Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- کسب و کارهاي نوپاي ايران که بازاري پررونق بشمار مي روند، به علت تحريم هاي آمريکا بر ضد ايران، نمي تواند سهامداران آمريکايي را بپذيرد.
به گزارش سرويس اقتصادي خبرگزاري آريا، اليزابت مک برايد در گزارشي در فوربس (امريکا)، نوشت:
دو سرمايه گذار که در اداره يکي از شرکت هاي ايراني فعال در خدمات مالي به نام «شرکاي سرمايه گذاري فيروزه» دست داشته اند، شرکتي در زمينه سرمايه گذاري تجاري عمومي را به نام «اينديگو» در لندن تأسيس کرده اند تا امکان سرمايه گذاري در تعداد بيشتري از شرکت هاي تجارت الکترونيک در ايران و ديگر کشور هاي خاورميانه را فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ادي کرمن، وکيل و يکي از اين دو مدير مؤسس، گفت: «ما مي خواستيم نخستين نام در فهرست چنين شرکت هايي در منطقه باشيم.» نفر دوم «نيک هاروود » است. به گفته آنها «فيروزه» مالک بخش زيادي از سهام اينديگو است.
«اينديگو» به تازگي نخستين سرمايه گذاري هاي خود را انجام داد: اين شرکت ٣٧٥ هزار و ٥٨٧ يورو را در شرکتي که مالکيت «شيپور»، يکي از مهمترين بازار هاي دسته بندي شده آنلاين در ايران، را بر عهده دارد، سرمايه گذاري کرد. در ماه گذشته ٥ درصد سهام «کاروان رو»، برنامه اي براي اشتراک سفر هاي خودرويي در ايران، را از آن خود کرد.
«اينديگو» سرمايه گذاري در کسب و کار هاي نوپا در ايران را براي سرمايه گذاران خارج از اين کشور و دستيابي به سرمايه خارجي را براي شرکت هاي ايراني تسهيل مي کند. «اينديگو» پس از موفقيت يکي از صندوق هاي سرمايه گذاري خطر پذير وابسته به «فيروزه» به نام «سرآوا پارس» تشکيل شد؛ «سرآوا پارس» در کسب و کار هاي نوپايي همچون «ديجي کالا» (يکي از سايت هاي بزرگ تجارت الکترونيک در ايران) سرمايه گذاري کرد.
«اينديگو» که در «بورس رشد نکس» فهرست شده است، هر سهم را ٥ سنت مي فروشد. هر کس مي تواند از طريق يک کارگزار سهمي براي خود خريداري کند. اين بازار با سرمايه اي ١ ميليون و ٥٠٠ هزاري يورويي، هيچ تعرفه اي براي مديريت يا اجرا نمي گيرد. آنها گفتند ممکن است پس از ١٢ ماه، تعرفه هايي را مطالبه کنند.
دو سال پيش، در پي توافق هسته اي بين المللي، ايران بازاري پررونق بود و بسياري از افراد هجوم سرمايه گذاران را به اين کشور پيش بيني مي کردند. پس از آن بود که موجي از ماجرا هاي واقعي آغاز شد: و اکنون پس از همه اين ماجراها، ايران هنوز هم بازار راحت و بي دردسري نيست.
واقعيت آشکار شده است. اين بازاري آکنده از مخاطرات ژئوپلتيک است؛ اما کشوري ٨٠ ميليوني با سطح بالاي تحصيلات، نفت و ديگر منابع طبيعي اقتصادي قوي به شمار مي رود.
اگر چه دولت ترامپ بر لفاظي هاي خود بر ضد ايران افزوده و آمريکا بيشتر تحريم هاي خود را بر ضد ايران حفظ کرده است، شرکت هاي ديگر کشور هاي جهان، از جمله شرکت «ال جي الکترونيک» کره جنوبي و خودروسازي فرانسوي «رنو» سرمايه گذاري هاي بزرگي را در ايران انجام داده اند.
فضاي کسب و کارهاي نوپا در حوزه فنآوري تقريباً در همه بازار هاي رو به رشد پر رونق است. در ايران اين آمارها را که از سوي «اينديگو» ارائه شده است، در نظر بگيريد:
• بيش از ٦٥ درصد جمعيت ٨٠ ميليوني ايران کمتر از ٣٥ سال سن دارند.
• ميزان نفوذ گوشي هاي همراه در اين کشور ١٠٥ درصد و ميزان نفوذ اينترنت، ٥٢ درصد است و ٢٤٠ ميليون کارت نقدي و ٤٠ ميليون کاربر تلفن هوشمند در ايران وجود دارد.
• ارزش شرکت هاي اينترنتي فقط ٤ صدم درصد از توليد ناخالص داخلي را تشکيل مي دهد که با شرکت ها و کشورهاي ديگري که از همين وضعيت برخوردارند، فاصله زيادي دارد.
هاروود گفت: «اين بسيار بر کيفيت فرصت ها متکي است. ... ما به دنبال وسيله اي براي ورود در در ابتدايي ترين مراحل بوديم.»
در بسياري از اين کشورها، الگوهاي زيادي در اختيار داريد که در غرب نتيجه داده اند و با موفقيت اجرا شده اند؛ اما هنوز در اين بخش از جهان اجرا نشده اند.»
خاورميانه کم کم شاهد راه هاي برون رفت بزرگتر و بيشتري است. براي نمونه «آمازون» اعلام کرد خرده فروشي «Souq.com» دبي را به قيمت ٦٥٠ ميليون دلار به دست آورده است که از ١ ميليارد دلاري که اين شرکت بار ها ارزش گذاري شده بود، کمتر است؛ اما باز هم راه برون رفت مهمي است. «اعمار مالز» نيز در Souq پيشنهاد شده بود.
ممکن است براي سرمايه گذاران خارجي (چه شرکت هاي سرمايه گذاري خطر پذير، چه افراد) سرمايه گذاري در کسب و کار هاي نوپا در بازار هاي رشد در مراحل ابتدايي دشوار باشد، زيرا اين کشور ها براي چنين معاملاتي داراي چارچوب قانوني يا مقرراتي نيستند. (اين حرف بسياري از کارآفرينان در خاور ميانه بوده است؛ براي نمونه در برخي از بازار ها، سرمايه گذاران خارجي در تعداد سهامي که مي توانند مالک شوند، با محدوديت روبرو هستند.
کرمن گفت: «انجام دادن اين کار از طريق وسيله اي فهرست شده آن را ساده تر مي کند.»
اين که صندوق، سرمايه گذاري خوبي باشد يا نه و براي کدام سرمايه گذاران مناسب باشد، موضوع ديگري است. جريان معامله رمز موفقيت در صندوق سرمايه خطر پذير است: تنها صندوق هايي که پول توليد مي کنند، آنهايي هستند که به دست افرادي اداره مي شوند که بر اساس اعتبار و ارتباطات خود به بهترين معالمات دسترسي دارند. در عوض، آنها معمولاً دوستان و خانواده خود را دعوت مي کنند تا شرکاي محدودي در صندوق ها باشند. «اينديگو» يکي از انگشت شمار صندوق هاي کوچک و متمرکزي است که فهرست شده اند( يعني سهام ان ها دربازار بورس داد و ستد مي شود٩ و براي همه سرمايه گذاران به ايجاد فرصت هاي برابر مي پردازد.
آنها به علت عدم تنوع خود، مخاطره آميز هستند؛ اما صندوق هاي متمرکز سرمايه گذاران داراي نقدينگي کافي و متمايل به خطر پذيري را قادر مي سازد با به سرعت روانه بازار هاي جديد و پر رونق شوند؛ بازار هايي که ممکن است هنوز از ظرفيت براي عملکرد بسيار زياد برخوردار باشند. «اينديگو» چنين فرصت هايي را پيشنهاد مي دهد.
بي ترديد «اينديگو» به علت تحريم هاي آمريکا بر ضد ايران، نمي تواند سهامداران آمريکايي را بپذيرد.
اما سرمايه گذاران اروپايي به اين بازار هجوم آورده اند و موجب افزايش رشد «گروه سرمايه گذاري فيروزه» شده اند. «فيروزه» در ايران ١٠٠ کارمند و يک شرکت مشاوره داخلي دارد که در زمينه ادغام و تملک و ماليه شرکتي کار مي کند. شرکت خدمات مالي و مدير دارايي نيز صندوقي را اداره مي کند که تمرکز اصلي آن سهام ايراني فهرست شده است. به مدت ١٠ سال از مه ٢٠٠٦ ميلادي، سهام طبقه الف اين صندوق ٦٨ درصد بازده داشته است. «فيروزه» نيز صندوق سرمايه گذاري خطر پذير خصوصي و مشترکي را با «ريل فايننس» دبي تشکيل داده است.
هاوود يکي از مديران قديمي «سيتي گروپ» بود.
در سال ٢٠١١ ميلادي، «گروه فيروزه» شرکت مديريتي را که در داخل کشور فهرست شده بود و در «سرآوا پارس» (صندوق سرمايه گذاري خطر پذير) سرمايه گذاري کرد، در اختيار گرفت. وقتي «فيروزه» وارد صندوق شد، ١١ ميليون دلار ارزش گذاري شد. در دوره سرمايه گذاري سال گذشته، «سرآوا پارس» ٢٠٠ ميليون ديگر بر سرمايه خود افزود که ارزش آن را پس از جذب سرمايه به ٤٧٠ ميليون دلار رساند.
اما اين اتفاق موجب رشدي بسيار زياد در سرمايه گذاري در کسب و کار هاي کوچکتري شد که به باور کرمن و هاروود از بيشترين ظرفيت رشد برخوردار هستند. «فيروزه» سهامداري بزرگ در «اينديگو» است.
سرمايه گذاران به دنبال سرمايه گذاري در مرحله ابتدايي و طرح ايده هستند که به طور معمول حجم چنين سرمايه گذاري هايي چند صد هزار يورور است و در شرکت هايي که سرمايه گذاري در آنها انجام شده است، نقشي عملياتي دارند . اما مي تواند تا دوره C هم به تأخير بيافتد.
وقتي نوبت به سرمايه گذاري هاي جديد مي رسد، سهام جديد صادر خواهد کرد.
کرمن گفت: «اينديگو کمترين سهام شرکت ها را به دست خواهد آورد؛ اين فعاليت شرکت هايي را هدف قرار مي دهد که مديريت آنها را به خوبي مي شناسيم و به الگوي تجاري آنها اطمينان داريم.»
مخاطرات ژئوپلتيک در ايران سرمايه گذاران را از اين کشور دور مي کند و در دولت ترامپ بر اين مخاطرات افزوده شده است (اما ممکن است به آن اندازه که آمريکا انتظار دارد، بزرگ نباشند). علت آن تا حدي اين است که به نظر مي رسد ديگر کشور ها بيش از گذشته، راحت تر از رهبري آمريکا سرپيچي مي کنند.
و علت ديگر هم اين است که به نظر مي رسد تعريف خطرپذيري تغيير کرده است.
به سال ٢٠١٣ ميلادي که برگرديم، در جريان آماده شدن براي توافق هسته اي، «آتلانتيک» اشاره کرد که تعداد فارغ التحصيلان دکترا از دانشگاه هاي آمريکا، در کابينه رئيس جمهور حسن روحاني (چهار نفر) از کابينه اوباما بيشتر است.
شاهد آن نبوده ام که اين عدد در طرف ايراني تغيير کند؛ اما ....، در کابينه ترامپ هيچ دکترايي حضور ندارد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۵۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: