Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
مهم ترين نکته درباره محافظت از مغزتان در مقابل بيماري فراموشي سالخوردگي اين است که از همين امروز شروع کنيد.
خبر خوب: انسان ها بيشتر و بيشتر عمر مي کنند؟خبر بد: اين به آن معناست که تعداد بيشتري از انسان ها در سال هاي بعد به دمانس (از دست دادن حافظه) دچار مي شوند. اما شما مي توانيد با استفاده از اين راهنما و به کار گرفتن نکته هاي موجود در اين مطلب از ابتلا به فراموشي فرار کنيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


● سالم زندگي کنيد، آلزايمر نگيريد
مهم ترين نکته درباره محافظت از مغزتان در مقابل بيماري فراموشي سالخوردگي اين است که از همين امروز شروع کنيد. درست است که بيماري فراموشي سالخوردگي و ساير مشکلات حافظه اي (مثل آلزايمر) از 60 سالگي به بالا شروع مي شود اما شما براي محافظت از مغزتان بايد از همين حالا اقدامات لازم را شروع کنيد. شيوه زندگي امروز شما نقش مهمي را در وضعيت آينده شما ايفا مي کند. استفاده از موادمخدر و برخي داروها، کلسترول بالا و بي تحرکي و نداشتن ورزش کافي مسائلي است که احتمال ابتلا به فراموشي را افزايش داده و سن ابتلا به آن را کاهش مي دهند.
● از جواني بايد مراقب مغزتان باشيد
شايد فکر کنيد براي جلوگيري از دچار شدن به بيماري هاي حافظه اي هنوز خيلي وقت داريد اما مطالعات پزشکان انجمن ملي بيماري هاي اعصاب انگلستان نشان داده، اولين نشانه هاي کاهش عملکرد نوون هاي عصبي و سرعت و انتقال رشته هاي عصبي حدود 30 سالگي شروع شده و در 40 سالگي آرام آرام تخريب سلول هاي مغزي آغاز مي شود. البته فراموشي اتفاق عجيبي در انسان نيست و همه انسان ها برخي مسائل را از خاطر مي برند و اين يک اتفاق طبيعي است. اما بيماري فراموشي حالتي است که در آن فرد تقريبا همه چيز را از ياد مي برد و ذهن او مثل تخته سياهي مي شود که هرچه روي آن بنويسد، فوري پاک مي شود.
● ورزش هاي عضلاني مغزي
راه هاي ديگري هم براي حرکت دادن مغز وجود دارد؛ در مطلب زير ما راه هايي براي فعاليت مغز و حفظ آن از خطرات آينده را به شما پيشنهاد مي دهيم:
براي مدت 15 دقيقه با سرعت نسبتا بالا، يعني سرعتي که در آن نتوان به راحتي صحبت کرد، پياده روي کنيد. مطالعه اي که در ژاپن انجام گرفته نشان داده افرادي که هر روز پياده روي مي کنند يا مي دوند کمتر احتمال دارد به آلزايمر مبتلا شوند. در دقيقه پنجم دويدن از دوستاني که همراه تان هستند، بخواهيد اين کلمات را با صداي بلند برايتان بخوانند: خسته، عضله، پيروزي، دونده، تناسب اندام، سرعت، ريه ها، تمرين کردن، آسيب ديدن، تردميل، تعريق، خستگي، رکورد، سريع، لاغرتر، پايان، با سرعت هرچه تمام تر، کربوهيدرات، ضربان قلب، منطقه، استراحت و مسابقه.بعد از آنکه پياده روي کرديد سعي کنيد تمام لغاتي را که به شما گفته شده را به خاطر بسپاريد.
● ماهيچه هاي مغزتان را ورزش دهيد
قطعا متوجه شديد، هرقدر بدنتان سالم تر باشد احتمال سلامت مغز شما در آينده بيشتر خواهد شد. اما يک راه ديگر هم براي بيمه کردن مغزتان وجوددارد. فکر کنيد که مغز هم يک ماهيچه در بدن شماست، چطور سلامت ديگر ماهيچه ها را حفظ مي کنيد؟ با به کار گرفتن آنها، همين کار را درباره مغزتان هم انجام دهيد هرقدر بيشتر از مغزتان کار بکشيد احتمال ضعف و بيماري آن کمتر مي شود نتايج مطالعه اي که در نشريه «نورولوژي» به چاپ رسيده نشان مي دهد، افرادي که حداقل 9 سال تحصيلات تکميلي دارند و شغل شان به پژوهش و مطالعه وابسته است، 80درصد از افرادي که کمتر از 5 سال تحصيلات تکميلي دارند و شغل آنها به پژوهش و مطالعه وابسته نيست به بيماري هاي دمانس و آلزايمر مبتلا مي شوند. نکته جالب ديگر هم اينکه مطالعات در هلند و بلژيک نشان داده، افرادي که شغل هاي پيچيده اي دارند، به خصوص آنهايي که کارشان نظارت بر ديگران و مديريت است و کارشان نيازمند چالش هاي ذهني است، کمتر از افراد ديگر به فراموشي دچار مي شوند. پس تا مي توانيد از ذهنتان استفاده کنيد، بخوانيد و بعد آنچه را که خوانده ايد براي خودتان تکرار کنيد، از تخيلات خودتان بنويسيد، نقاشي کنيد و بازي هاي ذهني انجام دهيد.
● مغز سالم در گرو قلب سالم
خوشبختانه شما مي توانيد کارهاي زيادي براي کمک به مغزتان انجام دهيد، براي مثال هر اقدامي که به تقويت قلب شما بينجامد به مغز شما هم کمک مي کند. قلب شما خون را به تمام بدن پمپاژ مي کند و اکسيژن را به تمام بافت ها مي رساند و طبيعي است که مشکل در کار قلب باعث اختلال در رساندن اکسيژن به بافت ها (و مثلا بافت مغز) و مشکلات بعدي مي شود. درباره ساير مشکلات حاشيه اي، بايد گفت بر اساس مطالعات انجام گرفته بيشتر افراد جواني که مبتلا به دمانس، فراموشي و مشکلات ذهني، اضافه وزن، بيماري ديابت، يا افرادي که دچار سکته مغزي مي شوند سه برابر ديگران دچار دمانس يا آلزايمر مي شوند. اين نکته ها نشان مي دهد، شما با رعايت کردن بهداشت، مي توانيد مانع ابتلاي خود به فراموشي در سال هاي بعد شويد. اگر فشارخون خودتان را پايين نگه داريد و ميزان چربي خونتان هميشه در حد مطلوب باشد، هميشه انساني فعال باشيد و به اندازه کافي ورزش کنيد و وزنتان را هم در حد طبيعي نگه داريد، احتمال ابتلاي خودتان به فراموشي را بسيار پايين خواهيد آورد.
● مواظب لثه هايتان باشيد
لثه هاي خونريزي دهنده به معناي افزايش احتمال ابتلا به آلزايمر در آينده است. مطالعات نشان داده، افرادي که دچار مشکلات لثه هستند و بهداشت دهان و دندان را رعايت نمي کنند به احتمال بيشتري در آينده دچار مشکل از دست دادن حافظه و مشکلات شناختي مي شوند. رابطه قوي هم ميان سلامت لثه ها و سلامت قلب وجود دارد و شايد همين عدم سلامت قلب در افرادي که دچار مشکلات لثه هستند، علت مشکلات حافظه اي در آينده باشد.
● براي مدت يک دقيقه به اين لغات نگاه کنيد:
جمجمه، حافظه، اولين، تفکر، مغز، مختصر، مسن ترين، آخرين، تعقل، فراموشي، به ياد آوردن، رؤيا، تشخيص، تعليق، ترديد، گم شدن، دليل، ذهن، کنه، سلول، عجيب، تفکرات، مسن تر. بعد از يادآوري کلمات يک دقيقه سوار دوچرخه شويد و سريع رکاب بزنيد، بعد حين رکاب زدن سعي کنيد همه لغات را به فاصله بيان کنيد. در بار دوم وقتي مشغول رکاب زدن هستيد، سعي کنيد لغاتي را که با حرف «ت» شروع مي شوند را به ياد بياوريد.

● 5 راه حل که نمي گذارد مغزتان هيچ وقت پير شود
اين 5 راه حل به شما کمک مي کند تا از ماده خاکستري مغزتان عليه پير شدن محافظت کنيد.
قوي دست بدهيد:
دست دادن قوي، نشان دهنده قدرت شماست، اما حواستان باشد که اين موضوع نشان دهنده احتمال کمتر ابتلاي شما به آلزايمر در آينده است. در واقع اگر قدرت دست شما زياد باشد احتمال کمتري دارد که به آلزايمر دچار شويد. براي آنکه قدرت خود را بسنجيد مي توانيد دمبل هايي به وزن يک دهم وزن خودتان را در هر دست بگيريد و با آنها حرکت کنيد. اگر نتوانيد 25متر را با اين وزنه ها در دست طي کنيد، يعني احتياج به تمرينات قدرتي داريد.
به مغزتان شوک دهيد
بعضي انسان ها سورپرايز شدن را دوست دارند و بعضي نه، اما مطمئن باشيد که مغز همه انسان ها سورپرايز را دوست دارد. درواقع مطالعات پژوهشگران دانشکده «برکلي» نشان داده که قرار گرفتن در مقابل يک معما و حل يک مسئله مي تواند مانع از تخريب پروتئين هاي خاص در مغز شود. حل جدول کلمات متقاطع و سودوکو ذهن شما را به چالش مي کشد. سپس سعي کنيد در کارتان هم تنوع ايجاد کنيد و به حل مسائل کاري بپردازيد.
سبزيجات بخوريد
بهترين کمک تغذيه اي که مي تواند به مغزتان بکنيد؛ خوردن سبزيجات غني از فولات و در کل خانواده ويتامين هاي B است. افزايش فولات در رژيم غذايي باعث کاهش احتمال ابتلا به بيماري هاي آلزايمر و دمانس مي شود. براي همين بهترين کار اين است که سبزيجات، ماهي، قهوه و زردچوبه را به رژيم غذايي تان اضافه کنيد.
مواظب سرتان باشيد
هرگونه ضربه وارد شده به سر مي تواند احتمال ابتلا به دمانس در آينده را بالا ببرد. حتي زدن ضربه با سر به توپ (هد زدن) هم ممکن است در آينده باعث افزايش احتمال ابتلا به فراموشي شود. براي همين سعي کنيد تا مي توانيد از سرتان در مقابل هر ضربه يا اتفاقي محافظت کنيد.
چندمورد بـراي جلوگيري از بيماري فراموشي
با مصرف ماهي به طور منظم مي توانيد احتمال ابتلاي خودتان به فراموشي در آينده را 20درصد کاهش دهيد.
تغيير در شيوه زندگي و انتخاب يک شيوه زندگي مناسب مي تواند احتمال ابتلا به فراموشي در آينده را 50درصد کاهش دهد. در سال 2050 بر اساس تخمين سازمان بهداشت جهاني،
115 ميليون نفر در جهان از بيماري فراموش رنج خواهند برد.
منبع:مجله سيب سبز



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۴۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: