملکرد خود در این زمینه، نه تنها مشکل اشتغال را حل نخواهد کرد، بلکه باعث سرگرم شدن به آمار و ارقام و دور شدن از هدف اصلی که همان اشتغال پایدار است می‌گردد. تصویب طرح‌های اشتغال‌زایی بدون توجیه اقتصادی، صرف هزینه‌های بیت‌المال و در نهایت ورشکسته شدن صاحبان این طرح‌ها، خود گویای عدم توجه به طرح‌های مفید اقتصادی و صرفاً توجه به بالا بردن آمار و ارقام را نشان می‌دهد.

آمار متناقض از نرخ بیکاری در ایلام/ امار بیکاری فدای سیاسی کاری مسئولان

بدون شک همانگونه که رسانه های استان هم در سری گزارش های خود به عدم اطلاع رسانی دقیق از سوی مسئولان استان در رابطه با آمار دقیق میزان بیکاری صحه گذاشته اند لذا این شرایط باعث شده تا این مزان در استان به امار رسمی و غیررسمی بسنده شود.

در حال حاضر بر پایه آمار منابع رسمی اکنون آمار بیکاری در ایلام در حدود 12 درصد است در حالی که منابع غیر رسمی این آمار را تا حدود 28 درصد اعلام می کنند اما آنچه که از شواهد و وضعیت موجود در استان پیدا است این آمار رسمی سنخیتی با شرایط گفته شده در استان ندارد.

در واقع آمار بیکاری فدای سیاسی کاری مسئولان شده است و طفره رفتن از نشست های خبری مسئولان ذیربط مهر تأییدی بر این ادعا است.

حتی طی ماه های گذشته دو اظهارنظر رسمی در خصوص دو آمار مهم اقتصادی کشور مطرح شد که شائبه سیاسی شدن مرکز آمار ایران به‌ویژه رئیس این مرکز یعنی عادل آذر را تشدید کرده است.

حسن روحانی رئیس جمهور هفته گذشته در جمعی رسماً اعلام کرد که در این دولت طی سه سال گذشته یک میلیون و 340 هزار اشتغال خالص ایجاد شده است که با آمارهای رسمی مرکز آمار ایران تناقض آشکار داشت ولی متأسفانه رئیس مرکز آمار ایران هیچ واکنشی در خصوص تحریف آمار رسمی کشور نداشته و چه‌بسا آمار غلط نقل‌قول شده از سوی رئیس جمهوری هم توسط مسئولان مرکز آمار ایران به وی منتقل شده باشد.

در حالی رئیس جمهور اعلام کرده، طی سه سال گذشته یک میلیون و 340 هزار اشتغال خالص ایجاد شده است، که گزارش رسمی مرکز آمار ایران می‌گوید، طی این مدت 615 هزار و 107 نفر از جمعیت شاغل کشور کم شد و 323 هزار و 409 نفر هم به جمعیت بیکار کشور افزوده شده است.

ملاک های ایجاد اشتغال پایدار در ایلام

همانطور که گفته شد، تولید و تلاش برای تداوم اشتغال می‌تواند بعنوان مهمترین ملاک برای ایجاد اشتغال پایدار، و در حقیقت می تواند بهترین راهکار باشد. علاوه بر این ارائه راهکارهایی از جمله برنامه‌ریزی دقیق برای توسعه فعالیت صنایع استان از جمله سیمان و پتروشیمی و همچنین توجه به طرح‌هایی که تداوم اشتغال بیشتری دارند، می توانند برای ایجاد اشتغال پایدار مفید واقع گردند. مردم و مسئولین باید دست در دست هم، همت مضاعف را برای ایجاد اشتغال که از مهمترین مسایل اقتصادی کشور است بکار برند تا با مدیریت جهادی مدنظر مقام معظم رهبری و نیز همکاری وهمدلی برای محقق شدن هر چه بهتر و بیشتر آن تلاش‌ها صورت پذیرد.

انتهای پیام/صا

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۷۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: